Şimdi Ara

LG G3 16GB Android 6 Marshmallow kurulumu, artı ve eksiler ilk mesajda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
14.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  LG G3 16GB Android 6 Marshmallow kurulumu, artı ve eksiler ilk mesajda

Ne kadar ram harcadığı ile ilgili video, bu mesajın sonundadır :)
    Gerekli dosyalar (hepsini indirmeniz gerekiyor)
    Açılan sitede, tarayıcı üzerinden indirine basın, indirin
    Android 6 rom link
    LG Flash Tool 2014
    LG G3 USB DRİVER

Merhaba arkadaşlar, bu konuda elimden geldiği kadar orjinal rom yüklemeyi anlattım, şu anda henüz root yapmış değilim ama yapanlar mevcut. Soracağınız soru varsa çekinmeden sorabilirsiniz

Bu arada bu rom hem 32gb hemde 16gb lg g3 telefona yükleyebilirsiniz

Başka yerden sadece 16gb lg g3 romu indirirseniz, bu rom 32gb g3 telefona yüklenemiyor dikkat edin derim.

Android 6 yüklü telefonumdan görüntüler :D
    Resimlerin devamı burda>>https://drive.google.com/folderview?id=0BzIOdb9zE26DOXQ5TWtRbl8zUDg&usp=sharing

LG G3 16GB Android 6 Marshmallow kurulumu, artı ve eksiler ilk mesajda  LG G3 16GB Android 6 Marshmallow kurulumu, artı ve eksiler ilk mesajda

Kurulum videosu

------------------------------------------------------------------------------------

Lg g3 16gb rootsuz Telefonumda Android 6 Marshmallow Romun artıları ve eksileri

Artıları+
    + Yüzde 50 e yakın hız ve performans artışı (çok şaşıracaksınız)
    + Uygulama ve oyun açılışları ve geçişleri inanılmaz derecede hızlandı
    + İnternet tarayıcı gözle görülür derecede hızlandı (sayfa geçiş ve açılışı çok hızlandı)
    + Şarj süresinde Android 5 sürümüne göre yüzde 20 e yakın iyileşme (tabi bu kişiden kişiye değişir)
    + Şarj etme süresi android 6 da dahada hızlandığını farkettim :D
    + Oyun performansını arttırmak için oyun modu gelmiştir (Oyunun çözünürlüğünü düşürdüğü için, görüntüde bozulmalar meydana gelebilir)
    + Smart lock; Akıllı kilit modu ( telefon sizin elinizde ise asla kilitleme yapılmıyor, masanın üstüne ve başkası aldığında kilitleniyor) mükemmel bir özellik
    + Google Playstore mağazasından oyun indirme hızıda hızlandı :D
    + Whatsapp a mesaj geldiğinde, mesajlara ve gruplara girişler ciddi derece hızlandı
    + Facebook girişi ve çıkışıda hızlandı
    + Rehbere ve arama ekranına giriş android 4.4.4 ve 5 e nazaran gözle görülür bir artış sağlandı
    + Ekran Parlaklığı otomatiğe aldığınızda inanılmaz bir görüntü vermeye başlıyor ve gözlerinizi yormadan ışığını kapatıp açıyor, şarj yemesin diye sürekli yüzde 20 ve 40 arası değişiyor , bazen karanlık ortamlarda yüzde 75 çıktığını gördüm. Mutlaka ama mutlaka otomatik olarak kullanın.
    + Ayarlar/Ses ve bildirim sekmesinde uygulamara özel ses ekleme özelliği gelmiştir
    + Ayarlar/genel/ uygulamalar ekranı sadeleşmiş ve değişmiştir
    + Kilit açılma efeklerine bir kaç tane yeni eklenmiş
    + Üst bildirim sekmesine flaş ışığı açmak için düğme gelmiştir
    + Kamerada mod ayar yerine ağır çekim düğmesi gelmiş.
    + Android 5 ve 4.4.4 göre 10 TLlik kulaklıktaki bass ve ses yükselmiş, inanılmaz bir şekilde berrar ve güzel çıkmaya başladı, çok şaşırdım. Tıslama ve herhangi bir ses bozukluğu yok. (kullandığım program powermapdır, satın aldım )
    +Artık yüklenen ve yüklü olan bütün uygulamarın izinlerini yönetme hakkına sahibiz, güvenmediğiniz uygulamara istediğiniz izini verebiliyorsunuz (Şöyle bir handikap meydana çıktı, bazı uygulamarda izinleri kaldırınca, uygulama çalışmamaya başlıyor, illa izin ver diyen uygulama sayısı çok fazla, inşallah yakında bu sorunlar düzelir)
    + Smart bullettin özelliği geliştirildi g4 menüsü ve arayüzü geldi
    + G4 LG health menü ikonlara koyuldu
    + Doze mod geldi, telefonunuz ya da arka planda çalışan uygulamalar belirli bir süre kullanılmadığında Doze Mode devreye girerek kaynak tüketimini optimize ediyor ve bataryanızın daha uzun süre gitmesini sağlıyor.
    + Knock Code a artık 6 dokunuş ve 3 farklı yön ayarlayabilirsiniz. (3 farklı yön kaldırıldı, bu eksi olarak yazacaktım ama neyse )
    + Direct Share özelliği ile artık bir resim ya da dosyayı birisi ile paylaşacağınız zaman en üstte sık paylaşım yaptığınız kişiler ve altında da sık paylaşım yaptığınız uygulamalar otomatik olarak gelecek.
    + Aklıma geldikce yazacağım, sıra - lerde :D

Eksileri -
    - Kamera Özelliği olduğu gibi duruyor.
    - Kamera özelliklerine manuel mod gelmemiştir, özellikler pek yok, iso ayarı ve diğer ayarlar yok
    - Batarya performansı dahada iyi olabilirdi
    - Kamera ayarları daha fazla olabilirdi neden koymadınız ki, çok mu zor
    - Android 6 ram konusunda çok iyi değil, boş ram 270 ve 500 mb arasında değişiyor (2gb g3 bahsediyorum, buna rağmen telefonda gram kasılma yok)
    - Keşke telefonun ekranı 2k değilde 1080p yada 720p olsaydı, o zaman tadından yenmezdi :D (batarya performansı çok daha iyi olurdu)
    - Keşke ekran çözünürlüğü istediğimiz gibi değiştirme özelliği gelse, mesela 2440 da 1080p e, 720p ayarlama gibi
    - Çift ekran özelliği tekrar yeniden maalesef yüklenmiş olan uygulamalarda işe yaramıyor, içinde yüklü olan dosya yönetici gibi şeyleri çift ekranda gösteriyor

- Eksileri bu kadar, tabi bu benim gördüklerim, sizlerde gördükleriniz yazın, buraya ekleyim

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Gerekli bilgiler (soru cevap şeklinde)

quote:

Orijinalden alıntı: CCRECOLD

Selamlar, bilgiler için teşekkürler.

7 aylık G3 kullanıcısıyım, bu konuların ise çok ama çok yabancısıyım. Telefonumdan ve mevcut sürümünden çok memnunumancak madem daha iyisi çıktı bende yüklemek istiyorum. Size komik gelebilir belki ama bazı basit sorularım olucak.

1.Rootlu tlf ya da rootsuz tlf ne demektir. Format atılmış ya da atılmamış anlamına mı geliyor? Mesela ben aldığım günkü gibi kullanıyorum bu durumda rootsuz mu olmuş oluyor? Rootlu ya da rootsuz olmasının bir avantaj dezavantajı var mı?

2.Rom atmak demek bir sonraki sürüme güncellemek demek midir?

3.Şimdi ben bu bridge i yükleyerek direk kurayım mı yoksa hard format illa atmak gerekir mi diyorsunuz? Atmadan yapsak nolur?

4. Hart format atılmalıysa nasıl atılır?

Teşekkür ederim.

Merhaba kardeşim, soruların cevabı aşağıda :)

1. Root nedir (Garanti dışı kalacaktır): Bazı programlar telefonun içinde yüklü olan sistem dosyalarına erişmek ister, bu erişime izin verilen ada root denir., root yetkisi verdiğimiz zaman, sistemin içinde gereksiz uygulamaları kaldırabiliriz, bu sayede telefonda çalışan gereksiz ram harcayan programlarda gitmiş olacaktır, yada tam tersi, telefonda olmayan bazı özellikleri ekleyebiliriz, mesela arama ekranına kayıt yapma özelliği, işlemci hızını arttırma özelliği gibi, tabi dikkat etmezsek telefonu komple çökertebiliriz de.

2. Telefonun içinde yüklü olan android sürümünün komple diğer adı romdur, rom atmak demek, android yüklemek ile eşdeğerdir, kimisi firma tarafından güncelleme ile gelir, kimisi böyle dışarıdan rom ile yüklenir, her ikiside tercih sebebidir.

3. Burdaki romu yani android 6 yüklemek istersen 2 seçenek var
    1. Sizde yüklü olan android üzerine yüklerseniz, yüklenir ama bazen garip hatalar verebilir yada vermeyebilirde. (Çok değişken bir sonuçtur bu)
    2. Hard format atmak sağlıklıdır, nedeni ise telefonun içinde ne varsa silinecektir ve daha rahat çalışacaktır sonuçta, hiçbir hatada vermeyecektir, tabi önceki kullandığınız uygulamaları ve oyunları tekrar yüklemeniz gerekiyor. (Telefonunda fotoğraf yada herhangi bişey olmaması gerekiyor yada yedek alacaksınız, aksi halde hard format ile herşey silinecek ve bir daha geri gelmeyecektir)

4. Hard format atmayı ilk mesajımda kurulum videosdunda anlattım, android 6 yüklemeden önce hard format nasıl yapılır hepsi mevcut.

