Şimdi Ara

Ayağımdaki Lanet Alçı :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
26.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Benim 29.05.2014 de Bi kaza nedeniyle sağ ayağım bilekten kırıldı ve ayağımı alçıya aldılar kötü günler ise böyle başladı şu anda 3. haftadayız ve 3 hafta daha var Çift Taraflı kırık olmuş tibia ve fibula yani distal uç kırıkları mevcut :D arkadaşlar alçı temmuzun ilk haftası çıkacak ve beni ne gibi zorluklar bekliyor ve arkadşalar ben aqua park sevdalısıyım ve Alçı çıktıktan sonra ne kadar süre sonra aqua parka gidebilirim arkadaşlar şimdiden cevaplarınızı bekliyorum buda internetten zarzor bulduğum bir resim aynı yerlerden kırılmıştır benimde :D  Ayağımdaki Lanet Alçı :D
     Ayağımdaki Lanet Alçı :D

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayağındaki Alçıyı Anlamak

Ayağında alçı varken yaşayabileceğin bazı rahatsızlıklar şunlardır:

• Alçının Gevşemesi: Alçının zamanla gevşemesi normaldir, ancak aşırı gevşeme hareket kabiliyetini sınırlayabilir.
    • Yanma Hissi: Alçının içindeki yanma hissi, alçının ayağını sıkarak sinirlere baskı yapmasından kaynaklanabilir.
    • Sıkışma: Alçı zamanla ayağı sıkabilir ve rahatsızlığa neden olabilir, özellikle de ayakta yarım alçı varsa.

Alçı ile İlgili Sorunlar için Ne Yapmalısın?

Alçınla ilgili herhangi bir sorun yaşarsan, derhal doktoruna başvurman önemlidir. Aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım almalısın:

• Alçın aşırı derecede gevşerse
    • Alçının içinde şiddetli yanma veya ağrı hissedersen
    • Alçı ayağını aşırı derecede sıkıştırıyorsa
    • Alçının kenarlarında tahriş veya kızarıklık görürsen

Doktorun, alçını yeniden ayarlamak, gevşetmek veya sıkılaştırmak gibi gerekli düzeltmeleri yapacaktır. Alçının doğru oturmasını sağlamak ve rahatsızlığı en aza indirmek için doktorunun talimatlarına dikkatlice uymalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam merhaba öncelikle geçmiş olsun.şuan senin durumunu en iyi ben anlarım benim de bilekten kırıldı galiba(doktorların ne dediği belli değil)neyse şuan alçıda ama ayağımın tabanında ve topuk kısmında büyük bir yanma var çok sıkıyor galiba bu ara ara oluyor parmak kısımları açık çok sıktığını düşünmüyorum fakat bu topuk ve üst şişliğin olduğu yerde var sadece acaba sende var mı bu arada devamlı yukarıda tutuyorum ayağı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ikinizide gecmis olsun moral bozmak istemem ama isiniz zor allah sabir ve dayanma gucu versin ben 4 sene once merdiven fevrilmesi sonucu dustum bilekten tuzbuz olmus kirik vardi topuktan bir sure koca civide cakip alciya aldilar gunlerce aylarca agrim sizim gecmedi gunde 10 Adet alveres etol vs icip banamisin demezdi sizleri zor bi donem bekliyor kilo almamaya bakin sikinti olur kosu. Agir esya tasima vs unutun 4 yildir calisamiyorum 90 kg oldum biraz zorladigim gunler ayak soguyunca tamamen kilitlenebiliyor sizlerinki benimki kadar agir degildir insallah isinizde rahattir umarim yaklasik 4 ay sonra hafiften yurursunuz zamanla acilir ama 40 yil gecsede yuk ceken bolge oldugu icin hergun kendini hatirlatir beslenmenize ve kilo almamaya gayret edin acil sifalar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 181501

