Şimdi Ara

!!!! GÖZLÜK, LAZER, Gündüz LENSLERİNE SON !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
9.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, bu konuyu hepinizin haberi olsun diye ayrıca bir başlık olarak açıyorum. Umarım bu yeni teknoloji pek çok arkadaşın hayatına pozitif bir katkı yapar.

SORUN: Miyop, Astigmat vs.. ESKİ ÇÖZÜM: LENS; GÖZLÜK; CERRAHİ MÜDAHALE YENİ ÇÖZÜM: ORTOKERATOLOJİ

KISACA: Gözünüze özel hazırlanan lensleri sadece gece takıyorsunuz, sabah uyanınca çıkartıyorsunuz ve gün boyu net görüyorsunuz.

Bu olaydan bir gün televizyon seyrederken haberim oldu, heyecan verici olduğunu düşünüyorum. Gözlerimde az bir astigmat var, gece araba kullanırken gözlük takıyorum. Belki benim için uygun bir çözüm değil fakat gün boyu yağmurda çamurda, sporda vs. gözlük takan kişiler için bence bir mucize. Aklımızdan çıkatmamız gereken sonuçta Lazer vs. bir cerrahi bir müdahale ve gözü sıfır yapma ihtimali düşük, her zaman +-0.25 kusur kalabilir.

İlgili arkadaşlar zaten araştıracaktır. Ben sadece google'a "gece lensi" yazdım, çıkan adresi örnek olması için buraya koyuyorum:http://novagoz.com/tr_ortokeratoloji.htm

ORTOKERATOLOJİ

""
    Ortokeratoloji nedir?

Ortokeratoloji ; miyopinin ve astigmatın tedavi edilmesi veya en aza indirilmesi için özel tasarlanmış lenslerle kornea dediğimiz gözün şeffaf ön tabakasının şekillendirilmesidir. Şekillendirici lensler sadece geceleri uyurken göze takılmaktadır. Uyandıktan sonra gözden çıkartılmakta gözlüğe ve kontakt lense gün içinde ihtiyaç duyulmamaktadır. LK Lensler rahat ve bakımı oldukça kolaydır .

Ortokeratoloji uygulamanın avantajları nelerdir?

Uyguladığımız ortokeratoloji programı çalışma saatleri içinde sizi kontakt lens ve gözlükten kurtarmaktadır. Bu spor meraklıları , endüstri çalışanları veya kuru, tozlu ortamlarda bulunan hastalar yanında göz kızarıklığı - kuruması dolayısı ile lens takamayan hastalar için de idealdir.

Ortokeratoloji günlük işlerinizi gözlüklerinizi temizlemeden, lenslerinizi solüsyonla nemlendirmeden, gözlük kutusunu veya lens solüsyonlarını yanınızda taşımadan yapmanızı sağlar.

Bunlara ek olarak miyopinin ilerleme hızını yavaşlatır .

Lazer refraktif cerrahisine karşı avantajları nelerdir ?

• Lazer cerrahisi 18 yaşın üstündeki kişilere uygulanırken ortokeratoloji 7 yaşından büyük çocuklar da dahil her yaştan hastaya uygulanabilir.

• Ortokeratolojide işlem sonrası ağrı olmadığı gibi steroid ve antibiyotik gibi damlaların kullanılmasına da ihtiyaç yoktur.

• Eğer ortokeratoloji uygularken miyopi artarsa lensi değiştirmek kolaydır. Lazer cerrahisinden sonra numara artarsa tekrar ameliyat olmak gerekir.

• Ortokeratoloji lazer cerrahisinden daha ucuzdur.

• Eğer uygulamadan memnun kalmazsanız ortokeratoloji geri dönüşümlüdür. Lazer cerrahisi geri dönüşümsüzdür.

• Ortokeratoloji göz numarası büyürken bile uygulanabilir. Fakat lazer cerrahisi ancak numara sabitlenince uygulanabilir

Herkes ortokeratoloji adayı mıdır?

