Şimdi Ara

LENS KULLANICILARI BUYRUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi göz muayenesinden geliyorum. hocayla biraz konuştuk ve lens almaya karar verdim. önerebileceğiniz marka varmı dedim "Johnson & Johnson" iyi bir marka dedi. ama daha önce hiç kullanmadığım için bilmiyorum. şimdi ben bu markadan bi lens alsam acaba hangi modelini önerirsiniz, yanında almam gereken başka birşey varmıdır? kuruluk yapıyor diyolar bunu nasıl önleyebilirm?
    bide dr dediki çok temiz bakmalısın dedi, acaba lens göze ne gibi hastalık verebilir?

not: sağ-sol -1,75 (miyop)

• up
  • Dostum marka bilmem ama hava geçirgenli lensler var, diğerlerine göre fiyatı birazcık yüksek. Onlardan al, kullan.
    Lenste hijyen çok önemlidir ama basit bir şeydir. Elini güzelce sabunladıktan sonra kutudan lensi çıkar, fazla oynamadan direk tak.
    Lensi ışığa doğru tutarsan daha net görürsün, yüzeyinde leke varsa solüsyon kullan. Onun dışında ben günde 12 saat takıyorum, pek göz
    kuruması olmuyor. İlk zamanlar alıştıra alıştıra kullan. İlk gün 2 saat, sonraki gün 4 saat vs...
  • Johnson & Johnson gayet kaliteli bir markadır.

1.5 yıldır kullanıyorum normalde aylık lens fakat 3ay olcak olcak lenste bozulma yok hala kullanıyorum:)

Kuruluk yaptığını sanmıyorum yaklaşık 15yıldır lens takan tandıığımız var hiçbir göz sorunu olmamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozgur

Dostum marka bilmem ama hava geçirgenli lensler var, diğerlerine göre fiyatı birazcık yüksek. Onlardan al, kullan.
    Lenste hijyen çok önemlidir ama basit bir şeydir. Elini güzelce sabunladıktan sonra kutudan lensi çıkar, fazla oynamadan direk tak.
    Lensi ışığa doğru tutarsan daha net görürsün, yüzeyinde leke varsa solüsyon kullan. Onun dışında ben günde 12 saat takıyorum, pek göz
    kuruması olmuyor. İlk zamanlar alıştıra alıştıra kullan. İlk gün 2 saat, sonraki gün 4 saat vs...

peki kutu olayarı nasıl. yani biraz araştırdım kutuda 6 tane lens vardır diyo. aylık değiştirilmesi lazım diyo. şimdi bu 6 tane 6 sağ 6 sol mu yoksa toplam 6 tane mi?
    yani toplam 3 çift, 3 aylık mı?
  • her kutuda 6 tane olur gözlerinin numarası aynıysa eger sag-sol fark etmez.. yani bir kutuda 3 çift olur
  • benim sağ sol 1,25 ti miyoptum. lens kullandım .. mikrop kaptı 4 ay göz damlası kullandım en güçlü ilaçları. şuanlık değişim var gözümde. hijyen olurum dersen al.. ben bir daha lens kullanmam. gözlük gibisi yok bea bana yakışıyor zaten. temiz olurum ve tozlu ortamlarda fazla bulunmam göz kaşıntım olursa gözümü ellemem vs. dersen alabilirsin .

ekleme: kutuda 3 çift lens bulnuyor ve 3 aylık kullanım ömrü veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk kez -- 30 Mart 2009; 12:14:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilk kez

benim sağ sol 1,25 ti miyoptum. lens kullandım .. mikrop kaptı 4 ay göz damlası kullandım en güçlü ilaçları. şuanlık değişim var gözümde. hijyen olurum dersen al.. ben bir daha lens kullanmam. gözlük gibisi yok bea bana yakışıyor zaten. temiz olurum ve tozlu ortamlarda fazla bulunmam göz kaşıntım olursa gözümü ellemem vs. dersen alabilirsin .

ekleme: kutuda 3 çift lens bulnuyor ve 3 aylık kullanım ömrü veriliyor.

her lens 3 aylık degildir

1 aylık 3 aylık ve 6 aylık var diye biliyorum..
  • İlk defa kullanıcaksan hemen yumuşak lenslerle başlama derim biraz zorlanırsın. Daha kalıplı lenslere yönel, örneğin airoptix ve purevision gibi. Sonra başka markalar denersin.
  • Ben de sana bunu öneriyorum:http://forum.donanimhaber.com/m_30313149/tm.htm , bir göz at belki işini görür.
  • Hangisini kullanmaniz gerektigini bilmem ama kullanmamaniz gerekeni soyleyim..
    Bausch & Lomb Toric iyi bir marka olarak bilinsede, kapanmayan lens kabıyla ve yapış yapış Renu marka solüsyonuyla oldukça kötü bir ürün. Kornea da yara yaptı. 1 ay ara verme durumunda kaldim. 4 gun ilacla muayene ve yetmezmiş gibi gözü 4 gün kullanamaz olmuştum. (bir haftada gözün canına okudu yani) Iyi arastirin çabuk karar vermeyin.
    Bu konuda uzman kişilere muayene olun. Kıytırık göz doktoru lens veriyor. Lens ayrı birşey. O tür insanların verdiği reçeteden lens almayın. Ve asla sıradan bir yerden değil iyi bildiğiniz bir yerden lenslerinizi satın alın.
    İlk gözünüze taktığınızda gözünüz bu cismi yadırgarsa alışır nasıl olsa beklentisine girmeyin. Yok öyle birşey. Alışmadı mı alışmıyor.
    1 aylık lens alın ama sakın olaki 1 ay çıkarmadan kullanırım diye düşünmeyin. Her gece solüsyona koymalısınız. Yada gözlerinin mikroplanırsa kolay kolay iyileşmiyor.
    Maliyet olarakta, aylık en az 50 TL gibi bir maliyeti olur. Yani 6 aylık lens 230 TL ve her ay solüsyon almanız gerekir. Solüstonun şişesi 18 TL. (230/6+18=56TL Aylık) Ayrıca gözyaşı sıvısı almanız gerekirse, gözyaşı sıvısının en ucuzu 10 TL! ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Korkmazz -- 4 Nisan 2009; 9:18:22 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.