Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Waves , perde bunun 180x180 olanı ::LINK::

@isa2711 , keystone'nun görüntüye olumsuz etkisini anlamak için dikkatli olmak gerekiyor, yani büyük belirgin bir fark yaratmıyor, ama imkan olursa dediğin şekilde de karşılaştırma yapacağım. Işıkta çoğalma kesinlikle oldu. Duvarım dediğim gibi hem krem rengiydi hem pütürlüydü. Krem olduğu için kırmızılar baskın çıkıyordu, diğer renkler de gerçeklikten uzaktı biraz. Perdeden sonra renkler mükemmel oldu, parlaklık da arttı. Perde ışığı güzel emiyor, bunu şurdan rahatlıkla anlayabiliyorum, aydınlık bi sahnede görüntünün yanındaki ve üstündeki duvar daha çok aydınlanıyordu o karanlık ortamda, perdeden sonra o duvarlar daha az aydınlanıyor, bunu fotolarda da tespit ettim, demekki lamba ışığını daha güzel emiyor, tabi bu süpriz bi durum değil. Netlik de kesinlikle arttı, ama dediğim gibi duvarım kötüydü benim zaten. Yani beyaz dümdüz saten bi duvardan sonra perde nekadar tatmin eder o kişiyi onu bilemem, ama ben son derece memnun kaldım.

@Giove
    , dediğin doğru tabi, fotoğraf ile gözün gördüğü illa ki bir olmuyor, ama fotoğraf makinasının iso'sunu düşük tuttum ve sabit bi yere koyup çektim, olabildiğince gözün gördüğüne yakın bi görüntü aldım, tabi gönül isterdiki bi SLR makinamız olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyle007 -- 7 Ocak 2010; 11:48:06 >

• @kylie

Flaşsız çekeceğiz, iso yu düşüreceğiz tamam oda da ışıkta olmayacak...

İşte çekim için tüm bu imkanları sağladığım halde yine de fotoğraftaki o berbat kumlanmayı aşamıyorum...

Biraz soft flaş ve uzaktan çekmek istediğimde ise görüntünün parlaklığı haliyle inanılmaz düşüyor, makina da compact olmasına rağmen çokta kötü değil ya neyse Keşke bende yol göstermek adına sizin gibi bir iki temiz fotoğraf alabilseydim. Evet durum bu bende..

Sonuç olarak övgüye ve değer alanı memnun edecek bir ürün bu arada sizin görüntü ayarlarınızı da copy paste edeyim akşama

Ben şu an sinema modunun contrastını 90 yaparak kullanıyorum başka herhangi bir ayar ellemedim bakalım sizin değerlerinize göre gözümün aldığı keyif nasıl olacak... Tabii göreceli olduğunun da farkındayım...

Dezavantaj olarak gördüğüm ve diyeceğim tek şey yatay keystone nun olmaması sadece...
    O da sabit bir konumlama ile aşılacak bir sorun tabii...
    Tavan ışıklandırmasını avize ve türevleri ile yapmıyorsanız haliyle....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giove -- 7 Ocak 2010; 12:53:57 >

• @ kyle007 teşekkürler cevap için
    @ Giove kompact makina ile bu tür fotografları çekmek zordur görüntü sensörleri ufak oldugu için kumlanma karanlıkta fazlaşabilir eğer makinanda pozlama varsa
    15 sn gibi onuda deniyebilirsin yapman gereken ışık şiddedini ölçmek ona göre draframı kısıp pozlamayı arttırmak ama bunlar kompactta çok zor hiç ugraşma
    bende kompact kullanıyom şuan slrden sonra garez gibi en kısa zamanda edinmek lazım.
  • @kyle007

