Şimdi Ara

LG 47LH4000 - İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
21.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, LCDmi en sonunda aldım. Aşağıdaki başlıklarda (hepsini incelemem mümkün olmayabilir, mesela henüz HD-Smart'ım veya Digiturk Plus'ım yok) kişisel görüşlerimi yazacağım. Başka başlık öneriniz olursa eklemeye çalışırım. Ayrıca benim incelediğim veya inceleyemediğim konularda ekleme yapmak isteyen olursa seve seve ismini de ekleyerek buraya yazabilirim. (Lütfen yorumlarımın sadece gözlemlerime dayandığını, amatörce olduğunu ve hatalı olabileceğini gözönünde bulundurun. Ayrıca zaman geçtikçe bazı görüşlerim değişebilir. Böyle bir durumda burada güncelleme yapacağım.)

DİZAYN (7)

Siyah çerçeve parlak ve şık duruyor. LCD'nin sade bir görüntüsü var. İddialı ve değişik bir çizgisi yok. Ancak çerçeveyi ayrı bir çerçeve olarak saran ve uçuk mavi diyebileceğimiz şeffaf bölüm ayrı bir hava katıyor. Sağ alttaki güç ışığının olduğu bölümde şeffaf kısım bombeli bir şekil alıyor ve tüm çerçeve ile bütünlük sağlıyor. Özetle, sade ama güzel. LCDyi duvara monte ettirdim ve gerçekten güzel durdu.

KULLANIM / ERGONOMİ (8)

LCDnin menüleri görsel olarak çok güzel. Açıkçası bir bilgisayar programında ayar yapıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Genelde TVlerde bu türden güzel grafiklere sahip menülere alışık değilim. Yapmak istediğiniz ayarı çok kolay buluyorsunuz. Kesinlikle karışık değil. Kumanda kullanımına ilişkin olarak 7 sayfalık bir özeti de isterseniz ekranda görebiliyorsunuz.

Kumandası şık ve sade. Çok kullanılan işlevler en üstte bulunuyor. Düğme sayısı az ve bu kafa karışıklığını önlüyor. Normal menü düğmesinin yanında ayrıca bir hızlı menü düğmesi var.

Kumanda dışında LCDnin sağ yan tarafında da kontroller bulunuyor. Ulaşılması sorun değil ancak görmeden hangi tuşa bastığınızı anlamanız zor. Hazırda bekleme konumu düğmesi de burada var. Elektriği tamamen kesmek veya açmak için LCDnin alt kısmında güç ışığının bulunuğu bölüm tarafında bir düğme var. Yeri bana biraz garip geldi.

SD PERFORMANSI-KARASAL ANTEN( )

Test etme şansım olmadı.

SD PERFORMANSI-KABLO TV(7)

Şahsen test etme imkanım yok ancak kardeşime de aynı LCDden almıştım. Farklı bir şehirde. Kablo TVden izliyorlar ve görüntü kalitesinin iyi olduğunu söylüyor. GÜNCELLEME (13.03.2009): Kendim görme şansım oldu. Uydu'dan sonra Kablo TV görüntüsü çok iyi gelmedi açıkçası. Ancak orta seviyede tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.

SD PERFORMANSI-UYDU (9)

Sunny dijital uydu alıcısı ve standart bir scart kablo kullanıyorum. Görüntü kalitesi kanaldan kanal değişmekle birlikte genel olarak güzel. Belki de beklentim düşük idi, ondan olabilir. Ama sonuç olarak çok memnunum. Bazen yakın çekimde şahıslar hızla kafalarını hareket ettirdiğinde piksellenme oluyor gibi ama bunun nedeni LCD mi uydu alıcı mı veya ayarlarla ilgili bir durum mu bilmiyorum. Rahatsız edecek derecede bir durum olmadığı için önemsemiyorum. Bu arada LCDyi fabrika ayarları ile kullandığımı belirtmeliyim. LCD alma sürecinde mağazalarda incelediğim birçok TVden daha iyi bir SD performansı olduğunu söyleyebilirim. Buna uydu alıcıya HDMI kablo ile bağlanmış ve SD yayın gösteren LCDler de dahil. GÜNCELLEME (13.03.2009): Şu anda Sunny AT-10057 uydu alıcısı ile HDMI bağlantı kullanarak izliyorum. Görüntü inanılmaz net ve güzel. Scat bağlantı da iyiydi ancak HDMI bağlantı daha iyi sonuç veriyor.