Hayır. Bu işlem az veya orta derecede miyopi veya astigmatta iyi sonuç verir . 5.0 Dioptri ve daha yüksek numaralarda görme iyileşir fakat hala bir gözlükle tashih gerekir. Bu uygulama belli bir şekli olan kornealarda veya şekil verilemeyen kornea dokusu olan hastalarda yapılamaz. Görmenin iyileşme hızı kişiden kişiye değişebilir.

Ortokeratoloji için yaş sınırı yoktur. Hem çocuklar ( 7 yaşından itibaren) için hem de yetişkinler için güvenli bir yöntemdir. Aslında miyop olup gözlük takmaya yeni başlayan çocuklar için mükemmel bir yöntemdir. Ortokeratoloji uygulaması miyopinin ilerleme hızını yavaşlattığı gibi bazı olgularda durdurabilir de.

Başarı oranları çok yüksek olmakla beraber az bir oranda da olsa bazı hastalar şekillendirici lensleri takamamaktadır .

Kontakt lens uygulayan herhangi bir doktorda Ortokeratoloji uygulanabilir mi ?

Hayır. Ortokeratoloji uygulamak için özellikle sert kontakt lens uygulaması konusunda deneyim ve Korneal Topografi cihazı gerekir. Merkezimiz LK Lensleri her yaştan hastaya uygulamıştır. Ayrıca merkezimizde ortokeratolojiyi uygulamak için gerekli tanı cihazları ve bilgisayar programları mevcuttur .

Ortokeratoloji prosedürleri neleri kapsar?

• İlk önce kapsamlı bir göz sağlığı ve görme muayenesi yapılır

• Sonrasında Kornea topografisi ile gözün ön kısmının bilgisayarla çok hassas bir haritası çıkarılır ve bir bilgisayar programı yardımı ile bu bilgiler değerlendirilerek sizin gözlerinize uygun şekillendirici lensler seçilir.

• Gözünüze en uygun LK Lens uygulanır ve lensiniz- görmeniz kontrol edilir.

• Size lensinizi takma, çıkarma, temizleme, korumanın nasıl yapılacağı öğretilir. Çocuk hastaların doğru takıp çıkarmasının sorumluluğunu ebeveynleri sağlamak durumundadır.

• Genellikle ilk gece lensi uyurken taktıktan sonra ertesi gün merkezimizde kontrol muayenesine gerekir. Eğer bu esnada herhangi bir problem yaşarsanız lensi mutlaka çıkarınız.

İlk günlerde ve 1. hafta da sizi merkezimizde muayene etmemiz gerekmektedir. Korneanızın şekli yavaş yavaş değiştikçe görmeniz de artacaktır. Bizde bu değişiklikleri kaydedip gerekirse lensinizde ayarlamalar yapabiliriz.

Bu süre içinde geçici olarak görme değişiklikleri yaşayacaksınız. Bu süre içinde eski düşük numaralı gözlüklerinizi birkaç günlüğüne kullanabilirsiniz. Bu durum sadece birkaç gün sürer.

Hastaların büyük bir çoğunluğu bir hafta içinde mükemmel bir görmeye kavuştular. Her ne kadar iyi görüyor olsanız bile biz gözlerinizin sağlığı için sizi sık sık muayene etmek isteriz. Neredeyse tüm hastalarımız 3 hafta da kalıcı sağlıklı bir görmeye kavuşurlar. Tedavi tamamlandığında hastalarımız geceleri lenslerinizi takarak gündüz mükemmel görebilirler. Bazı faktörlere bağlı olarak bazı hastalarımızın gün aşırı lensinizi takması bile yeterli olabilmektedir.

Eğer LK Lenslerinizi takmayı bırakırsanız, görmeniz yavaş yavaş ilk taktığınız gündeki görme seviyenize düşecektir.

Ortokeratoloji yeni midir?

Ortokeratoloji geçmişte sert ve gaz geçirgen lenslerle yapılmıştı. Kornea topografisinin gelişmesi, daha geçirgen ve , daha karmaşık kontak lens tasarımlarının gelişmesi ile ortokeratoloji etkinleşti.. Böylece önceden kestirilebilir, hızlı değişiklikler bize bu şekillendiricileri lensleri geceleri takma imkanını doğurdu .