Bende bu perdeden alacaktım ama sipariş o kadar geciktiki iptal edip sunlight marka aldım ve maalesef bu perdeden memnun değilim. görüntü kalitesi güzel ve ışığıda güzel yansıtmasına rağmen perdenin kenar kısımları dışa doğru kıvrılıyor. senin perdede böyle bir sorun yok sanırım, resimde dümdüz duruyor. kalitesinden memnun kaldın mı perdenin?
  • @Waves , perdenin kıvrık olmasından ben de endişe ediyordum ama fotodakinden farkı yok, dümdüz perde. Açıkçası memnun kaldım perdeden, sonuçta bu paraya ancak bukadar olurdu heralde. Hepsiburada siparişten 3 gün sonra kargoya verebildi, galiba onlarda da üretici firmadan temin edip öyle yolluyorlar, gecikme bi bakıma normal, tabi haftalar sürmedikçe...
  • Arkadaşlar Cihazdan MENU tuşuna basılı tutarken kumandadan da MENU tuşuna bir süre basılı tutulduğundan ekrana ŞİFRE menusu geliyor. Buraya 0000 yazarak deneyecektim ki kumandada Numara Tuş takımı yok..
    Sanırım Atila arkadaşımız bu projeksiyona LG kumandası ile uyuştuğunu söylemişti. Elinde LG kumandası olan varmı acaba :) Belkide MKV oynattırılabilinir bir özellik çıkar :D
  • Bu cihaza aynı anda kaç cihazdan giriş yapılabiliyor, okudukça kafam karışıyor. Ayrıca bu cihazda divx izlemek yasak mı, birinizde divx izlerken foto çekseniz, izlenimlerinizi yazsanız arkadaşlar.

Bu konuda yazıp cihazı alma fikri olanlara tanıtım yaptığınız için ayrıca teşekkür ederim.
  • İlk mesajın altında Videolar mevcut.
    Aydınlık Odadaki görüntü de divx oynattım. Odadaki arkadaşlar muhabbetlerinden dolayı sesini kapattım sadece...

http://www.youtube.com/watch?v=t51Jn_YqQNM
  • @isa
    EVet haklısın isterde işte bunlarda kullanım kolaylığı bas-çek vs anlayacağın hayatımızda herşeyin kolayını seçiyor işimize yarayacağı yerde işte böyle apışıp kalıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

İlk mesajın altında Videolar mevcut.
    Aydınlık Odadaki görüntü de divx oynattım. Odadaki arkadaşlar muhabbetlerinden dolayı sesini kapattım sadece...

Mehmet bey teşekkür ederim alakanıza, bu videoyu gözden kaçırmışım.Benimde aklımı çeliyor bu projeksiyon, zannederim siz divxi pc üzerinden oynattınız.WD, Popcorn tarzı cihazlarla pc ye nazaran biraz daha iyi görüntü alınabiliyor okuduğum kadarıyla.Bağlantı olayını sormuştum, aynı anda kaç cihaz bağlamaya olanak var acaba ? Birde videodaki mesafeyi değiştirmeden daha büyük görüntü elde etme şansı var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reef1905 -- 7 Ocak 2010; 21:09:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reef1905

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

İlk mesajın altında Videolar mevcut.

Mehmet bey teşekkür ederim alakanıza, bu videoyu gözden kaçırmışım.Benimde aklımı çeliyor bu projeksiyon, zannederim siz divxi pc üzerinden oynattınız.WD, Popcorn tarzı cihazlarla pc ye nazaran biraz daha iyi görüntü alınabiliyor okuduğum kadarıyla.Bağlantı olayını sormuştum, aynı anda kaç cihaz bağlamaya olanak var acaba ? Birde videodaki mesafeyi değiştirmeden daha büyük görüntü elde etme şansı var mı ?

Bu videoda flimi cihazın kendi üzerinden çalıştırdım. Videonun sonunda cihazın arka tarafında takılı olan FlashDiski çalışırken görebilirsiniz..

Mesafe konusu ancak cihazın konumu ile ekran büyüklüğü değişiyor malesef...

Hazır yeri gelmişken söyleyeyim. Simpsons Sezon 20 yi indirmiştim. Bunada idx/sub olarak grafiksel alt yazı AviAddSub programı ile hazırlattım. Fakat bu sefer grafiksel alt yazıyı göremedi.. Sadece srt yi gördü nedendir bilmiyorum. Çünkü Lewrance adlı diziyi görmüştü. Bir inceleyeyim bu olayı...