DVD PERFORMANSI (10)

PS3'te upscale özelliği aktif edilmiş olarak Pirates Of The Carribbean At World's End filmini ağzım açık bir şekilde izledim. Renkler ve akıcılık muhteşem. Elbette Blue-Ray kadar olamaz ama bütün DVDleri böyle gösterecekse Blue-Ray şu an için önceliğim olmayabilir.

BLUE-RAY PERFORMANSI ( )

Henüz test edemedim.

HD-SMART PERFORMANSI ( )

HD-Smart'ım yok. Alacaktım ama normal uydu performansı fazlasıyla tatmin ettiği için ve tabi mali nedenlerden dolayı erteledim. Olan var ise ve buraya yorumlarını ekleyebiliriz.

DIGITURK PLUS PERFORMANSI ( )

Digiturk üyesi değilim. Olan ve LH4000 serisi kullanan varsa ekleyebiliriz.

PLAYSTATION 3 PERFORMANSI (9)

Genel performans çok iyi. Input lag yok. Trumotion 100HZ'de de input lag gözlemlemedim ancak nadir olarak hareketli grafiklerde çok az bozulma oluyor gibi geldi. Trumotion'ın çalışma prensibinden dolayı bunun normal olduğunu düşünüyorum. Zaten Trumotion olmadan gerekli performansı alabiliyorsunuz.

İlk olarak Little Big Planet oynadım. Gayet iyiydi. Sonra Burnout Paradise oynadım. Gayet akıcı ve sorunsuzdu. Özellikle 47" ekranda motorsiklet ile oynamak harikaydı. Grand Tourismo, 1080p, sorunsuz ve tabi muhteşem ötesi grafikler. Killzone2, Fifa 2009 ve NBA 09 demolarını oynadım. Fifa'da genel olarak görüntü akıcı olmakla birlikte sanki arada takılmalar oldu. Demo olmasına ve PS3'e bağladım ama bilemiyorum LCD ile alakalı mı. Tekrar gösterimlerde şut atıldığında topun önünde ve arkasında gölgeleri oluyor. Normal mi bilmiyorum. NBA çok güzel görünüyordu, ve sorun yoktu.

Genel olarak şöyle bir hisse kapıldım; normal TVde oynarken PS3'ün grafik yükü daha az iken yüksek çözünürlükte oynarken grafik/işlemci yükü artıyor ve performansta belli belirsiz bir sorun oluşabiliyor. Belki de LCD ve/veya PS3'te daha uzman olan arkadaşlar bu konuda yorum yapabilirler.

GENEL GÖRÜNTÜ KALİTESİ (9)

Ekran parlaklığı yüksek ve renkler canlı. Buna karşın ekranda yansıma yok. Samsung'un beğenmediğim yönü yansımanın rahatsız edecek derecede olması idi. Ancak parllak ve canlı renkler cazip kılıyordu. LH4000 bu konuda Samsung'u aratmıyor. LCd ilk çalıştığında Standart görüntü modunda idi ve parlaklığı bir süre sonra gözümü rahatsız etti. Daha sonra Akıllı Sensör moduna getirdim;

Almadan önce özelliklerini okuduğumda AKıllı Sensör'ü çok önemsememiştim, ama şimdi günlük kullanımda bu ayarı tercih ediyorum zira çok başarılı buldum. Gerçekten ortama göre tüm ayarları optimum seviyeye getiriyor. Ayrıca bu şekilde enerji tasarrufu da sağlamış oluyorsunuz.

Siyah derinliği ne yazık ki bu panelde de çok başarılı değil. Bu konuda yapacak birşey yok. Ortalama kullanıcı için sorun teşkil etmez ancak bu konuda özellikle hassassanız zaten bu tip paneller size göre değil. Sanırım LED aydınlatmalı paneller bu konuda çok çok daha iyiler.

