Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (316. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
468.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 314315316317318
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PHI

Arkadaşlar root'lu G2 4,2 kullanıyorum. Root'suz olacak şekilde nasıl güncelliyoruz şimdi bu aleti? Tamamen unroot istiyorum yani root'a ihtiyacım yokmuş 6 aydır kullanıyorum 1-2 kez dışında ihtiyacım olmadı. Şu rooted yazısı falan çıkıyormuş o falan gitsin. Gerekirse sıfırlayabilirim telefonun her şeyini nasıl yapabilirim sizce?
    Ya da gerek var mı buna? Şu anki haline direk 4.4'ü kurabilir miyim sıfırlanmadan?

Flash tool ile rom yükleyin tamamen gider root.

@pininfarinahttp://forum.donanimhaber.com/m_88585450/f_//tm.htm#88585450 bu konuyu inceleyin sorununuzu çözersiniz. Daha önceden LGMobile Support Tool yüklü olduğu düşünülerek sıralama yapılmıştı. Yeni şekliyle deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackcodetech -- 18 Nisan 2014; 14:06:30 >

• Razpacture R kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Kilif geldi mi? Size kac paraya mal oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blacktechtonix

quote:

Arkadaşlar root'lu G2 4,2 kullanıyorum. Root'suz olacak şekilde nasıl güncelliyoruz şimdi bu aleti? Tamamen unroot istiyorum yani root'a ihtiyacım yokmuş 6 aydır kullanıyorum 1-2 kez dışında ihtiyacım olmadı. Şu rooted yazısı falan çıkıyormuş o falan gitsin. Gerekirse sıfırlayabilirim telefonun her şeyini nasıl yapabilirim sizce?
    Ya da gerek var mı buna? Şu anki haline direk 4.4'ü kurabilir miyim sıfırlanmadan?

@pininfarinahttp://forum.donanimhaber.com/m_88585450/f_//tm.htm#88585450 bu konuyu inceleyin sorununuzu çözersiniz. Daha önceden LGMobile Support Tool yüklü olduğu düşünülerek sıralama yapılmıştı. Yeni şekliyle deneyin

Dostum merhaba,
    Yaklaşık 3 gündür bir türlü hayata döndüremediğim ve resmen kendi ellerimle öldürdüğüm yeni oyuncağım G2'im ile savaşıyorum!

Bu yüzden yazdıklarınız benim için ayrı bir anlam taşıyor ve umut veriyor.
    Neden mi?

Hayatımda ilk defa bir android tel aldım. Forumu ilk defa okuyan biri için açıkçası epey karışık olan bir dolu yöntem, türlü içerik ve prosedürleri heyecanla açıkçası çok ta anlamadan mevcut stock 4.2.2 yazılımı, 4.4.2 stock tabanlı "Lightning v2.0"'e yükseltmeye giriştim! İşte tam da bu noktada tecrübesizliğim ve aceleciliğim yüzünden telefon 3 gündür ölü durumdar (ahmak kafam)

Peki, Neler Yaptım?

- Saat gibi çalışan sistemin önce bir backup, yedeğini almadan işe koyulmakla daha en baştan ölümcül bir hata yaptım!

- Meseleyi başta pek ciddiye almadım ve ufak bir araştırmayla bana en mantıklı gelen custom rom olan "Lightning v2.0" yüklemeye karar verdim. Bunun için gerekli işlem sırasını çok zorlanmadan takip ederek cihazı önce root'ladım ve akabinde "Philz Touch Recovery" yükledim. Burada anlatıldığı gibi; (http://forum.donanimhaber.com/m_84641562/tm.htm sayfasındaki --> 9. bölümde anlatılan "OptimusRs ile Windows üzerinden PhlizTouch ve TWRP recovery yükleme")

- İşte bu noktadan sonra prinç kadar yol kat edemedim.http://forum.donanimhaber.com/m_83390420/tm.htm sayfasındaki, @Led Zeppelin arkadaşın anlattığı "3- LG FLASH TOOL KULLANARAK OFFLINE STOCK ROM YÜKLEME" prosedürünü uygulamak isterken sürekli türlü hatalarla boğuştum.

Neydi bu hatalar?

