Şimdi Ara

LG TRUMOTION

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu özellik yazılımsal mı donanımsal mı. Gördüğüm kadarıyla yazılımsal. Eğer böyleyse 49uf8507 kullanıcıları olarak lgye mail ve telefon baskısı yapsak güncellemeyle gelirmi bu özellik. Tvyi açmak istemiyorum çok titriyor. Zaten sadece TRde var bu model yurtdışında çok az var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necoe66 -- 24 Ekim 2015; 12:58:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olay yazılımsal fakat o yazılımı işleyecek guçlu bir işlemciye ihtiyaç var.Paneli 100 hzden duşuk tv almayın. Tv bir kere alınır 5-10 yıl kullanılır

• Baskı yaparsak bunla ilgili iyileştirme yaparlar belki denemek gerek

• necoe66 N kullanıcısına yanıt
    forumda bir arkadaş dijitürkte titreme yapmıyor diyor sanırım sorun panelle ilgili değil.
  • titreme yapıyor hocam dün mağazaya gittim trumotionun ne olduğunu bilen direk farkeder. benim gibi çok ince düşünenler için sonu v ile biten modeller yağ gibi akıyor olmayanlar titriyor. mağazada 55uf8507 vardı ortada büyük bir stantta herkesin gözü ondaydı ama ben hiç oralı olmadım. bazen düşünüyorum teknolojiye bu kadar yakın olmasamda normal vatandaş gibi o çok güzelmiş bu diyip geçseydim
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpci

forumda bir arkadaş dijitürkte titreme yapmıyor diyor sanırım sorun panelle ilgili değil.

ben gittim titreme vs yok hocam yayından kaynaklanıyor dediler bana çünkü uydu alıcısı cihazı bütün tvlere bağlıymış.bende izledim tv yi gözüme hiç titreme vs gelmedi açıkcası tv nin bende almayı düşünüyorum.
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Biz de bugün aldık. Bu boyutlarda en iyi seçenek gene bu görünüyor. Ben 43" olanı aldım. Ama 49'un kasa daha güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harpci -- 26 Ekim 2015; 0:49:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg 49UB820V Ve Lg 47LB670V
    11 yıl önce açıldı
    LG 32LB652V 3D webOS 500 HZ
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: harpci

Biz de bugün aldık. Bu boyutlarda en iyi seçenek gene bu görünüyor. Ben 43" olanı aldım. Ama 49'un kasa daha güzel

Hocam 4k tv alacağım bir türlü karar veremedim.yok şu özellik yok, yok titreme var yok vsvs. Lg 43UF7787 tv sizce alınır mı ? bugun inceledim 4k video izledim Metro Alışveriş merkezinde tv yi beğendim açıkcası 49 uf8507 yimi alsam diye de düşünmeden edemiyorum açıkcası siz ne dersiniz ? bu arada samsung ju serilerinide çok öven var.Bu arada yeni tvniz hayırlı olsun gül güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 26 Ekim 2015; 2:53:31 >
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    Foruma ne zaman girsem benim de kafam allak bullak oluyor LG tvde iyidir bence LG alın. Arkadaşım 42ub820 almıştı çok memnundu. ben de izledim gayet güzel ve canlıydı görüntü. eğer zamanınız varsa kurulunca tekrar yorum yaparım. Ekran boyutunu odanın büyüklüğüne göre düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harpci -- 26 Ekim 2015; 1:05:05 >
  • 2013 model lm serisi TV mde tmotion var. Nasıl bir mantık bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg tv lerde tm özelliği gerçekten işe yarıyor ben plazma tv sini kullanıyorum bariz bir şekilde hem yapısı gereği tv nin hemde yazılım olarak bu özellik bence başarılı... 3 adet seçeneği oluyor (kullanıcı-de-judder 1-10 arası/temizle,pürzsüs şeklinde ama kendi içlerinde ne farkları var ne işe yarıyorlar bilemiyorum hepsinde de uzun zaman kullandım bir farklarını göremedim açıkcası ama kapatınca zaman zaman takılmalar yavaşlama gördüğüm oldu kendi receiveri ile kullanıyorum.
  • 2015 modellerinden hangilerinde var şu trumotion? Aklımda 55uf8507 var ama trumotion yok diye başka modelde düşünmüyor değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkhan.

2015 modellerinden hangilerinde var şu trumotion? Aklımda 55uf8507 var ama trumotion yok diye başka modelde düşünmüyor değilim.

sonunda V olan modellerde var. 49UF8507V gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: necoe66

quote:

Orijinalden alıntı: Gkhan.

2015 modellerinden hangilerinde var şu trumotion? Aklımda 55uf8507 var ama trumotion yok diye başka modelde düşünmüyor değilim.

sonunda V olan modellerde var. 49UF8507V gibi

teşekkürler
  • Arkadaşlar daha önce çok yazdım ama millete anlatamıyoruz, trumotion yani hafif hareketli sahnelerdeki titremenin yok olması demektir.
    En basit anlatımı ile budur, resim sağa sola kayarken fps değeri düşmeden olmalı, yani gözü yormayacak en basit test de yakın çekim bir insan yüzü düşünün başını sağa sola sallarken
    Gözlerinde flulaşma olur, sanki resim kesik kesik gelmeye başlar,taki hareketini bitirene kadar, bu yüzünü sağa sola sallama ne kadar hızlı olur ise o kadar fululaşma olur.
    Bir an resimle olan bağınız kopar sanki.
    Trumotion olan tv ler de bu insan yüzü sağa sola dönerken resim ekleyerek akıcılığı korumaya çalışır tv,
    Eski tüplü tv ler de olduğu gibi resim akıcı olur, göz temasınızda kaybolma olmaz, sanki fps değeri artar.
    Titreme diye bahsedilirken insanlar tv deki bütün görüntülerin titreyerek göründüğünü sanır, ve trumotion eksikliğini veya var oluşunu buna bağlar.
    Mağazalarda tv de Demo modun da çok anlaşılmaz zaten, özel görüntüler koyarlar ki bu açık ortaya pek çıkmaz.
    Lg nın uf serilerinde 49 ve 55 modellerinden almayın, mümkün ise alana da mani olun..

• burayada yazayım faydası olur gelip okuyana..

şu andan itibaren anladığım kadarıyla LG nin sonu v ile biten modellerinde örneğin uf770v -uf850v gibi bu modellerde trumotion var ve bide uf7700 - uf7600 gibi seri başı tvlerinde trumotion var ama direk hepsi sayı olan ve sonu 0 ile bitmeyen modellerde trumotion yok..örneğin uf7787-uf8507 gibi... trumotion bildiğim.kadarıyla yazılımsal bir özellik ama lg destek donanımsal olduğunu söylüyor..

velhasıl trumotion olsun olmasın lgnin tüm tvlerinde vertical banding var maalesef.. oledler hariç tabi onlara girmiyorum

• 8507 de trumotiondan dolayi goruntu titremiyor diyen ancak kendini kandirir.
    Normal yani olmasi gereken akicilikta olan goruntuye sahip bir tv ile ayni kaynaktan ayni goruntuyu ayni anda seyrettiginizde sahne biraz hareketlendiginde hersey ayan beyan ortaya cikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 1 Kasım 2015; 14:12:40 >
  • froster2006 kullanıcısına yanıt
    Ben de 8507 ile lg 9 serisini yan yana izledim bırakın maçları kayıtlı bir video vardı insanlar hareket ederken bile titriyordu 9 serisi yağ gibi akıyordu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.