Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
80.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExTaNSe03

    SELAM KARDEŞİM, BEN BÜTÜN İŞLEMLERİ SIRASIYLA RAHATLIKLA YAPTIM AMA FROM SD KARTTAN ROOMU SEÇTİKTEN SONRA MENÜ TUSUNA BASIYORUM VE SÜREKLİ AYNI HATAYI "İNSTALLATİON ABORTED" HATASINI VERİYOR . ŞU AN BU YÜZDEN TELEFONU KULLANAMIYORUM. YARDIMCI OLUR MUSUN LÜTFEN .TEŞEKKÜRLER

    Arkadaşım dedim ya bende en son aşamada takılmıştım. Sorun da indirdiğim ROM un eksik olmasındanmış. Hangi romu kuruyorsan bi kontrol etmeni tavsiye ederim.
    Doğru kaynaktan mı indirdin?
    Android 2.2.2 Froyo => antitrkcll-v10h_signed.zip (104.4 MB)
    Gingerbread 2.3.3 => ginger-tr_v20g_signed.zip (99.75 MB)
    İndirme esnasında nette kesilme olmuşsa eksik indirilmiş olabilir. Bilgisaydaki dosyayı kontrol etmelisin.
    Sd Karta kopyalama yaparken hata olabilir. Telefondaki dosyayı kontrol etmelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inans -- 5 Ocak 2012; 8:54:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: androidmeda

    Arkadaşlar,

    Birileri "P500 için Custom Romlar" başlıklı bir konu açabilir mi? Bu konuda her sayfada mutlaka bununla ilgili sorular geliyor. Benim rehberden gerekli gördüklerinizi alıntı yapabilirsiniz.

    Bu forumda en çok soru soran/cevap verenler: ozerayan, serkaneker, firatakyaz. Sizlerden birileri hazırlarsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=839 adresinde gördüğünüz romları artı ve eksileriyle anlatabilirsiniz. Örnek: CM7.1 (mik), CM7.2 (adfad666), Oxygen, OMFG, Open Optimus, AGA-ROM, IcsLunarPro....

    Çeviri için bu sayfayı kullanabilirsiniz: http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&ie=UTF8&prev=_t&sl=en&tl=tr&u=http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php%3Ff%3D839

    Kardeş sen de galiba LG Türkiye'den ümidi kestin, artık custom romlara bakıyorsun. Geçen ay çıkacaktı güya yine çıkmadı açıkçası ben de ümidi kestim birsüre önce de senin hazırlamış olduğun 2.3.3 versiyonuna geçtim. Fakat daha başarılı daha stabil hoş bir custom rom bulabilirsem ona geçebilirim tereddüt etmeden. Garanti falan umrumda değil.




  • Bu telefona ilk gingerbread ağustos sonunda çıktı. 3 ay sonra (Ekim) ayında Türkiye romunun da çıkması gerekirdi ama çıkmadı. Ben ümidimi Kasım ayından beri kestim. Bu vakitten sonra da %100 çıkmaz. Çünkü bu telefondan sonra bu telefonun benzeri (HUB,SOL,PRO) o kadar çok model çıktı ki artık geri dönüp de bu modele güncelleme çıkaracaklarını sanmıyorum. Ne zaman ki bu telefona LG tarafından resmi olarak 2.3.5 geldi o zaman türkiye romu çıkar. Çünkü bu sürümde gelen mesajlardaki Türkçe karakter sorunu android tarafından düzeltildi.

