Şimdi Ara

Beko 31825 klima Ch 38 arızası nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
33.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klima 18000 btu ve alalı 5 6 gün oldu bugün çalışırken durdu ve ch 38 arızası verip çalışmıyor. Hiçbir yerde de bulamadım ne demek bu , bilgi sahibi olan varsa lütfen yardım edebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beko 31825 Klima "CH 38" Arızası

Beko 31825 klima kullanıcıları, cihazlarında "CH 38" hata koduyla karşılaşabilirler. Bu hata kodu genellikle aşağıdaki sorunlardan kaynaklanır:

• Dış ünite arızası: Dış ünitede bir sorun olabilir, örneğin kompresör arızası veya fan motorunun bozulması.
    • Soğutucu akışkan kaçağı: Klimanın soğutucu akışkanında bir sızıntı olabilir, bu da cihazın verimli bir şekilde soğutmasını engeller.
    • Ana kart arızası: Klimanın ana kartı arızalı olabilir ve cihazın düzgün çalışmasını engelleyebilir.
    • Sensör hatası: Klimadaki bir sensör arızalı olabilir ve cihazın doğru sıcaklık okumaları almasını engelleyebilir.

"CH 38" hata kodunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Klimanı kapat ve fişini çek.
    • Birkaç dakika bekle ve ardından klimanı tekrar tak.
    • Hata kodu devam ederse, klimanın dış ünitesine göz at. Herhangi bir hasar veya anormallik olup olmadığını kontrol et.
    • Soğutucu akışkan kaçağı olup olmadığını kontrol et. Klimanın borularında herhangi bir sızıntı veya yağ birikintisi olup olmadığını kontrol et.
    • Klimanın ana kartını kontrol et. Herhangi bir yanık veya hasar olup olmadığını kontrol et.
    • Klimadaki tüm sensörleri kontrol et. Herhangi bir hasar veya kir olup olmadığını kontrol et.

"CH 38" hata kodunu kendin gideremezsen, kalifiye bir teknisyenden yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biz de de aynı hatayı verdi. Servislerde yaz ayında olduğumuz için 1 hafta sonraya gün veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı hatayı 1 aylık cihazımda verdi. Sorun neymiş hocam, nasıl çözüldü?

• Başka biri sorun yaşarsa diye yazıyorum :) ch 38 arızası klima gazının eksildiğini gösteriyormuş. Dış ünite tarafında manşonu iyi bağlayamadığından gaz kaçağı olmuş. Farklı bir servis istedim ve sorunu çözdüler.

• ayni sorunu klimayi aldiktan 1 yil sonra yasiyoruz.
    sigortayi kapatip acinca sorun gidiyo.
    hicbir islem yapmamisken 1 yil sonra neden gazi eksilsin, sigortayi kapatip acinca neden duzelsin,
    anlamadim

• deneme tahtasi kullanıcısına yanıt

aynısı 2 gündür bende de oluyor şalteri kapa açınca düzeliyor klima 5 yıllık

2 defa ch 36 hatası verdi

• derya78 kullanıcısına yanıt

bizim cihaz ic uniteden su da akitlyordu.

icinden epeyce juyuk bir parca degisti gecen sezon.sorunsuz kullankyorduk.

bu sezon, sszon basinda ch38 verdi yine.

servis geldk, gazi eksikmis.doldurdu gitti.takip ediyoz 1 aydir, sikinti yok.

gaz dolumundqn sonra ariza vermedi, verim artti

bu arada klimayi yaz aylarinda kullaniyoruz sadexe.

• deneme tahtasi kullanıcısına yanıt

gaz ölçmü yapıldı 7,4 çıktı gayet iyi dediler basınç güzel miş

dış ünite kart arızalı olduğu için değiştirdiler 2000 tl fiyatmış garantili olduğundan ücretsiz değişim oldu

• derya78 kullanıcısına yanıt

muhtemelen bu arizalari gelisiguzel veriyor cihaz.

cunku bizde ilk ariza kodu ile yapilan islemin alakasi yok.

fabrikasyon arizali deyip epeyce huyuk ebatta bir parca degistiler garantiden.

ayni klimadan sonra 2 tane daha almistik.onlar hicbir sikinti yok.ve cok daha fazla kullaniliyo onlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.