öncelikle merhaba arkadaşlar, şimdi hp pavillion dv2000 bilgisayarım var, bana işletim sistemi olarak vista verildi, ben bunu kaldırıp xp kurmak için çalışmalara başladıktan sonra, boot ladim, girdim işte donanım yapısı inceledi, dosyalar kopyalandı vs, sonra kurulacak disk yok dedi, bilgisayar disk i görmüyor. he sata dir diye dir diyceksiniz, tamm ondan olsun ilk başta f6 la denedim ondada baya bi bekliyor daha sonra yine aynı sonuçla karşilaşiyorum disk yok diyor. şimdi usb harici flopy gerekli oldugunu düşünüyorum sata yı görsün diye, ancak bunun başka bir yolu varmı??? şimdiden teşekkürler...
içerisine raid sürücüleri entegreli xp cdlerinden piyasada temin edebilirsin. Raid sürücüsü yükle falan demene gerek yok
işte desemde kurmuyor ki olsa ne farkeder?
Ya sende raid sürücüsü entegreli sp2 li xp cdsi var mı? Ben sana piyasadan temin et dedim. Bu cdnin içinde raid dosyaları zaten mevcut extra işlem yapmammış oluyorsun
Bios ' dan sata hdd aktif hale getirin. Ondan sonra kuruluma başlayın.. Yine olmadı F6 ile sata tanıtın. O da olmazsa anakartınızın cd içinde sata driver mevcut onu sisteme tanıtın. O da olmaz entegreli bir cd satın alın.
xp sata driverini bul internetten nlite programı ile sata driverini içine at ve bir cd yap gerisi kolay zaten..
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
Bios ' dan sata hdd aktif hale getirin. Ondan sonra kuruluma başlayın.. Yine olmadı F6 ile sata tanıtın. O da olmazsa anakartınızın cd içinde sata driver mevcut onu sisteme tanıtın. O da olmaz entegreli bir cd satın alın.
evet biostan satayı disable yaparsanız olur.f6 ya falan gerek yok. bu durumun dezavantajı su disable durumda iken hdd yi sata olarak kullanamaıyorsunuz.biostan tekrar enable yapsanız bile pc acılmıyor. aslında hiç bişey farketmiyor öylede kalabilir ama yinede siz illa enable yapayım derseniz. su linkte anlatıryor ve cok basit. sadece 2 dk alıyor. ama ingilizce . yardım gerekirse burdayaım..
Arkadaşım Bios Dan Sata yı Enable Et Oda Olmazsa Giriş Kurulumun Giriş Bölümünde ki Altta YAzılan YAzıalrı Oku f6 Ya Bas Sata yı Tanıt Sorununu Çözer
Arkadaşlar ASlında Leptopun Bataryasını Ckarıp Yaparsanız Kesınlıkle Olurda Ama Su Var Bazı LaptoplardaBnu Uyguladıgın Halde Hdd Gormuyor Bunun Icın Yapmanız Gerek Xp Ysamalrından Kurursan Sorun Kesınlıkle Cozulur Mesla xp Fiesta Tncxp v.s Gıbı İşletım Sıstemlerı Ile Daha Rahat Ve Hızlı Sekıld eKurabılırsınız Neyse Arkadaslar Benım Dusuncem Bum Cunku Bugune Kadar yaklask 15 ADet LAptopa xp Yukledıgımden Dolayı Soylyorum Neyse