Şimdi Ara

LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
16
Favori
12.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    bende sizin gibi merak ediyorum bir kac model arasında kaldım

    biri bu monitor


    diyeri bu ama hafta sonu 6999 olan monitor ertesi gün 8900 cıktı akıl alıcak sey değil ( hafta sonu kampnyası bile olsu demkki ne kar var demekten alamıyorum kendimi )




    bir diyeride bu model



    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü
    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubüwww.vatanbilgisayar.com
    ASUS 27" VG27AQ 1Ms 165Hz WQHD IPS G-SYNC HDMI DP Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-vg27aq-1ms-165hz-wqhd-ips-g-sync-hdmi-dp-gaming-monitor.html


    ama rtings te en iyi puan lama dell lg asus hepsi yakınlar ama dell önde ofis ve oyun agırlıklı değerlendirmede ama fiyat farkıda var bu puana göre





  • DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt

    Merhaba hangisine karar verdiniz acaba?

  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    DELL aldım hocam menunum sag altta cok ufak bir sızma var ki beli belirsi onun harici bana göre süper monitor eski kullandığım 75 hz oldugu için ona göre cok cok önde yan yana koyma sansım olmadıgından LG ile karşılaştırmyaı ancak kagıt üzerinde yapabiliyorum


    ben ofis içinde kullandığım için ofiste daha yüksek puan aldıgından bunu tercih etmemede biraz bu faktörde var


    ( ofis için DP port ile workstation laptop pc akşamları oyun için HDMI dan da normal oyun pc me baglı )


    Parlaklık cok iyi kıstım bile bana fazla geldi siyahları belirli erlde gri kacıyor ( tum IPS lerin sorunu ama bence cok cok az)


    alcaklara bilgi olsun klavuzda da yazıyor DP 165 hz hdmi den 144 hz veriyor ki bende de öyle içinden cıkan kablolar ile bu degerlerde alınıyor










  • DJ ICEMAN D kullanıcısına yanıt

    Dell'i hangi site üzerinden aldınız? Üründe ve kargoda yaşadığınız bir sorun oldu mu? İkisi arasında kaldım ve bugün-yarın alacağım. Aklım çok karıştı.

  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    dell sanırım sadece itopyada var ben ordan aldım


    hayır kargoda falan da hic bir sorun yaşamadım


    hatta söyle diyim itopyadam ilk defa alış verişim oldu bu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ ICEMAN -- 29 Eylül 2022; 17:34:31 >
  • Monitörü almayı planlıyordum ama incelerken rtings.com'da bir kaç kullanıcı monitörün artık LG panel yerine BOE panel kullandığını yazmış. Amazon.com.tr'de satılan hangi versiyon ile geliyor acaba yakın zamanda alan var mı?



  • Kampec kullanıcısına yanıt
    Alınmaz bence artık. Siyah performansı iyi değil. Bizim aldığımız dönemde fiyatı cidden iyiydi. Şimdi olsa almazdım bu fiyata.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • theKing_90_03 kullanıcısına yanıt

    En uygun IPS 2K 144hz monitörlerden biri hocam şuan. Monitör fiyatları genel olarak şişik ne yazık ki.

  • Kampec kullanıcısına yanıt
    Hocam Amazon’da 6598₺ şu an. Benzer fiyatta farklı ürünlerde var. Hiç bulamazsanız öyle alın derim. Siyah konusu can sıkıcı. Rtings incelemesinde mevcut artıları eksileri. Konsol için alacaksanız tavsiye etmem Samsung M7 satıyor daha uygun fiyata 4K.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Monitörün kulaklık çıkışına hoparlör bağlanırsa ses alabilir miyim? Kullanan arkadaşlar söyleyebilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün bu monitörden sipariş ettim. Umarım pişman etmez ve keyif ile kullanırım.

  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun forumda çoğu kullanıcı 2021 kasım indirimlerinde bu monitörden aldı çoğu kişi memnun kaldı 1 yıl 1 aydır kullanıyorum gayet memnunum tabiki çok daha iyileri var mı? var ama o dönemde aldığım fiyata göre performansı gayet iyi aldığım dönemde bu özelliklere sahip rakip firmalarda 1-2 monitör vardı + - 100 200 tl oynuyordu şimdi aldı başını gitti fiyatlar malesef


    amazondan almanızı tavsiye derim keza benim aldığım ilk monitör'de 2 ölü piksel vardı sorunsuz yenisiyle değişim yaptılar yenisi problemsiz geldi başka bir yerden alsam yok servise gidecek onay verilecek deyip işi yokuşa sürerlerdi.


    bunun dışında bir tavsiyemde kaliteli bir akım koruyucu priz ile kullanın

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    Şu an fiyatlar çok artınca doğru mu yapıyorum şüphesi oluştu. Uarım doğru seçim olmuştur. Hem bilgisayar hem de ps5 için kullanılacak. 1ms tepki süresi konusunda sıkıntı yaşanıyor mu? renkler sizce nasıl?

