Şimdi Ara

Light Rom v5 + v6 UPDATE - S3 Mini [DEODEX]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
6.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ben henüz denemedigim ancak kullanan arkadaşların gerçekten çok memnun kaldığı bu romu sizlerle paylaşmak istedim :)
    Light Rom yaklaşık 400 MB , stock rom ise 600-650 MB arasında değişiyor. Bu da demek oluyor ki yaklaşık 250 MB daha küçük bir rom, böylece ram ve batarya kullanımı düşecektir.

Bunun sebebi ise stock romdaki gereksiz uygulama ve hizmetlerin silinmiş olması :D

Silinen Uygulamaları Görmek İçin Buraya Tıklayın

Romun orjinal sayfası için ise Buraya Tıklayın

Rom I8190/I8190N/I8190L versiyonlarını desteklemektedir.

Kurulumdan önce yenilikler/özellikler incelenmelidir

* Rom Kurulurken Telefon ROOTLANIYOR
    * DEODEX Rom (Kalıntısız)
    * S4 Widgetlarından Bazıları ve S4 Klavyesi.
    * Ekranınız çevirdiğiniz her yöne dönecek - 4 YÖN
    * Akıllı Bekleme & Akıllı Döndürme - İYİ HABER :D
    * Ana ekrandaki altta bulunan bölüme artık 6 KISAYOL koyabilecegiz.
    * Yenilenen bildirim çubuğu
    * 7x5 Menü İconları
    * Yenilenen Kilit Ekranı (AOSP & Ripple Efect)
    * Çeşitli Boot Özellikleri (Boot to RECOVERY-DOWNLOAD MODE-CWM gibi)
    * Konuşma sırasında kayıt yapabilme
    * Diğer özellikler için lütfen orjinal sayfayı ziyaret edin.

Bu romun en büyük avantajları;

HAFİF BİR ROM, PERFORMANS KONUSUNDA HİÇ SIKINTI ÇEKMEZSİNİZ, MUAZZAM BİR BATARYA SÜRESİ

Batarya ilk başta hızlı gidiyor, sonradan batarya cimrisi oluyor - forumda bir arkadaş böyle yazmış.

Screenshotlar

UI

Durum Çubuğu

Ayarlar

Arama/Mesajlaşma

KURULUM

Kurulumun bütün sorumlulukları yapan kişiye aittir,HİÇBİR ŞEKİLDE SORUMLU DEĞİLİM,ANCAK YARDIM ETMEYE ÇALIŞACAĞIM
    Kurulum öncesinde bütün verilerinizi bilgisayarınıza yedekleyin.
    DModv6'yı kurmak için telefonumuzda Clockwork Recovery Mode (CWM) Bulunmalıdır. CWM Kurmak Garantimizi götürür ancak geri getirmeyi aşağıda anlattım.

ADIM 1: CWM'yi KURALIM

Gereki Programlar

Odin v3.07 =>> İndirmek İçin Buraya Tıklayın
    CWM File (tar.md5) =>> İndirmek İçin Buraya Tıklayın

CWM KURULUMU

Telefonunuzun USB Hata Ayıklama Modunu Açın (Ayarlar>Geliştirici Seçenekleri)
    Telefonunuz Kapalı Durumdayken : Ses Kısma Tuşu,Home Tuşu(Ortadaki),Güç Tuşu(Sağdaki) bu 3 tuşa basılı tutun.
    Ekran Geldikten Sonra Ses Açma Tuşuna 1 kere basın.
    Büyük bir android ikonu görüyorsanız tamamdır.
    ---Kurma işini iptal etmek istiyorsanız Güç Tuşuna 7-8 sn. basılı tutun---
    Odin programını yönetici olarak çalıştırın ve resimdeki duruma getirin.
    Sizde sol üstte mavi bir ışık yanacak ben telefonu bağlamadığımdan böyle duruyor.
    Daha sonra START'a basın

Telefon kurulumdan sonra yeniden başlayacak.

ADIM 2 : Light Rom v5 Kurulumu

Gerekli Dosyalar

light_by_somin_v5.zip =>> Dosyayı İndirmek İçin Buraya Tıklayın

Alternatif Link: Dosyayı İndirmek İçin Buraya Tıklayın

Telefon Modeliniz I8190N ise bu yazının hemen altındaki linklerden birini indirin.

