Şimdi Ara

lg g2 hard brick oldu sanırım yardım lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
3
Favori
7.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynı durumdan dolayı benden muzdarıbım. ancak bende xda belırtılen gıbı yaptım ama ındırılen butun dosyaları keske yapsaydım. bu seferde hard reset modunda kaldı ve lg logodan oteye gıdemıyor.
    xda da 5 tanesını img yapılsın dıyor. ama butun dosyları yapsaydım keske dıyordum. su anda ne yapacagımı sasırdım artık.
    bu konuda cidden yardımcı olacak bırı olursa 1000lerce kez dua alır.
  • Benimde basima geldi biraz önce. 20d romunu yuklemeye calisiyordum hata verdi ve simdi download moda girmiyor. Bilgisayara bagladigmda ayni serler oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @acesinty nickname li arkadaş size bu konuda yardımcı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electrical s -- 11 Ocak 2015; 22:45:08 >
  • İnan bu arkadaş yardimci olursa büyük dua alacak benden. Cidden cikmazdym ölece bekliyor cihazim garanti olmadgndan napicami sasirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda yardimi dokunacak bilgili biri yokmu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G2 hakikaten unbrickable bir cihaz. Keske g3un de servis programlari sizsa piyasaya da elimiz korkmasa.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de ayni sorun olmuştu bide benimki d800 ,dosyasini bulmamda zordu ..boot modem ,csc bunun gibi 10-15 dosyayi flash ladim windows uzerinden,daha sonra flash tool ile kendi yazilimini yukledim acildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servise gittim garantisi olduğu için. Arkadaş yazılım kurmayı falan denedi baktı olmuyo board'ı söküp attı yenisini taktı. Bunların hepsi 10 dakika sürmedi. Herhangi bir ücret ödemedim. Lg Mecidiyeköy teknik servisine hayran kaldım.
  • Artik olmadi yarin delta garantiye yollicam teli. Umarim sorun çıkarmazlar. Büyük ihtimal anakarti degistiricekler yollicaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu bende yaşadım, ubuntu yöntemi ile de çözemeyince servise gönderdim çok uzun uğraşlar sonucu telefon değişti. ama telefon servisteyken bu işin çözümünü öğrendim. istanbulda bazı telefoncular var bu işi yapan. lg g2 jtag tamiratı diye aratırsanız bulursunuz.30dk lık bir işlem yaklaşık 150tl gibi bir para talep ediyorlar. telefonun ana kart üzerinde jtag portu var, telefonu açıp bilgisayarı buraya bir aparat yardımıyla bağlıyorlar ve anakart üzerindeki çipleri tekrar programlayıp veriyorlar. telefon ilk alındığı günki gibi oluyor. kullandıkları yazılım LG firmasının yazılımı. garantisi biten arkadaşlar buralarda yaptırabilirler. anakarttaki hafıza çipi zarar görmemiş ise %99 sorunsuz tamiratı oluyor ve neredeyse aynı gün teslim ediyorlar (yada kargoya veriyorlar). forumda konu başlığıda var bununla ilgili http://forum.donanimhaber.com/m_39458364/tm.htm




  • Aynı sorun bendede oldu çözümü varmı yorumları okudum ama birşey anlamadım yoksa servis yolu gözüktümü rom attığım için garanti dışı kalıcak herhalde
  • aynı olayı ben de yaşadım xda kurbanı oldum yani aslında sadece aboot.img ve laf.img dosyalarını flashlamak yeterli oluyormuş. Şu an jtag için telefonu tamirciye verdim. Bir sonraki arkadaşlar umarım buna dikkat ederler.
  • Telefon jtag ile düzeldi. İzmir'de yaptırdım yardım için mesaj atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark3n

    Telefon jtag ile düzeldi. İzmir'de yaptırdım yardım için mesaj atabilirsiniz.