• Cihaza USB Bellek yerine dizüstülerde kullanılan ve gücünü sadece USB'den alabilen DVD yahut DVD-RW sürücü bağlayıp eldeki DVDleri ve DVD'ye kayıtlı divxleri izleme imkanı var mı? Deneme imkanı olan var ise çok makble geçecek...
  • Bende merak ettim şimdi. Elimde böyle bişi olsa hemen denerdim....
  • Bukadar incelemesini ve tanıtımını yaptıktan sonra bu üründen almamak ayıp olurdu diye düşünerek "240*200" Storlu perde ile bir tanede kendime aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamkaya

Cihaza USB Bellek yerine dizüstülerde kullanılan ve gücünü sadece USB'den alabilen DVD yahut DVD-RW sürücü bağlayıp eldeki DVDleri ve DVD'ye kayıtlı divxleri izleme imkanı var mı? Deneme imkanı olan var ise çok makble geçecek...

Denemedim ama cihaz birebir laptop adaptörü ile çalıştığından usb slim dvd-rw'a yeterli gücü vermemesi için hiçbir sebep yok diyorum.
    Benim esas endişe ettiğim ise sanırım böyle bir durumda DVD-RW çalışsa da, cihaz normal DVD olarak hazırlanmış bir filmin menülerini açmayacaktır, sadece içindeki video dosyalarını parça parça oynatacaktır diye düşünüyorum.
    Ben de böyle birşey edinip cihazı tam bir dvd oynatıcıya dönüştürmeyi düşündüğümden, bunu deneyen varsa yorumlarını bekliyorum.

• Mehmet bey, " Mesafe konusu ancak cihazın konumu ile ekran büyüklüğü değişiyor malesef... " demişsiniz, benim kafam karıştı.Videoda projeksiyon ve duvar arası 2,5 mt. var sanırım.Daha önce Atila bey " Ortalama 2.8 metre uzaklıktan 2.50m ye 1.50m gibi boyut, 4.5 metreden 3.50m ye 2.30m lik görüntü alınabiliyor " diye belirtmişti.Benim atladığım bir nokta mı var ? Bu hususta biraz kafam karıştı.

CES 2010'da LG bu serinin en son modelini tanıtacak, zannederim CES'in başlama tarihi 8 Ocak, tabiki değişiklik olmadıysa.Eğer yeni serinin gelişi uzarsa bende bu modele yönelebilirim, zira sabah 6'ya kadar bu keyfi yaşayarak film izlemenin tadına doyum olmaz.
  • @reef1905 , aşağıdaki tablo yardımcı olur

• @kyle007, ilgin ve açıklayıcı tablo için teşekkür ederim.

Peki bu tablodaki hesaplamalar sabit mi ? Yani belli metreden sadece belli ölçüde mi görüntü alınıyor, ben Mehmet beyin yazdıklarından bunu çıkarttım ama videoda yaklaşık 2,5 metreden 32-42" arası görüntü yansımış duvara.Tabloda 2,5 mt. karşılığı 80". Kafam karıştı, projeksiyon cihazlarına ilgim var ama detayını öğrenmeye yeni başlıyorum.
  • Hesaplar şöyle sabit; bu projeksiyonda zoom özelliği olmadığı için alet sabit bi yerdeyken görüntüyü küçültüp büyültemiyorsun, o bakımdan hesaplar sabit.

Tablodaki mesafeler en fazla 10-15cm. sapar. Siz tabloyu referans alın.
  • Lcd düşkünlerinin yaptığı gibi başlığın editlenip klübü kurulmalı bu ürünün , hala hayret ediyorum bu fiyata böyle performans. Film düşkünüyüm ama hiç film izlememiş gibiyim şu perde de film keyfini gördükten sonra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giove -- 9 Ocak 2010; 14:46:10 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.