Şimdi Ara

LG G3 16GB Android 6 Marshmallow kurulumu, artı ve eksiler ilk mesajda (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
14.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fcengizz

6.0 için Root Yapabildin mi ?

Henüz root yapmadım kardeş, rom değiştireceğim zaman root nasıl yapılır bir video çekerim o zaman

Orijinalden alıntı: Hayalci

quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

855 ya da 855TR olması fark ediyor mu, yükleme işlemi için?

Kardeşim D855 Olması yeterlidir, sonunda tr en olması farketmez. Yükleyebilirsin

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android 5.0'da sistem ramı çok kullanıyor, Android 6.0'da ram konusunda iyileşme var mı acaba?

Orijinalden alıntı: eyesof

Android 5.0'da sistem ramı çok kullanıyor, Android 6.0'da ram konusunda iyileşme var mı acaba?

İlk mesajı okumamışsınız galiba, bundan bahsetmiştim, ram konusunda maalesef android 6 cimri değil, yinede hiçbir uygulamada bu ramle ilgili problem çıkmadı, ne kasılma var nede donma, artısı yüzde 50 hızlanmasıda cabası
  • quote:

Okudum aslında ama kafamda net birşeyler oturmadı. Telefonunuzda şu anda sistem ne kadar ram tüketiyor, paylaşabilir misiniz acaba?

Biraz önce ufak bir video çektim, upload ediyorum şimdi, 5 10 dakikaya biter, biraz bekle, şöyle diyeyim, 140mb boş ram vardı, ilos ile video kayıt yaptığımda, video kayıt olmasa 300 yada 400 mb felan oluyor, video esnasında gram kasılma donma gibi şeyler asla yok, zaten birazdan göreceksin
    Teşekkür ederim video için, zahmet oldu size.
    Fakat videodaki bellekte sistem+uygulamaların kullandığı bellek var.
    Ben telefonumda Ayarlar>Uygulamalar>Çalışan ayarına girdiğimde 757 MB RAM'ın sistem tarafından kullanıldığını görüyorum.
    Rica etsem siz de bir bakabilir misiniz bu ayarda ne kadarlık RAM sistem tarafından kullanılıyor diye.

Teşekkür ederim video için, zahmet oldu size.
    Fakat videodaki bellekte sistem+uygulamaların kullandığı bellek var.
    Ben telefonumda Ayarlar>Uygulamalar>Çalışan ayarına girdiğimde 757 MB RAM'ın sistem tarafından kullanıldığını görüyorum.
    Rica etsem siz de bir bakabilir misiniz bu ayarda ne kadarlık RAM sistem tarafından kullanılıyor diye.

Ugulamalardaki çalışan uygulamlar kısmı android 6 da yok, sadece bellek kısmı var, biraz önce boş bellek arttı.

7 aylık G3 kullanıcısıyım, bu konuların ise çok ama çok yabancısıyım. Telefonumdan ve mevcut sürümünden çok memnunumancak madem daha iyisi çıktı bende yüklemek istiyorum. Size komik gelebilir belki ama bazı basit sorularım olucak.

1.Rootlu tlf ya da rootsuz tlf ne demektir. Format atılmış ya da atılmamış anlamına mı geliyor? Mesela ben aldığım günkü gibi kullanıyorum bu durumda rootsuz mu olmuş oluyor? Rootlu ya da rootsuz olmasının bir avantaj dezavantajı var mı?

2.Rom atmak demek bir sonraki sürüme güncellemek demek midir?

3.Şimdi ben bu bridge i yükleyerek direk kurayım mı yoksa hard format illa atmak gerekir mi diyorsunuz? Atmadan yapsak nolur?

4. Hart format atılmalıysa nasıl atılır?

Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: CCRECOLD

Selamlar, bilgiler için teşekkürler.

7 aylık G3 kullanıcısıyım, bu konuların ise çok ama çok yabancısıyım. Telefonumdan ve mevcut sürümünden çok memnunumancak madem daha iyisi çıktı bende yüklemek istiyorum. Size komik gelebilir belki ama bazı basit sorularım olucak.

1.Rootlu tlf ya da rootsuz tlf ne demektir. Format atılmış ya da atılmamış anlamına mı geliyor? Mesela ben aldığım günkü gibi kullanıyorum bu durumda rootsuz mu olmuş oluyor? Rootlu ya da rootsuz olmasının bir avantaj dezavantajı var mı?

