Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (301. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.680
Cevap
70
Favori
370.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mrd35

quote:

quote:

quote:

quote:

60" lik olandan kullanıyorum, aldıktan bir süre sonra ekranın sağ tarafında kımızı-pembemsi bir gölgelenme oluştu ? garanti kapsamında panel değişimi vs birşey yapılır mı bu konuda ?

Aynı gölgelenme benim 60pb690 da da oluştu. Ekranın iki kenarında da tüm kenarı kaplamasa da özellikle beyaz arkaplanda görülebilir hale geliyor.
    Teknik servis randevusu alıcam. Gelişmeleri paylaşırım.

Servis bugün gelip pembeleşme nedeniyle değişim raporu hazırlayıp tv'yi götürdü. Kliksa ürünü olduğundan değişimi onlarla tamamlamamı söylediler. Kliksayı aradığımdaysa sabit metin bilgilerini okuyan müşteri temsilcileri ürünü kendilerine yollamamı falan söylediler. Servisin götürüp bana da değişim formu bıraktıklarını aktardım. Formu ve faturayı kliksaya mail atmamı ilettiler. Gönderdim bakalım. Kliksa' nın değişim sürecini de yaşayarak göreceğiz artık. Gelişmeleri aktarmaya devam ederim.

Kliksadan aldığınız televizyonunuzu arızasından ötürü teknik servis değişim raporu verip tvyi teslim aldıysa, kliksa' ya raporu mail ile ilettikten sonra mutlaka çağrı merkezini de arayarak servisin cihazı teslim aldığına dair bilgi verin. Ben bu işlemi servis geldikten hemen sonra yapmadığımdan ürün değişim süreci üç gün sonra başladı. Kliksa ürünü sizin kendilerine göndereceğinizi varsayarak değişim işlemini başlatmıyor.
    İlgilenenlerin bilgisine...

Değişim sonrası sonunda ikinci tv de kuruldu. İşin kötü yanı yeni gelen cihazı laptopa bağlayıp beyaz ekranda test ettiğim de yada açtığım bir klasörü ekranda dolaştırdığımda bulutlanma eski cihazdaki kadar olmasa da farkediliyor.

Panelin heryerinde beyaz renk aynı beyaz değil. Sağ ve sol kenarlara yaklaştıkça pembeleşme hissediliebiliyor.
    60 inch kullanan diğer arkadaşlar da bu şekilde panelde beyaz rengi test edip dönüş yapabilirler mi?
    Benim şansıma mı iki cihaz da böyle çıktı yoksa 60 inch in beyaz performansı mı bu kadar karar veremedim.
  • mrd35 kullanıcısına yanıt
    Beyaz kontrolonu menüdeki beyaz renk tonu ile mi yaptınız yoksa beyaz bir zemin kaydedip hdd veya flash a atıp mı denediniz ? Unutmazsam yarın beyaz bir jpeg ile deneyeyim bunu.

Benim de bir problemim var sizlerle paylaşmak istediğim.

Samsung note 2 Telefonum var. Samsung plazma tv ile screen mirroring yaptığımda ve telefondan video açtığımda sorunsuz bir şekilde video oynuyor ve sesler düzgün geliyor.

Aynı olayı yani esitlemeyi 60" 670s plazma tv ile yaptigimda video oynuyor ancak ses çok rahatsiz edici cizirtili çıkıyor ve düzelme olmuyor.

Böyle bir durumla karsilasan var mı ya da çözümü nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrd35 kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler.

sizin cevabınıza göre hareket edecektim. aldığım yeri aradım 60pb690 modeli olduğunu söyledi. sanırım mevcut tv den bir kaç farkı var. ama panel aynı.
    hepsi böyleyse uğraşmaya gerek yok dicem de bizden başka pembeleşme şikayeti eden de olmamış...

ek olarak tv yi teslim almaya gelen servis tv nin kumandasını vs. ayağını aldı mı ?
  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Pembeleşme yaşadığım yer menüdeki beyaz zeminler, uydu kanalları ve laptop bağlantısı dahil olmak üzere hepsinde aynı. Jpeg yada laptop bağlayıp paint te beyaz zemini tam ekran yaparak deneyebilirsiniz.

