Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> Disket sürücü kullanmadan SATA'ya XP kurulumu Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Gokhan B.

16 Eylül 2006; 23:01:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Disket sürücüsü olmayan laptop sahipleri, kurulum sırasında disketle uğraşmak istemeyenlenler ya da herhangibir sebepten disketten nefret edenler (ben) için windows xp kurulum cd'sine sata sürücülerinin gömülme işlemini anlatıyorum.

normalda bu işlem oldukça karmaşık olmasına rağmen nlite adlı sanat eseri bir program sayesinde 2-3 fare tıklamasına dönüştü. ben burada sadece windows xp kurulumunu anlatacağım, ancak program ile windows xp kurulumuna yapabilecekleriniz çok fazla.. (service pack entegre etmek, kurulumu özelleştirmek, yamaları gömmek vb.)

4 şeye ihtiyacımız var:

1. windows xp kurulum cd'si (legal olarak sahip olduğunuzu varsayıyorum)
2. doğru sata sürücüleri : sata disketiniz var ise bir arkadaşınıza disketin içeriğini internete koymasını isteyebilirsiniz ya da internetten sürücüleri bulabilirsiniz..
3. nlite programı - ücretsiz http://www.nliteos.com/download.html not: programın çalışması için .net framework 2.0 gerekli..
4. cd yazıcı (hard diskten kurmayı biliyorsanız gerek yok.. sadece sürücüleri gömdüğümüz veriyi boot edilebilir olarak cd ye çekmek için)

Başlıyoruz

1. Windows xp kurulum cd sini c:\xpcd gibi bir klasöre kopyalayın. Beklenen :

Sata sürücülerinin c:\sata'da olduğunu varsayıyorum, bendeki sürüceler şöyle birşey:

2. nlite programını açın, kutsal dilimiz türkçeyi seçin. 2. ekranda gözata basarak hafızaya çektiğimiz windows xp kurulum cd sini gösterin. Beklenen :

3. nlite'ın 3. ekranının geçin. 4. ekranda "Sürücüleri entegre et" ve "Açılabilir ISO oluştur" u seçin ve devam'a basın.

4. karşınıza gelen 5. ekranda sürücüleri seçiyoruz.. bize gereken winxp klasörlerindeki *.inf dosyaları. doğru sürücüyü bilmiyorsanız hepsini yükleyin, büyük ihtimalle bir sorun çıkmayacaktır..

Sürücü eklemek için: "Ekle" -> "tek sürücü"

SATA\Winxp'deki VIASRAID.INF'yi eklediğmide şu ekran çıktı, doğal olarak winxp'yi seçtim..

ayrıca sürücü klasörümdeki PIDE\Winxp 'deki sürücüyüde ekledim..

sonuç olarak şu ekran çıktı

TXT-MODE sürücüsünü mutlaka eklemeniz gerekli. Xp kur PNP sürücülerini kullanamaz!

5. "Devam" a basarak değişiklikleri onaylayın. Kısa bir süre sonra nlite c:\xpcd 'deki kuruluma sürücüleri entegre edecektir. Tamamlandığında "devam" a basın.

6. "Açılabilir ISO oluşturma" ekranı geldiğinde "ISO Oluştur" a basın ve ISO nun kaydedileceği bir yer seçin.

7. ISO oluşturma kısmı biraz uzun sürecektir. Bittiğinde ISO yu cd'ye çekerek SATA gömülü Win Xp kurulumunuzu kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhan B. -- 23 Eylül 2006; 10:53:03 >
ozdemiralp

23 Eylül 2006; 0:15:47 

kardeş Allah, razı olsun. çok gerekli bilgiydi benim için.

[img]http://www.publicons.de/my/pub__1,2,825,466,312,41,178,54,614,553,20_2.png[/img]
pichoscosama

23 Eylül 2006; 0:57:20 

güzel bilgi

Lütfen, sırf mesaj sayınızı arttırmak için saçma cevaplar yazmayın.
ozdemiralp

23 Eylül 2006; 2:10:42 

Kardeş dediklerini aynen yaptım. Tek fark;

Sürücüyü nlite'te gösterdikten sonra senin son resimde gösterdiğin 2 seçenekten sadece 2. si çıktı ve öylece CD'mi hazırladım.

Ama mavi ekranda F6'ya bastığımda; sadece A: (disket sürücüsü) 'nü sordu. CD-ROM'da aramadı. Ne yapmalıyım???? (Bende Disket sürücüsü çalışmıyor)

Anakart: Asus A7V600-X
Harddisk: Samsung Sata 2 300 GB (Sata 1 kullanmak için jumperını taktım)

[img]http://www.publicons.de/my/pub__1,2,825,466,312,41,178,54,614,553,20_2.png[/img]
Gokhan B.

23 Eylül 2006; 10:51:55 

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp
Sürücüyü nlite'te gösterdikten sonra senin son resimde gösterdiğin 2 seçenekten sadece 2. si çıktı ve öylece CD'mi hazırladım.

Sürücülerden bir tanesini göstermemişsin nlite'a.. nLite gösterdiğim inf'ten 2 tane sürücü bulmadı, ben 2 tane inf dosyası gösterdiğim için 2 tane var orada..

Örnekteki 2 VIA sürücüsünün ilki windows xp kur'un kullanacağı text-mode sürüsücü.. Büyük ihtimalle sadece PNP (plug and play) sürücüsünü gömdüğünden kur gerekli sürücüyü bulamadı..

txt-mode sürücüsü'nün mutlaka eklenmesi gerekli..
ozdemiralp

23 Eylül 2006; 14:38:22 

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan B.

