Şimdi Ara

LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
8
Favori
21.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra nihayet bir fırsatını buldum ve Tv’yi biraz da olsa incelemeye çalıştım. Öncelikle belirteyim ki teknik konulardan pek anlamam yazacağım şeyler tecrübe ettiğim şeyler.
    İncelediğim tv hakkında kısa bir bilgi vermek gerekirse;
    LG 55LF650V model, adından da anlaşılacağı üzere 55 inç bir televizyon. 900 hz. Tarama hızı var, edindiğim bilgiye göre de Nisan-Mayıs arası üretimi başlamış. Ben gg/mediamarkt’dan 2500 TL’ye aldım.
    Şimdi gelelim tecrübelerime,
    TV’nin panelinde herhangi bir sorun görmedim, ışık sızması, banding sorunu, gölgelenme ve altyazılarda problem yok. Kanal geçişleri hızlı. HD yayınlar gayet güzel, hele de isleme mesafeniz 3 metrenin üzerindeyse keyfinize diyecek yok. SD yayınlar da güzel pişman etmiyor, yani ekran büyük diye çamur gibi izlemiyorsunuz.
    3D sini youtube’dan indirdiğim 13–15 tane 5 er dakika civarı demo videonun tamamını izleyerek ve Son Durak 5 filminin 25 dakikalık kadar kısmını izleyerek test edebildim. (Düğün hazırlıklarından zaman bulamıyorum) Özellikle demo videolarda 3D çok başarılıydı, Filmde de güzeldi. Filmin 3D kalitesine göre tv den performans alacağınızı söyleyebilirim. Pasif gözlüklü olduğu için izleye bildiğim kadarıyla göz ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı hissetmedim. Kendi gözlükleri de sinemada verilen pasif gözlüklere göre çok daha başarılı. Ben 3D performansından memnun kaldığımı söyleyebilirim.
    Web browser’dan da bir film denedim sıkıntı çıkarmadan açtı ama onu da zamansızlıktan izleyemedim. 3 ay hediye Digiturk geldi, Digiturkplay uygulamasından aktif ettim sıkıntı çıkarmadan açtı ama lig tv tam ekran olmuyor, sağdan ve soldan boşluk kalıyor ve kalitesi de SD yayınlardan bile kötüydü.
    Bağlantılarda (Usb ve HDMI) sorun yaşamadım. Taktığım zaman sıkıntısız gördü, hızlı bir şekilde tanımlıyor. Usb den fotoğrafları (pro makine ile çektiğim 10 mb civarı) ve vidoları (1080p) sıkıntısız bir şekilde açtı, ileri-geri sarma, duraklama ve başlatma sıkıntısız. HDMI’dan bilgisayarı bağladım, ama ekran tam sığmıyor resim ayarlarından modunu değiştirebiliyorsun sığıyor ama bu kez de ekran parlaklığı düşüyor, ayarlanmıyor. Bi çözüm bulamadım ona şimdilik. Oyun oynamaya da fırsat bulamadım. Note 3’ümün ekranını paylaştım o konuda da başarılı ve gecikme yok denebilir ve en sevdiğim tarafı da ses de sadece tv den geliyor. Uyduruk bi tablet vardı evde kumanda programını yükledim, klavye ve mouse olarak ta kullanılabiliyor, kumandaya ihtiyacım kalmadı kullanmıyorum neredeyse.
    Köşelerde kararma yok gibi tv izlerken hiçbir şey fark etmiyorsunuz ve gözünüze bir şey çarpmıyor. Siyah ekranda yansıma yapıyor kendinizi ekrandan görüyorsunuz ama çok rahatsız etmiyor. Tv kapalıyken de yansıma yapıyor, odayı ayna gibi görebiliyorsunuz. Siyahları tam siyah gibi memnun kaldığımı söyleyebilirim ama yansıma olduğu için tam fark edemiyorum siyahları. Avize biraz ekrana denk geldi benim ama ekran siyah değilse dikkatinizi çekmiyor ekranda yansıyıp koca bi avize görmüyorsunuz.

Kısaca toparlamak gerekirse; Tv güzel, paneli sorunsuz HD ve SD yayınlar kaliteli, bağlantı portları sorunsuz ve fotoğraf ve videoları sıkıntısız açıyor, alt yazılarda problem yok, kanal geçişleri iyi. En önemlisi iyi ki almışım parasını hak ediyor diyebiliyorum.