Her ikinizide gecmis olsun moral bozmak istemem ama isiniz zor allah sabir ve dayanma gucu versin ben 4 sene once merdiven fevrilmesi sonucu dustum bilekten tuzbuz olmus kirik vardi topuktan bir sure koca civide cakip alciya aldilar gunlerce aylarca agrim sizim gecmedi gunde 10 Adet alveres etol vs icip banamisin demezdi sizleri zor bi donem bekliyor kilo almamaya bakin sikinti olur kosu. Agir esya tasima vs unutun 4 yildir calisamiyorum 90 kg oldum biraz zorladigim gunler ayak soguyunca tamamen kilitlenebiliyor sizlerinki benimki kadar agir degildir insallah isinizde rahattir umarim yaklasik 4 ay sonra hafiften yurursunuz zamanla acilir ama 40 yil gecsede yuk ceken bolge oldugu icin hergun kendini hatirlatir beslenmenize ve kilo almamaya gayret edin acil sifalar dilerim.

Eyvallah hocam sağol benim durumun pek kötü değil allahtan ağrım filan yok sadece bu yanma korkutuyor ilk acile gittiğimde doktor kötü bir şeye yok demişti 1 hafta yarım alçı dursun sonra tekrar bakarız demişti 1hafta sonra başka bir hastahane ye gittim oda normalde ameliyat yapıyoruz fakat seninki o kadar kötü değil dedi 15 gün daha dursun diyip başka bir alçı yapoldu şuan 17 gün oldu bu yanma dışında ağrım sızım yok merak ettiğim konu herkeste oluyorum bu yanma.

• İyi hadi korkacak birsey yok sende. yanma alcidan yapar sicaktan deri nefes alamiyor tepki veriyor cok sikiyorsa sismeden dolayi doktoruna git.

• Şey Bende açıkcası Bir Yanma Yok Ama Parmak Uçlarımda açık ve alçının parmaklarıma yarayaptığını düşünüyorum kırığa gelirse şişliği indi ayağım içinde süzülüyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thecrow.

Hocam merhaba öncelikle geçmiş olsun.şuan senin durumunu en iyi ben anlarım benim de bilekten kırıldı galiba(doktorların ne dediği belli değil)neyse şuan alçıda ama ayağımın tabanında ve topuk kısmında büyük bir yanma var çok sıkıyor galiba bu ara ara oluyor parmak kısımları açık çok sıktığını düşünmüyorum fakat bu topuk ve üst şişliğin olduğu yerde var sadece acaba sende var mı bu arada devamlı yukarıda tutuyorum ayağı

Valla benim topukta bişey yok sen sıcak ortamda duruyorsun sanırım ayağını yakmış alçı senin birde şişmemesi lazım ayağınının benim şişliği indi ayağım alçıda süzülüyor :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZedShadow

quote:

Hocam merhaba öncelikle geçmiş olsun.şuan senin durumunu en iyi ben anlarım benim de bilekten kırıldı galiba(doktorların ne dediği belli değil)neyse şuan alçıda ama ayağımın tabanında ve topuk kısmında büyük bir yanma var çok sıkıyor galiba bu ara ara oluyor parmak kısımları açık çok sıktığını düşünmüyorum fakat bu topuk ve üst şişliğin olduğu yerde var sadece acaba sende var mı bu arada devamlı yukarıda tutuyorum ayağı

Valla benim topukta bişey yok sen sıcak ortamda duruyorsun sanırım ayağını yakmış alçı senin birde şişmemesi lazım ayağınının benim şişliği indi ayağım alçıda süzülüyor :D

Hocam ayağımdaki alçı yapılalı 10 gün oldu daha önceki alçı 1 hafta durmuştu oda çıkarılmaya yakın sıkmaya başlamıştı sende ilk 10-15 gün içimde varmıydı bir sıkma yada şişme inmeden önce

• quote:

quote:

quote:

Hocam ayağımdaki alçı yapılalı 10 gün oldu daha önceki alçı 1 hafta durmuştu oda çıkarılmaya yakın sıkmaya başlamıştı sende ilk 10-15 gün içimde varmıydı bir sıkma yada şişme inmeden önce

Evet vardı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet vardı

Teşekkür ederim hocam tekrar geçmiş olsun.

• Thecrow. kullanıcısına yanıt
    Sizede :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.