    Dediğiniz gibi amazon'dan aldım çünkü satılan ürünün arkasında duruyorlar. Aşağıdaki ürün de öneriliyordu ama en ufak sorun çıksa dediğiniz durumlarda paramız ile rezil oluyoruz. Ben de ilk seçimim olan LG üzerinden hareket ettim. (aslında bu iki ürün arasında kaldım. Yoksa LG'nin daha iyi modelleri var fakat 2-3k daha eklemek gerekiyordu. Buna değer mi bilemedim)

    Akım korumalı priz olarak Schneider APC kullanıyorum.



    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü
    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubüsinerji.gen.tr
    Cooler Master 27" GM27-FQS 1ms 165hz HDMI,DisplayPort G-Sync-FreeSync 2K Gaming Monitör
    https://www.sinerji.gen.tr/cooler-master-27-gm27-fqs-1ms-165hz-hdmidisplayport-g-sync-freesync-2k-gaming-monitor-p-44159




  • balta1087 kullanıcısına yanıt

    Ses alabilirsiniz.


    Bu monitörü alacaktım, arkadadaşım Kasım indirimlerinden aldı. Monitör gerçekten güzel. Mağazada LG'nin 27GN880 modeliyle karşılaştırdım. GN880 modelinin renkleri daha canlı geldi. Nano IPS olmasının etkisiyle, arada ciddi fiyat farkı olmasına rağmen GN serisine karar verdim.27GN88A-B modelini aldım. PS5'te kullanacağım. Ses çıkışına hoparlörü taktım, sorunsuz bir şekilde çalıştı. Bu modelde de ses-kulaklık çıkışı varsa sorunsuz bir şekilde hoparlör bağlayabilirsiniz.

  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    Renkler gayet doyurucu zaten IPS panele sahip + HDR10 desteği sayesinde renkler daha da capcanlı hale gelebiliyor. Monitör olayı kişiden kişiye göre değişebilen bir durum misal benim için gayet iyi olan bir model bir başkası için yetersiz gelebilir bu yüzden monitörler alınırken bizzat mağazalarda deneyimlenmesini tavsiye ediyorum. Lg'nin bu modelini yakından bildiğim için indirime girdiği an direk almıştım.


    Cooler Master'ın bu monitörünü bilmiyorum o yüzden ne söylesem yalan olur. birbirine yakın modeller CM'nin en büyük artısı 165hz olması ve görsellik açısından RGB desteği var alt kısımda gördüğüm kadarıyla LG'nin ise 10 bit 1.07 milyar renk ve resmi gsync desteği var ikisi de IPS panel'in farklı türevlerini kullanıyor CM Ahva IPS, LG ise Normal IPS kullanıyor panelleri ise CM'de Au Optronics üretirken LG'de kendisi üretiyor. CM daha yeni bir model 2021'de piyasaya sürülmüş LG modeli ise ilk olarak 2019 da çıkmış ama o tarihten beri üretiliyor size gelecek olan model büyük ihtimalle 2022 üretimi olur keza biz aldığımızda 2021 model üretim monitörler gelmişti,


    bunun dışında en önemli gördüğüm sync teknolojilerinde cm resmi olarak nvidia listesinde yer almıyor sadece Freesync desteği var yani gsync testleri yapılmamış gsync düzgünde çalışabilir problemlide orası kesin değil ama LG'de resmi destek var testler yapılmış zaten Nvidia GSYNC stickerı ile geliyor.


    karşılaştırma linki aşağıda


    ben monitör alırken paneli ve üretimide kendisi yapan firmaları tercih ediyorum. LG, Samsung gibi CM soğutucu anlamında en başarılı firmalardan ama monitör pazarında nasıl ürünler üretiyor veya ürettiriyor bilemiyorum.


