Bir süre piyasa araştırması yaptıktan sonra başlıkta belirttiğim "lg 49uh770v"model tv'yi yaklaşık 1 hafta kadar önce vatanbilgisayar gece indiriminden aldım. İşten çıkıp eve geldiğim bir günde servis kurulumunu yaptı. Fakat işten yorgun argın gelmiş olmanın verdiği dalgınlıkla pek sorgulamadım, tabiri caizse 5 dk da kurdu gitti servis.
Kurulumdan sonra aklıma takılan bir kaç nokta hakkında fikir verebilirseniz sevinirim.
1. HD kanallar arasında geçiş yaparken, yeni açılan kanal 1,5-2 sn boyunca donuk donuk takılarak gibi görüntü veriyor daha sonra toparlıyor. Bu yayın sağlayıcıdan, HDMI kablodan vs kaynaklanıyor olabilir mi? yoksa TV ile alakalı bir durum mu? (turksat kablo net kullanıyorum benzer durum yaşayanlar oldu ise eğer)
2. Almadan önce de led tv lerde ışık sızması, siyahların karanlık ortamda sorunlu olduğuna dair araştırma yapmıştım. aşağıdaki fotoğrafta yer alan durum bende de söz konusu. Bu iade sebebi olarak görülebilecek birşey mi? yoksa servislerin "normal" kabul ettiği bir durum mu?
3. Ölü piksel testi yaptığımda yine aşağıda fotoğraflarını eklediğim şekilde bir çizik tespit ettim. Daha önce ölü piksel testi de yapmadığım için yine de emin olamıyorum. Yüklediğim Resimlerden belli olacak mı bilmiyorum ama bu iade veya değişim için yeterli bir kusur mudur?
4. TV'yi duvara monte etmek 14 günlük cayma hakkını kullanmaya engel teşkil ediyor mu?
5. 4K videolarda hareketli sahnelerde (örneğin barcelona 4k videosunda koşan futbolcunun arkasındaki tribün vs de) arka planda buğulanma vs oluyor. bunun çözümü var mıdır?
UP, yok mudur bir bilen
1. kablo kaynaklı olabilir yada TV kaynaklı olabilir farklı bir TV yada hdmi monitör ile deneyebilirsiniz
2.Işık sızması normalde bir üretim hatasıdır.Sizin TV'nizde çok fazla ışık sızması var.Bazı firmalar ışık sızmasını kusur kabul etmeyebiliyor.Siz yinede ısrarcı olun ve iade edin.Ayıplı malı geri almak zorundalar.Zaten internetten aldığınız için 14 günlük koşulsuz iade hakkınız var
3.Resimlerde ölü pikselden ziyade paneldeki lekeyi andırıyor.Belli bir miktarda ölü piksel normal kabul ediliyor
4. Kurulum yapılması cayma hakkınızı etkilemez.Ürünü internetten aldığınız için 14 gün içinde neden belirtmeksizin cayma hakkınızı kullanarak koşulsuz iade edebilirsiniz
5. Bulutlanma da iki durum olur.Sorun ya videodan kaynaklıdır yada tv den kaynaklıdır.Bu durum panel kalitesi ile alakalı.İade için bir neden teşkil etmeyecektir.Ancak siz yinede bunu belirtin.
Mesafeli satışlarda, örneğin İnternet üzerinden aldığın bir ürünü, açıp kullanmış olsanızda neden belirtmeksizin 14 gün içerisinde çayma hakkınızı kullanıp iade edebilirsiniz.Bence vatan bilgisayara ürünün beklediğiniz gibi olamadığını ve ürünün üretim hatalı olduğunu söyleyerek 14 günlük koşulsuz iade hakkınızı kullanın.Kesinlikle iade almak zorundalar.Servise göndereceğiz servis bakacak değişim raporu verecek falan derseler karşı çıkın ve ürünü iade almalarının yasal bir zorunluluk olduğunu söyleyin.Ürün ne olursa olsun mesafeli satış sözleşmelerinin hepsinde 14 günlük koşulsuz iade bilgisi mutlaka yazar.Bu sizin hem satışdan doğan hemde yasal hakkınız
14531992
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim cevaplarınız için.
2. numara için imleç etrafında oluyor bu durum imleç olmasa siyah ekranda çok da bir problem görünmüyor. servisle telefonda konuştuğumda bunun problem olmadığına dair yorumlar yaptı.
3. resimlerde çok belli olmuyor fakat bu ekranın dışında olan bir durum değil aksine dış yüzeyde problem yok ama içeride bir katmandan kaynaklanan bir çizik gibi sanki.
4. Duvara monte edildi ama kurulumdan öte yani vida vs takılmış oluyor ürüne o yüzden merak ettim acaba engel teşkil eder mi diye.
2.Numarada imleci farketmedim.Flash'ın neden olduğu ışık öbeği sandım :D Bu aydınlanmaya imleç neden oluyor olabilir.Belki yazılımsal birşeydir.İmleç olmadan bir bakılması gerek.Işık süzmesi özellikle panelin alt ve üst kısımlarında daha belirgin oluyor.Buna dikkatle bakmak lazım.
3.Resimlerden anladığım kadarıyla piksel sıkışması olmuş bu zamanla düzelebilir ama düzelmeme ihtimalide var.Panele kasa baskı yapınca o bölgede hafif kararma oluyor.Yani Ölü piksel değiller ölü pikseller tek renk nokta veya öbek şeklinde olurlar genelde beyaz renktedirler.Yani bu duruma bir baskı sebeb oluyor.
4.İsterlere paneli matkapla delip öyle vidasalarda sizin sorunuz değil.Kurulum şekli sizin insiyatifinizde olan bir durumdur.Bu kurulum şekli ürünün bir özelliğidir ve sizin satın aldığınız ürüne dahil birşeydir.Sizin ürünün özelliiğini kullanmış olmanız satış sözleşmesini ihlal eden bir durum değildir.Ürüne fiziksel bir zarar vermediğiniz sürece herhangibir hak mahrumiyeti söz konusu olamaz.Yasal prosedür gereği iade durumunda ürünü tüm aksesuarlarıyla teslim etme yükümlülğünüz var.Bunun dışında birşey öne süremezler