Şimdi Ara

LG F2J5TNP3W Çamaşır Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    LGF2J5TNP3W
    LGF2J5TNP3W ile ilgili araştırma yaparken hiç bir bilgi bulamadığımdan, aldıktan sonra kendi yorumlarımı yazayım, almayı düşünenlere yardımcı olur belki. Eski makinam Vestel Olympus 1200 CL idi, tüm karşılaştırmaları bu makinaya göre yapıyorum, diğer marka ve model makinalara göre daha mı iyi daha mı kötü bilemem.

    6 yıl kullandığım Vestel bu sürede 2 kez kart yaktı, geçenlerde tekrar kart arızası yapınca yeni makina arayışına girdim. Max 1500 TL bütçe ile alınabilecek makinalara baktım, LG-Samsung-Electrolux grubunu yakından inceledim. Yerli makinalar pek içime sinmedi ve aklıma yatmadı, zaten Vestel'den yeterince mutsuzdum.

    1279 TL ye gittigidiyor.com dan aldım. 50TL chip para kampanyası ile 1229 TL ye geliyor. Kargo ücretsiz. Cuma öğleden sonra almama rağmen, cumartesi öğlen Horoz lojistik teslim etti. Kirliler biriktiğinden servisi bekleyemedim, kendim kurdum. Siz yapmayın, garantiden çıkabilir makina :)

    Vestel ile kıyaslanamayacak kadar iyi bir cihaz, direct drive gerçekten çok sessiz. Tambur sesi yok denecek kadar az, tahliye pompası sesi ve su alırken su sesi geliyor hepsi bu. Aslında su sesi de gelmez ama, deterjan çekmesi kapağında 3 adet delik var, sanırım sıkma esnasında oluşan havanın tahliyesi için, su sesi de burdan çıkıyor. Ancak cihazın altı dahil komple kapalı olduğundan başka çıkış şansı yok, sanırım bu delikleri o sebeple yapılmış. 1200 devir olmasına rağmen, sıkmada da çok sessiz. Üretim yeri Çin. Ambalajı gayet sağlam, nakliye civatalarını sökmek için anahtar çıktı içinden çok şaşırdım, fayans üzerinde duracaksa kaymaması için zemine yapıştırılan kaydırmaz bile koymuşlar pakete. Bunlar küçük ama hoş ayrıntılar.

    Vestel'de twin jet (üstten duşlama) olmasına rağmen, LG çok daha fazla köpürttü aynı miktarda deterjanı. Büyük ihtimalle 6 değişik hareket yapabilen tamburun dönme etkisi sayesinde. Twin jet veya eco bubble gibi köpürtme sistemleri olmayan düz bir model, yine de daha etkili köpürtüyor. Deterjandan tasarruf edeceğiz sanırım :) Android telefonu kontrol paneline yaklaştırıp NFC özelliği sayesinde ürünü kaydettim. Aynı zamanda her yıl yenilen bir çok yeni yıkama programını telefonunuza indirip, oradan da makinaya aktarabiliyorsunuz. 30dk programı gayet başarılı, lekeli olmayan günlük çamaşırlar için yeterli. Vestel'de 60C 60dk programında beyazlamayan beyazlar, 40C 60dk programında gayet temiz çıktı, sanırım yine tamburun çırpma, dövme, tokaçlama vb :) gibi yaptığı değişik hareketler sebebi ile.

    Ağırlık kontrol sistemi var, makinaya yorgan yastık kilim ne varsa tıkıştıranlardansanız size göre değil yani. Kontrol panelin sol tarafında kalan programlar bu özellikle çalışıyor, başlangıçta tartıyor ve ona göre karar veriyor. Sağ tarafta kalanlarda ise siz belirliyorsunuz.

    Sadece sıvı deterjan kullandığımdan, deterjan çekmecesi buna uygun değil, ayrıca aparatı da satılmıyor :( Vestel gibi programa pompa ile başlamıyor, dolayısı ile sıvı deterjanı çamaşırların üzerine döküp veya su almaya geçmesini beklemeden direk çekmeceye dökerek kullanabilirsiniz.

