Şimdi Ara

Lightning Kablosu - Sleeve - Kopmaması İçin Makaron

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
3
Favori
4.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 6.Ayında ilk kabloyu pert etmiş bulunmaktayım. App Store 'dan yenisini alacağım. Aklıma bir şey geldi.

PSU Sleeve yaptığımız gibi, bu kabloyu sleeve yapmayı denesem, becerebilir miyim acaba ?

USB ve Lighning ucuna tam birleşim yerine de 5cm'lik makaron koyayım diyorum. ( Makaron, ısınınca daralıp sertleşen bir kablo türüydü öyle hatırlıyorum )

Bu şekilde, Makaron ile kablonun birleşim yerlerinden bükülmesini,kopmasını engelleyebilirim.

Sizce uğraşmaya değer mi ?

• Ben olsam yapardım.
  • Abicim nasıl kullanıyorsunuz şu kabloları
    Gavur malı gibi eziyet ediyorsunuz
    Bendede 7-8 aylık kablo var sıfır gibi herhangir bir deformasyon yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Priz ile masa arası kablonun boyu kadar telefonu masanın üstüne koyunca kablo 45 derece eğik kalıyor dura dura gitti en sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grafen -- 12 Haziran 2014; 23:37:51 >
  • bir arkadasım yapmış kendı sarj kablosuna ve oldukca basarılı baya uzun zamandir kullaniyor kirilmayi onluyor tavsiye ederim bende yapmayi dusunuyorum kismetse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Merhaba arkadaşlar. 6.Ayında ilk kabloyu pert etmiş bulunmaktayım. App Store 'dan yenisini alacağım. Aklıma bir şey geldi.

PSU Sleeve yaptığımız gibi, bu kabloyu sleeve yapmayı denesem, becerebilir miyim acaba ?

USB ve Lighning ucuna tam birleşim yerine de 5cm'lik makaron koyayım diyorum. ( Makaron, ısınınca daralıp sertleşen bir kablo türüydü öyle hatırlıyorum )

Bu şekilde, Makaron ile kablonun birleşim yerlerinden bükülmesini,kopmasını engelleyebilirim.

BASMALI TÜKENMEZ KALEM YAYI KOYUN.. EN SAĞLAMI..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukbekl

quote:

Merhaba arkadaşlar. 6.Ayında ilk kabloyu pert etmiş bulunmaktayım. App Store 'dan yenisini alacağım. Aklıma bir şey geldi.

4/4s kablosu icin onu oraya nasil sokcan kardes

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alınık Sleeve Kablo Seti
    2 yıl önce açıldı
    cat 5 kablo ucuna rj11 jakı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgialp

quote:

quote:

ilk baş ucunu sokacan çevire çevire sokacan.. bu kadar basit..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilgialp

quote:

quote:

ilk baş ucunu sokacan çevire çevire sokacan.. bu kadar basit..

Haa tamam dogru diyon

• Grafen kullanıcısına yanıt
    Değeceğini düşünüyorum hatta resim eklersen bir çok kişinin işine yarayacaktır.
  • Bu dediğiniz kablo şarj kablosudur umarım.? Arkadaşlar birisi bana da yardımcı olsun lütfen telefonu ilk aldığımdaki kablo ucundan koptu. 2.ci orjinal aldım o da koptu. 3.cü aldım kopmak üzere bi strateji geliştiren var mı acaba? 75 lira vermiştim tanesine :)

• Ben de bekliyorum teknosadan gidip 60 milyona yarım metre kablo aldım bit kadar bişey yine alttan eğilmeye başladı ben yeni telefon alana kadar 2-3 kere daha koparırım bunu ben de ekim 8 de aldım telefonu 6 ayda perte çıktı o kökündeki kalın şeyi hangi akla hizmet yapmışlar merak ediyorum

• Esas sorulacak şey hangi akla hizmet bu kadar kısa kablo yapmışlar ve hangi akla hizmet fahiş fiyata satıyorlar.
  • Kalem yayı diyen arkadaşa bakmayın siz, dün akla karayı seçtim yapmaya çalışırken olmuyor, ya yaparken yayın yapısı bozuluyor ya da kabloya telin ucu zarar veriyor, ikinci olarak hangi kablo türü olursa olsun(dün akşam bunu da denedim) eski nesillerin şarj ya da usb portundan geçip, kabloyu saracak kadar daralabilen ısıtmalı makaron yok, ancak lightning kablolarda şarj yerinden sıkı sıkıya geçecek bir ısıtmalı makaron alıp kabloyu saracak kadar daraltabilirsin, kesinlikle çok mantıklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musait olduğum bi zaman önce eski kabloyu deneyeceğim, belki makaronla kaplayıp düz hale getirince lehimler denk gelir de yeni kabloya gerek kalmaz. Olmadi yeni kablo alıp onda uygularım, kopması engellenmiş olur.

Yapabilirsem fotoğrafları eklerim herkes faydalansın

• İlk kablom zebil olunca ikinciyi kullanmaya başlarken, kopacağı yere izole bant sararak kullanmaya başladım.Torunuma kalır kablo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

İlk kablom zebil olunca ikinciyi kullanmaya başlarken, kopacağı yere izole bant sararak kullanmaya başladım.Torunuma kalır kablo.

kalemlerin içindeki yayda konula bilir
  • Kablo nasıl bu kadar kolay kopuyor diyenler plastiği gerçekten çok adi telefonu şarja taktığımda 1 - 2 kıvrılmada ucu ayrıldı , çözüm olursa anekdotlarından faydalanırız bize dostum.
  • quote:

Priz ile masa arası kablonun boyu kadar telefonu masanın üstüne koyunca kablo 45 derece eğik kalıyor dura dura gitti en sonunda

Benim gibi yap üçlü prizi yatık koy bu sayede kablo hep uzunlamasına kalıyor hemde kullanım boyu uzuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene içinde 2 tane Apple lightning kablosu 1 tane Apple usb adaptör pert etmiş insanım şuan 2 sene önce iPhone 4 Adaptörüm ve kablom pert olunca aldığım adaptörü kullanıyorum. O değişmesi gereken adaptörden, ama bu sağlam dedikleri iPhone 5'in yanında verilen 1400 kodlu adaptörden daha sağlam çıktı. O 1400 kodlu adaptör 2. ayda cortlamıştı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.