Çoğu zaman usb ile tel'i LG'nin programı ya tanımıyor ya da 10 defa uğraşıktan sonra zar-zor sözde tanıtıp tam update prosedürüne başladığında bu defada mutlaka %49'da error verip kalıyor. Akabinde "B2CAppSetup" ile %49 da update durma çözümü için "error recovery" yapayım dedim ama ne yaptıysam "B2CAppSetup" programının birden ŞAK DİYE HATA MSJ'I VERİP KAPANMASINA ENGEL OLAMADIM!

Şuan ki son Durum;

- Direk açma düğmesine basıldığında cihaz "LG" logosuyla kalakalıyor. Üst ses açma tuşuna basılı tutup, tel'i USB ile pc'ye bağladığımda ise ekrana yuvarlak oklarla FW Update ekranı geliyor. Ekranın altında ise yeşil "Rooted" yazısı var.

- Tel'i tamamen kapatıp, "Alt ses açma+Power tuşuna basarak "Factory Reset" ekranına ulaşıyorum. Akabinde iki defa Power'a basınca karşıma "Philz Touch 6.19.7, Clockworkmod v6.0.4.7 sürümlü recovery yazılım çıkıyor. Cihaz hayattayken dahili hafızasına bir yere (klasöre) "Lightning v2.0" .zip uzantılı rom dosyasını kopyalamış olsaydım, belkide bu ekrandan kolayca rom.zip dosyasının yerini göstererek tel'i flashlamış olabilecektim sanırım.

Cihazın durumu tam olarak bu hocam. Gözlerim 72 saattir pc başında sabahlamaktan kan çanağına dönmüş durumda!!

Uğraşmaya ara verdim çünkü canım sıkkın ve keyfim yok.
    Tüm bu anlattığım şart, durum ve senaryoda ki bir G2'ye, verdiğin linkteki yeni yöntem offline stock rom yükleme prosedürü ile hatasız, belasız, sorunsuz stock rom yüklenebilir mi dostum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Nisan 2014; 15:51:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

quote:

Dostum merhaba,
    Yaklaşık 3 gündür bir türlü hayata döndüremediğim ve resmen kendi ellerimle öldürdüğüm yeni oyuncağım G2'im ile savaşıyorum!

Neden mi?

Hayatımda ilk defa bir android tel aldım. Forumu ilk defa okuyan biri için açıkçası epey karışık olan bir dolu yöntem, türlü içerik ve prosedürleri heyecanla açıkçası çok ta anlamadan mevcut stock 4.2.2 yazılımı, 4.4.2 stock tabanlı "Lightning v2.0"'e yükseltmeye giriştim! İşte tam da bu noktada tecrübesizliğim ve aceleciliğim yüzünden telefon 3 gündür ölü durumdar (ahmak kafam)

Peki Neler Yaptım?

- Saat gibi çalışan sistemin önce bir backup, yedeğini almadan işe koyulmakla daha en baştan ölümcül bir hata yaptım!

- Meseleyi başta pek ciddiye almadım ve ufak bir araştırmayla bana en mantıklı gelen custom rom olan "Lightning v2.0" yüklemeye karar verdim. Bunun için gerekli işlem sırasını çok zorlanmadan takip ederek cihazı önce root'ladım ve akabinde "Philz Touch Recovery" yükledim. Burada anlatıldığı gibi; (http://forum.donanimhaber.com/m_84641562/tm.htm sayfasındaki --> 9. bölümde anlatılan "OptimusRs ile Windows üzerinden PhlizTouch ve TWRP recovery yükleme")

- İşte bu noktadan sonra prinç kadar yol kat edemedim.http://forum.donanimhaber.com/m_83390420/tm.htm sayfasındaki, @Led Zeppelin arkadaşın anlattığı "3- LG FLASH TOOL KULLANARAK OFFLINE STOCK ROM YÜKLEME" prosedürünü uygulamak isterken sürekli türlü hatalarla boğuştum.

Nedir bu hatalar?
    Çoğu zaman usb ile tel'i LG'nin programı ya tanımıyor ya da 10 defa uğraşıktan sonra zar-zor sözde tanıtıp tam update prosedürüne başladığında bu defada mutlaka %49'da error verip kalıyor. Akabinde "B2CAppSetup" çalıştırıp %49 da update durma çözümünde anlatıldığı gibi "error recovery" yapayım dedim, bu defa da ne yaptıysam "B2CAppSetup" programının tam tel'i tanıdığı zaman ŞAK DİYE HATA MSJ'I VERİP KAPANMASINA Bİ TÜRLÜ ENGEL OLAMADIM!

