|
Nikon’un yeni kamerası, “zoom” sevenler için biçilmiş kaftan olabilir!
-
-
Bu çok iyi bir cihaz da upgrade etmişken video kalitesini de iyileştirselermiş keşke. 60fps hdr destekli video olmaması eksi.
_____________________________ -
Common Features Between Nikon P1100 and Nikon P1000
Feature Both Cameras
Sensor 16MP 1/2.3″ CMOS sensor
Lens/Zoom 125x optical zoom (24–3000mm equivalent)
Image Stabilization Optical stabilization
ISO Range 100–6400
Shutter Speed 1/4000–30 sec (manual mode)
Viewfinder/Display 2.36M-dot EVF + 3.2″ 921k-dot articulating LCD
Continuous Shooting 7 fps (7-frame JPEG buffer)
Battery Life ~250 shots (EN-EL20a)
Weight/Dimensions Identical: 3.11 lb / 1415 g, 5.8 x 4.7 x 7.1″
The cameras are nearly identical in core specs, sharing the same sensor, zoom range, stabilization, and ergonomics.
Muhteşem bir yenilik olarak değerlendirilebilecek bir şey olmadığı gibi neredeyse eski modelin aynısı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Yeni nesil telefonların içindeki sensörden bile ufak sensörü var.
Sadece zoom severler için mantıklı.
Fotoğraf çekeceksen mobil cihazlar daha iyi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Beşer, zahirî esbaba bakar; bazen yanlış eder, zulmeder. fakat kader, başka noktalara bakar, adalet eder. -
Ek bilgi olarak 3000mm zoom için crop factorü yüksek tutuyolar, büyük sensör olsa 3000mm elde etmek için 5kg lens gerekir artık.
Yine de çok ilgi çekici bir makina, teleskop niyetine kullanmalık. Bir önceki model P1000`in zoomuna hayran olurdum youtubeda. Yoksa düz foto çekmek için dediğin gibi büyük sensör daha mantıklı. Telefonlar kompakt fotoğraf makinesi sınıfını öldürdü hatta.
PicabuzzyoutubeLunar tour with Nikon Coolpix p1000 camera #moon #lunar #nikon #nikonp1000 #moonphotographyhttps://www.youtube.com/shorts/I8nbBWbYpXc
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 8 Şubat 2025; 22:12:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Evet hocam bende 600mm yetmeyince crop modunu açıyorum 900mm kullanıyorum bazen.
Bu kadar zoom için düşük sensör şart eyvallah ama işte kalite vasat oluyor. Profesyonel sonuç ortaya çıkarmak bu sensör boyutuyla imkansız. Hayvan gibi noise verir, dinamik aralık desen öeeeeh.
Zaten çevremdeki kimseye makina aldırmıyorum , git son model telefon al diyorum. Makina sektörü ölüyor, pek gelişme de yok.
2017 de çıkan Sony a7riii ü değiştirmeye gerek yok , resim kalitesinde ilerleme 0. Varsa yoksa yeni sensörler hız üzerine gelişme gösteriyor.
2025 veya erken 2026 da a7rvi gelcek, umarım hız harici adam akıllı gelişme gösterir de ben yalancı duruma düşerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 17 Şubat 2025; 1:52:24 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fotoğraf makinesi sektörü zirveyi bence 2015 de filan gördü. Ondan sonra yerinde sayıyor , son zamanlarda çıkan telefonların kamerasıda çok tatminkar.
Zaten artık iyi fotoğraftan daha çok efektli ve kolay paylaşılan fotoğraflara döndü millet. Hemen çekeyim anında paylaşayım.
Büyük makina büyük lens taşımak artık zor geliyor. Ben gittim retro tasarım ve küçük diye kit lensli nikon zfc aldım. Telefondan çok daha iyi çekiyor ama yanında gezdirmesi zahmetli. flaşıyla birlikte 700 gramı buluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt