Şimdi Ara

Lens takmanın püf noktları nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu lens takma işinin püf noktası , incelikleri nelerdir.Yeni lens alan herkes zorlanıyor , genel olarak bu konuda tavsiyeler alalım.Misal benim gözlerim ufak , kocaman açamıyorum her seferinde yarım saat uğraşıp anca takabiliyorum.

• 10 sene deneyimli lens takma uzmanı olarak derdinize deva olmaya geldim

öncelikle işaret parmağının ucuna lensi alıyoruz
    lense 1-2 damla solüsyon damlatıyoruz, içinde su olacak
    gözü diğer elin iki parmağıyla kirpiklerden tutarak açıyoruz ve sabitliyoruz

yere bakıyoruz, kafa komple yere bakacak
    lens olan parmağı göze daldırıyoruz, suyu hissedin ve bastırmayın sakın
    parmak ve gözün konumunu bozmadan, kafayı yukarı bakacak şekilde kaldırıyoruz, bakın parmak-göz sabit kalacak sadece kafa yukarı bakacak

sonra parmağı çekin
    lens yerçekimiyle göz üzerinde kalacak
    gözü aşağı-sağa-sola oynatın gözünüz hala iki parmağınız ile açılmış olacak

önce alt kapağı bırakın ve aşağı bakın
    sonra üst kapağı kapatın
    bir kaç kez kırpıştırın

en kolay ve acısız yöntem bu arkadaşlar. püf nokta su damlatmak ve yerçekimi, kolay gelsin. uzun yazdım ama alışınca 15-20 saniye sürmüyor bile.

• Problemlerimizi madde madde yazalım , ona göre cevaplar gelsin.

Problem 1) Gözüm ufak , fal taşı gibi kocaman açamıyorum lens sığmıyor.
    Problem 2) Lensi takarken lens gözüme yapışmıyor.Lens parmağa yapışıyor , parmakla geri geliyor.
    Problem 3) Lensi çıkartırken lens bu seferde sıcak göze vakum gibi yapışıyor.
    Problem 4) Göz kapaklarımızı açmak için yüzü gerdiremiyoruz , yüzümüz yağlı olduğu için el devamlı kayıyor.
    Problem 5) Lensi göze yaklaştırınca gözümüz refleks olarak kapanıyor.
    Problem 6) Lensi takıp çıkarırken zorlandığımız için gözümüz kızarıyor.

@Odysseus348 kirpikleri nasıl tutuyorsun ufacık incecik tel.Biraz zorlasan ya kopar ya parmaklar arasından kayar.Senin metodunu ben pek beğenmedim şahsen.

• Benim kirpikler bayağı uzun ondan olabilir. Yazmış olduğun maddelerin çoğu lensi kuru takmak yüzünden. Parmağından lensin ayrılmaması, lensi bırakırken kafanın dik olmasından ya da aşağı bakmasından. Dediğim gibi kafayı yukarı çevirirsen bu sorun ortadan kalkar. Gözün kapanmaması için iki parmakla göz kapaklarının ucuna yakın sıkıca tutup açmak lazım. Yüzün yağlı olması lens ile alakalı bir sorun değil aslında, yüzünüzü sabunla yıkarsanız geçecektir. Gözünüzün ufak olması hakikaten dezavantaj, parmakla olabildiğince açmaktan başka seçenek yok
  • Yine yarım saat ugraştım takmak için yapışmıyor göze lens elimle geri geliyor.Taktikler işe yaramadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yeni başladım. En iyisi kendi takitğinizi geliştirmek. Ben sadece alttan açıp lensi bırakıyorum. Ellerim ıslak yapıyorum kurulamıyorum yıkadıktan sonra. Lensin üzerindeki suyu avucumda dağıtıyorum ovalama gibi ama tam değil
  • sağ işaret parmağının ucuna al.lensin içinde 1 damla solüsyon olsun. ters-düz olayına dikkat et.
    sol işaret parmağınla göz kapağını aşağıda tut.ve gözünle direk karşıya bak.
    lensi gözüne yerleştir.bu şekilde tam göz bebeğinin üstüne yerleşmiyecek.gözünün beyaz kısmına koyucaksın lensi. gözünü kapat. kendiliğinden göz bebeğine oturur.

