Şimdi Ara

LG 22' W2252S Wide LCD Aldım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkaşlar uzun zamandır LCD monitör araştırıyordum. Inca, Nec, Samsung vs. fiyatı uygun olan bişey arıyordum. Bugün iftar saatine yakın bi saatte LG 22" W2252S aldım. DVi yok, fiyatı 360 YTL, Bonus karta 60YTL x 6 Taksit ile satın aldım...

Yalnız 22" aldığıma pişman oldum. Ben bu kadar büyük ekran olucağını tahmin etmiyordum. Eski monitorum Vestel 17" CRT 800x600'de bile gözlerimi bozuyordu. 1024x768 ise hiç duramıyordum. Bu koskoca ekran olduğu halde hiç gözlerimi yormuyor. Yalnız şu an ki aklım olsa ya 19"Wide bakardım yada 20"Wide alırdım. Kesinlikle 22" almazdım. 3 saate yakın oldu hala büyüklüğe alışamadım. Kursta ise 17" HP LCD 4:3 var. Kursa gidincede kursataki LCD'ye yadırgıycam anlaşılan.

Ben internete giriyorum, msn, muzik, visual studio Sql vs. kod yazıyorum. Kendim için fazla almışım bide evde yiğenim var onun için oyun açmıştım...

Artık bilmiyorum pahalıya mı aldım. Ama hayırlı olsun bana yeni monitörüm.

• Hadi hayırlı olsun ben de NEC marka 22" monitörü 310-320 gibi bir fiyata almıştım.
  • Bunun 19" olanın alcaktım sonra vazgeçtim görüntü kalitesi çok iyi canlı 52 serisinin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cro-X

Bunun 19" olanın alcaktım sonra vazgeçtim görüntü kalitesi çok iyi canlı 52 serisinin

Bende 19" olanını tavsiye ederim. 22" windows uygulamaları için çok büyük ama oyun + film için 22" gerçekten tatmin edici.
    Yalnız ben oyun ve film oyanamadığım için (msn,muzik,visualStudio,Sql vs.) benim için gerçekten çok fazla büyük, yani gereksiz bi büyüklüğü var 22" in.
  • Çok memnun değilsen 19" philips 190cw8fb ile takas edelim 1 hafta oldu alalı.
    Şaka bir yana kod yazareken monitörün wide olması çok şey değiştiriyor çok büyük bir rahatlık.
    17" lerde 2-3 satır olan kodlar bunda tek satıra geliyor ve kafan karışmıyor.

Ama şu an karşımdaki 19" e bakıyorum ve gözlerimi oynatmadan her köşesine hakim olabiliyorum
    22" de illa gözü oynatmak gerekecek çünkü tamamını göremezsin gibi geliyor.
    Genede baktığın uzaklığa göre değişir.

Tekrar hayırlı olsun
  • Peki arkadaşlar benim aldığım monitor VGA her iki ucuda. Ben bunu Dvi girişine bağlamak istiyorum. Çünkü Ayarlardan ikinci çıkış için daha fazla çözünürlük desteği sunuyor. Bunun için D-Sub 15 Pin gibi bi dönüştürücü kullanabilir miyim?

Benim bilgidim D-Sub 15 pin vs. buradan dijital veriyi LCD alıyor. Analoga çeviriyor. Sonar analog veriyi alıp digital yapıyor.

Peki benimkine direk VGA dan analog veri giriyo Dijitale ceviriyor monitor...

Ben kendim için bi dönüştürücü aparat kullanabilir miyim? Tavsiyeniz nedir????

Antor arkadaşın da dedigi gibi ekrana tam hakim olamıyorum. Gözlerimle birlikte başımıda hareket ettirmem gerekebiliyor o yüzden benim tavsiyem 19" Wide

• Hayırlı olsun,fiyat olarak da gerçekten iyi bir seçim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  LG 22' W2252S Wide LCD Aldım!

Benim ekran kartım agp 8x 7300gt gibi bişey pek matah olduğu söylenemez
    üzerinde DVI-Svideo-VGA çıkış monitörümde ise sadece VGA var.
    Yukarda gösterdiğim aparatı monitörü alırken istedim
    DVI => VGA dönüşüm yaptım ne görüntüde bi fark hissettim nede çözünürlükte.
    Böyle bir aparat var 5 ytl gibi bi fiyatı var.

• quote:

Orjinalden alıntı: Antor

Benim ekran kartım agp 8x 7300gt gibi bişey pek matah olduğu söylenemez
    üzerinde DVI-Svideo-VGA çıkış monitörümde ise sadece VGA var.
    Yukarda gösterdiğim aparatı monitörü alırken istedim
    DVI => VGA dönüşüm yaptım ne görüntüde bi fark hissettim nede çözünürlükte.
    Böyle bir aparat var 5 ytl gibi bi fiyatı var.