Şuan ki son Durum;

- Direk açma düğmesine basıldığında cihaz "LG" logosuyla kalakalıyor. Üst ses açma tuşuna basılı tutup, tel'i USB ile pc'ye bağladığımda ise ekrana yuvarlak oklarla FW Update ekranı geliyor. Ekranın altında ise yeşil "Rooted" yazısı var.

- Tel'i tamamen kapatıp, "Alt ses açma+Power tuşuna basarak "Factory Reset" ekranına ulaşıyorum. Akabinde iki defa Power'a basınca karşıma "Philz Touch 6.19.7, Clockworkmod v6.0.4.7 sürümlü recovery yazılım çıkıyor. Cihaz hayattayken dahili hafızasına bir yere (klasöre) "Lightning v2.0" .zip uzantılı rom dosyasını kopyalamış olsaydım, belkide bu ekrandan kolayca rom.zip dosyasının yerini göstererek tel'i flashlamış olabilecektim sanırım.

Cihazın durumu tam olarak bu hocam. Gözlerim 72 saattir pc başında sabahlamaktan kan çanağına dönmüş durumda!!

Uğraşmaya ara verdim çünkü canım sıkkın ve keyfim yok. Tüm bu anlattığım şart, durum ve senaryoda ki bir G2'ye, verdiğin linkteki yeni yöntem offline stock rom yükleme prosedürü ile hatasız, belasız, sorunsuz stock rom yüklenebilir mi dostum?

oradaki anlatımı da ben yaptım zaten pm atıyorum

• pininfarina kullanıcısına yanıt
    İşlemleri yaparken etkin virüs ve güvenlik programlarınızı kapatmanızı tavsiye ederim.Hatta etkin virüs programı var ise önce onu kapatıp sonra gerekli root,ve Update zip dosyalarını da baştan indirin.Çünkü root ve LGMOBILEAX dosyası içinde yer alan bazı exploit ve hack dosylarını direkt zararlı yazılım olarak algılayıp direkt karantinaya çekiyor ve dosya bulunamadı benzeri hatalar verebiliyor.

Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Press_Play_On_Tape

İşlemleri yaparken etkin virüs ve güvenlik programlarınızı kapatmanızı tavsiye ederim.Hatta etkin virüs programı var ise önce onu kapatıp sonra gerekli root,ve Update zip dosyalarını da baştan indirin.Çünkü root ve LGMOBILEAX dosyası içinde yer alan bazı exploit ve hack dosylarını direkt zararlı yazılım olarak algılayıp direkt karantinaya çekiyor ve dosya bulunamadı benzeri hatalar verebiliyor.

Kolay gelsin...

En başta HTML.EXE dosyası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironicix35

arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyacım var. telefonum rootsuz. wifi üzerinden dosya aktarımı yapmak istiyorum fakat telefondan bu özelliği açtğım zaman ekranda beliren 168.1.xx.xxx adresini tarayıcıya girdiğim zaman sayfaya ulaşılamıyor çıkıyo. bi özelliği farkında olmadan atlıyomuyum acaba? yardımcı olursanız sevinirim

Tarayıcıdan değil, dosya yöneticisi adresine yazacaksınız. Yani bilgisayarım, belgelerim yada herhangi bir klasörü açtığınız penceredeki adres satırına.
    Aslında Telefonda gösterdiği şekilde yani \\xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde yazsanız problem olmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG PC SUİTE ile günceleme kontrolünde bu hatayı alıyorum sebebi ve çözümü nedir ?
     ===> LG G2 TEKNİK KONU <===
  • white_power kullanıcısına yanıt
    Ya LG nin server ları çökmüştür geçici olarak,ya da yukarıda da dediğim gibi hosts dosyasını düzenlemişsinizdir.LG PC Suite veya Mobile Support Tool ile güncelleme yapmak istiyorsanız host dosyanız orijinal olmak durumunda.Yani host dosyanızın içerisinde 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com diye bir satır OLMAYACAK.
  • Press_Play_On_Tape kullanıcısına yanıt
    Hosts dosyasındaki değişikliği düzeltince sıkıntısız kontrolü gerçeklerştirdi. Eyvallah.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum merhaba,

Neden mi?