    Bir diğer konu ise bir çok sitede ürün fotoğrafı yanlış, siyah kapaklı bir modelin fotoğrafı ile tanıtılıyor, hepsi birbirinden copy paste yaptıkları için ürüne ait olmayan fotoğraf hızla yayılmış, ürünün gerçek görseli aşağıdaki gibi, beyaz gövde ve beyaz kapı çerçevesi.

    LG F2J5TNP3W Çamaşır Makinesi

    Şimdilik genel olarak memnunum, Vestel ile kıyaslanamayacak kadar iyi. 1279 TL 8KG 1200 devir A+++ (%40) inverter motorlu bir cihaz alıyorsunuz. 10 yıl motor garantisi var, elektrik ve su tüketimi çok düşük, bu fiyata bence gayet makul. Tek korkum ilerleyen zamanlarda bir arıza çıkarırsa, LG nin pahalı olduğunu duyduğum servis/yedek parça hizmetleri. Umarım ihtiyacım olmaz

    Kullandıkça yeni tecrübeler edindikçe güncellerim başlığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amokli -- 16 Eylül 2017; 21:18:44 >







  • modeli yanlış yazmışsın hocam :D
    F2J5TPN3W değil
    F2J5TNP3W olacaktı :D arayınca bişey çıkmıyor, bende araştırıyorum şu aralar 2.000 tl civarında bi makine düşünüyorum lg samsung ya da bosch düşünüyorum tavsiye ettiğiniz modeller veya özellikler var mı ? malum bir erkek olarak pekte anlamam çamaşırdan bulaşıktan. sadece teknolojiye ilgim var.
  • Lg nin cihazları fiyat performans olarak çok daha iyi. (Yerli markalara göre) Motoru zaten almak için sebep

    LG F2J5TNP3W Çamaşır Makinesi
  • Rety R kullanıcısına yanıt
    Düzelttim, teşekkürler. Daha önce Arçelik, Hot Point ve Vestel kullandım. LG bunlardan daha kaliteli. Ben Alman markaları yerli üretim olduğundan, Kore markalarına karar kıldım. O gruptan alacak olsaydım da (Bosch-Siemens-Profilo) Profilo tercih ederdim. Bu yüzden Samsung ve LG yi inceledim detaylıca. Electrolux de forumdan öğrendiğim kadarı ile iyi ama, benim için tasarım da çok önemli. Electrolux'u bu sebeple eledim. Tam Samsung almak üzereyken LG nin bu serisini fark ettim, zaten piyasada yeni. Bendeki model (hepsiburada.com'da 1275 TL olmuş) veya 9kg 1400 devir olan bir üst model (1950 TL) gayet yeterli ve iş görür. Bence daha fazlası gereksiz.
  • Bence de öyle. Eski bir yıkayıcı teknisyeni olarak motordan daha çok, açılabilir müdahele kapağı gözlerimi yaşarttı. Milyonlarca makine üreten Vestel bir türlü kapak açmayı beceremedi, istemedi, kabul etmedi Gerçi bu titreşimle o kapağı yerinde tutmak, ses yapmasını engellemek de pek mümkün olmazdı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amokli


    Düzelttim, teşekkürler. Daha önce Arçelik, Hot Point ve Vestel kullandım. LG bunlardan daha kaliteli. Ben Alman markaları yerli üretim olduğundan, Kore markalarına karar kıldım. O gruptan alacak olsaydım da (Bosch-Siemens-Profilo) Profilo tercih ederdim. Bu yüzden Samsung ve LG yi inceledim detaylıca. Electrolux de forumdan öğrendiğim kadarı ile iyi ama, benim için tasarım da çok önemli. Electrolux'u bu sebeple eledim. Tam Samsung almak üzereyken LG nin bu serisini fark ettim, zaten piyasada yeni. Bendeki model (hepsiburada.com'da 1275 TL olmuş) veya 9kg 1400 devir olan bir üst model (1950 TL) gayet yeterli ve iş görür. Bence daha fazlası gereksiz.

    Bir üst model hangisi oluyor acaba? Çift kişilik elyaf Yorgan yıkar mı?