Sağolasın kardeşim aynı aparattan bende alıcam fakat hafta sonunu beklemem gerekecek. Akşam iftara geç kalıyorum. Peki 19" ve 22" için siz hangi çözünürlüğü kullanıyorsunuz. Bende 1600x1050 desteklemiyor ekran kartım. 1280x720 yada 1280x768 kullanıyorum ama ikisindede ekran büyük olduğu için herşey daha büyük görünüyor. Ben daha yüksek bi çözünürlükte görüntü almak istiyorum. Bugün eve gittiğimde biraz daha kurcalıycam.

Keşke 19"Wide olanını alsaydım...

Ati X1550 PCI Expert 512Mb 128 bit >>> ekran kartım var. üzerinde VGA ve Dvi çıkış var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 2 Eylül 2008; 13:14:18 >

• 22'' 1680*1050 çözünürlükte kullanılmalıdır.
  • Kuzenimde var aynı lcdden cok met ediyor.....
  • Eve gidince bi kaç fotoraf daha çekerim, ekran çözünürlüğü ile ilgili captureler vs. gönderirim. Yalnız bende 1600x1050 çözünürlük yok. Ekran kartını değiştirmem mi gerek???
  • 17" CRT philipsimde 1024x768@75 kullanıyordum 19"w de 1440x900@60 kullanıyorum eski monitörde alışık olduğum büyüklüklerde hiçbir değişiklik hissetmedim yanlızca ekran biraz genişlemiş gibi geliyor o kadar
  • Arkadaşlar Ati X1550 Series 512Mb 128 bit ekran kartım var. Ve Driverını indirdim. Media Center indirdim. Ekteki ekran sayfa görüntüsünden hangisi ekran kartımın ayarlarından çözünürlük seçeneklerini artırır. Örnek 1400x900,1600x1050 vs gibi.

• Çözünürlük sorununu sanırsam driverle aşamazsın sanırsam yeni ekran kartıyla aşarsın.
    128 Bit 512 mb ekran kartı var bendede sona dayadığımda 1440x900 oluyor.
    PCI-E slotun var bence 256bit bir ekran kartı al dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 2 Eylül 2008; 16:39:56 >
  •  LG 22' W2252S Wide LCD Aldım!

• Up...

Arkadaşlar Ati X1550 Series ekran kartımın bugün kurstan güncel driverını indirmiştim. Eve geldim iftardan sorna eski driverı kaldırıp yerine yeni driveri kurdum ve Defult olarak bilgisayar ilk açıldığında 1600x1050 pixell olarak açıldı. Biraz küçük geldiği için ben bu ayarı 1400x900 px olarak düşürdüm...

Ekranıda biraz kararttım. Çünkü gözlerimi yoruyor pencereler tam ekranda açıldığı zaman arka plan rengi beyaz çok parlak geliyor.

Edit: 1400x900 masaüstü iconlarını bozuk gösteriyordu. Ve gözlerimi yorduğunu hissettim. 1600x1050 yaptım ekran görüntüsünü. Parlaklık vs. düşürdüm. Ekran harika oldu. Hiç göz yormuyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 2 Eylül 2008; 21:50:24 >

• arkadaşlar bende bugün bu monitörden aldım güzel birşeye benziyor fakat bir sorunum var:(
    ekranın renk ayarlarını bit rülü güzel bir şekilde yapamadım.
    Mesela google a girince okunmu maillerde okunmamış mailllerde beyaz gözüküyor. İkisi arasında çok çok az bir fark var.
    Bunu ayarlarını nasıl yapacağım veya monitördemi bir sorun var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreege

arkadaşlar bende bugün bu monitörden aldım güzel birşeye benziyor fakat bir sorunum var:(
    ekranın renk ayarlarını bit rülü güzel bir şekilde yapamadım.
    Mesela google a girince okunmu maillerde okunmamış mailllerde beyaz gözüküyor. İkisi arasında çok çok az bir fark var.
    Bunu ayarlarını nasıl yapacağım veya monitördemi bir sorun var?

Mrb, öncelikle hayırlı olsun. 19" mi yoksa 22" mi aldın?

Ben senin söylediğin sorunla hiç karşılaşmadım. Ölü pixell kontrolü yaptım hiç ölü pixel çıkmadı. Söylediğin sorun belki Java Sanal Makine, IE, FlashPlayer vs. ile ilgili olabilir. Ben renk ayarlarını yanında verilen yazılım ile genelde yapıyorum. Tuşlarına dikkatlice bakmazsan ne yazdığı tuşun ne işe yaradığı okunmuyor. Ama alıştım. Şimdi tuş ile yada kendi sürücüsü ile kolaylıkla renk ayarı yapabiliyorum.

• Benim birader almış bundan bende nasıl monitordur diye soracaktım konu varmış :) Önce söyliyim resimlerde çok ufak gözüküyor gerçekten çok büyük plazma tv gibi.

1680*1050 güzelmiş oyun veya başka bişeyler deneyemedim şimdi kullanıyorum. Ayrıca vatan da kampanya mı ne varmış ordan almışlar daha pahalıya daha düşün 19" gibi pek çok monitor varmış. iyi bir seçim mi yapmışlar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.