Dosyayı İndirmek İçin Buraya Tıklayın

Alternatif Link: Dosyayı İndirmek İçin Buraya Tıklayın

Önemli Not: Dosya indikten sonra zipten çıkartmayın !!!

Ön Hazırlık

İndirdiğiniz .zip dosyasını telefonunuza atın. (Hafıza kartınız varsa ona atın)
    Telefonu Recovery Modunda Açın (Ses Açma,Home Tuşu,Güç Tuşu'na basarak)

*Wipe Data/Factory reset
    *Wipe cache partition

işlemlerini yaptıktan sonra ;

Install zip from sd card > choose from sdcard veya choose from external sd card >light_by_somin_v5.zip işlemlerini yapın.

.zip dosyasını hafıza kartına attıysanız choose from external sd card
    .zip dosyasını telefon hafızasına attıysanız choose from sdcard

Bilgi

Recovery modunda iken ses arttırma ve azaltma tuşları ile aşağı ve yukarı hareket edersiniz , güç tuşu ile de seçim yaparsınız.

Bu işlemleri yaparken güvenlik amacıyla size 10 tane şık verir , dokuzunda no yazar sadece birinde yes,işleminizin adı yazar.

Light Rom v5 Kurulumu

Ön hazırlık işlemlerinden sonra Light Rom v5 kendiliğinden kurulacaktır, lütfen bekleyin.

ADIM 3 : Yeniden Başlatma

Kurulumu tamamladıktan sonra sistem yeniden başlatılacak , sistemin açılması 10 dk'ya kadar sürebilir.

Ancak telefonunuz açılmıyorsa ;

* Bataryanızı çıkartıp takın.

Hala açılmıyorsa ;

* Ön hazırlık işlemlerindeki wipe'ları yapın.

TELEFONUNUZ AÇILACAKTIR...

Garanti'yi Geri Getirmek

Videolu Anlatım İçin Buraya Tıklayın

Gerekli Dosyalar

Triangle Away : İndirmek İçin Buraya Tıklayın

Bu apk dosyasını telefona atın ve kurun.
    Uygulamayı Açın , Root programınızdan izin isteyecektir.
    İzin verin ve custom binary download'ı resetleyin.
    Bir uyarın verecek , brick tehlikesi diye ancak siz devam deyin.

Artık sayacanız sıfırlandı , istediğiniz bir stock rom ile garantiye dönebilirsiniz.

Bilgi

Bu uygulamayı çalıştırmak için telefonunuz rootlu olmalıdır.
    AYRICA TELEFONUNUZ BU UYGULAMAYI DESTEKLEMELİDİR

Light Rom v5 kurulurken telefonumuz zaten rootlanıyor.

ARKADAŞLAR KURULUMUMUZ BURADA BİTİYOR ; ANLAYAMADIĞINIZ,TAKILDIĞINIZ,YARDIMA İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA CEVAPLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.

DModv6 Rom - İncelemeniz Önerilir:http://forum.donanimhaber.com/m_77662029/f_//tm.htm#80838202
    CyanogenMod Rom - İncelemeniz Önerilir:http://forum.donanimhaber.com/m_81136296/f_//tm.htm#81136296

Bu arada romu ben kullanmadığım için yeteri kadar screenshot paylaşamadım, Forumda bu romu kullanan arkadaşlar eğer GALERİ,KAMERA VE MEDYA OYNATICISI'nın screenshotlarını paylaşır ise minnettar kalırım çünkü romu yakın zamanda kuramayabilirim...

Emeğe saygı , Bir teşekkür yeter

Not: Cihazınıza herhangi bir custom rom kurduysanız ve ilk aldığınız günkü haline getirmek istiyorsanız açtığım şu konuyu ziyaret edin:http://forum.donanimhaber.com/m_81139372/f_//tm.htm#81139372

V6 Update Nasıl Kurulur ?

Bu update v5 sürümüne ek bir pakettir, değişenler şunlardır:

# Bütün modlar yeniden kodlandı.
    # Bazı modlar silindi (AOSP Kilit Ekranı ve Ekrandaki Mürekkep Efekti)
    # 4 çeşit yere boot modu silindi yerine BOOT TO RECOVERY menüsü eklendi.
    # Stock Romdaki Mesajlaşma Uygulaması Geri Getirildi.
    # Biraz görünüm değişti.
    # Parlaklık Slider'ı Yeniden Başlatmadan Sonra Gözükmüyormuş, O Halledilmiş
    # Bir kaç update eklenmiş (donanımlar için)

Önemli Not: v6 bir update dosyasıdır v5 versiyonu olmadan kuramazsınız , SAKIN V5 KURULU OLMADAN KURMAYI DENEMEYİN !

