Şimdi Ara

GTX970 Siyah Ekran Flaş Sorunu..(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2 ay önce sistemle beraber aldığım kartta coil whine yok diye sevinmiştim. Bu sorun şimdilerde başgösterdi. Oyun içinde olmuyor bu sorun masaüstünde ve özellikle flash tabanlı sitelere girdiğim zaman (youtube vs) oluyor. Ekran bir kaç saniye içersinde göz kırpar gibi gidip geliyordu 10 dakikada belki 2-3 kez bu olayı yapıyor can sıkıcı birşey hiçbir hata almıyorum bu süreçte herşey çalışıyor. Driver sorunu zannettim DDU ile driver temizledim tekrar kurdum bir kaç gün sorunsuz gitti ama yine başladı.

Denediklerim.

Anakart bios son sürüm güncelledim -- sorun devam ediyor
    Driver üzerinden psyx yapılandırmasını devre dışı bıraktım olmadı
    Monitor ile ilgili bir sorun yok alalı 1 sene olmadı yinede monitor sürücüsünü güncelledim.. olmadı
    Codeclerle ilgili bir sorun mu dedim onları güncelledim.. yok.
    Tüm sistem sürücülerinin hepsini güncelledim directx felan vs vs gene aynı..

Deneyeceklerim

Ekran kartı bios güncellemesi
    Onboard ekran kartını bios üzerinden devre dışı bırakma

----

Ekran kartı bios güncellersem kart garanti dışı kalmaz değil mi?

Bu karta sahip olanlar acaba bu sorunu yaşıyorlar mı? teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 9 Ocak 2016; 12:19:58 >

• topladığım kartta coil whine yok diye sevinmiştim. Bu sorun şimdilerde başgösterdi.

burada bir anlatım bozukluğu mu var bak kimse yazmamış.coil whine sorunu mu şimdilerde başgösterdi?bu bir ses sorunudur youtube flash ile alakası yoktur yazılımsal olarak da çözemezsin.bu yeni sorun şimdilerde başgösterdiyse sorun ne ben anlayamadım ekran göz kırpar gibi gidip geliyor demişsin monitörün ışığı sönüyor mu sinyal yok şeklinde mi gidiyor?bu sorunu yazılımsal olarak çözebilirsin büyük ihtimal yazılımsaldır.bios güncelleme doğru yaparsan garantiyi bozmaz ama garantisi var aletin bence gönder uğraşma.

Coil whine sorunu yok demek istedim malum gtx970 lerin baş belası coil whine.. şanslı sayıyordum kendimi..

Ama işte bu göz kırpma sorunu...

hayır monitorun power ışığı yanıp sönme gibi bir durumu yok. sadece göz kırpma sorunu yaşıyorum flash tabanlı sitelerde.. @Tuoni

Bu sorunun yazılımsal olduğu açık çünkü nvidia nın resmi sitesindede bu sorundan müzdarip olan yüzlerce insan var:( https://forums.geforce.com/default/topic/781150/geforce-drivers/gtx-970-display-blacks-out-for-a-second-then-recovers/2/ yani kartı servise götürsem bile çözülüp çözülmeyeceği muamma..

Korkum ekran bios güncellemesi hiç yapmadım yapılırsa garanti dışı kalırmı diye çekiniyorum.. bir o çözüm kaldı. bazıları monitor uyumsuzluğu demişler ama monitorum eski bile değil..