Not: Tek renk fotoğraflarda tv deki siyah şeritler normalde yok, telefondan öyle çıktı sebebini bilmiyorum.
    Not2: Maç görüntüsü, Bugün Tv ve Power Tv HD yayındır, Kanal D ve Star TV SD yayındır. Beni ayakta boydan yansıma olarak gördüğünüzde tv kapalıdır, Oturarak yansıma olanda da tv de siyah tek renk görsel vardır. Diğer fotoğraflar ve tek renk görseller 1920*1080 çözünürlüğündedir.
    Not3: Ekran köşeleri bazı fotoğraflarda karanlık çıkmış ama o ışıkla ilgili, gerçeğe en yakın köşe kararmasının olduğu fotoğraf Bugün TV’nin açık olduğu fotoğraftır.

Konu içeriğinde zamanla düzeltme, değiştirme, ekleme ve çıkarmalar olacaktır. Tecrübeli olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırlarsa ekleyebilirim.

Fotoğrafları Note 3 ile çektim, görüntülerdeki bozukluklar ve kalite düşüklükleri için kusura bakmayın.

Sürç-i lisan ettiysem affola, keyifli günler.
     LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZamanYananSaman -- 4 Ağustos 2015; 11:21:41 >

• Uygun fiyata bulanlar da paylaşsın :)

2200 2300 civarı alınabilse sıcak fırsat olur, beklemedeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @forever

Uygun fiyata bulanlar da paylaşsın :)

2200 2300 civarı alınabilse sıcak fırsat olur, beklemedeyiz.

Geçenlerde arkadaşlar 2250 lira gibi bi fiyata aldılar, onunla ilgili bi konu var. Şimdi 3000 lira vermek bana koyar ama dediğiniz gibi beklemedeyiz
  • Bende takipteyim. Haftaya bu modeli almayı düşünüyorum. Alırsam kısa bir inceleme de yazarım. :)
    Ama şimdi elinde olanlardan bir kaç yorum bekliyorum. Özellikle oyun ve maç performansını merak ediyorum. Ayrıca cihaz şu anda 2500 lira civarına bulunabiliyor, bilginize.
  • Teknosadan 2680 TL aldik. Yarın kurulum yapılacak. TV den pek anlamam, ama yinede kurulsun, bir bakayım, kör topal bir iki yorum yaparım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: azymeer

Teknosadan 2680 TL aldik. Yarın kurulum yapılacak. TV den pek anlamam, ama yinede kurulsun, bir bakayım, kör topal bir iki yorum yaparım..

Çok makbule geçer kardeşim, bekliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The1963

Bende takipteyim. Haftaya bu modeli almayı düşünüyorum. Alırsam kısa bir inceleme de yazarım. :)
    Ama şimdi elinde olanlardan bir kaç yorum bekliyorum. Özellikle oyun ve maç performansını merak ediyorum. Ayrıca cihaz şu anda 2500 lira civarına bulunabiliyor, bilginize.

Evet uygun fiyatlara var.
    bi önceki senenin modeli 652v daha pahalı. Buda ister istemez düşündürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG KS8500 kullanıcıları
    9 yıl önce açıldı
    LG UH850v Kullanıcı Klübü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

2014 de 49UB850 araştırmasıyla başladığım LED tv araştırmasında 2015 de sona geldiğimde 55lf650 ile 49uf850 arasındaki kararsızlıkta kaldım. İnternetten öğrendiğim kadarıyla 4K yayınlar ve 4K internetten film izlemek için bir 5 yıl var gibi bir zaman görünüyor. Bu yüzden aynı fiyatlarda 55LF650 'ye yöneldim. Eğer alırsam Evimin salonunda 55" TV yi 2 metre 5 metre aralığında izleyeceğim. 2 metreden izlemek sıkıntı olur mu .? Yoksa 49UF850 alıp yakından piksel ler belli olmadan izlemek mi daha uygun olacaktır?
    Mağazalarda 55LF650 yi 2 metreden izlediğimde pikseller belli oluyor gibi. Fakat aynı mesafeden 49" 4K da çok belli olmuyor. Şu an gittigidiyor da her iki televizyonda Teknosa satışında kendi internet sitesine göre 300-500 tl ucuz. Bugün yarın karar verip TV yi almam gerekiyor ama 49" 4K ile 55 HD arasında kaldım.
    Bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilirmiyim?
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: star@1