    Arkadaşlar, bunun çözümünü anlatmaya karar verdim. Fakat ÖNEMLİ NOT :

    Bu anlattıklarımın İngilizce anlatımı :

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2582142

    Buradadır. Fakat burada sadece :

    1- sbl1.img
    2- aboot.img
    3- rpm.img
    4- tz.img
    5- openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802

    imaj dosyalarını flashlamamız gerektiği söyleniyor. Ben kendi telefonuma yaptım ama bu sefer telefon hard brick oldu, ne Linux ne de Windows gördü ve mecburen parayla JTAG yaptırmak zorunda kaldım. Forumun yukarısında göreceğiniz gibi; bu anlatımın bir kısmını başka arkadaştan alıntı yaptım bunun yanında @forumber arkadaşım ise bana defalarca kez “sadece aboot.img ve laf.img dosyalarını flashlamanız yeterli” demesine rağmen ben sitedeki adımları takip ettim ve görüldüğü üzere orada “laf.img” dosyasını flashlamamız gerektiği yazmıyor ve başarısız oldum. Aşağıdaki kodların tümünü yazarak telefonunu düzelten de var bunun yanında @forumber arkadaşım, sadece 2 dosyayı flashladığımızda düzeleceğini de söyledi. Ben düzeltmeyi başaramadım ama söz vermiştim bilgimi paylaşacağıma. Bana sorarsanız; (sanıyorum) tamamını flashlamanızda bir sorun yok ama laf.img ve aboot.img dosyalarını sakın es geçmeyin. Bunun yanında “kopyala yapıştır” olmadığı için kodları tek tek yazmanız gerekiyor. Dikkatli olmanızda fayda var. Aceleci de davranmanıza gerek yok zaten yanlış bir şey yazdığınızda “terminal” uyarı veriyor baştan yazmanız gerekiyor o kadar. Riskler size aittir fakat risk olmadan başarının tadı çıkmaz 

    Gelelim anlatıma :
    Cihazınız için uygun olan (mesela d802) aboot ve laf imajlarını edinmeniz lazım. Ardından bu dosyaları hard diskinizde farklı bir yere atın (D’ye ya da C’ye).

    http://downloads.codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/D802/Stock_Firmware/10b_EUR_16G_partitions

    bu linkten dediğim dosyaları indirebilirsiniz.

    Daha sonra bir linux dağıtımının (Ubuntu önerilir) iso imajını indirip DVD'ye veya USB belleğe yazdırın. USB belleğe veya DVD'ye yazdırdıktan sonra bilgisayarı linux dağıtımından başlatın. Kurulum gerektirmez.

    • Sistem açıldıktan sonra telefonu takın. Cihazda klavye ve fare dışında USB’lerde hiçbir şey olmasın. Diskler gelecek, hatta içindekilerini göreceksiniz. İsterseniz içerisindeki size ait olan dosyaları yedek alabilirsiniz. Ama bazen bu dosyalar gözükmeyebilir. Bu durumda yapacak bir şey yok veriler kaybedilecek demektir. Eğer disk pencereleri sürekli açılıyorsa pencereleri kapatmak için öncelikle (Google’dan bulabilirsiniz) Dconf Editor 'u kuruyoruz. Sonra onu açtıktan sonra programın sol tarafında sekmeler var oradan Org > Gnome > desktop > media-handling adımlarını takip ederek bir ekrana erişiyoruz. Orada 2 tane içi dolu seçenek var "...automount" kelimesi geçiyor ikisinin içinde de. Bunları deaktif(içi dolu halden boşa alıyoruz) yapıyoruz ve masaüstünde açılan pencereleri enter'a ya da ESC'e basılı tutarak kapattıktan sonra bir daha bu pencereler gelmiyor. Yapacağımız işlemler ubuntunun terminal bölümü olan kod yazma bölümündedir.