Peki, Neler Yaptım?

Neydi bu hatalar?

Çoğu zaman usb ile tel'i LG'nin programı ya tanımıyor ya da 10 defa uğraşıktan sonra zar-zor sözde tanıtıp tam update prosedürüne başladığında bu defada mutlaka %49'da error verip kalıyor. Akabinde "B2CAppSetup" ile %49 da update durma çözümü için "error recovery" yapayım dedim ama ne yaptıysam "B2CAppSetup" programının birden ŞAK DİYE HATA MSJ'I VERİP KAPANMASINA ENGEL OLAMADIM!

Şuan ki son Durum;

Tüm bu anlattığım şart, durum ve senaryoda ki bir G2'ye, verdiğin linkteki yeni yöntem offline stock rom yükleme prosedürü ile hatasız, belasız, sorunsuz stock rom yüklenebilir mi dostum?

Eğer doğru recovery yüklediyseniz lighting romu kurabilirsiniz. Tabi rom yinede açılmayabilir.

1: Buradaki zip dosyasını indirip klasörü C:\ dizinine çıkartın https://dl.dropboxusercontent.com/u/9967638/adb-fastboot.zip
    2: Komut satırını açın bu komutu verin (windosdaki adını hatırlayamadım şimdi terminal konsol vb de olabilir.)
    cd C:\adb-fastboot

3: Ligting rom dosyasını aynı klasöre kopyalayın.
    4: Telefonu cvm recovery moduna alın "install zip" alt menüde "install adb sideload" seçeneğini işaretleyip usb kablosunu telefona bağlayın.
    5: Komut satırı ekranında şu komutu verin. Rom dosyasının adını uygun şekilde yazarsınız.
    adb sideload lighting-rom.zip

Rom telefona transfer edilip kurulacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proton252 -- 18 Nisan 2014; 17:42:59 >

•  ===> LG G2 TEKNİK KONU <===

D802TR 32GB ve 16GB sahipleri malesef 20 Nisanı beklemek zorundaymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiyamotoMusashi -- 18 Nisan 2014; 17:56:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzkanKoca

===> LG G2 TEKNİK KONU <===

D802TR 32GB ve 16GB sahipleri malesef 20 Nisanı beklemek zorundaymış

Niye bu kadar gecikmisler acaba. Bizim ülke en son geçti herhalde kitkat a. Lg türkiye bu güncelleme konularında çok kötü olduğunu gösterdi bize. Lg müşteri hizmetlerine ota guncellemesini sordum. Mayıs ayı diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bugün telefonumu kitkat a güncelledim. İnternet wifi bağlantısı ve genel.olarak telefon tepkileri oldukça hızlandı. Ancak MOBIL VERI BAGLANTISI kuramıyor guncelleme yaptıktan Bu yana. Böyle bir problem yaşayan var mi aranizda? Çözüm yolu ile ilgili olarak yardımcı olursanız sevinirim.
  • alperenxxx kullanıcısına yanıt
    Kardes ayni skintiyi bende yasadim. Ben rom bozuk falan dedim ama sorun su. Kitkat yuklenince mobil net ayarlari yuklu gelmiyor. Ben avea kullaniyorum. Mobil ayarlari sonradan almak zorunda kaldim. Ama skinti kalmadi. Senin sorunda bundandir buyuk ihtimal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benxlegend -- 18 Nisan 2014; 19:07:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @benxlegend çok teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: proton252

quote:

quote:

quote:

Dostum merhaba,

Neden mi?

Peki, Neler Yaptım?

Neydi bu hatalar?

Şuan ki son Durum;

Eğer doğru recovery yüklediyseniz lighting romu kurabilirsiniz. Tabi rom yinede açılmayabilir.