• acaba sorunumuz ayni mi bende 280x vardi cikardim oteki makineye taktim ve bu makineye 380 taktim yeni.bf3'te vuruluyorum ekran simsiyah oluyor geberdigimi anliyorum sonra yerde yatarken goruyorum kendimi.acaip hizli oluyor yanliz bu olay goz kirpma dedigin bu mudur?eger buysa durduk yere mi yapiyor yoksa bendeki gibi ölünce mi yapiyor?bendeki sorunun sebebinin display port ile baglamak oldugundan neredeyse eminim ama bilmiyorum sen nasil bagliyorsun farkli sekilde baglama imkanin var mi?yuklemeyi dusundugun bios kart icin iyiyse dogru bios ise garantiyi bozmaz ama yanlis bios atarsan goruntu gelmez kurtaracam diye ugrasirsin baska bir kart bulup.bios guncelleme bu sorunu cozmez bence ama illa yapacagim diyorsan dene ama once benim dedigimi dene farkli bir sekilde bagla monitoru cunku benim 380 kartla beraber monitorum de degisti.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Göz kırpma denilen olay ekranın saniyeler içersinde gidip gelmesi. Bu süreçte monitorden sinyal yok tepkisini görmek zaten olanaksız görüntüyle anlatacak olursam.. şu arkadaş çekmiş mesela

https://www.youtube.com/watch?v=EcXB98QByKY

Bu kararmanın tıpkı hızlıca bir şekilde gidip geldiğini düşünün..

Oyunlarda hiçbir şekilde bu olay olmuyor sorun websitelerde youtubeda bir video seyretmek istediğimde mutlaka oluyor. Ben displayport tan değilde dvi-d portundan bağlıyorum kartı. Çok garip bir durum. Çözemezsem kartı iade edeceğim galiba.. değişim isteyeceğim ama donanımsal bazlı olduğunu zannetmiyorum o yüzden her seçeneği deneyeceğim. Asus'un sitesine baktığımda yeni bios var ama 4k üzeri monitorlerde uyumsuzlukla ilgili bir çözüm sunmuşlar sadece. Benim monitor 4k değil kapsar mı bu sorunu çözermi hiç bilmiyorum. Kablo değişiminide deneyeceğim aklıma gelmişken..

@Wilson Fisk

• oyunda degil nette oluyor diyorsun videoyu izleyince anladim.yazilimsal bir sorun gibi duruyor donanimsal hizlandirma kullaniyor tarayicilar ondan olabilir farkli bir tarayici deneyebilirsin.bios yuzunden de olabilir.kablo degistir o biosu da yukle kartin kendi yeni biosu ise sorun olmaz goruntu gelmemesi gibi.en azindan karti gonderirsen kardesim bunlari denedim dersin niye bios yukledin demezler kendi biosu.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mesajlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Çözümleri deneyeceğim çözüldüğünde bu konuya yazarım tekrar. Eh ekran kartı bios olayınada gireceğiz bakalım.

Umarım işe yarar:/ zira iyice uyuz oldum bu olaya.

Çözüm Bios'ta yatıyor. Initial Display Output ayarında "Pcıex slot1" ayarını "PCI"a çevirdim. 3-4 gündür göz kırpma nanesi yok.

Gerçi sürücü ile alakalı bir sorun gibime geliyor yinede. Belkide biostandır bilemeyeceğim.

P.S - Yinede tetikdeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 9 Ocak 2016; 12:40:31 >
  • yaptığın ayarın sorunla pek alakası yok ilk başta nereye bakayım görüntü için ayarını pcie'den pci'ya almışsın önce pci'ya bakar görüntü yok yine pcie'ye bakar verir görüntüyü.pcie'den pci'a aldım görüntüyü desen kabul edecem ama yine pcie çalışıyor.ha ilk görüşte görevi almış ha ikinci görüşte ne farkı var?sorun devam ederken sürücü ya da Windows'ta bir ayar değiştirdin mi?eğer yapmadıysan bu bios ayarı çözdüyse o zaman anakartında bir sorun var ekran kartının bir suçu yok.

DDU ile zaten sürücü kaldırma yükleme işlemi yapmıştım. Birde onboard sürücü çakışması olabileceğini varsayarak (intel hd4600) sürücüyü güncelleyip daha sonra aygıt yöneticisinden devredışı bıraktım.

Sonra bu display output olayını yaptım.@Tuoni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 9 Ocak 2016; 15:32:53 >

Büyük ihtimal onboard çakışması o zaman zaten nerde garip sorun varsa beni bulur.

Teşekkürler @Tuoni
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.