Merhaba,

2014 de 49UB850 araştırmasıyla başladığım LED tv araştırmasında 2015 de sona geldiğimde 55lf650 ile 49uf850 arasındaki kararsızlıkta kaldım. İnternetten öğrendiğim kadarıyla 4K yayınlar ve 4K internetten film izlemek için bir 5 yıl var gibi bir zaman görünüyor. Bu yüzden aynı fiyatlarda 55LF650 'ye yöneldim. Eğer alırsam Evimin salonunda 55" TV yi 2 metre 5 metre aralığında izleyeceğim. 2 metreden izlemek sıkıntı olur mu .? Yoksa 49UF850 alıp yakından piksel ler belli olmadan izlemek mi daha uygun olacaktır?
    Mağazalarda 55LF650 yi 2 metreden izlediğimde pikseller belli oluyor gibi. Fakat aynı mesafeden 49" 4K da çok belli olmuyor. Şu an gittigidiyor da her iki televizyonda Teknosa satışında kendi internet sitesine göre 300-500 tl ucuz. Bugün yarın karar verip TV yi almam gerekiyor ama 49" 4K ile 55 HD arasında kaldım.
    Bu konudaki fikirlerinizi öğrenebilirmiyim?
    Teşekkürler.

Merhaba, Ben kendimce nacizane fikrimi söyleyeyim;
    55" 2-3 metre için büyük bir ekran ve dediğiniz gibi izlerken pikselleri sayarsınız. Ve uzun süre izlerseniz gereksiz bi göz yorgunluğu, kızarıklığı ve uzun zaman zarfında göz sağlığı problemleri olabilir.
    49" 2-3 metre için ideal ve 4K olduğu için pikselleri görmenizde oldukça zor olur.

Ben sizin yerinizde olsam; öncelikle Tv yi izleyeceğim mesafeyi belirlerim. 3 metreden uzak isi 55" 3 metreden az ise 49" olanı alırdım.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZamanYananSaman -- 2 Temmuz 2015; 12:29:49 >

• 55" bence çok büyük olur.

Resimdeki tv 50lf650v altındaki tabletin boyuda 10.5"lik bi cihaz varın boyutunu siz ölçün..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustiki212

55" bence çok büyük olur.

Resimdeki tv 50lf650v altındaki tabletin boyuda 10.5"lik bi cihaz varın boyutunu siz ölçün..

hocam sizdeki benim almayı düşündüğüm modelin 50" olanı.
    Konu başlığında belirttiğim şekliyle bana yardımcı olabilir misiniz zahmet olmazsa ?

• Valla dediğin testleri yapmak için önce bilmek gerekir. Sorun dersen şimdilik yok bi sorun sadece ilk aldığımda şaşırmış bi piksel vardı şimdi yok çok şükür. SD yaınları HD yayınları iyi yani şu çamur meselesi sadece gerçekten kötü olan yerel kanallarda var biraz.3D performanısı anlamadım gelen örnek videolara baktımda sinemadaki gibi değil kesinlikle. Bellek hatasını hiç almadım ki full hd online film izledimde almadım. browserı hızlı yani öyle aman aman 1 saniye bekledim diye cazgırlık yapmadığımıda bilin. Hariciden filmleri baya iyi oynatıyor. Elimde hobbit ve yüzüklerin efendisinin blueray filmleri vardı sıkıntısız oynatıyor. Siyah başarımı iyi yani siyah gerçekten siyah beyaz biraz süte kaçar gibi. benim izleme mesafesi 2.5 metreden 5 metereye kadar çıkıyor. hiçbirinde bi keyifsizlik yaşamadım. Bire tv mağazada hakkaten küçük duruyormuş eve gelince anladım.Şahsen akıllı kumandaya gerek yok. bence bi k400 klavye yada elinizde varsa tablete yüklenen bir uygulama ile işiniz görülecektir ki kumandanın boyunu resimden görüyorsunuz kaybetmenizde imkansız gibi birşey. Nisan üretimi bir tv imiş bağlantı sorunu yaşamadım ama nedense elimdeki tabletin miracasti ile bağlanamadı. wifi directte sorun yok. arka planda baya birşey çalışınca kanal listesine geç giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustiki212 -- 2 Temmuz 2015; 12:42:46 >

• quote:

Valla dediğin testleri yapmak için önce bilmek gerekir. Sorun dersen şimdilik yok bi sorun sadece ilk aldığımda şaşırmış bi piksel vardı şimdi yok çok şükür. SD yaınları HD yayınları iyi yani şu çamur meselesi sadece gerçekten kötü olan yerel kanallarda var biraz.3D performanısı anlamadım gelen örnek videolara baktımda sinemadaki gibi değil kesinlikle. Bellek hatasını hiç almadım ki full hd online film izledimde almadım. browserı hızlı yani öyle aman aman 1 saniye bekledim diye cazgırlık yapmadığımıda bilin. Hariciden filmleri baya iyi oynatıyor. Elimde hobbit ve yüzüklerin efendisinin blueray filmleri vardı sıkıntısız oynatıyor. Siyah başarımı iyi yani siyah gerçekten siyah beyaz biraz süte kaçar gibi. benim izleme mesafesi 2.5 metreden 5 metereye kadar çıkıyor. hiçbirinde bi keyifsizlik yaşamadım. Bire tv mağazada hakkaten küçük duruyormuş eve gelince anladım.Şahsen akıllı kumandaya gerek yok. bence bi k400 klavye yada elinizde varsa tablete yüklenen bir uygulama ile işiniz görülecektir ki kumandanın boyunu resimden görüyorsunuz kaybetmenizde imkansız gibi birşey. Nisan üretimi bir tv imiş bağlantı sorunu yaşamadım ama nedense elimdeki tabletin miracasti ile bağlanamadı. wifi directte sorun yok. arka planda baya birşey çalışınca kanal listesine geç giriyor.

Şaşırmış piksel derken nasıl bir şeydi acaba ? 3D performansında şunu söyleyebilirim. 3D film izleyince 2 saat kadar falan baş ağrısı, mide bulantısı ve göz yorgunluğu yapıp yapmadığı konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim. Bide 3D videolarda sinemada ki gibi değil kesinlikle derken ne anlamda söylediniz ? Çok mu iyi çok mu kötü ? Browserda ki sorun; tarayıcı üzerinden 2 saat civarı bi film izleyince bellek hatası verip kapatmasıydı bunu yaşamadınız sanırım ? Haricilerde ki sorun filmi oynatma da değil de atyazılarda oluyordu, Elinizdeki filmler altyazılı mı denediniz mi ? Siyahlar siyah dilorsunuz, peki film falan izlerken arka planda kalan siyahlıkta objeler gözüküyor mu yoksa karanlık mı kalıyor ? (Tam olarak anlamanız için alıntı bir fotoğraf koydum.) Beyazlar için süt dediğinizden kasıt nedir ? Bildiğimiz süt bembeyazdır öyle ise problem yok. Kırık beyaz gibiyse sıkıntılı gibi. 1 buçuk metreye yakın bir tv büyüktür mutlaka tablet var ama pek iyi bişey değil "Samsung Tab 3 t110 Lite" işimi görür mü sizce ? Uygulama ağır bir şey mi ? Miracast i de arayıp bir sorsaydınız hiç fena olmazdı bence Arka planda bişey çalışmadığını varsayarsak Kanal geçişleri hızlımı tahmini olarak kaç sn. ? Son olarak; köşelerde kararma falan var mı ? (Ekranda GOLD yazan tvlerdeki sağdakinde var biraz belli oluyor)
    Sizi de bu kadar sıktığım için kusura bakmayın. Tecrübe ürün alırken en önemli şeydir bence.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
     LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları LG 55LF650V Kullanıcı Yorumları

• Altyazılı izledim ve hiç bir fark yoktu yani ha laptop ekranım ha tv. Süt beyazı gibi dedim çünkü süt tam beyaz değil hocam biraz solukluk olur süt beyazında. En rahat farkı vw araç oluşturmada anlarsın sanırım. 3D ile uzun bir tecrübem olmadı sadece 1 film izledim sinemadan kötü derken pasif gözlüklü sinemlardan farkı yokda lg imax den çooook farkı var. gözlükler baş ağrısı yapmadı hiç. derinliği artırınca biraz yorgunluk oldu sadece. Browserda hiç kapanma yaşamadım. hatta browserda izlerkene arka planda tv kayıdı yaptırdım tv. kanalD de unutursam fısıldayı kayıt etmişti. sonra onu izledim ama bi takılma vs hiç sorunu yoktu. Parlaklığa bakmadım hiç valla ışık sızmasıdır vs anlamıyorum onlardan lakin görüntüde bi sıkıntı yoktu. uygulama basit bir şey ama etkili lg remote tv idi sanırım adı. kanal geçileri tabiki bir tüplü tv değil 2-3 sn fln hdler arası max 4. ama alırken 3-4 model test ettim biri philips 50puk6809 belki bi büyüğü samsung 48h6470 bu ikisine göre gerçekten hızlı idi. hem arayüz hemde kanal geçişleri hızlı idi.
    miracast telefonla bağlandı benim tablette bişi var anlamadım tablette tab s 10.5 neden öyle oldu çözemedim ama sorun değil benim için.Tableti klavye mouse olarak kullanıyorsunuz. hatta akıllı kumanda gibi imleci hareket ettiren uygulama bile var.