Gözlük numaraların değişiyor bu program bana uygun mu?

Özellikle miyopinin artış hızının bu yöntemle yavaşlatıldığı birçok çalışma ile kanıtlanmıştır.. Dolayısı ile eğer gözlük numaralarınızın çok artmasını istemiyorsanız bu program özellikle size çok uygun olabilir..

Sizlerin hayat kalitesini arttırabilecek bir alternatif oluşturduğumuz için heyecanlıyız. Aklınıza gelebilecek her türlü soru için lütfen bizi aramaktan çekinmeyin

Saygılarımızla

Op.Dr.Cüneyt OCAK

Nova Göz Cerrahi ve Lazer Merkezi

0212. 288 61 61 """ Novagöz web sitesinden alıntıdır.

• Allah Allah.
    Gece takıyorsun gündüz çıkarttığında net görüyorsun.
    Garip gerçekten.

Biraz yaygınlaşsın sonuçlarını görürüz
  • ilginç..düşünülebilir..
  • "Özellikle miyopinin artış hızının bu yöntemle yavaşlatıldığı birçok çalışma ile kanıtlanmıştır.. Dolayısı ile eğer gözlük numaralarınızın çok artmasını istemiyorsanız bu program özellikle size çok uygun olabilir.. " şu kısım bence oldukça ilgi çekici. Diğer yandan bu yöntem gözlük, lazer'e çok büyük bir rakip olacak bence. Öte yandan lazer cihazlarının ne kadar pahalı olduğu, ülkemizde ne kadar yaygınlaştığı, bu işten para kazananların ne kadar çok olduğu düşünülünce. Bu yöntemin fazla duyulmamasına şaşmamak gerekir bence. Kardeşim İzmir'de sormuş öyle bir yöntem yok demişler, İstanbul'a geldiğinde bu işi halledeceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aerospace

"Özellikle miyopinin artış hızının bu yöntemle yavaşlatıldığı birçok çalışma ile kanıtlanmıştır.. Dolayısı ile eğer gözlük numaralarınızın çok artmasını istemiyorsanız bu program özellikle size çok uygun olabilir.. " şu kısım bence oldukça ilgi çekici. Diğer yandan bu yöntem gözlük, lazer'e çok büyük bir rakip olacak bence. Öte yandan lazer cihazlarının ne kadar pahalı olduğu, ülkemizde ne kadar yaygınlaştığı, bu işten para kazananların ne kadar çok olduğu düşünülünce. Bu yöntemin fazla duyulmamasına şaşmamak gerekir bence. Kardeşim İzmir'de sormuş öyle bir yöntem yok demişler, İstanbul'a geldiğinde bu işi halledeceğiz.

Haklısın gerçekten.
    Bende bu uygulamanın yeni olduğunu sanmıştım ama tahmin ettiğim kadar da yeni değilmiş.
    Fakat lazer operasyonu, bu yöntemin önünü kapatmış gibi.

Okuyunca insana garip geliyor ama.
    Gece uyurken gözüne bir lens takacaksın sabah onları çıkartacaksın ve net göreceksin.
    Mantıki olarak tuhaf geliyor ama gerçekten güzel bir yöntem

• Yalnız şunu unutmamak gerekli lazer vs. gelişen teknolojiler, insanlarda uzunca bir süre sonuçları görmek gerekebilir. Bu arada dönemde normal lens yada gözlük kullanan biri için bu teknik çok iyi bir seçim olabilir.
  • quote:

Yalnız şunu unutmamak gerekli lazer vs. gelişen teknolojiler, insanlarda uzunca bir süre sonuçları görmek gerekebilir. Bu arada dönemde normal lens yada gözlük kullanan biri için bu teknik çok iyi bir seçim olabilir.