    Comparison between: 27" LG 27GL83A-B, 27" Cooler Master GM27-FQS (displayspecifications.com)


    Genel tavsiyem bütçe sıkıntı değil diyen varsa Nano İPS modelini almanız yönünde normal IPS panel ve Nano IPS panel farkını bizzat mediamarkette LG monitör standında gördüm oradan biliyorum hee bütçe yoksa bu modelde sizi üzmez onu söyleyebilirim. arada +1000 falan olsa direk nano alıp geçin derim ama arada çok fark vardı benim aldığım dönemde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 7 Aralık 2022; 10:13:9 >




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    G-Sync sertifikası bir yandan daha mutlu ediyor tabii. Zaten 3070TI ile kullanacağım. Panel firması seçimi kısmında size katılıyorum. Bir önceki monitörüm LG, şu an kullandığım ise, Samsung bir monitör.


    Giriş gecikmesi kısmında bir sorun yaşıyor musunuz? 1ms GtG olarak görünüyor fakat 1ms MPRT olmaması eksiklik midir?


    Dediğiniz gibi Nano IPS'lere baktım. Rtings üzerinden farklarını da karşılaştırdım. LG 27GP83B-B ve LG 27GN850-B modelleri var. En ucuzu 10k ve şu an beni biraz aşıyor. 2.5k kadar bir fark var mı bilmiyorum açıkçası. Gözümle görmediğim içi bir şey diyemiyorum. Almışken daha iyisi olsun istiyorum ama monitör alışverişinde biraz geç kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asetil Co A -- 7 Aralık 2022; 10:50:16 >
  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    rtings üzerinde net farkı anlayamazsın bizzat gözünle görmen lazım mediamarketin çoğu şubesinde lg monitörler var normal ips panele sahip ve Nano ips panele sahp 2 monitöre uzaktan baktığında nano'da renklerin çok daha doyurucu olduğu bariz net, normal ips'de bu farkı bir nebze HDR desteğini açarak renk gamutunun daha doyurucu olmasını sağlayabiliyorsun ben 27GL8A3 AB'yi HDR olmadan kullanamıyorum çünkü baya alıştım HDR'yi kapattığım an renkler çok soluk geliyor belki göz aşinalığı bilemiyorum


    dediğim gibi fiyat farkı son kullancııyı zorlamıyorsa direk nano he çok aşıyor diyorsanız bu modelde üzmez ben monitörde renge çok önem veririm renk doygunluğu belli bir kalitede olmayan o canlılığı yakalayamadığım bir monitörü hayatta kullanmıyorum sırf bu yüzden istanbulda defalarca teknoloji mağazası gezmişliğim var.


    Genel tavsiye TN panellerden koşarak uzak durun, İPS ve VA paneller günümüz için pc desk'lerinde iyi, çok değil önümüzde ki 2-3 yılda OLED - Mini Led monitörlerde piyasa'da baya yaygınlaşacak işte o zaman gerçek panel kalitesi nedir göreceğiz OLED veya Mini Led paneller kalite anlamında bu işin en yüksek noktası ama fiyatlar çok uygun olmayacak orası kesin bundan sonra alacağım monitör uyguna yakalayabildiğim an OLED olur.LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü 





  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    Evet rtingsi zaten kağıt üstü kıyaslama için söylemiştim. LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü 


    Monitörüm geldi. Ölü piksel ile ilgili bir sorun yok. Sadece IPS Glow bir bölgede fazla ama siyah ekran olmadığı sürece farketmiyorum diyebilirim. Bunun için değşime göndermeyi düşünmüyorum. Hem PC hem de PS5'te denedim ve size bir sorum olacak.


    Şimdi monitör 2K da olsa 4K görüntüyü dowscae edip göstermesi iyi bir özellik. PS5'teki oyunlarda bneim için çok güzel ve kullanışlı bi özellik oldu. Fakat PS5'te oynadığım CallofDuty Modern Warfare 2'yi ben 120Hz oynamak istiyorum. Görüntü 4K geldiği için 60Hz'te sabitliyor. Bu normal. Yalnız PS5 ayarlarında görüntüyü 2K yaptığımda dahi 120Hz göremiyorum. 60Hz olarak devam ediyor. Bunun sebebi nedir? Yardımcı olabilir misiniz?





  • Asetil Co A kullanıcısına yanıt

    Ps5'im olmadığı için bir şey diyemeyeceğim malesef ben pc'de 144 hz olarak sorunsuz kullanıyorum forumda PS5 ile kullanan arkadaşlar mutlak vardır postu görüp yardımcı olurlarLG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü 

  • İkinci el LG 27GL83A-b monitör alıcam video attı arkadaş. Çok fazla ışık sızması var gibi geldi bana, bu normal mi ?


    Cihaz amazondan alınma faturalı garantili

    17/07/2021 faturalı

    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü


    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü


    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü


    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü


    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü


    LG Ultragear 27GL83A-B Kullananlar Klubü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.