Kontrast, parlaklık vs. ayarlar yanında arka ışığı da ayarlayabiliyor olmak bence önemli bir ayrıntı. Bunun yanında özellikle görüntü modunu uzman olark seçerseniz gerçekten çok ayrıntılı ayarları yapabiliyorsunuz. Diğer LCDlerde bu kadar ayrıntılı görüntü seçenekleri olduğunu zannetmiyorum. Belki high-end dedikleri modellerde olabilir. Ancak daha hiçbir ayarı kurcalamadım. Hazır gelen modlardan anladığım kadarıyla bu ayarlar ile birbirinden çok farklı görsel sonuçlar almak mümkün

80.000:1 kontrastın farkını hissediyorsunuz.

Panel 10 bit ama bu durum bir fark yaratıyor mu bilemiyorum. Yine forumdan okuduğum kadarıyla kaynak görüntü 10 bit değilse, panelin 10 bit olmasının hiçbir önemi yokmuş.

SES KALİTESİ (7)

Hoparlörler gerçekten gizli zira görmek bir tarafa nerede olabileceklerine dair hiçbir iz yok. Ancak kulaklarınızı dayayarak yerlerini yaklaşık tahmin edebilirsiniz :)

Ses tatmin edici ama orta kaliteyi geçemiyor. Ses yüksekliği yeterli.

USB PERFORMANSI (8)

Normal şartlarda USB bağlantı ile müzik dinleyip fotoğraflarınıza bakabiliyorsunuz. Bu modelde USB'den film oynatma özelliği yok. Resmi olarak yok tabi ama küçük bir işlemle bu özelliği açabiliyorsunuz. .mkv uzantılı filmler dahil 1080p filmleri USB'den oynatabiliyorsunuz. Altyazıyı da destekliyor. Gayet başarılı. Tek eksik .mkv'lerde DTS sesi çözmüyor.

EKRAN BOYUTU / MESAFE DEĞERLENDİRMESİ

Mesafem 3 metrenin az üstünde. Satın alma aşamasında satıcı bayan bu mesafe için 42" almam konusunda beni çok ikna etmeye çalıştı ama yılmadım ve 47" aldım. İyiki de almışım.

SD yayın rahatsız etmiyor ve bazı yerlerde yazıldığı gibi pikselleri falan da saymıyorum. Gayet güzel izliyorum. Elbette ilk gün diğer TVmden sonra büyük geldi ama hemen alıştım.

PS3 oynarken ve DVD izlerken aldığım zevki zaten yukarıda anlatmıştım.

Kendi adıma, eğer 42" alsaydım pişman olurdum.

SONUÇ (8,2)

Kesinlikle tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSanitarium -- 13 Ekim 2009; 15:01:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TheSanitarium

Bugün LG 47LH4000 satın aldım, hafta içi gelecek. İzlenimlerimi aktaracağım.

Hayırlı olsun.
    Nerden, kaça aldın?
  • Güle güle kullan hocam,
    Burayada bize bilgilendirme yaparsın artık100hz özelligi açıkken lag sorunu varmı,ps3 ile performansı nasıl özelikle 100hz açıkken lag sorunu varmı?
    Eyer bunlar hakkında bizi bilgilendirirsen çok makbule geçer ,şimdiden tşk ederim.
  • Sağolun arkadaşlar. Teknosa'dan, tek çekim, 3.149.TL'ye aldım. Lag sorunu, PS3 performansı vb. hepsini yazacağım, umarım iyi şeyler yazarım
  • Arkadaşlar LH modellerinin kıyaslamalı özellik tablosunu aşağıda görebilirsiniz. 42 inç olanları görmek isterseniz linkte 47 yazan yerleri 42 yapın;

http://uk.lge.com/prodcompareprint.do?actType=compare&modelCategoryId=0102&categoryId=0102&parentId=01&page=1&modelCodeDisplay=&cp_models=47LH7000&cp_models=47LH5000&cp_models=47LH4000&cp_models=47LH3000

• arkadaslar merhaba,

aylardir LCD televizyonlari arastiriyorum- en sonunda LG markasinda karar kildim. Tam LG60 veya 70 serisinden 42" bir model almak uzereydim ki- tum online ve normal magazalarda stoklar tukendi. Su anda urunler tekrar stoklara girmis durumda fakat LG'nin LH serisi cikti simdide... Daha yuksek kontrast ve tepki suresi, vs. Daha iyi ozellikler var gibi gozukuyor. Tabiki bu ozellikerin bir cogu pazarlama taktiginden oteye gitmiyor cunku pratikte bu ozellikleri tam anlamiyla kullanabilecek yayin kaynaklari mevcut degil...
    neyse..