Öncelikle update_6.zip Dosyasını İndirmelisiniz.

Telefon Modeliniz I8190 veya I8190L ise Buraya Tıklayın Alternatif Olarak Bu Linkide Kullanabilirsiniz

Eğer Telefon Modeliniz I8190N ise (NFC) Buraya Tıklayın Alternatif Olarak Bu Linkide Kullanabilirsiniz

Telefonunuza uygun olan update_6.zip dosyasını telefonunuza attıktan sonra CWM'ye girin ;

update_6.zip dosyasını flashlayın, telefon boot-loop'ta (sürekli reset'te) kaldıysa bataryayı çıkartıp takın.

Sorun çözülmediyse Wipe Data/Factory Reset ve Wipe Cache Partition işlemini yapın.

Hala açılmıyorsa CWM'de Advanced>Wipe Dalvik Cache işlemini yapın.

Update Kurulmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Follow White Rabbit -- 13 Eylül 2013; 14:43:14 >

• sizin makaleniz ile karsılasmayarak bu makalede anlatılanı tam 2 - 3 saat ugraşarak (önce rootlayip :D sonra rom kurmaya geçerek) öğrendim gibi.
    Güzel onlatım olmuş. rehberdeki ve arama kısmındaki yavaslık ve mpx200 günlerine olan hasret sebebi ile bir rom yükleme sevdasına başladım bakalm. Yazi için tskler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

sizin makaleniz ile karsılasmayarak bu makalede anlatılanı tam 2 - 3 saat ugraşarak (önce rootlayip :D sonra rom kurmaya geçerek) öğrendim gibi.
    Güzel onlatım olmuş. rehberdeki ve arama kısmındaki yavaslık ve mpx200 günlerine olan hasret sebebi ile bir rom yükleme sevdasına başladım bakalm. Yazi için tskler.

Teşekkür ederim

Bu arada light rom,dmod,cm gibi romları kurmadan önce root atmanıza gerek yok sadece cwm gereklidir , tekrar teşekkürler
  • neden makale ile bu işler yapılır a özet. çünki bi forumda birisi cwm zaten root demek gibi bir söylemde bulunmustu. light rom güzel ama benzrom v6 miui güzel geldi simdi ondaym
  • ben başka bir rom denedim ama bazenleri telefonla konuşma yaparken çızırtılar geliyor ve telfon kapanıyor orijinal roma döndüm ginede devam ediyor sorun . ve bazenleri binde bir kandi kendiliğine kapanıp açıkmış gibi şarj yiyor bazenleride kilitliyken bunu yapıyor yada biraz ısınıca yeniden başlatıyor yada uzun süüre oyun oynuyunca ses gidiyorsonra anca teli yeniden başltınca ses geri geliyor lütfen yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: GS_26

ben başka bir rom denedim ama bazenleri telefonla konuşma yaparken çızırtılar geliyor ve telfon kapanıyor orijinal roma döndüm ginede devam ediyor sorun . ve bazenleri binde bir kandi kendiliğine kapanıp açıkmış gibi şarj yiyor bazenleride kilitliyken bunu yapıyor yada biraz ısınıca yeniden başlatıyor yada uzun süüre oyun oynuyunca ses gidiyorsonra anca teli yeniden başltınca ses geri geliyor lütfen yardım

Hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım ancak şu işlemler çözüm sağlayabilir;

Telefonunuzu kapatın.
    Bataryayı çıkartın ve 10 sn kadar bekleyin.
    Bataryayı tekrar takın.
    ses açma tuşu - ortadaki home tuşu - kilitleme tuşu ->> Bu 3 tuşa aynı anda basılı tutun.
    Biraz bekleyin reset falan atabilir ancak o 3 tuşa basılı tutmaya devam edin.
    Telefon "ANDROID RECOVERY MODE" diye bir yer açacaktır.
    Wipe Data yapın sonra da Wipe Cache partition.
    Kontrolleri bilmiyorsanız: ses tuşları aşagı yukarı gitmenizi saglar , kilit tuşu ile seçmenizi.
    Telefonu yeniden başlatın (REBOOT SYSTEM NOW)
    Sorun hala devam ediyor ise bugün stock roma dönme ile ilgili bir konu açacagım tamamen ki-es üzerinden geri yükleme yapacak onu beklemenizi öneririm.