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemiralp

Sürücülerden bir tanesini göstermemişsin nlite'a.. nLite gösterdiğim inf'ten 2 tane sürücü bulmadı, ben 2 tane inf dosyası gösterdiğim için 2 tane var orada..

Örnekteki 2 VIA sürücüsünün ilki windows xp kur'un kullanacağı text-mode sürüsücü.. Büyük ihtimalle sadece PNP (plug and play) sürücüsünü gömdüğünden kur gerekli sürücüyü bulamadı..

txt-mode sürücüsü'nün mutlaka eklenmesi gerekli..

2. gösterdiğin .inf sürücüsü, hd sürücüsü mü?

Ve sen sürücüyü seçerken, yukarda "text mode" seçeneği işartli: Bende nlte'te öyle bir seçenek çıkmadı.

2. sürücü hakkında bilgi verirsen olayı anlıycam. 1. inf'li sürücü Anakart CD'sinden çıktı.

(kardeş bi dakka 2. sürücüyü buldum. anakart cd'sinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemiralp -- 23 Eylül 2006; 14:42:01 >

Kayzen

23 Eylül 2006; 15:22:42 

ii de kardes bunun icin butun sata suruculeri icin standart bi driver olmasi gerekmiyo mu yani senin icine gomdugun xp ile ben nasil pc me format atacam anlamadim farz et teknik servisiz her sata hdd icin bi xp cd simi yaratacagiz gomme olayi yane

http://www.****.com/signup.php?r=3523

Bu kadarmi kolay kazanılır PARA adsl faturam fazlasi ile cikiyo valla isteyen denesin !!!
Father Torque

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Eylül 2006; 15:58:09 

quote:

Orjinalden alıntı: Kayzen

ii de kardes bunun icin butun sata suruculeri icin standart bi driver olmasi gerekmiyo mu yani senin icine gomdugun xp ile ben nasil pc me format atacam anlamadim farz et teknik servisiz her sata hdd icin bi xp cd simi yaratacagiz gomme olayi yane

Farklı model (ya da chipset) anakartlarda farklı SATA sürücüleri kullanılır bu yüzden bir teknik serviste kullanmak üzere şu anda piyasadaki birçok anakartın sitesinden indirebileceğin SATA sürücülerini toplu olarak entegre edersen sorun çıkmayacaktır. Kısaca bir SATA sürücüsü yerine bulabildiğin kadarını entegre edeceksin.

EOS 40D + EF 50 f/1.8 II + EFS 18-55 f/3.5-5.6 IS + EF 70-200 f/4 L IS USM + Lowepro Nova 4 AW
golevez33

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

23 Eylül 2006; 16:29:03 

KArdeş çok teşeşkkürler, çok iyi oldu

Virüs temizleme dedigin nedir ki?
P4 3200, Asus p5RD2-VM, ATI x300, 512 MB DDR2 533, Seagete Baracuda 7200, Skystar 2.6D, Sony E200 Trinitron, USB9110 WireLess, Acer 2423 NootBook, MPX 220 Windows Mobil 2003 SE
ozdemiralp

23 Eylül 2006; 17:22:17 

GOKHAN B. kardeş Tamam oldu. Disket sürücüleri Anakartıma takılmıyordu ve Sata 1 Anakarta, SATA 2 HD'i nasıl takacağımı kara kara düşünüyordum. Beni büyük dertten kurtardın, ALLAH razı olsun.

Yapamayan arkadaşlara püf noktası;

Anakart CD'si ile işiniz var. Başka şeylerle yok (HD sürücüsü gibi)

Anakart CD'nizde SATA adlı klasör vardır. Bunun içi epey karışık, yapmanız gereken 2 klasörü bulmak;

1- Raid sürücülerinin olduğu klasördeki xp dosyası bulun (içinde inf dosyası dahil 3 dosya çıktı bende de)
2- Driver disk veya benzeri isimli klasörü bulmanız gerekiyor. Daha kolay bulmanız için şunu söyliyim;Sata disketide buradan oluşturuluyor (Text dosyası bunun içinde)

F6'ya basılmıyor arkadaşlar. XP'yi kurarken ilk gelen Mavi ekranda F6'ya basıp boşuna moralinizi bozmayın, CD'yi hazırlayınca Normal-İDE HD gibi WiNDOWS'unuzu kurun. Kolay gelsin....

NOT; Bu yazıyı Gökhan B'nin anlattığı yazı sonunda kurduğum sata 2'li-disketsiz XP ile yazıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemiralp -- 23 Eylül 2006; 17:26:23 >

gokhanweb

24 Eylül 2006; 4:28:24 

teşekkürler adaş.

e4300 + 965P DS3 r3.3 + 2x1G DDR2 667 + HD 4850 + 250G Seagate 16Mb 7200.10 + Antec Neo-Power 480W + SkyStar 2.6D + Logitech X530
mkoyuncu

24 Eylül 2006; 5:25:13 

faydalı bir bilgi.Teşekkürler.

Hanginizin daha iyi ibadet edeceginizi denemek için hayatı ve ölümü yaratan O dur..(ayet meali).

marmaralıterbiyeci
Uzaklaştırılmış
29.997430752308 gün cezanın 11 günü kaldı.

25 Eylül 2006; 1:34:48 

Bilgi için teşekkürler
naz_eg

26 Eylül 2006; 4:22:42 

Süper bir program, ellerin dert görmesin. Bu programla sata yı bırakın, tüm windows ayarlamalarını kurulumdan önce otomatik ayarlayabiliyorsunuz. Geçekten çok güzel bir programmış.

Rapid premium almak için lütfen PM atın, garantili.
msn: ucundan_azicik@hotmail.com
WEB: www.bfturkiye.com
bilalso