Şimdi Ara

LG G4 V10 Lollipop / V20 Marsmallow Root / Twrp Anlatım ''GÜNCEL''

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
1.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün aldığım cihazı bugün root edebildim, g2 ve g3den az biraz daha zor, ve dhde yalın bir şekilde anlatılmamış konu aralarında mevcut. Düzenleme gereği duydum;

En başta tabiki bootloader kilidini unlocked ediyoruz, bu her sitede mevcut, geçiyorum bu adımı.

Öncelikle adb ve driverlar kurulu olmalıdır.

Aşağıdaki linkten h815 uyumlu twrp'yi indirdim. indirdikten sonra ismini abcde diye değiştirdim.

https://dl.twrp.me/h815/

Telefon hafizasi/sd card'a ve adb klasörüne attım abcde.img'yi

adb klasöründe 'komut penceresini burada aç' dedim.

adb reboot bootloader
    (enter)

fastboot boot abcde.img
    (enter) dediğimizde telefon yeniden başlıyor ve direk twrp recoverye giriyor.

Buradan da supersu flashlayarak rootluyoruz. Twrp ekranındayken veri alışverişi yapabiliyoruz bilgisayar ile. supersu.zipi direk indirin bilgisayara telefona yollayın ve flashlayın...

https://download.chainfire.eu/921/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.65-20151226141550.zip

Root islemi tamamlandiktan sonra back yaparak yeniden twrp ana ekranina dönelim.

İnstall'e basalım.

Sag en altda "images" yazisina bir kez tiklayalim.

Telefona attigimiz abcde.img dosyasinin oldugu yolu acalim.

Abcde.img yolunu buldugunuzda tikliyoruz ve bize boot/recovery diye soruyor.

Recovery seciyoruz.

Reboot, system diyoruz.

İslem bu kadar, telefon rootlanmistir, ve twrp yuklenmistir.

Cihazım;

601K H815 V20E G4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 6 Haziran 2016; 15:11:08 >

• Güzel olmuş emeğiniz boşa gitmemiş.TR cihazlar için de çıksa iyi olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptım oldu. 10 numara da oldu :)
  • Hocam birinci yöntemi kalıcı yapmak için; ilk başta sizin yönteminizle abcde.img dosyasını LG G4'ün dahili ya da sd kart hafızasına atıyoruz. Daha sonra aynı şekilde "adb reboot bootloader" sonrasında "fastboot boot abcde.img" yaptıktan sonra TWRP'den install kısmına giriyoruz. En aşağı sağ kısımda İmage yazan bir buton var. Bu butona bastığınızda daha önce zip dosyalarını gösteren TWRP artık image dosyalarını yani uzantısı .img olan dosyaları görebiliyor. Daha önce attığınız abcde.img dosyasını seçiyoruz. Sonraki yükleme ekranında bize iki tane seçenek sunuyor Boot ve Recovery olarak. Recovery işaretleyip yükleme işlemini bitiriyoruz. Artık tuş kombinasyonundan da rahatça TWRP ulaşabiliyoruz. Bu işlemi yapmadan önce girememizin sebebi bootloader ekranında aslında biz recovery yazılımını TWRP ile değiştirmiyoruz sadece bilgisayardaki dosyayı telefonumuza transfer edip oradan fastboot olarak açıyoruz yani tek seferlik kullanım gibi düşünebilirsiniz. Abcde.img dosyasını recovery olarak yüklediğimizde ise direk olarak telefonumuzun stock recovery yazılımı yerine TWRP yüklenmiş oluyor. İsterseniz birinci yönteme ekleyebilirsiniz.

• Up, ana konuda sürekli soranlar var...
  • Bootloader kilitli olduğundan beklemedeyiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • UP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg G3 GApps flashlayamıyorum.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk mesaj duzenlendi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu twn veya tr icin hicbir gelisme yok mu bootloader unlock icin.

• İşlemler lollipop ve marsmallow sürümler için geçerlidir.
  • Arkadaşım yardımcı olur musun dediklerini yapmaya çalıştım ama daha baş tarafı anlamadım aynı anda nette olmamız lazım seninle ancak yapacağım herhalde

• lahilama L kullanıcısına yanıt
    Nereyi yapamadin hocam?

• ben adb reboot bootloade dediğimde telefon yeniden başlıyor zaten diğer yazdığını yazdığımda ise waiting for device diyor sonuç olarak twrp adımına geçemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: lahilama

ben adb reboot bootloade dediğimde telefon yeniden başlıyor zaten diğer yazdığını yazdığımda ise waiting for device diyor sonuç olarak twrp adımına geçemiyorum

Driverları eksik kurmuşsun.
  • TR için hala boot kilidi açılmadı değil mi? Bir ara ubuntu ile vs bir şeyler yapılabiliyordu. Onun dışında bir sistem çıktı mı acaba? Bir daha LG alırsam iki olsun. Umarım kronik arıza baş göstermez de bir süre daha idare eder. Son güncellemelerden sonra şarj su gibi gidiyor.
  • Bende geliştirici seçeneklerinde oem kilit açma var oradan bootloader i açsam sonra buradaki twrp yüklesem olur mu? Her yerde h815tr için bootloader kilidi açılmıyor deniyor ama.

• denizyildizi345 D kullanıcısına yanıt
    Oem kilit acma tusu bende bootloader kilidi actiktan sonra aktif oldu. Olacagini zannetmiyorum.

• Kilidi açınca telefon sıfırlandı, dahili depolama da gitti. Bazı dosyalarımı, fotoğraflarımı ve whatssapp konuşma-medyasını kaybettim.

Konu anlatımı için teşekkürler yine de ilk mesaja " bootloader kilidi açıldıktan sonra telefon kendini formatlar" gibi bir bilgi eklenirse iyi olabilir.
  • Espa kullanıcısına yanıt
    Konu 'bootloader kilidi nasil acilir' degil hocam. Root ve twrp kurarken veri kaybi olmayacagi icin oyle bir uyariya gerek duymadim.

Ben telefonu alir almaz bootloader kilidini actim, bu yuzden veri kaybi yasamadim. Aslinda boyle bir uyarida yoktu ana sitede. Hard reset mi attiniz unlocked ettikden sonra

• Ben de ona şaşırdım. Xda dan bakarak açtım orada da yazıyordu. Kilidi açınca yeniden başladı telefon kendi kendine hard reset atmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.