    LG teknolojiyi en geriden takip eden bir firma. Diğer firmalar (HTC, Samsung) ICS 4.0 alacak telefonları çoktan bildirirken, LG en son olarak ve sadece bazı modellere çıkacağını bildirdi. Ayrıca, diğer firmalar Türkiye için Gingerbread sürümlerini çoktan çıkardılar. Benim size tavsiyem, bundan sonra akıllı cep alacaksanız çok önemli bir gerekçeniz yoksa LG'den uzak durmanız. Ben aldığıma o kadar çok pişmanım ki bunu cümlelerle ifade edemiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: androidmeda

    Bu telefona ilk gingerbread ağustos sonunda çıktı. 3 ay sonra (Ekim) ayında Türkiye romunun da çıkması gerekirdi ama çıkmadı. Ben ümidimi Kasım ayından beri kestim. Bu vakitten sonra da %100 çıkmaz. Çünkü bu telefondan sonra bu telefonun benzeri (HUB,SOL,PRO) o kadar çok model çıktı ki artık geri dönüp de bu modele güncelleme çıkaracaklarını sanmıyorum. Ne zaman ki bu telefona LG tarafından resmi olarak 2.3.5 geldi o zaman türkiye romu çıkar. Çünkü bu sürümde gelen mesajlardaki Türkçe karakter sorunu android tarafından düzeltildi.

    LG teknolojiyi en geriden takip eden bir firma. Diğer firmalar (HTC, Samsung) ICS 4.0 alacak telefonları çoktan bildirirken, LG en son olarak ve sadece bazı modellere çıkacağını bildirdi. Ayrıca, diğer firmalar Türkiye için Gingerbread sürümlerini çoktan çıkardılar. Benim size tavsiyem, bundan sonra akıllı cep alacaksanız çok önemli bir gerekçeniz yoksa LG'den uzak durmanız. Ben aldığıma o kadar çok pişmanım ki bunu cümlelerle ifade edemiyorum.

    Peki tavsiye ettiğiniz bir custom rom bulunuyor mu?




  • Cyanogenmod bir süredir sorunsuz bir şekilde kullanıyordum . Gerçekten çok stabil hiç bir hata falan görmedim . Birçok özellik var , bayağı kullanışlı olmuş ama bugün nazar değdi :D Telefon sim kart sorunu veriyor. Teli kapatıp açtığımda hiç bir sorun yok muş gibi oluyor ama sonra puvv yeniden uçmuş ...
  • @androidmeda

    Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ediyorum.Gerçekten çok açıklayıcı bilgiler vermişsiniz.Neyse fazla uzatmadan problemimi anlatmak istiyorum.

    Sırasıyla konuda belirttiğiniz tüm adımları uyguladım ve "Update completed" ibaresi ile başarılı bir şekilde update'i tamamladım.Ancak telefonu yeniden başlattığımda şu hata ile karşı karşıya kaldım.

    "Üzgünüz

    Ayarlar uygulaması (com.android.settings işlemi) beklenmedik biçimde durdu.Lütfen yeniden deneyiz."


    Sim kart ve menü erişimi yok.Sadece siyah ekran gözüküyor.AmonRA ile tekrar eski ayarlarıma döndüm ve en baştan bu adımları bir kaç kez tekrar uyguladım ancak her seferinde aynı hata ile karşı karşıya kaldım.

    Bu problemin giderilmesi için yardımlarınızı bekliyorum.

    İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.

    Saygılarımla.




  • @ugurcakir: Doğru basebandda değilsiniz. Baseband değişikliğini yapmışsınız ama romu kurmamışsınız. Ya da yanlış romu kurmuşsunuz. Baseband değişikliğinden sonra telefonu recovery modda açıp flash from zip ile romu kurmanız gerekirdi. Normal şekilde açarsanız baseband uyumsuzluğu olduğu için sim kart hatası alırsınız.

    @nicksartr ve @Mesen90:
    Romların çoğu CM7 temelli romlar. Bu yüzden kararı size bırakıyorum. CM7'nin en sevdiğim özellikleri:
    1- Pil göstergesini % olarak gösterebilmeniz.
    2- Durum çubuğundaki simgeleri ekleyip/silme yerini değiştirme.
    3- Şebeke isminin daha küçük gösterilebilmesi.
    4- CPU ayarlarını değiştirebilmek.
    5- Ve en güzeli tema desteğini sunması...