• Ben de tam xda'da bu romu bulup incelerken google ile bu konuya geldim. Artık ben de rom denemeye başlayacağım. Biraz kaşınmaya başladım sanki. Ancak romlardan en büyük beklentim hafıza akrtına uygulama kurmaya açık gelmesi. Bunu yapan bir rom biliyor musunuz? Akşama bu rom telefonumda olacak inşallah ama bir sorunum varki benimki 8190N versiyonu. O yüzden rom denemeye biraz korkuyorum uymaz da açılmaz diye. yurt dışından gelme olduğundan garantisi de yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gh0sT-CRH

quote:

ben başka bir rom denedim ama bazenleri telefonla konuşma yaparken çızırtılar geliyor ve telfon kapanıyor orijinal roma döndüm ginede devam ediyor sorun . ve bazenleri binde bir kandi kendiliğine kapanıp açıkmış gibi şarj yiyor bazenleride kilitliyken bunu yapıyor yada biraz ısınıca yeniden başlatıyor yada uzun süüre oyun oynuyunca ses gidiyorsonra anca teli yeniden başltınca ses geri geliyor lütfen yardım

Telefonunuzu kapatın.
    Bataryayı tekrar takın.
    ses açma tuşu - ortadaki home tuşu - kilitleme tuşu ->> Bu 3 tuşa aynı anda basılı tutun.
    Kontrolleri bilmiyorsanız: ses tuşları aşagı yukarı gitmenizi saglar , kilit tuşu ile seçmenizi.
    Sorun hala devam ediyor ise bugün stock roma dönme ile ilgili bir konu açacagım tamamen ki-es üzerinden geri yükleme yapacak onu beklemenizi öneririm.

olmadı sorun çözülmedi yinede sağolun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gh0sT-CRH

quote:

Telefonunuzu kapatın.
    Bataryayı tekrar takın.

olmadı sorun çözülmedi yinede sağolun

Şu anda Kies ile herhangi bir romdan stock roma kies ile geçişi anlatan konuyu açmaktayım, sanırım sorununuz çözülür

• Riske girip update 6'yı yükledim daha stabil oldu gibi tavsiye ederim. N versiyonun henüz test edilmediği yazıyordu ama yine duramadım. Normal versiyonlar için sorun yok sanırım. Başlığı "... ve v6 update" gibi güncelleyebilirsiniz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 13 Eylül 2013; 9:23:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Riske girip update 6'yı yükledim daha stabil oldu gibi tavsiye ederim. N versiyonun henüz test edilmediği yazıyordu ama yine duramadım. Normal versiyonlar için sorun yok sanırım. Başlığı "... ve v6 update" gibi güncelleyebilirsiniz bence.

Update'i deneyen kimse olmadığı için paylaşmak istememiştim artık paylaşabilirim teşekkürler
  • Normal versiyonu eklemiş ve test etmiş zaten. Sanırım tekrar v6 için baştan uğraşmak yerine update şeklinde yapmış gibi. Tasarımda da değişimler oluyor. Mesela ilk mesajdaki numara çevirme ekranı v6 update ile o şekle gelir. v5'te çok kötü olmuş bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Normal versiyonu eklemiş ve test etmiş zaten. Sanırım tekrar v6 için baştan uğraşmak yerine update şeklinde yapmış gibi. Tasarımda da değişimler oluyor. Mesela ilk mesajdaki numara çevirme ekranı v6 update ile o şekle gelir. v5'te çok kötü olmuş bence.

Konuya eklemiş bulunmaktayım; dediğiniz gibi update olarak verilmiş bir paket ve bir kaç değişiklik var resimler ekleyeceğim...
  • Eline sağlık çok detaylı bir anlatım olmuş
  • roomu yükledim 1 haftadır kullanıyorum, telefon günde 3-4 kez kendi kendini restartlamaya başladı. sağlıklı değil bu room.
  • Kullanan var mı?
  • çok teşekkürler, iyi anlatım, iyi rom...
    kolaylıkla kurdum ve batarya süresi süper, hersey süper.

kolay gelsin
  • lazım olur rez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.