• quote:

Altyazılı izledim ve hiç bir fark yoktu yani ha laptop ekranım ha tv. Süt beyazı gibi dedim çünkü süt tam beyaz değil hocam biraz solukluk olur süt beyazında. En rahat farkı vw araç oluşturmada anlarsın sanırım. 3D ile uzun bir tecrübem olmadı sadece 1 film izledim sinemadan kötü derken pasif gözlüklü sinemlardan farkı yokda lg imax den çooook farkı var. gözlükler baş ağrısı yapmadı hiç. derinliği artırınca biraz yorgunluk oldu sadece. Browserda hiç kapanma yaşamadım. hatta browserda izlerkene arka planda tv kayıdı yaptırdım tv. kanalD de unutursam fısıldayı kayıt etmişti. sonra onu izledim ama bi takılma vs hiç sorunu yoktu. Parlaklığa bakmadım hiç valla ışık sızmasıdır vs anlamıyorum onlardan lakin görüntüde bi sıkıntı yoktu. uygulama basit bir şey ama etkili lg remote tv idi sanırım adı. kanal geçileri tabiki bir tüplü tv değil 2-3 sn fln hdler arası max 4. ama alırken 3-4 model test ettim biri philips 50puk6809 belki bi büyüğü samsung 48h6470 bu ikisine göre gerçekten hızlı idi. hem arayüz hemde kanal geçişleri hızlı idi.
    miracast telefonla bağlandı benim tablette bişi var anlamadım tablette tab s 10.5 neden öyle oldu çözemedim ama sorun değil benim için.Tableti klavye mouse olarak kullanıyorsunuz. hatta akıllı kumanda gibi imleci hareket ettiren uygulama bile var.

imax ile karşılaştırmak haksızlık olur zaten, pasif 3D sinemadan farkı yoksa problem değil. Sanırım şimdilik beyazı problem gibi, başka arkadaşlarda yazsın bakalım ne diyecekler.
    Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Zaman geçtikçe detaylı tecrübelerinizi de duymak isterim.
    Güle güle sıkıntısız kullanmanız dileği ile.

• ben de 55lik alacağım fakat 2200-2300e alanları duyduğum için 2500 seviyesi fazla geliyor. yine de yavaş yavaş alma zamanım geliyor.
    bir arkadaş bimekste %10 bipara var fiyatı 2690 demişti. gidip ona bakacağım. bipara ile de ses sistemi alacağım.

2400ün altına mal etme imkanı var mı? bilen gören varsa söyleyebilir. kullanıcı yorumu hiç görememiştim. bu başlık çok iyi olmuş bu anlamda.
  • Merhaba
    g.gidiyor da 2-3 temmuzda 150 tl hediye çeki kampanyası var.
    Tv fiyatı 2,599 tl.Ayrica 50 tl bonus var..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55LF650V sahibi arkadaşlar, ekran parlak mı mat mı, yani yansıma sorunu var mı?
    Bir de hareketli sahnelerde sıkıntı var mı? Trumotion seçeneği bulunuyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PePo

55LF650V sahibi arkadaşlar, ekran parlak mı mat mı, yani yansıma sorunu var mı?
    Bir de hareketli sahnelerde sıkıntı var mı? Trumotion seçeneği bulunuyor mu?

Bu sorunun cevabını aynı modelin 50" lik sahibi olan arkadaşımız verebilir, sonuçta aynı panel diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: star@1

Merhaba
    g.gidiyor da 2-3 temmuzda 150 tl hediye çeki kampanyası var.
    Tv fiyatı 2,599 tl.Ayrica 50 tl bonus var..

Gittigidiyora güvenebilirsen arkadaşımız güzel şeyler söylemiş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.