    • Ubuntu içinde “terminal” diye bir kod yazma yeri var orayı açacaksınız. Diskler geldikten sonra komut penceresinden dd işlemi ile aboot ve laf imajlarını doğru olan bölümlere yazdıracaksınız. Burada önemli nokta şudur : Eğer kodlamaları yanlış yazarsanız hard diskinizdeki diğer kişisel verileri de kaybedebilirsiniz bu yüzden Linux işletim sisteminin telefonunuzun hafızasına hangi ismi verdiğini iyi bilmelisiniz. Bu şu demek oluyor; nasıl ki Windows’ta disklere C,D,F,G gibi harfler veriliyor Linux’da da mantık aynı. Peki telefona hangi harfi atadığını nasıl anyacaksınız ? Sürekli açılan disklerde bir harf dizisi olacak bu sizin telefonunuza verilen harf dizisidir. Örneğin sdc1, sdc2, sdc3,5,6,7,23,13,14,8 olarak sürekli “sdc”li yazılar çıkıyorsa telefonun hafızası “sdc” olmuş demektir. Bu bazen sdb, sda, sdb gibi isimler de olabilir. Duruma göre aşağıdaki kodların sonraki kısımlarını değiştirmeniz gerekir. Ayrıca her kodun başına "sudo" eklerseniz daha garanti olur, çünkü bu işlemler root yetkisi gerektiriyor. (sudo dd if=/home/mehmet/Masaüstü/modem.img of=/dev/sdc1 gibi)

    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/modem.img of=/dev/sdc1
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/sbl1.img of=/dev/sdc2
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/dbi.img of=/dev/sdc3
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/aboot.img of=/dev/sdc5
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/rpm.img of=/dev/sdc6
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/boot.img of=/dev/sdc7
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/laf.img of=/dev/sdc23
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/misc.img of=/dev/sdc13
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/persist.img of=/dev/sdc14
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/tz.img of=/dev/sdc8
    sudo dd if=/home/ubuntu/Desktop/openrecovery-twrp-2.6.3.2-g2d802.img of=/dev/sdc15


    • imaj dosyalarının bulunduğu yere göre “sudo dd if=/home/mehmet/Masaüstü/modem.img of=/dev/sdc1” yazıyoruz bunu. Dosyanın bulunduğu yeri doğru bir şekilde yazmamız lazım.

    Baştaki isim imaj dosyasının nerede olduğunu :
    dd if=/home/mehmet/Masaüstü/

    (İmaj dosyalarını D'ye ya da C'ye atmıştık hatırlarsanız; oradan alıp masaüstüne atabilirsiniz. Kurulum yapmadan Linux'u başlatırsanız dili ingilizce olacak bu yüzden Masaüstü değil Desktop yazacaktır. Dosyaların tam konumlarını öğrenmek için sağ tıklayıp özelliklerden yerlerine bakabilirsiniz.)

    Sonraki isim imaj dosyasının adını:
    persist.img

    Sonraki bölüm ise yazdırmanız gereken telefondaki ismi : (sdc ismi sdb, sdx,sda olarak değişkenlik gösterebilir)
    of=/dev/sdc14



    Eğer yapabilirseniz bana, yukarıdaki kodları veren arkadaşa, forumber’e dua etmenizi rica ediyorum ve lütfen siz de ilmi paylaşmaktan çekinmeyin. Kolay gelsin.




  • Arkadaşlar yukarıda ki imaj dosyaları kitkat(4.4.2 V20G) için oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyraz06 -- 30 Ocak 2015; 11:21:46 >
  • En başta dark3n'e teşekkürler hem pm hemde konu üzerinden yardımını esirgememiştir.Konu da anlatıldığı gibi sadece aboot.img ve laf.img ubuntu üzerinden telefona yüklenerek sorun aşılmıştır.Yardım eden herkese teşekkürler..İyi forumlar
  • Emeği geçen herkese teşekkürler. Bende sorunumu hallettim. Xda da belirtilen gdisk -l /dev/sdb komutunu bende ki hata sdc olduğu için gdisk -l /dev/sdc şeklinde yazarak çıkan partition ları ve karşılıklarını kontrol ettim her ihtimale karşı. Ubuntu da gdisk komutu çalışmıyor yüklemeniz lazım diyor ve size yükleme komutunu kendisi veriyor. Bende sadece about ve laf dosyalarını yükleyerek hallettim. Ancak diğer arkadaşların daha rahat yapabilmesi açısından bende birşeyler eklemek isterim.

    Ubuntu işletim sisteminin 13.10 sürümünü tercih edin. Çünkü dconf tools programı en son bu sürümü destekliyor anladığım kadarıyla. Aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz.

    https://apps.ubuntu.com/cat/applications/dconf-tools/

    Ubuntu nun 13.10 sürümüne aşağıdaki link den ulaşabilirsiniz.

    http://releases.ubuntu.com/13.10/ubuntu-13.10-desktop-amd64.iso

    Ubuntu yu Flash disk den kurulumsuz olarak çalıştırmak için aşağıdaki kaynak dan yararlanabilirsiniz.

    http://www.uzmanabi.com/icerik/flash-diske-ubuntu-kurulumu-33246.imo


    Terminal emulatore de ubuntu nun soldaki en üst simgesinden arama yaparak ulaşabilirsiniz. Dconf tools programına ise yine ubuntu içerisinde bulunan uygulama mağazasından arama yaparak ulaşabilirsiniz.

    Diğer kısımları zaten arkadaşlar anlatmışlar o yüzden tekrar yazmaya gerek yok. Ancak son olarak şunu da eklemek isterim. Aboot ve laf dosyalarını telefona yükleyip işiniz bittikten sonra usb bağlantısını kesin ve mutlaka power tuşuna 5-10 saniye basılı tutarak telefonu yeniden başlatın. Çünkü telefon aslında açık ama kapalı gibi duruyor. Sizde ses açma tuşuna basılı tutarak download moda almak isteyince yaptığınız işlemlerin olmadığını sanıyorsunuz. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ubuntusuz direk windows üstünden fastboot moduna girmiş+ full brick olmuş g2 için çözümü buldum yakın zamanda konusunu açıcam bu dertten müzdarip herkes faydalansın takipte kalın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: maholan

    ubuntusuz direk windows üstünden fastboot moduna girmiş+ full brick olmuş g2 için çözümü buldum yakın zamanda konusunu açıcam bu dertten müzdarip herkes faydalansın takipte kalın

    benimkini pc'de tanımıyor görmüyor ama oda düzelir mi senin yöneteminle.

    görmemesinin sebebi adb driverlerinin kurulmamış olması hocam ve telefona uygun driverlarla birlikte kurarsan görür. benim full brick oldu direk fastboot moduna alıyordu yanlış rom kurmuştum. ancak bir anlatımın üzerinde kendi uğraşımla bu yöntemi buldum hem fastboot modunu kapattı hemde brickten kurtuldu cihaz. geniş bir anlatımı hazırlıcam bugün takipte kalın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackcemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: maholan

    quote:

    Orijinalden alıntı: blackcemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: maholan

    ubuntusuz direk windows üstünden fastboot moduna girmiş+ full brick olmuş g2 için çözümü buldum yakın zamanda konusunu açıcam bu dertten müzdarip herkes faydalansın takipte kalın

    benimkini pc'de tanımıyor görmüyor ama oda düzelir mi senin yöneteminle.

    görmemesinin sebebi adb driverlerinin kurulmamış olması hocam ve telefona uygun driverlarla birlikte kurarsan görür. benim full brick oldu direk fastboot moduna alıyordu yanlış rom kurmuştum. ancak bir anlatımın üzerinde kendi uğraşımla bu yöntemi buldum hem fastboot modunu kapattı hemde brickten kurtuldu cihaz. geniş bir anlatımı hazırlıcam bugün takipte kalın

    cihazın tek bildiri.m ledi çalışıyor pc'yi görmüyor.Hİçbir şey görmüyor ekran tamamıyla kapalı lg logosu bile gelmiyor yanlışlıkla g2 ye g pro 2 yazılımı attım hemen bugün payşır mıssınız benle konuyu acil yardımlarınızı bekliyorum sizden şimdiden çok teşekkürler. lütfen yarddım edin. downlaod mode hiçbirş eye girilmiyor

    buyrun hocam bende aynı hataya düşmüştüm ve kesin çözüm burda olursa dua et bana

    http://forum.donanimhaber.com/m_103635167/f_//tm.htm#103635167




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.