sevgili Sanitarium-
    bende senin sectigin modelin 42" versiyonunu alacagim saniyorum. (LG 42LH4000)
    Yapacagin performans degerlendirmesini gercekten dort gozle bekliyorum. Ozellikle PS3 performansi ile ilgili gozlemlerin ve degerlendirmelerin cok ama cok makbule gececek. Bunun disinda Digiturk kullaniyorsan, bununla ilgili degerlendirmelerini de rica ederim.

Ayrica LG70 serisini nicin dusunmedin? Bir onceki jenerasyon oldugu icin mi ? (ornegin LG 47LG7000) 70 serisi gecen seneki LG LCD'lerin 'high-end' urun gurubunu teskil ediyordu. Fakat su anda fiyat olarak LH40 serisi ile ayni gozukuyor.

• güle güle kullan en yakın zamanda yorumlarını bekliyoruz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 42LM615S İncelemem
    12 yıl önce açıldı
    LG 55LA860V VS SAMSUNG 55F8500?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üstteki link'ten LG 'lerin karşılaştımalarına baktım. 42LH5000 mükemmel bir tv olmuş. Ne ararsanız var.
    * 200 Hz.
    * Lan for modem
    * 24p real cinema
    * 80.000 : 1
    * DVB-T ve DVB-C
    * MPEG-4 AVC(H.264) Decoder
    * (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx) oynatabilme
    Aklıma gelen belli başlı özellikleri bunlar. Cihazın hala mkv oynatdığına inanamıyorum. Bence en büyük artısı bu.
    Ne ararsan var bunda , insan bir tv'den başka ne ister ki ?
    Eğer fiyatı doğru ise İstanbul Bilişimde ortalama 2500 tl. görünüyor. Bu fiyata bence eşi benzeri yok. Samsung , Sony nasıl cevap verecek çok merak ediyorum.
  • @ogami_itto; aslında LG 47LG7000 ve PHILIPS 47PFL7403 arasında kalmıştım. Bazı tecrübeli arkadaşlara da sordum (örneğin proffesor). Çok yardımcı oldular. Mediamarkt'ta yanyana gördüm. Görüntü olarak hemen hemen aynılardı. Özellikleri de yakın zaten. Philips'in fiyatı daha uygundu ona meyil ettim. ALmaya karar verdim ama en uygun fiyatlı Vatan'da sadece teşhir ürünleri kalmıştı ve içime sinmedi. Ertesi gün 7403 aramak için dolaşırken LH4000'i gördüm. Öncelikler dizaynı LG7000'den daha çok hoşuma gitti. Görüntü de daha canlı gibi geldi (belki de psikolojiktir). Yeni bir cihaz olduğu için işlemcide ve panelde (varsa) daha önce yaşanan sorunlar çözülmüştür diye düşündüm, ayrıca fiyatı da çok uygundu. Kağıt üzerinde özellikleri de çok iyi bence, hele o fiyata. Diğer LCDlerle karşılaştırma imkanım oldu Teknosa'da, görüntü LG7000'e ve özellikle 7403'e göre daha tatmin ediciydi. Bir de Teknosa'da Philips (7403 ve 7433), Samsung, Sony ve LG'lerin aynı duvarda ve yakın asılı olduğu bir bölüm vardı. HD film fragmanları vs gösteriliyordu hepsinde ve birşey dikkatimi çekti. Sahne değişimlerinde diğer LCDler aynı anda geçiş yaparken Philipsler çok az geriden takip ediyordu (input lag olduğunu düşündüm ama tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir). Bu da beni Philips'ten iyice soğuttu.

@proffesor; teşekkür ederim, LCD gelince ayrıntılı yorumlayacağım. Yardımın için tekrar teşekkür ediyorum.

@crossfire; Teknosa'dakilerle bugün tekrar konuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama LH serisine inanılmaz talep varmış. Stoklarda LCD yok, ön sipariş alıyorlarmış, zaten ben LH4000'i cumartesi görmüştüm, Pazar almaya gittim, teşhir ürünü bile satılmıştı :)

• Birde burdan Tebrik edim kader arkadaşlığı gibi birsey oldu aynı zamanda aynı marka almışız ben ilk izlenimlerde benimde imkanlarım dogrulsunda pek tatmin olmadım ama senin testlerinide sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Saol arkadaşım. Benimkinin gelişi uzayabilir anladığım kadarıyla, heyecanla bekliyorum
  • Elimdeki samsung 40a656 tvyi böyle bir tv ile değişme ihtimalim var..47LH5000 bu model çok hoşuma gitti özellik olarak,sizce değermi böyle bir değişime ?
  • gerçekten mkv oynatıyor ve 200hz'i de başarılı ise bence değer,
  • sd performansı çk önemli. eğer sd iyi ise. gerçekden alınabilir. birede bu tv nin incelemesini bile bulamadım. acaba şuan satışda değil mi? avrupada bile...
  • selamlar, evet LH serisi henuz Ingiltere'de dahi satisa cikmadi. (ilgili web sitelerinde yakinda anlaminda "coming soon" yaziyor)
  • @sanitarium
    nicin teslimatin uzama ihtimali var, bu yonde bir geri bilgilendirmemi aldin urunu satin aldigin yerden ?

LH serisi henuz Ingiltere de bile tam anlamiyla satisa cikmamisken Istanbul Bilisim'de neredeyse tum modelleri var... Teknosa'da da LH4000'ler var. Acaba urunler icin on siparismi aliniyor sadece, daha tam anlamiyla stoklara girmedi mi... ?
  • Hocam bir de usb sinin NTFS destekleyip desteklemediğini test edersen çok sevinirim:) Malum alet mkv destekliyormuş ama fat32 ile sınırlı kalırsa büyük dosyalı mkv leri seyretmek hayal olur. Benim de kafamda Samsung un mkv destekli yeni B serisi ile LG nin sendeki aleti veya 47LH5000 i var. İkiside mkv desteklemiyorsa muhtemelen sd performansından dolayı Toshiba 46ZV555 ve popcornhour alacak gibiyim :)

Birde hocam ses kalitesi nasıl? Galiba Teknosa da ki demo sunda hopölörleri veya içindeki anfiyi Mark Levinson un yaptığını görmüştüm yanılmıyorsam. Mark Levinson un hi-fi dünyasındaki yerini zaten bilen bilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_koyun -- 7 Nisan 2009; 16:19:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogami_itto

@sanitarium
    nicin teslimatin uzama ihtimali var, bu yonde bir geri bilgilendirmemi aldin urunu satin aldigin yerden ?

LH serisi henuz Ingiltere de bile tam anlamiyla satisa cikmamisken Istanbul Bilisim'de neredeyse tum modelleri var... Teknosa'da da LH4000'ler var. Acaba urunler icin on siparismi aliniyor sadece, daha tam anlamiyla stoklara girmedi mi... ?

Dogal olarak İ:B de stokta olmayan ürünlerde sitede görünüyoır fakat arayınca yok onun yerine şunu verelim falan diyorlar.. Boş yer İ.B ile uğraşmayın ...
  • Lg LH ile rakiplerine meydan okudu.
    LGden yeni atraksiyonlan gelirse şaşırmam. Sony, samsung ne yapacak şapkadan ne çıkaracak bu durumda merak etmiyor değilim. Alışmışlardı üç maymun oyununa ama LG oyunu bozdu..

Herkese keyifli seyirler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: akurttr

quote:

Orjinalden alıntı: ogami_itto

@sanitarium

Dogal olarak İ:B de stokta olmayan ürünlerde sitede görünüyoır fakat arayınca yok onun yerine şunu verelim falan diyorlar.. Boş yer İ.B ile uğraşmayın ...

evet arkadasslar aynen dediğiiz gibi. yaklasık 1 ay önce sipariş verdim sonra beni aradılar bu ürün elmiizde yok diye. 2 hafta önce aradım i.b yi gelecek hafta gelecek diye aa hala bir icraat yok. üretimden kalkmış olan ürünleri bile hala sitede var ama stoklarda yok. nasıl iş yapıyolar anlamadım. bide googleda lcd ile ne aratsan i.b çıkıyo. hersey reklam.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.