-----------------------------------------------------------------------------
    Android 6 Ne kadar ram harcıyor izleyin arkadaşlar ilos programı öncesi ortalama boş ram 250 ve 350 mb arasıdır, sakın bu boş rame aldanıp telefonu kötülemeyin, hiçbir oyunda ve uygulamada bu boş sorun ile ilgili bir sorunla karşılaşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalci -- 14 Haziran 2016; 14:18:04 >

• Turan abi adamsın.Videoyu açınca masandan tanıdım seni ve aşırı duygulandım. Galaxy gio zamanında az mı yardımın dokundu senin sayende az mı rom denemedim.Lg ye dönmüşsün abim hayırlı uğurlu olsun.Bu arada telefonu önerir misin abim ocak ortası gibi almayı düşünüyorumda iphone 5 le bunun arasında kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: haldir54

Sarj durumu ve stabilite nasil hocam ve neler degismis
    batarya performansı, kasma donma ısınma gibi sorunlar var mı ayrıntılı bilgi verirsen güzel olur kardeşim

Orijinalden alıntı: sca_venger_

batarya performansı, kasma donma ısınma gibi sorunlar var mı ayrıntılı bilgi verirsen güzel olur kardeşim

İlk mesaja artıları ve eksileri, şahsım tarafımdan denenmiş ve yaşanmış olarak aklıma geldikçe hepsini ekledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sca_venger_

hocam farketmedim kusuruma bakma lütfen bir yandan iş bir yandan forum bazen kafa karışıyor paylaşım çok açıklayıcı ve sade olmuş teşekkür ederim :)

Senin sorunun değil kardeşim, daha şimdi ekledim onları :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ReaLLibe

Hocam açıkçası eksileri kısmı eksileri değil de sizin beklentileriniz gibi olmuş

Ee haliyle

Orijinalden alıntı: Hayalci

quote:

Orijinalden alıntı: ReaLLibe

Hocam açıkçası eksileri kısmı eksileri değil de sizin beklentileriniz gibi olmuş

Ee haliyle

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar linkler silindi nedeni ise, gmail indirme sınırı olduğu için, herkes indiremiyor dosyaları artı reklamlı link koyduğum için uyarı aldım :D onlarıda kaldırıyorum bu akşam, yeni linkler birazdan geliyor

• quote:

Arkadaşlar linkler silindi nedeni ise, gmail indirme sınırı olduğu için, herkes indiremiyor dosyaları artı reklamlı link koyduğum için uyarı aldım :D onlarıda kaldırıyorum bu akşam, yeni linkler birazdan geliyor

Alıntıları Göster
    bu güncelleme türkiyeye gelmedimi halen lg g3 ler için acaba daha ne kadar bekliyeceğiz

Orijinalden alıntı: istinyeOutletPark

bu güncelleme türkiyeye gelmedimi halen lg g3 ler için acaba daha ne kadar bekliyeceğiz

1 ay sürer diye tahmin ediyorum

quote:

Orijinalden alıntı: istinyeOutletPark

1 ay sürer diye tahmin ediyorum

Alıntıları Göster
    sa imei atılmış lg g3 orjinal telefon 2 gün once aldım sürüm 4.4.2 malum otomatik güncelleme alamıyor. Soracağım şu 4.4.2 den direk 6 ya geçsem sıkıntı olur mu ? cihaz rootlu filan değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fcengizz -- 8 Ocak 2016; 15:36:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fcengizz

sa imei atılmış lg g3 orjinal telefon 2 gün once aldım sürüm 4.4.2 malum otomatik güncelleme alamıyor. Soracağım şu 4.4.2 den direk 6 ya geçsem sıkıntı olur mu ? cihaz rootlu filan değil

Hiçbir sıkıntı olmaz, lakin modeli d855 olması gerekiyor, ona dikkat et, hard format at sonra burdaki video gibi romu yükle tamamdır

855 16 gb 2 ram lik modelidir.
    linkleri göremedim ?

Kardeş linkleri kaldır dediler, reklamlı koyduğum için, inşallah bu akşam yeni linkleri ekleyeceğim. Biraz bekle istersen

quote:

855 16 gb 2 ram lik modelidir.
    linkleri göremedim ?

Kardeş linkleri kaldır dediler, reklamlı koyduğum için, inşallah bu akşam yeni linkleri ekleyeceğim. Biraz bekle istersen

takipteyim
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.