  • abdullahkan kullanıcısına yanıt
    http://www.lg.com/tr/camasir-makinesi/lg-FH4A8FDNK2

    9kg 1400 devir. Elyaf yorgan yıkar, zaten kendi çamaşır tartma özelliği var, aşırı yüklerseniz bildiriyor.
  • Cihaz bu gün geldi, servis suratımıza bile bakmadan makinayı çalışır halde bırakıp gittiler.kendilerini hatırladıkça güzel sözlerle anacağım. Lg aldığıma pişmanım cihazla birlikte servis de önemliymiş.
  • abdullahkan kullanıcısına yanıt
    Cagri merkezini arayıp şikayet edin
  • yıkama programı suresini icine atılan camasır agırlıgına gore degistiren hangi marka biliyor musunuz? LGde mi vardı bu ozellik.
  • Siemens de varmıs sanırım...
  • amokli A kullanıcısına yanıt
    Samsungda da vardı. Kendim arka kapak ve alttan amortisörlerini değiştirmiştim
  • abdullahkan kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle bir daha görmeyeceksiniz onları, güler yüzlü ama arıza sebebi ile sık sık görüşmek zorunda kalınan bir servisten daha iyidir bence :) Şaka bir yana, merkezlerini arayıp şikayet edebilirsiniz. Dikkate alacaklardır.
  • reseb kullanıcısına yanıt
    Yeni makinaların bir çoğunda var bu özellik, bazıları çamaşırı sadece tartarak seçilen programa göre süre belirlerken bazıları ağırlık ile beraber kirlilik seviyesi/leke seçimini de dikkate alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazpanyol-61

    Cagri merkezini arayıp şikayet edin

    Sağolsunlar çağrı merkezi efendiler ,ben hatta iken servisi aradılar gün içerisinde gelecek dediler ve saat 22:00 hala bekliyoruz.

    Cihaz kaliteli olursa olsun, Satış sonrası destek önemli malesef.

    Bu servisi istemiyorum başka servis yollayın diyorum ,başka servisimiz yok diyorlar,Alim de olsa zalimde olsa katlanacaksın yani.
  • bugün kazan temizleme uyarısı verdi. Bunu hem cihaz ekranında hem de cep telefonuna yüklediğiniz LG programında veriyor. Her 30 yıkamada bir kazan temizleme yapmanızı öneriyor sistem. Kazan temizleme programını başlattım (makine boş iken extra fonksiyon kazan temizleme tuşuna 3sn basılı tutarak) Kazan temizleme sembolü yandı ve 83 dk düre verdi. Normalde devir ve sıcaklık da tüm programlarda ekranda belirtiliyor ama bu programda çıkmadı. Kapı camından hissetiğim kadarı ile 60C veya üstü olmalı sıcaklık. Yıkamadan hızlı/sıkmadan yavaş bir devir hızı ile çalışarak suyu çırparak/sıçratarak çalışıyor. Hızla bir girdap yaparak suyu çepeçevre kazan içinde dolaştırıyor. Bu programda normalden çok daha fazla su alıyor ve normalde yapmadığı hareket ve devirler ile yıkama yapıyor. Bu sayede su, kazan arka üst duvarına ve tavanına erişebiliyor ve bu alanlarda temizleniyor. Bu programda deterjan ve yumuşatıcı eklenmiyor.

    Kullanma kılavuzunda bir hata var, bu programın calgon ile çalıştırılması öneriliyor. Ama kireç çözücü ve kireç önleyici arasındaki farkı bilmek lazım. Normalde suyunuz sert ise ve düzenli olarak calgon vb kireç önleyici kullanmıyorsanız, sadece 2-3 ayda bir çalıştıracağınız kazan temizleme programına calgon eklemeniz hiç bir işe yaramaz. Oluşmuş mevcut katı kireç için çamaşır makinesi temizleyici/kireç çözücü ürünler ile çalıştırmalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amokli -- 12 Ekim 2017; 14:46:2 >




  • LG smart thinQ programi hakkinda bilgi vereyim biraz. Play store dan ucretsiz olarak indirip telefona kurduktan sonra, makine ile telefonu eşleştiriyorsunuz. Makine zaten NFC ozellikli, telefonunuzunda NFC ozellikli olmasi gerekiyor iletisim kurabilmeleri icin. Program makineyi taniyor ve tespit ediyor. Cihazi kaydediyorsunuz, evde lg markali baska elektronik cihazlar varsa bu programi hepsi icin kullanabiliyorsunuz.