2. günden itibaren böyle yapmaya başladım. 1 yıl oldu alalı. ayna olmadan bile takarım bu şekilde.birde lensi takarken lense bakma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 nolu problem (takarken reflex olarak kapanma) bendede mevcut olduğundan 6 yıldır gözlük kullanıyorum. Bir defasında lens aldım ancak optikçiye taktırtmıştım oda çok uğraştı sonra ben kendim hiç takamadım, kirpiklerim gür ve gözlerim reflex ile kapanıyor bir türlü beceremiyorum o yüzden kullanmadım ancak gözlükten çok sıkıldım artık usandım bu yazı gözlüksüz geçirmek istiyorum ameliyat bile olmayı düşündüm ancak numaram düşük -1,50 miyop her iki gözümde belki biraz maddiyatı düzeltip ameliyat olurum diyorum sonrada vazgeçiyorum

şimdi uzun lafın kısası sizce rahatça kullanabileceğim kaliteli rahat takılabilen bir lens almalı mıyım ? yoksa gözlüğe devam mı edeyim karar veremedim sizce gözlükten kurtulmalı mıyım ? (öneri yapacaksanız hergün gözden çıkmayan lens önerin lütfen) herkese iyi forumlar. Yorum yapanlardan Allah razı olsun

• Reiz lensi takarken yukarı bak bir de böyle takmayı dene.Gözden çıkmayan lens tavsiye edilmiyor , sağlıklı değil.Zaten numaran küçük senin.Herkes takıyor senin eksiğin ne?Benim sıkıntım , gözüm kısık , fal taşı gibi açamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Problemlerimizi madde madde yazalım , ona göre cevaplar gelsin.

Problem 1) Gözüm ufak , fal taşı gibi kocaman açamıyorum lens sığmıyor.
    Problem 2) Lensi takarken lens gözüme yapışmıyor.Lens parmağa yapışıyor , parmakla geri geliyor.
    Problem 3) Lensi çıkartırken lens bu seferde sıcak göze vakum gibi yapışıyor.
    Problem 4) Göz kapaklarımızı açmak için yüzü gerdiremiyoruz , yüzümüz yağlı olduğu için el devamlı kayıyor.
    Problem 5) Lensi göze yaklaştırınca gözümüz refleks olarak kapanıyor.
    Problem 6) Lensi takıp çıkarırken zorlandığımız için gözümüz kızarıyor.

@Odysseus348 kirpikleri nasıl tutuyorsun ufacık incecik tel.Biraz zorlasan ya kopar ya parmaklar arasından kayar.Senin metodunu ben pek beğenmedim şahsen.

Konu eski ama ufak göze büyük lens olayı tamamen doktorun bilgisizliği.
    daha doğrusu önemsemezliği, belki de optik uğraşmak istememiştir ama böyle Bi riski alacak kadar sorumsuz bir optik yoktur heralde.

doktor numarayı ölçerken göz bebeğinin çapınıda ölçer ve buna göre bir lens verir. Ama çoğu doktor bunu önemsemiyor, ilk lens kullandığımda 1 hafta gözümden büyük lens kullanan biri olarak doktoru değiştirdikten sonra lensle yeniden tanıştım resmen.

ha birde takamayan arkadaş, yukarı aşağı yerçekimi falan uğraşma, lensi kabının içindeki solisyondan al ama solüsyonun bir kısmı lenste kalsın, işaret parmağına al ayna karşısında sol elinle açtığın sağ gözüne tap sonra sağ elinle açtığın sol gözüne. Gözünü aşağı yukarı falan hareket ettirme ayna karşısında her zamanki gibi karşıya bak, takarken de tam göz bebeğine değil biraz altına tak kapatıp açınca yerleşir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 8 Nisan 2014; 23:08:02 >

• GörünmezAdam; Konu eski yeni farketmez , her türlü tavsiyeye açığız.Lens olayında yanlış anlamışsın.Ben lensler küçük demedim , gözlerim küçük dedim.Zaten lens boyutları çok değişmiyor.Kimisinin gözü faltaşı gibi açılır , kimisi çekik gözlü gibi ufak gözlüdür.Gözün çapını makina ölçüyor , doktor ona göre veriyor.
  • 9 yıl geçmiş vay be,şuan naptın lens mi takıyorsun hala nasıl alıştın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.