Haklısın.Lazerin yeni bir teknoloji olduğunu söyleyince millet karşı çıkıyor ve neresi yeni 10 yıldır uygulanıyor diyorlar.
    Fakat şu da var ki tamam 10 yıldır uygulanıyor ama doktorlar lazer operasyonunun sonuçlarının yaşlılıkta da gözlemlenmesi gerektiğini belirtiyorlar.
    Yani gençken bu operasyonu yaptırıp da yaşlanan birisi yok. O yüzden yeni bir teknoloji derken bunu kasdediyoruz diyorlar.

Benimde tek gözümün derecesi diğerine göre biraz ileri.
    Sürekli gözlük kullanmıyorum ama gözün birisi iyi diğeri ona nazaran bozuk olunca rahatsızlık yaratabiliyor.O yüzden ileride bu tedaviyi denemeyi düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gözlük lens ve ehliyet hakkında
    13 yıl önce açıldı
    LAZER VE SENSÖR ÇİZİLMESİ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerçekten muhteşem birşeye benziyo. içim kıpır kıpır oldu(göz numarasını büyütmemesi)
    gece lensi takıp gündüz güzelce dolanmak süper birşey ya. acaba uygulama fiyatları nedir, bi bilginiz varmı?
    ben biraz aradım ama bulamadım.
  • Kesin bir sürü yan etkisi vardır.
    Lenslerde, göz kuruluğu. El temizliğine dikkat edilmezse mikroplanma... Solüyonla yeterli temizleme yapılmazsa yine gözün mikroplanması gibi etkiler. Gözlük kullananın haberinin bile olmadığı sorunlar bunlar. Lens kornea tabakasında bir sürü soruna yol açabiliyor.
    Lens kötüde gözlük pek mi iyi. Bir kere gözün kenarlarının buğulu görünmesi var. Gözlükte görme bence lense göre düşük. Kişinin aktivitelerini kısıtlıyor. Kişinin şeklini değiştiriyor. Göz kenarları çukurlaşıyor, yüzde gözlüğe göre şekillenme oluyor. Bir diğer riskide. Kırıldığında gözünüze cam kaçabilir. Başıma geldi çünkü.
    Bu yöntemde başımıza neyin geleceğini tahmin bile edemiyorum.
    Lazer teknolojisi içinde, yok efendim lazer teknolojisi yeniymişte, bunu yaptıran kişiler yaşlanmamışta. Ne yani yaşlanınca ne olacak. Lazer yaptıran herkes kör mü olacak...

• quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

Kesin bir sürü yan etkisi vardır.
    Lenslerde, göz kuruluğu. El temizliğine dikkat edilmezse mikroplanma... Solüyonla yeterli temizleme yapılmazsa yine gözün mikroplanması gibi etkiler. Gözlük kullananın haberinin bile olmadığı sorunlar bunlar. Lens kornea tabakasında bir sürü soruna yol açabiliyor.
    Lens kötüde gözlük pek mi iyi. Bir kere gözün kenarlarının buğulu görünmesi var. Gözlükte görme bence lense göre düşük. Kişinin aktivitelerini kısıtlıyor. Kişinin şeklini değiştiriyor. Göz kenarları çukurlaşıyor, yüzde gözlüğe göre şekillenme oluyor. Bir diğer riskide. Kırıldığında gözünüze cam kaçabilir. Başıma geldi çünkü.
    Lazer teknolojisi içinde, yok efendim lazer teknolojisi yeniymişte, bunu yaptıran kişiler yaşlanmamışta. Ne yani yaşlanınca ne olacak. Lazer yaptıran herkes kör mü olacak...

Bu kadar veryansın yaptığına göre sen lazer operasyonu geçirdin galiba.
    Yaptırırsan yaptır kardeşim bize ne istersen göz nakli yaptır.
    Herkesin hayatı kendini ilgilendirir

• quote:

Orjinalden alıntı: diamondmonster

quote:

Orjinalden alıntı: R.Korkmazz

Kesin bir sürü yan etkisi vardır.

