Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: androidmeda

@affan60:
    Gingerbread sürüm için en son kernel 2.6.35.14-perf'tir ve benim önceden paylaştığım gb-update2.zip dosyası en stabil kerneldir. Franko kernel gingerbread için stabil değil, wireless çalışmıyor, usb tethering çalışmıyor. Bu yüzden gingerbread için kesinlikle franko kernel önermiyorum.

@ruzgar1392:
    Emin misin türkçe 'ş,ğ,ı' harflerinin doğru göründüğünden? Başka bir telefondan android telefona sms gönderip denedin mi? Kendi kendine değil, başka bir telefondan göndermen gerekiyor. Sonuç da aga-rom da avrupa (italya GB 2.3.3) kökenli bir rom ve türkçe karakter sorunu olduğundan adım gibi eminim.

Kusura bakmayın geç cevap verdiğim için. Denedim Her türlü türkçe karakter hem gidiyor hem de geliyor.

• quote:

@affan60:
    Gingerbread sürüm için en son kernel 2.6.35.14-perf'tir ve benim önceden paylaştığım gb-update2.zip dosyası en stabil kerneldir. Franko kernel gingerbread için stabil değil, wireless çalışmıyor, usb tethering çalışmıyor. Bu yüzden gingerbread için kesinlikle franko kernel önermiyorum.

@ruzgar1392:
    Emin misin türkçe 'ş,ğ,ı' harflerinin doğru göründüğünden? Başka bir telefondan android telefona sms gönderip denedin mi? Kendi kendine değil, başka bir telefondan göndermen gerekiyor. Sonuç da aga-rom da avrupa (italya GB 2.3.3) kökenli bir rom ve türkçe karakter sorunu olduğundan adım gibi eminim.

Merhaba

Şu an franco kernel kullanıyorum ve çok iyi ayrıca stabil de... oldukça da hızlı. şimdi setcpu ile overclock yapacağım. GT540 da max 806Mhz görebiliyorum ancak bunda kaça kadar çıkabilirim onu deneyeceğim...

• Setcpu yükledim, mhz yi 806 ve 787 de restart attı, 768 de kullanıyorum bir sorun yok... tabii acayip hızlı o ayrı...

Orijinalden alıntı: ruzgar1392
    Kusura bakmayın geç cevap verdiğim için. Denedim Her türlü türkçe karakter hem gidiyor hem de geliyor.

Ben de aga romu kurdum ve maalesef gelen sms'lerde ş,ğ,ı sorunu var. Sanırım bedavaya gelsin diye internetten gönderdiniz. Sorunu görebilmek için başka bir telefondan android telefona göndermeniz gerekiyor. Neyse, bir daha test yaparken lütfen yanlış bilgi vermeyin.

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar1392

Ben de aga romu kurdum ve maalesef gelen sms'lerde ş,ğ,ı sorunu var. Sanırım bedavaya gelsin diye internetten gönderdiniz. Sorunu görebilmek için başka bir telefondan android telefona göndermeniz gerekiyor. Neyse, bir daha test yaparken lütfen yanlış bilgi vermeyin.

sen nereden gönderdin bilmiyorum ama videoya ceker buraya koyarım. Sana veya baskasına neden yanlış bilgi vereyim

http://www.youtube.com/watch?v=BjKfq0O5V1M video kalitesi biraz düşük oldu. İdare edersiniz artık.

Edit: video ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar1392 -- 27 Eylül 2011; 13:55:02 >

• Amonra Recovery ile yedeklediğimiz orjinal ROM'u geri yüklediğimizde, ''Amonra Recovery'' telefondan silinir mi, kalır mı?

Hızlıca sayfalara baktım, bulamadım, daha önce cevapladıysanız soruyu kusuruma bakmayın.

------

Telefonda görüşme sırasında ses kesilmeleri oluyor ve uzun süre konuşunca kendi kendine telefon kapanıyor, bunu sizin hazırladığınız Link2Sd programını kurduğumda daha çok yapıyor, SD kart bölümlemeyi kaldırdım biraz düzeldi.

Ama aynı sorun telefonun sessiz, sesli mod geçişlerinde şöyle tekrarlıyor:

Cevapla, reddet ikonları ilk çağrıda sürükle olarak, sonra ki çağrılarda dokunarak komut alıyor, bu durum rast gelen ilk çağrıda telefonda ses kesilmileri yapıyor ve yine telefon uzun görüşmede kapanıyor, sonra ki görüşmede düzeliyor. Hazırladığınız antitrkcell ROM'u bir kez daha yükledim sorun yenilenmekte.

V10h-MAY-19-2011
    FRG83
    2.6.32.9

bilgileri cihazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üye1001 -- 27 Eylül 2011; 17:44:24 >

• TR karakter sorunu bende de var, telden tele dendeim defalarca, hatta sadece Türkçe karakterleri msj attırdım bikaç tanesi gözüktü diğerleri yoktu. font changer tarzı bir programla Türkçe karakter destekleyen bi font yüklesek çözülürmü?
    Türkçe karakterlerin boşluk olarak görünmesinin fontla alakası yok. Android'de 2.3.5'e kadar gelen smslerde sadece 7 bit desteği olduğu için unicode karakterleri boşluk olarak çeviriyor. Bir önceki sayfada bunu açıkladım.

@üye1001:
    Nand restore yaparsan recovery silinmez.
    Bahsettiğin sorunların hazırladığım romla alakası yok, çünkü logo ve turkcell uygulamaları hariç her şeyiyle v10h orijinal romdur. LG'de adam akıllı yazılımcı olmadığı için romlar hep sorunlu oluyor.
    Konuşurken kendi kendine kapanma bende de oldu ve çözümü konuşacağım zaman interneti(data) kapalı tutarak çözdüm. Telefonum 320 saattir açık ve hiç bir reset atmadı. Ben kernel'i linaro toolchain 11.08 ile cpu=armv6 için optimize edip yeniden derledim. İstersen froyo roma flash from zip menüsünden http://www.multiupload.com/2KR0ELBPFT (v10h_linaro.zip) ziple. Orijinal kerneldir ama gcc yerine linaro ile derlenmiştir.

• silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üye1001 -- 2 Ekim 2011; 20:37:30 >
  • Ben 2 gun once gingerbreadi yukledim ama sanki biraz sikinti var. Bende onceden mayis ayinin antiturkcel romu vardi wi-fi, 3g ,edgeyi gun icinde sIk sIK kullanip telefonu kurcalamama ragmen sarjim 2 gunden fazla gidiyordu ama bu gingerbreadi yukledigim gece butun uygulamalari teker teker kendim kapattim ve saat 2 de telefonumu sarjdan cikardim sabah 8 de sarja baktigimda %70 di, 6 saat beklemede %30 sarj sizce de anormal degil mi? Acaba ilk yuklememden mi kaynakaniyor dedim ama bugunde sarjim az kullanimda tukendi Diger sorunsa dunden itibaren galerim acilmiyordu bugun amonraydi heralde oradan wipe data, cache( konunun basinda yazdigi gibi hepsini yaptim) ve duzeldi galerim 3. Olarak mobil datayi actigimda sanki sorun yasiyorum 15-30 saniye gecikmeli aciliyor veya E veya H isareti oldugunda baglanmjyor garip oluyor iste son 2 sorun pek onemli degil ama 1. Si herkeste ayni mi

Vikings
    Talk to the Trees
  • silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi üye1001 -- 7 Ekim 2011; 13:56:40 >
  • Bu gingerbread dan sonra telefon iyice kafayi yedi surekli olan donmalar, mobil datayi actigim halde baglanmamalar, galeri sIk sIk bozuluyor daha ufak tefek bircok sorun var asil soracagim sey az once nu olanlarin gecicegi dusuncesiyle wipe data,cache, dalvik cache,sd card securty yaptim telefonu actigimda think free office ve market accesin olmadigini gordum(belki farkina varmadigim baskada vardir) acaba neden boyle oldu?

Vikings
    Talk to the Trees
  • Bende tek problem datayı açınca nete bağlanmaması, ayarlaran önce wcdma moduna getiriyorum sonra 2g moduna getiriyorum o şekilde bağlanıyor. Diğer 2.3.3 custom romlardada aynı sorun var.

- Telefon defterini sd karta dışarı veya içeri aktardığım zaman, rehberdeki kişilerin telefon numaralarında, rakamların arasında çizgiler çıkıyor.

- Rehberdeki kişinin ismi uzun ise, arama ekranında veya gelen çağrı ekranında neredeys yarısı gözüküyor, kim olduğunu anlamak zor olabiliyor...

Sizde de böyle sorunlar mevcut mudur? yada cm7 gibi bir rom kullanan ve böyle sorunu olan var mı?

Teşekkürler
  • arkadaşlar başta anlatılanları harfiyen yaptım romu(gingerbread) kurdum fakat telefonum 1. ve 2.(hareketli) lg logosunu görüntülüyor daha sonra android yazısında kalıyor 15dk beklememe rağmen açılmadı ne yapmalıyım yardım edermisimiz?
  • İnternete baglanamama sorunu bende de var. normalde edge ile kullaniyorum, data transferini acik biraktigim halde bazen baglanmiyor. Once 3g, sonra tekrar 2g yapmak zorunda kaliyorum. Sinir bozucu.
    Sarj olayina ben akil erdiremedim ama. Kimi zaman 2 gunu cok rahat geciriyo, ustelik yogun kullanimda. Kimi zaman da hicbir sey yapmadigim halde catir cutur yiyor. Bu arada birsey tavsiye edeyim size, eger telefonunuzdan muzik dinliyorsaniz winamp yukleyin. Ben kendi orijinal player'ini, poweramp'i ve winamp'i denedim, muzik dinlerken winamp sarji digerlerine gore daha az yiyor.
    Ama baska bir sorun daha var benimkinde. Kimse daha once bahsetemis ama, herhangi bir yerde yazi yazarken, normalde nokta koyup bir bosluk birakinca buyuk harfe gecmesi gerek. Ama ilk seferde gecmiyo, ilk harfi sildikten sonra geciyo. cok onenli birsey degil ama ben boyle seylere dikkat ettigim icin sinirimi bozuyor.

Orijinalden alıntı: manyaxmage

arkadaşlar başta anlatılanları harfiyen yaptım romu(gingerbread) kurdum fakat telefonum 1. ve 2.(hareketli) lg logosunu görüntülüyor daha sonra android yazısında kalıyor 15dk beklememe rağmen açılmadı ne yapmalıyım yardım edermisimiz?

Recovery menüden wipe data-cache yapiniz.
    1) neredeyse tüm uygulamaları sd karta attığım halde yine de dahili hafızam azalıyor. nedir sebebi. cache leri de temizliyorum. link2sd ile marketi bile sd ye link vererek attım. ama dahili 30 mb a düştü yinede.
    2) setcpu kullanıyorum. ama max speed 600 den fazla görünmüyor. oc yapamıyorum.
    cevaplarsanız sevinirim.

1. Sorunuz için yorum yapamayacağım ama 2. sorduğunuz kernel ile alakalı. Yani kernelin OC müsade etmesi gerekli.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.