Şimdi Ara

LG 22MP55HQ Ekran Kenarlarında Siyah Boşluk Problemi (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni monitör aldım bugün gelmiş şimdi kurdum HDMI kablo ile bağlantısını yaptım ama monitörün kenarlarında birer parmak siyah boşluk oluştu acaba bu sorun neden olmuştur nasıl çözebiliriz bilen varsa yardım ederse sevinirim.

Ekran kartım HD3870 işletim sistemim Windows 8.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 4 Şubat 2015; 14:13:12 >

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Catalyst'te ölçekleme ayarı var. Ordaki barı, görüntü ekrana tam oturacak kadar sağa doğru sürüklemek yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir sorunum var benim ekran kartım biraz eski bir model işletim sistemimin ekran kartıma göre üretici sitesinde sürücüsü yok bu yüzden de Catalyst programını yükleyemiyorum. Başka bir program ile yada Windows içinden bu ayarı yapmak mümkün değilmidir?

Bir önceki DVI girişli monitörde böyle bir sorun yoktu. Bu yeni aldığım monitör HDMI girişli ekran kartımda da sadece iki adet DVI çıkış var. DVI to HDMI dönüştürücü kullanarak bağladım bu yeni monitörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 4 Şubat 2015; 12:53:14 >
  • Benim antika ATI 2600 için 12.6'yı yüklemiştim sanırım. Catalyst'te yüklemiştim sanırım ama onun haricinde bilgim yok. Başka arkadaşlara danışalım bir de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Şubat 2015; 13:28:46 >
  • 3870icin en son catalyst 13.9 cikmis olmasi lazim fakat o zamanlarin problemiydi o siyah kalma koselerde onu catalyst control centerdan kendin ayarlayacaksin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz araştırma sonucu bu eski tip HD2xxx ve HD4xxx serisi ekran kartlarında Win 8.1 üzerinden Catalyst çalıştırmanın yolunu buldum ve çalıştırmayı başardım.

Ölçekleme olan sayfa burasıdır değil mi? Buradan ayarı aşırı tarama tarafına kaydırdım yani dediğiniz gibi sağ tarafa %0 yapınca kenarlarda siyah boşluk kalmadı.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

LG 22MP55HQ Ekran Kenarlarında Siyah Boşluk Problemi (ÇÖZÜLDÜ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 4 Şubat 2015; 14:05:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Merhaba arkadaşlar,

Yeni monitör aldım bugün gelmiş şimdi kurdum HDMI kablo ile bağlantısını yaptım ama monitörün kenarlarında birer parmak siyah boşluk oluştu acaba bu sorun neden olmuştur nasıl çözebiliriz bilen varsa yardım ederse sevinirim.

Ekran kartım HD3870 işletim sistemim Windows 8.1

merhabalar bu monitörü alcam...ama şüphelerim var acaba uzun süre bu monitörü kullana biliyor musunuz? gerçekten bu monitörü tavsiye eder misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Siyah Ekran Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Halletmene sevindim.

quote:

Biraz araştırma sonucu bu eski tip HD2xxx ve HD4xxx serisi ekran kartlarında Win 8.1 üzerinden Catalyst çalıştırmanın yolunu buldum ve çalıştırmayı başardım.

Neymiş o yöntem?

• ikati51 kullanıcısına yanıt
    Evet tavsiye ediyorum. IPS panel olduğu için renkleri çok doğal ve çok güzel gösteriyor uzun süre kullanımda da gözlerimde bir yorgunluk yada ağrı hissetmedim.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Yöntem şöyle HD2000 serisi ve HD4000 serisi aralığındaki ekran kartlarında AMD en son resmi olarak Windows 8 e kadar destek veriyor. Yayınlanan ekran kartı sürücüleri resmi olarak Win 8.1'e destek vermediği için kurulumda yükleseniz bile sürücü kurulmuyor.

Sürücü dosyasını indirip yükleme yaparmış gibi çalıştırıyoruz sürücü dosyası C:\AMD klasörüne açılıyor. Açıldıktan sonra yükleme sayfasını kapatıyoruz. "C:\AMD\AMD_Catalyst_13.4_Legacy_Beta_Vista_Win7_Win8\Packages\Drivers\Display" klasörünün içinde sürücü dosyaları bulunuyor. Bunları aygıt yöneticisinden manuel olarak el ile ekran kartımıza tanıtıyoruz.

Şimdi CCC programını kurmamız gerekiyor. "C:\AMD\AMD_Catalyst_13.4_Legacy_Beta_Vista_Win7_Win8" yolunda bulunan setup dosyanı çalışıtırıp kurulumu gerçekleştiriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 15 Şubat 2015; 13:36:24 >

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.