Bu kadar veryansın yaptığına göre sen lazer operasyonu geçirdin galiba.
    Yaptırırsan yaptır kardeşim bize ne istersen göz nakli yaptır.
    Herkesin hayatı kendini ilgilendirir

Ortamda bir konu var ve o konuda deneyimlerimi paylasiyorum. Lazer operasyonuna da iyidir demedim. Ancak kesin cozum. Uzun vade dusunuldugunde maliyetide yuksek degil.
    Gozlukle, Lensle ve gece lensleri ie ugrasmak yerine bir kereligine sıkıntı çekip kurtulmak mantikli degil mi?

• Mantıklı tabii de geri dönüşü olmayan bir şey olunca insan çekinmiyor değil.
  • Arkadaşım kullanmaya başladı, çok memnun kalmış. Kullanınca gözlerini ölçtürmüş, sıfır numara çıkmış. Unutunca ne oluyor dedim, bir kere unutmuş sonraki gün yine problem olmamış. Uzun süre konuşamadım ama görüldüğü üzre oldukça güzel.
  • quote:

Arkadaşım kullanmaya başladı, çok memnun kalmış. Kullanınca gözlerini ölçtürmüş, sıfır numara çıkmış. Unutunca ne oluyor dedim, bir kere unutmuş sonraki gün yine problem olmamış. Uzun süre konuşamadım ama görüldüğü üzre oldukça güzel.

Hocam arkadaşınız tedaviyi nerde yaptırmış ve ne kadara mal olmuş acaba ?
    Bir dahaki görüşmenizde mümkünse sorabilir misiniz ?
  • arkdaşlar bu nasıl bir teknolojidir hella olsun doğruysa bunun maliyeti neymiş zararı falan var mı ki bir detaylı olarak bahsetseniz kullanan varsa
  • Fiyat olarak pek ucuz birşey değil galiba 2-3 bin liradan bahsediyor internetteki kaynaklar
  • amk o zman lazer daha iyi çok pahalıymıs 200-300tl olsa adamlar dıger lenslerı 40 a alıyor bır çıftını neyse bıze gelene kadar eskır bu sıstemde
  • Ben de şu gözlüklerimden kurtulup bir an önce lazer ameliyatı olayım diyordum ve karşıma Dünya Göz'ün şöyle bir fırsatı çıktı,http://on.fb.me/jW7iSn Hikayemi anlatıp fotoğrafı yükleyeceğim birazdan.. Umarım kazanırım şu indirimi :))
  • evet ortho-k lens muayenesini heryerde olamıyorsunuz malesef.. Ankara' da sadece tek bi hocamız bu muayeneyi yapıyor.. onc doktorunuza muayene oluyorsunuz kullanıp kullanamayacagınız soyluyor.. sonra deneme seti mevcutsa eger doktorumuzda orada denemesini yapıyor. sonrasında siparis veriyorsunuz 5-6 hafta icerisinde lensleriniz geliyor.. aksam yatarken takıyorsunuz ve sabah kalktıgınızda lensi cıkarıyorsunuz, o gun aksama kadar sıfır numara olarak goruyorsunuz.. aksam olunca birden gitmiyor goruntunuz.. yavas yavas gidiyor.. 3-4 yıl kadar kullanabiliryosunuz lenslerinizi, ama 6 ay ve 1 yıl sonra kontrole gidiyorsunuz.. fiyat olarak adedi 600 TL.' dır.
  • Ülkemde yeni bir şey ortaya çıkınca hemen eskisine bal atmak modadır. Sanki bu yöntem lazeri bitirecekmiş de, lazerden ekmek yiyenler bu yöntemin yaygınlaşmasını istemezlermiş. Tamam iyi yöntem 4 derece myopunuz varsa gece lens takıp gündüz lens takmıyorsunuz ve dikkat edin o 4 derece myop zaten duruyor, geçmiyor. 600 lira sadece lenslere veriyorsunuz, kontrollerdeki muayeneler dahi değil. Bence gece yerine gündüz lens takın 600-40=560 TL cebinizde kalsın. Ha çocuksanız ve ilerlemeyi kesinlikle durduruyorsa kullanılabilir. Myopi zaten 20 yaşından sonra genellikle çok fazla ilerlemez. O yüzden 20 yaşından küçüklere genellikle lazer yapılmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.