    Sevmediğim özellikleri:
    1- Belli bir süre radyo dinledikten sonra (3-5 dk) çok fazla cızırtı gelmesi ve müzik zevkimin içine etmesi. Sadece 6 kanal ataması yapması. Bu sorun düzelmeden asla cm7'ye geçmem.
    2- USB Tethering için 3. parti yazılımları kullanmak zorunda kalmanız ve bu programın (EasyTether) SSL siteleri açmaması. HTTPS sitelere bağlanmak için ücret talep etmesi.
    3- Telefon kapalı komumdayken şarz olmaması ve hiç anlamadığım bir şekilde sabah kalktığımda şarzın bitmiş olması. Bu yüzden recovery modda şarz etmek zorunda kalmam.
    4- Kötü kamera çekimi yapması ve bazen çekim yaparken kendi kendine kapanması. Video oynatmak için harici bir player yüklemek zorunda kalmak.

    Ne olursa olsun orijinal romdan şaşmayın. Tamam kendi çapında ufak tefek sorunları var ama en önemlisi stabil çalışıyor olması. Şu an bu telefon üzerinde çalışan en stabil sürüm Froyo 2.2.2 v10h'dir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 5 Ocak 2012; 18:46:23 >




  • @androidmeda
    elıne saglık...
    gerckten ıyı bır calısma ve anlatım olmus...
    tesekkurler...
  • merhaba,
    öncelikle androidmeda hazırladığın rom ve paylaştığın bilgiler için teşekkürler. turkcell rom vardı daha önce, senin hazırladığın 2.3 ile değiştirdim. telefona marketten indirdiğim birçok blacklist programı yüklememe rağmen hiçbiri engelleme yapmıyor. program kayıtlarında engelleme yapıldı görünüyor ama telefon çalıyor. yine aynı şekilde mesaj da geliyor.bu sorun rom değişikliği yapmadan önce de vardı, düzelir umuduyla romu değiştirdim ama olmadı. konuyla ilgili yorumu olan ya da p503'te çalışan bildiğiniz program var mı? şimdiden teşekkürler.
  • Öyleyse bir süre daha macera aramaya lüzum yok. Yalnız sizin düzenlediğiniz firmwire'da ajanda uygulaması yok. Internet'te de çok aradım, bulamadım. Ekranda widget görünüyor ancak etkinlik kaydedilemiyor. Orijinal ajanda uygulamasının kurulum dosyası olan birileri herhangi bir dosya paylaşım sitesine yüklerse sevinirim.
  • @tahrikk,

    Ajanda uygulamasında bir sorun görünmüyor. Widget üzerinden etkinlik ekledim ve kaydedildi. Hatta telefomuna kaydettiğim etkinlikleri google calendar ile de senkronize ediyor. Senkronize olması için takvim - menü - diğer - takvimler - gmail: "görünür ve senkronize edilebilir" etkin olması lazım.

    Recovery moda girip, WIPE: dalvik cache ve cache yap ve antiturkcel romu yeniden kur. WIPE DATA yaparsan rehberin, smslerin ve kurduğun programlar da silinir. Büyük ihtimal sorunun düzelir ama düzelmezse her şeyip WIPE yapıp sıfır kurulum yap. Ya da alternatif olarak Marketten "Remember the Milk" uygulamasını da indirebilirsin.
  • Etkinlik eklemek için saate tıkladığımda 'You have no calendars' hatası veriyor. İşin ilginç yanı, Google hesabım ile eşleştirdiğimde milli bayram ve tatil günleri görünüyordu. Dediğini deneyeceğim, inşallah düzelir.
  • Arkadaşlar benim bir sorum olacak overclock ile ilgili. Ben SetCPU, No-Frills CPU gibi uygulamalar yükledim fakat 600mhz'ın üzerine çıkartamıyorum sayacı ilerletemiyorum max. 600Mhz oluyor. Bu cihaz örneğin 806Mhz'da hatasız çalışabiliyormuş ve bu hız aşırtma olayı kernel ile ilgiliymiş. Ben şimdi bu kerneli değiştirmeli miyim? Değiştirmeliysem hangi kerneli kullanmalıyım? Bu kernel stabilliği falan bozabilir mi? Bana bu olayı tarif ederseniz yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Şuan turkcell v10h yüklü yeni güncelledim. Antiturkcell v10h yüklemek istiyorum. İşlem sırası olarak ne yapmalıyim? Lg update ile güncellemeden önce fabrika ayarlarına getirmiş öyle güncellemiştim, ondan sonra root room gibi işlerle hiç uğraşmadım. Bu durumda işlem sıram nasıl olmalı? Teşekkürer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstkkk

    Şuan turkcell v10h yüklü yeni güncelledim. Antiturkcell v10h yüklemek istiyorum. İşlem sırası olarak ne yapmalıyim? Lg update ile güncellemeden önce fabrika ayarlarına getirmiş öyle güncellemiştim, ondan sonra root room gibi işlerle hiç uğraşmadım. Bu durumda işlem sıram nasıl olmalı? Teşekkürer.

    Farketmez. Yine belirtilen işlem sırasını uygulayın. Ayrıyetten yapabileceğiniz birşey yok.
  • Arkadaşlar ayrıca geçen gün şunu keşfettim. Bazılarımız 3G'ye bağlanamama sorunu yaşıyordu. Ben sorunun çözümünü buldum bazı enerji tasarrufu programları APN ayarlarını değiştirerek internet disable olarak değiştiriyor. Yapmanız gereken APN ayarlarının olduğu bölüme giderek seçenekler tuşuna basarak varsayılanlara döndür veya reset to defaults'a tıklamak. Sonrasında düzelmiş olacaktır.
  • @androidmeda

    herşey için teşekkür ederim öncelikkle sabah saat 05:00 sularında gingerbread romuna geçtim v10a'dan. ancak bir sorunum var. Gelen mesajlarda türkçe karakter sorunu var. Örneğin gelen mesajda " arkadaşım" yazması gerekirken "arkada m" yazıyor. Ancak bu durum benim gönderdiğim mesajlarda söz konusu değildir. Yardımlarınızı bekliyorum. Not:dün bütün konuyu okudum ancak böyle bir sorun ve çözümü paylaşıldımı göremedim yada gözden kaçırdıysam mesaj kirliliği için özür dilerim. Şimdiden teşekkürler
  • Evet, ROM Romanya çıkışlı olduğu için gelen smslerde böyle bir sorun vardır. ROM açıklamasında şimdi bunu da belirttim. Umarım bundan sonra böyle bir soru ile karşılaşmam.

    Eğer sorunsuz bir rom arıyorsanız antiturkcell en iyisi. LG şimdiye kadar hiç bir telefon modelinde stabil bir gingerbread sürüm çıkaramadı. ICS'yi nasıl çıkaracak merak ediyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mesen90

    quote:

    Orijinalden alıntı: mstkkk

    Şuan turkcell v10h yüklü yeni güncelledim. Antiturkcell v10h yüklemek istiyorum. İşlem sırası olarak ne yapmalıyim? Lg update ile güncellemeden önce fabrika ayarlarına getirmiş öyle güncellemiştim, ondan sonra root room gibi işlerle hiç uğraşmadım. Bu durumda işlem sıram nasıl olmalı? Teşekkürer.

    Farketmez. Yine belirtilen işlem sırasını uygulayın. Ayrıyetten yapabileceğiniz birşey yok.

    İşte bende onu anlayamadım. Lütfen konudan alıntı/kopyala-yapıştır yaparak neler yapmam gerektiğini gösterir misiniz? Mesela baseband, amonra vs bana gerekli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstkkk -- 9 Ocak 2012; 17:35:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstkkk


    İşte bende onu anlayamadım. Lütfen konudan alıntı/kopyala-yapıştır yaparak neler yapmam gerektiğini gösterir misiniz? Mesela baseband, amonra vs bana gerekli mi?


    Kardeş bu konunun ilk sayfasında hangi işlemleri hangi sırayla yapmanız gerektiği açıklanmış zaten. İlk sayfayı dikkatle incelemeni önereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inans -- 11 Ocak 2012; 10:58:23 >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.