    Makina uzerinde bir adet boş program slotu var, default olarak sikma/durulama yuklenmis olarak geliyor. Bu slota istediginiz zaman telefondaki LG programi ile indirdiginiz yeni yikama programlari yukleyebiliyorsunuz. Lg bu programlarin her yil yenilendigini belirtmis. Mesela makineyi aldiginizda bekardiniz, bebek programina ihtiyaciniz yoktu, sonra evlenip bebek sahibi oldunuz bu slota bebek programi yukleyebilirsiniz. Veya spor salonuna yazildiniz her gun terli şort tshirt atlet vs yikamaniz gerekiyor, ilgili programi yukleyebilirsiniz veya evde birisi alerji oldu detarjan kalintisi sagligi icin uygun degil ilgili programi yukleyebilirsiniz, her gun kot giyiyorsaniz sadece kot yikamak icin ozel tasarlanmis programi ekleyebilirsiniz. Bunun gibi bir cok alternatif mevcut. Tercih edilebilen bazi programlari ekliyorum aşağıya,



    LG F2J5TNP3W Çamaşır Makinesi

    LG F2J5TNP3W Çamaşır Makinesi

    LG F2J5TNP3W Çamaşır Makinesi




  • cihaz şu an hepsiburada'da 1200 lira ve 100 lira puan kampanyasıyla bayağı iyi bir fiyata geliyor. kafamı karıştıran şey internette bu sayfa haricinde hiçbir yorum yok. ürün çok mu yeni yoksa tercih edilmeyen bir ürün mü merak ediyorum.



    su tasarrufu meselesi de başka bir soru işareti. az su harcamak için çamaşırları deterjanlı bırakan aletlerden değildir umarım.
  • Evet ürün çok yeni, bu sebeple ben de bu başlığı açtım, alacak olanlara fikir versin, yardımcı olsun diye.
    Sorunuza gelirsek, deterjan kalıntısı konusu çoğu zaman makine ile alakalı değildir, aşırı yükleme, fazla deterjan kullanımı genellikle buna sebep olur. İnsanlar 2017 model makine alıp, 1970 model çamaşır yıkama alışkanlıkları ile kullanmaya çalışıyorlar. Bir hafta boyunca kirli biriktirip, haftada 1 kez hepsini makineye tıkıştırıp, 1 su bardağı toz deterjan ekleyip yanlış programı da seçince, makine ne yapsın? Çoğu zaman makine kaç kilo ise o kiloda maximum doldurulabilir gibi algılanıyor, yastık yorgan halı kilim battaniye 1 haftalık birikmiş 40 50 parça çamaşır tıka basa dolduruluyor. Kalitesiz ve aşırı dozlanmış deterjan çözünmüyor, banyoda nemli ortamda ağzı açık bekleyen toz deterjan sertleşip kalıplaşıyor, özelliklerini yitiriyor, çamaşırlarda ve makine içinde kalıyor, uzun vadede arızaya sebep oluyor. Yeni kanunlar gereği cihazların harcayabilecekleri su ve enerji miktarları belli. 1980 lerdeki makinalar gibi kapı camının yarısına kadar su dolan, şaldır şuldur şelale gibi yıkayan makinalar artık imkansız. Zaten gerek de yok. Cihazda teknik bir arıza olmadığı sürece, uygun yükleme, uygun miktarda sıvı deterjan, doğru program seçimi ile son teknoloji makinelerin hemen hepsinden çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.
    Ayrıca ek durulama seçeneği de mevcut, içiniz rahat etmiyorsa antialerjik extra duruluma yaptırabilirsiniz makineye.

    1199 TL ve 100 TLpara puan ile mükemmel bir fiyat performans cihazı bence. Yerli inverter motorsuz teknolojisiz makinelerin bile 1500 2000 TL den satıldığını düşünürsek, gayet başarılı bir ürün bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amokli -- 15 Ekim 2017; 11:28:26 >




  • hocam ben neden bu modeli tercih ettiğini soracaktım, çok fazla model var sanki aynı özellikte gibi; 8 kg 1200 devir A+++

    LG markasının yenilikçi tasarım ve teknolojilerini beğeniyorum. özellikle çamaşır makinelerindeki direct drive bence çok güzel bir yöntem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.