1: Buradaki zip dosyasını indirip klasörü C:\ dizinine çıkartın https://dl.dropboxusercontent.com/u/9967638/adb-fastboot.zip
    2: Komut satırını açın bu komutu verin (windosdaki adını hatırlayamadım şimdi terminal konsol vb de olabilir.)
    cd C:\adb-fastboot

3: Ligting rom dosyasını aynı klasöre kopyalayın.
    4: Telefonu cvm recovery moduna alın "install zip" alt menüde "install adb sideload" seçeneğini işaretleyip usb kablosunu telefona bağlayın.
    5: Komut satırı ekranında şu komutu verin. Rom dosyasının adını uygun şekilde yazarsınız.
    adb sideload lighting-rom.zip

Rom telefona transfer edilip kurulacaktır.

Merhabalar,
    Sorunu hala çözebilmiş değilim, uğraşıyorum :(

Dediklerinizi yaptım dahası yapmak istedim ancak tel'i pc'ye bağladığımda windows G2'yi tanıyamadı. Üstelik daha önce "LGUnitedMobileDriver" isimli driver paketini kurup re-start yaptığım halde.

LG PC Suite i kurup bir de öyle deneyeceğim.

NOT; Lighning rom kurulumunda işlem sırası için anlatımı yapan @Legend arkadaşımız, "ilk olarak indirdigimiz ROM dosyasini install edelim daha sonra baseband dosyasini install edelim." demiş. Yazdığınız gibi dosya ismini uygun şekilde düzenleyip hemen akabinde KK baseband dosyasını da aynı komutla tel'e (şansım varsa) yükleyebilirim sanırıım?

NOT 2; Tüm bu şlemlerden önce Recovery modunda "Factory Wipe" yaparak kalıntıları temizlemek doğru olacaktır sanırım?

• @proton252 ,
    Windows'ta driver ile vs uğraşmadan direk Ubuntu tabanlı Live "Zorin OS" var elimin atında.

Live çalışan Zorin OS ile yukarda verdiğiniz kodlarla veya benzerleriyle aynı işlemleri yapabilir miyim? Linux te G2 için diver'a ihtiyaç var mı?

NOT; Dediklerinizi yaptım iki dosyayı da yükledi ancak rom'u tam %100 yükledi ki birtakım hata msj'ları belirdi telefon ekranında. BAseband'ı ise aynı yöntemle soruznsuz yükledi ancak ana rom'da sorun oluştuğu için cihaz açılmadı maalesef. Bu arada komut atırı işlemlerinin çaışması ve cihaza dosyayı upload edebilmesi için "Android Recovery ADB Interface" isimli eksik bir driver'ı sisteme yükledim. Bu driver yüklemesinden sonra ancak cihaza dosya transferi gerçekleşti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 18 Nisan 2014; 23:00:10 >

• @pininfarina baseband dosyası cvm üzerinden kurulan tipte (cvm zip) ise evet kurulur. Burada bir hatırlatma yapayım rom dosyası 1gb üzeri ise sideload üzerinden yükleme başarısız olabilir.
    Alternatif olarak usb belleğe attığınız romu otg kablosu ile telefon cvm de iken bağlayın uyarı verdikten sonra "install zip usb" gibi bir seçenek çıkacaktır bu şekilde de kurabilirsiniz.
    Wipe yapmak muhtemelen gerekir. Data, cache, system ve dalvik yeterli olmalı.

Live cd üzerinden olurmu net bir şey söyleyemem çünkü adb ve fastboot kurulumu için bağımlılıklar söz konusu olabilir. Fakat kurulu güncel bir sistemde adb ve fastboot kullanabilirsiniz. Arch linux ile fastboot ve adb kullanabiliyorum. G2 test etmedim ama atrix ve mi2s'de çalıştığına göre sorun olmaması lazım.

Elinizdeki Zorin os hangi Ubuntu sürümünü temel alıyor bilmiyorum. Fakat 12.04 ve öncesi sürümlerde kurulum bu şekilde http://www.webupd8.org/2012/08/install-adb-and-fastboot-android-tools.html
    12.10 ve üzeri ise direk depodan kurabilirsiniz anladığım kadarı ile.

Sürücü kurmanıza gerek yok programları kurduğunuz halde cihazı görmezse android udev rules dosyasına müdahale gerekebilir.

• Arkadaşlar, telefon her açıldığında : "com.google.process.gapps durduruldu" uyarısı çıkıyor. Nasıl Düzeltebilirim?
  • 
Sayfa: önceki 314315316317318
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.