2.Rom atmak demek bir sonraki sürüme güncellemek demek midir?

3.Şimdi ben bu bridge i yükleyerek direk kurayım mı yoksa hard format illa atmak gerekir mi diyorsunuz? Atmadan yapsak nolur?

4. Hart format atılmalıysa nasıl atılır?

Teşekkür ederim.

Merhaba kardeşim, soruların cevabı aşağıda :)

1. Root nedir (Garanti dışı kalacaktır): Bazı programlar telefonun içinde yüklü olan sistem dosyalarına erişmek ister, bu erişime izin verilen ada root denir., root yetkisi verdiğimiz zaman, sistemin içinde gereksiz uygulamaları kaldırabiliriz, bu sayede telefonda çalışan gereksiz ram harcayan programlarda gitmiş olacaktır, yada tam tersi, telefonda olmayan bazı özellikleri ekleyebiliriz, mesela arama ekranına kayıt yapma özelliği, işlemci hızını arttırma özelliği gibi, tabi dikkat etmezsek telefonu komple çökertebiliriz de.

2. Telefonun içinde yüklü olan android sürümünün komple diğer adı romdur, rom atmak demek, android yüklemek ile eşdeğerdir, kimisi firma tarafından güncelleme ile gelir, kimisi böyle dışarıdan rom ile yüklenir, her ikiside tercih sebebidir.

3. Burdaki romu yani android 6 yüklemek istersen 2 seçenek var
    1. Sizde yüklü olan android üzerine yüklerseniz, yüklenir ama bazen garip hatalar verebilir yada vermeyebilirde. (Çok değişken bir sonuçtur bu)
    2. Hard format atmak sağlıklıdır, nedeni ise telefonun içinde ne varsa silinecektir ve daha rahat çalışacaktır sonuçta, hiçbir hatada vermeyecektir, tabi önceki kullandığınız uygulamaları ve oyunları tekrar yüklemeniz gerekiyor. (Telefonunda fotoğraf yada herhangi bişey olmaması gerekiyor yada yedek alacaksınız, aksi halde hard format ile herşey silinecek ve bir daha geri gelmeyecektir)

4. Hard format atmayı ilk mesajımda kurulum videosdunda anlattım, android 6 yüklemeden önce hard format nasıl yapılır hepsi mevcut.

Rica ederim

• Sayın Hayalci, cevaplar harika olmuş, şimdi aklımda şekillendi pekçok şey. Çok teşekkür ederim.

Son bir soru; Ben bazı programları (google vs gibi) ayarlar bölümünden devre dışı bıraktım şuan hiçbiri yok bende. Ama bunu yapmak root anlamına gelmiyor değil mi? İstediğim anda geri getirebilirim çünkü.

Orijinalden alıntı: CCRECOLD

Sayın Hayalci, cevaplar harika olmuş, şimdi aklımda şekillendi pekçok şey. Çok teşekkür ederim.

Son bir soru; Ben bazı programları (google vs gibi) ayarlar bölümünden devre dışı bıraktım şuan hiçbiri yok bende. Ama bunu yapmak root anlamına gelmiyor değil mi? İstediğim anda geri getirebilirim çünkü.

Devre dışı demek dondurmak anlamına geliyor, dondurduğun birşeyi tekrar geri getirebilirsin, root ile ise sistemden komple silmek anlamıyor geliyor, silinen bişey geri gelmez, aklın karışmasın.

Tekrar teşekkür ederm cevaplarınız için birazdan başlıycam hard formata video daki gibi.
    Hem GMAİL uygulamasını hem de telefondaki e-posta uygulamasını kullanmak istemiyorum.
    Gmail uygulamasını devre dışı bırakmak istiyorum da

Birşey sormak istiyorum size.
    Telefondaki LG'nin kendi e-posta uygulamasına gmail hesabımı yükleyemiyorum. ne yapmam gerekiyor.
    Hem GMAİL uygulamasını hem de telefondaki e-posta uygulamasını kullanmak istemiyorum.
    Gmail uygulamasını devre dışı bırakmak istiyorum da

Biraz beklersen bende deneyip birazdan sonucu yazacağım.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.