Şimdi Ara

Lens Takamıyorum Yardım :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet beyler 1 aydır deniyorum ama bi türlü takmayı beceremedim. lens gözüme deyince acıyor ve göz kapağım hemen kapanıyor. yada ben korktuğum için acıyor gibi geliyor şu denemelerim sonucunda 1 paket lens mahvoldu. gidip yeniden alsam takamayacağımı biliyorum. ne yapsam taktik verin

• bende gecen hafta aldım lensi ilk takmam 15 dakika sürdü. uzmantv lens videoları var izle. 15 saniyede takıp çıkarıyorum cesaretli ol elin gözüne değsin bişey olmaz
  • aynı benim ilk halim

kanka sorun olmaz gözüne, sen zorla biraz. korkma yani. 2 yıldır kullanıyorum şuan gözümü ameliyat etseler hissetmem yani hassasiyeti o derece azaldı

gözün yuvasının alt kısmını aşağıya indir , lensi U şeklinde sağ elinin işaret parmağına hafiften tuttur. sonra gözüne götür ve az bastır tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi If I Were Einstein -- 30 Haziran 2013; 19:33:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman8660

bende gecen hafta aldım lensi ilk takmam 15 dakika sürdü. uzmantv lens videoları var izle. 15 saniyede takıp çıkarıyorum cesaretli ol elin gözüne değsin bişey olmaz

hocam o videoların hepsini izledim ama olmuyor işte
  • Bak sağ işaret parmağının ucuna lensi yerleştir.
     Lens Takamıyorum Yardım :( bu şekilde yalnız bu resimde lens yanlış arafa dönülmüş belli ediyor kendini zatenç.Yan taraftan takarsan göze batar dikkat o yüzden buna.

Sonra sol işaret ve baş parmagında kapaklarını aç ve yavaşça yerleştir.Zamanla göz kapaklarını tutmana gerek kalmıyacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: If I Were Einstein

aynı benim ilk halim

kanka sorun olmaz gözüne, sen zorla biraz. korkma yani. 2 yıldır kullanıyorum şuan gözümü ameliyat etseler hissetmem yani hassasiyeti o derece azaldı

gözün yuvasının alt kısmını aşağıya indir , lensi U şeklinde sağ elinin baş parmağına hafiften tuttur. sonra gözüne götür ve az bastır tamamdır

hocam bazıları gidip doktora taktır diyorlar.. olmadı öyle yapacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatasız Cool

quote:

Orijinalden alıntı: osman8660

bende gecen hafta aldım lensi ilk takmam 15 dakika sürdü. uzmantv lens videoları var izle. 15 saniyede takıp çıkarıyorum cesaretli ol elin gözüne değsin bişey olmaz

hocam o videoların hepsini izledim ama olmuyor işte

kardesim bi losyon gibi bişey vardı kısa süreliiğine gözü kapatma refleksini alıyordu..takarken kapanmıyordu bu sayede ondan al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unpredictable72

Bak sağ işaret parmağının ucuna lensi yerleştir.
    bu şekilde yalnız bu resimde lens yanlış arafa dönülmüş belli ediyor kendini zatenç.Yan taraftan takarsan göze batar dikkat o yüzden buna.

Sonra sol işaret ve baş parmagında kapaklarını aç ve yavaşça yerleştir.Zamanla göz kapaklarını tutmana gerek kalmıyacak.

hocam bende aynı o şekil deniyorum ama göz kapağım hemen kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatasız Cool

quote:

Orijinalden alıntı: Unpredictable72

Bak sağ işaret parmağının ucuna lensi yerleştir.
    bu şekilde yalnız bu resimde lens yanlış arafa dönülmüş belli ediyor kendini zatenç.Yan taraftan takarsan göze batar dikkat o yüzden buna.

hocam bende aynı o şekil deniyorum ama göz kapağım hemen kapanıyor

Zamanla alışıcaksın önemli olan şuanda elinin temiz ve lensin doğru tarafının takılmış olmasıdır.
  • Bizim arkadaşta var gözünü bile kırpmadan takıyor hemen. Tabi birkaç yıldır kullanıyor bu işler deneyimle orantılı galiba
  • Aynı ben. Kirpiklerim uzun, göz kapatma refleksi çok fazla. Kısacası bizim gibilerin lens kullanması imkansız gibi
    Paketin ilk lens çiftini harap ettim. İkincisini optikçiye taktırdım. 5 ay civarı kullandım hiç çıkarmadan. Son çifti de az bir süre kullandım. 1 ay kadar. Gözümde arpacık, iltihap vb olmasa daha da kullanırdım herhalde.
  • Hocam takarken lense bakma , eğer bakarsan reflex olarak kapatırsın.Ben 1 yıldır kullanıyorum hala lense bakarak takamıyorum.

Ben sana anlatayım

Öncelikle sağ veya sol hangisine takmak istersen sen bilirsin ben sana sağdan başlayarak anlatayım(Umarım lensin nasıl tutulacağını, elinin temiz olması gerektiğini vs. biliyorsundur)

1)Öncelikle lensi sağ elinin işaret parmağının üstüne al
    2)Orta parmağın ile gözün altındaki deriyi aşağı çek(pışığk yaparken yaptığımız gibi )
    3)Sol elinizle üst kapağı yukarı doğru çekin
    4)Sağ gözünüzle bakabildiğiniz kadar sola bakın(fazla zorlamanıza gerek yok)
    5)Elinizdeki lensi gözbebeğinden en uzak kısma geçirin(sağ tarafa doğru)
    6)Gözünüzü hemen kapatmayın 5-10 saniye oturmasını bekleyin sonra kapatın

Sol göz için ise 4 ve 5. adımların tersini yapacaksınız. Eğer hala takamadıysanız aldığınız optikçiden rica edin o size yardımcı olacaktır

• Bende aynı durumdaydım. Bak şimdi gözün renkli kısmı hassatır ama beyaz kısmı hissizdir. İlk önce temiz elinle bu beyaz kısma dokunarak alıştırma yaparsan korkunu yenersin. Takarken de sol elinin orta parmağıyla gözünün alt gözkapağını aşağıya çek sağ elinin işaret parmağının ucuna yerleştirdiğin lensi yukarı bakarken gözünün en altına yerleştir hafifçe bastır ki vakumlanarak yapışsın. Sonra da aşağı bak lens gözkapağının üstüne yerleşsin. Son olarak gözünü kırp. Hepsi bu kadar. Kolay gelsin

Doktora gitme. Sen yapamazsan onlar hiç yapamıyor. Benim gibi rezil olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 30 Haziran 2013; 20:55:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadnezar

Aynı ben. Kirpiklerim uzun, göz kapatma refleksi çok fazla. Kısacası bizim gibilerin lens kullanması imkansız gibi
    Paketin ilk lens çiftini harap ettim. İkincisini optikçiye taktırdım. 5 ay civarı kullandım hiç çıkarmadan. Son çifti de az bir süre kullandım. 1 ay kadar. Gözümde arpacık, iltihap vb olmasa daha da kullanırdım herhalde.

göz refleksimi deneyeyim dedim . parmağımı gözüme soktum göz kapağı kapanmadı ve acıdı yavv

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup3457

http://haber.mynet.com/kontakt-lens-yuzunden-gozunu-kaybetti-676484-dunya/

hocam naptın sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup3457

http://haber.mynet.com/kontakt-lens-yuzunden-gozunu-kaybetti-676484-dunya/

20 yıldır takıyomuş kadın yuh ne bekliyodun zaten tak çıkar tak çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.