Bahsettiğiniz problem hakkında bir bilgim yok. Deneme imkanım olan bir özellik değil.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Bence başkaları dikkat etmemiş olabilir çünkü sabit beyaz zemin dışında tv, film izlerken genelde fark etmesi zor.

Tv'yi teslim almaya gelenler kumanda ve ayağı da teslim alıyorlar. Ben alalı kısa bir süre geçmişti zaten bana neler geldiyse ambalaj vs. dahil her şeyiyle teslim etmiştim.
  • quote:

Pembeleşme yaşadığım yer menüdeki beyaz zeminler, uydu kanalları ve laptop bağlantısı dahil olmak üzere hepsinde aynı. Jpeg yada laptop bağlayıp paint te beyaz zemini tam ekran yaparak deneyebilirsiniz.

Bahsettiğiniz problem hakkında bir bilgim yok. Deneme imkanım olan bir özellik değil.

Bugün inceledim beyaz zemin meselesini. TV ye biraz üst açıdan bakığımda yanlarda ve alt kısımda hafif pembeleşme var gibi ancak çok zor belli oluyor. Görme açımı Tv ile birebir düz şekle aldığım zaman pek birşey belli olmuyor.
  • banzar B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler vakit ayırdığınız için.

Ben sizin gibi farklı açılardan denememiştim. Karşıdan bakıyorum hep.
    Normal seyirde pek farkedilmiyor. Açık renk sabit arkaplanda daha belli.
    Asıl endişem daha tv sıfırken bu şekildeyse sonradan pembelik koyulaşmaya başlar mı sorusu?
    Bir kere daha değişime göndericem gibi bakalım şuan ki kararım.
  • Yanlış başlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 30 Ekim 2014; 14:17:13 >
  • Plazma ekranların çalışma sistemi fosfor kaplı noktalardan oluştuğu için her yerde aynı homojenlikte beyaz elde edilemeyebiliyor. Tabi edilenleri 5000TL edilemeyenleri 1500-2000 TL. Bu tamamen panel kalitesi (kaliteden kastım adi yada sağlam olmaması değil) ile alakalı. Bir ürünü üretirken toleransları ne kadar dar aralıkta tutarsanız ürünün maliyeti o oranda artar. Bu sonradan artacak bir durum değildir (bölgesel renk farklılığı) elektriksel ayarlama hatalarında tüm yüzey aynı olur ki detaylı ayarlardan servis menüsü olmadan giderilebilecek bir durumdur. Bende de beyaz ekranda her yerin aynı parlaklıkta olmaması gibi bir durum var ki o da ille dikkat etmenizi gerektiriyor. Çok fazla detaya inmeden elimizdekilerin tadını çıkartmak en iyisi yoksa her üründe ararsanız illaki bir kusur bulunur.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    hocam iyi güzel söylüyorsunuz da bunu LG nin alıp değişim yapması ve her TV de görülmemesi bunun doğal bir şey değil de bir arıza olduğunu göstermez mi ? yani dikkatli bakınca tabi kusur olur ama bulutlanma bariz. İyi bir fotoğraf makinesi ile foto koymak daha iyi olacak aslında
  • Bende aynı şekilde yeni gelecek cihazda sorun olmaz umuduyla servise başvurdum.
    Yalnız şöyle de bir durum farkettim. Kliksa da ürünün satışı bitmiş durumda.
    Değişim yapamamalarından da çekinmiyor değilim. Bu kalite ve ebatta başka tvlere bütçem yetmiyor.
    Aynı model ile değişim yapmamaları ya da para iadesi yapmaları durumunda benim için biraz hayal kırıklığı olacak oyüzden.
  • ürünün parlaklığı tatmin edici seviyede mi acaba? kullananlar gün ışığındaki performansını ışıklı ortamda kullanılacak bir ürün, o yüzden plasma yönünden çekiniyorum açıkçası. 50ph670 bulamadım ancak 50ph690 mevcut 1500 tl gibi bir fiyata almayı düşünüyorum.
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    Aşırı olursa evet ama aşırı değil ise çok takmamak lazım. Bunlar fiyatına göre çok iyi ürünler ama en iyi ürünler değil. Ben Sony HD projeksiyon TV yi 7 sene kullandım. Aldığımda 50" lcd 9000 TL, benim TV 3150 TL idi. 40" olanlar da 4-5 bin TL aralığındaydı. En iyi TV değildi ama 7 yıl lambası idare etti. sonra lamba bozuldu ebay üzerinden çıplak ampülünü alıp değiştirdim 8 sene dolmadan da arkadaşıma verdim hala kullanıyor. Bu tv de 2013 model derken işte 2014 yılı da bitti. Kim derdi 60" tv yi hem de full hd 3d smart touchpen mouse uzaktan kumanda ile 2000 TL ye alabileceğiz. O nedenle detaylara çok inip sonra dikkat etmediğimiz için görmediğimiz küçük kusurları farkedip sonra da cihazımızdan soğumayalım. Tabi büyük kusurlar varsa da görmemek olmaz onları bu durumdan müstesna tutuyorum.
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Oda çok isik aliyorsa sorun olur zevk alamazsiniz ama güneşlik vs ile cozersiniz oluyor gündüz performansı bana gore idare eder vasat değil ama aksam TV başka bir boyut kazaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Oda çok isik aliyorsa sorun olur zevk alamazsiniz ama güneşlik vs ile cozersiniz oluyor gündüz performansı bana gore idare eder vasat değil ama aksam TV başka bir boyut kazaniyor

annemle babama alıyorum zaten hocam. benim evde 40" samsung led var. ben genelde evde değilim, babam akşam geliyor, kardeşim de lise öğrencisi o da akşam geliyor eve annem evde o da mutfaktaki tv'yi kullanıyor gündüzleri genel olarak akşam kullanılır tv. bir tek haftasonu gündüz de kullanılır ancak plasma da olsa çok şırı sorun olacağını düşünmüyorum. şu anda 50 hz tüplü 70 ekran tv kullanıyoruz salonda pek de sorun olmuyor çok da açıkçası.

açıkçası esas merak ettiğim led ile plasma'nın gün ışığındaki performans kıyaslamaları değil. daha ziyade plasma'ya daha çok yakın olan ve halihazırda kullandığımız crt televizyonlara göre kıyaslamak istiyorum açıkçası. led'in gün ışığındaki performansı zaten tartışmaya açık bir konu değil 2014 senesinde bence.
  • Hdd bozulunca eski firmware yedeğim de gitti.
    Küçük bir şans ama aranızda 4.xx.xx lü versiyonlardan firmware yedeklemiş olan biri çıkar mı acaba?
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Beklentilerinize bakarak oldukça memnun kalacağinizi tahmin ediyorum yinede karar sizin tabiki...

• quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Beklentilerinize bakarak oldukça memnun kalacağinizi tahmin ediyorum yinede karar sizin tabiki...

teşekkür ederim, televizyon gurusu sayılmam, o yüzden çok büyük oranda sıkıntılı bir görüntüsü yoska annemi babamı da idare edeceğini düşünüyorum. nakalım biraz kampanya kollayayım, uygun bulduğumu alırım artık.
  • 5.1 Ses Özellikleri içeren mkv, avi gibi filmleri usb den izlerken TV den ses çok az çıkıyor.

Çözümü var mı ?

TV LG 42LA740S
  • Lg 50pb690v dün servis kurulumunu yaptı. Gündüz yansımasından korkuyordum ama hiçte öyle abartıldığı gibi değil.. Mağazalarda soluk göründüğünede bakmayın yanlarındaki ledlerden bile parlak oluyor görüntü ayarlarıyla oynayınca.. Şuan için tek hoşuma gitmeyen kendi uydusu bide arkaplan beyazlığı sanki biraz gri tonda gibi...

• 
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.