Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.676
Cevap
112
Favori
658.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, benim astigmatım var. reçete de bu değer 8,6 ancak aldığım lenste bu değer 8,9 çok sıkıntı yapar mı?
  • svykr kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, benim b.c. değerim 8.6 iken 8.4 b.c. değerli acuvue oasys kullandığım zamanlarda çok çektim batmalar, gözde durmayacak hissi yani küçük geldiğini hissedebiliyordum. Yani demem o ki kendi b.c. değerinize yakın olan lensi almanız sizin için en güzeli en sağlıklısı olacaktır.
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler.
  • Evet bugün itibariyle almış bulunmaktayım. Elegance 55 Uv diye geçiyor lensin adı. İçinde 6 tane varmış ve çifti 1 aylık. Yani 3 ay boyunca kullanabilirim. 80 liraya aldım lensi. 25 lirada solüsyona verdim solüsyonda yine elegance'ın aqua fresh diye geçiyor. İlk defa lens kullanıcam bakalım nasıl olacak.

    Elegance lens kullanan varsa yorum yapabilir mi?
  • Bc 8.7 ama doktor 8.6 lık al diye reçete yazdı. Yazdığı lens ise 8.8. Alayım mı gözüme 0.1 büyük lensi?
  • Öncelikle merhabalar. Yukarlarda postum var 2 nisanda ilk defa lens alıp kullanmaya başlamıştım 18 gün oldu. 3-4 gün alışma süreciyle geçti şimdi gözlerim alıştı takıp çıkarması sıkıntı olmuyor ama kullandığım lens markası çok bilindik bi marka değil. Optikçiye reçeteyi vermiştim ona göre bir lens verdi bana. Reçete de dia değeri yok zaten sadece bc değeri yazıyor o da 8.9 . Yorumlara bakıyorum biofinity marka lensleri herkes önermiş. Lensmarkete baktığımda aylık toric lenslerin bc değerleri 8.9 değil bu yüzden biofinity kullanamıyorum. Tam 8.9 bc değerinde olan lensler de çok nadir bunlardan biri de benim kullandığım elegance 55uv diye geçen bir lens. Bu lens de lensmarkette satılmıyor hatta internette satış yapan bir yer bulamadım. Ee biliyorsunuz ki internette fiyatlar çok daha uygun.
    Bir cafede barista olarak çalışıyorum kum ocağının başında türk kahvesi yapıyorum tüm gün. O ocağın sıcaklığı ve çıkan toz gözlerimi rahatsız ediyor batma yapıyor.

    İlk olarak sorum tekrardan gidip ayrıntılı bir muayene olmama gerek var mı? Burda reçete paylaşanların reçetelerine de baktım çoğunda dia değeri yazmıyor. Sadece bc değeri ve göz numarası yazıyor. Muhtemelen gidip muayene olsam yine aynı reçeteyi vericekler.

    2. olarak kendi bc değerimden düşük yada yüksek değerli lens kullansam sıkıntı yaşar mıyım? Biofinity marka lensleri kullanmak istiyorum açıkçası. Ya da ne bileyim air optix. Hani en azından piyasada isim yapmış,bilinen markalar olsun istiyorum.




  • Heyea kullanıcısına yanıt
    İlk olarak tekrar muayene olmanıza gerek yok. Şu an ki kullandığınız lensler gözünüze büyük veya küçük geldiğini hissediyor musunuz ? Eğer böyle bir şey yaşıyorsanız bc değeri ölçümü yanlış yapılmış olabilir diyecektim ben yaşadım çünkü aynısını. Böyle bir durum varsa tekrardan farklı bir yerde muayene olmanızı tavsiye ederim karşılaştırma yapmak amaçlı. Şu an mobilden yazdığım için araştırma yapamadım başka 8.9 bc değerli lens var mı diye ancak ben kendi bc değerimden küçük lens kullandım çok sıkıntı yaşadım gözümde hep bir batma hissi ve sanki hep çıkacakmış gibi oluyordu. Kısacası kendi bc değerinize uygun lens almak çok önemlidir. Dia değeri ise çok önemli olmayan bir şeydir tabi ki önemli ancak bc en önemlisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flat_kil -- 20 Nisan 2017; 20:40:11 >
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Lens gozume tam oturuyor hatta cok yakindan bakilmadigi surece anlasilmasi zor. Zaten sol gozumde bir sikinti yok sol gozumdeki lensi hissetmiyorum bile. Sag gozde lens kullanmaya baslaidigimdan beri bi sikinti var. Ilk zamanlarda lensi ters cevirerek taktim olmadi sol gozle sag goze taktigim lensleri degisitirdim olmadi. Sonradan batma hissi biraz gecti ama dedigim gibi kum ocaginin basinda fazla kalinca rahatsiz oluyorum. Ozellikle sag gozum cok cabuk kuruyor. O da ayakta durdugum aciyla ilgili gerci biraz. Kullandigim lensin su orani %55 ve piyasadaki lenslerin bi cogunda bu kadar yuksek degil su orani. Ama dedigim gibi internette satisini bulamadim,bilindik markalara gecis yapmak istiyorum ama kendi bc degerimde fazla lens yok. Purovision hd idi ismi galiba oyle bi lens var ama onun da yorumlari pek iyi degil. Bi sure daha bu lensi kullanmaya devam edicem galiba. Zaten daha kullanilmis 1 cift var suan gozumde olanlarin da 10 gunluk falan kullanim suresi var.
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Sağ gözünüzde kullandığınız o batan lensin üstüne baktınız mı hiç ışığa tutarak ? Belki de lenste bir hata olabilir materyalinde yine bunu bir kere yaşadığım için söylüyorum. Ondan olabilir ya da purevision hd de deneyebilirsiniz. Lens insanların yorumlarına bakılarak alınacak bir şey değil. Yani demek istediğim purevision hd lensi belki de size çok uyumlu olacak. Kullanmadan anlayamazsın.
  • Merhaba yorumlardan anladığım kadarı ile gözlük numarası ve lens numarası aynı değil
    üç sorum var

    1. Devlet hastanelerinde mi yoksa özel göz merkezlerinde mi muayene olmalıyım (izmir) ve fiyatlar nasıldır
    2. Lens markasını neye göre seçmeeliyim her hangi bir optikciye gidip reçeteyi verdiğimde kaliteli lensler alabilir miyim yoksa internetten mi sipariş vermeliyim
    3. günlük lens ve aylık lens arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz
  • Arkadaşlar yeni lens kullanmaya başladım. Astigmatım var. Torik lens kullanıyorum. Yalnız sol gözüm bir türlü alışamadı. Lensi taktıktan yarım saat sonra gözüm ve başım ağrımaya başlıyor, sol gözümde batma da var. 2 kez doktora gittim, yanlış ölçülme gibi durum var mı diye ama yok. 2. kez gittiğimde doktor normal(torik olmayan) lens tavsiye etti, uydum tavsiyeye, normal lens aldım ama onda da hafif bulanık görüyorum. Aldığım lenslerin markası Acuvue. Ne tavsiye edersiniz bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi day_dreamer -- 24 Nisan 2017; 1:9:35 >
  • şöyle söylüyorum ilk okuldan beri gözlük ve lens kullandım yaşım 21

    gözlük alacaksanız çerçevesiz alın tam oturması ve rahatlık açısından(kolay ayarlanabilir)
    diğer rayban kalıp alırsanız sürekli kayabilir ve aşağı doğru durabilir.

    örnek:  *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

    lens konusuna gelirsek
    hergün pc başında iseniz takmayın ağrı yaptırır, dışarıda gezen birisiyseniz veya odak noktası sürekli değişen, o zaman takın.




  • Yardımcı olur musunuz?

    Temel eğri 8.40
    Diyoptri -2.00
    Tüm çap 14.0

    İki gözünde değerleri aynı ve doktor Acuvue Oasys yazmış,

    1. Paketin içinde kaç adet çıkıyor, aylık olduğu için 30 çift mi?
    2. İnternette fiyatlar daha mı uygun yoksa elden mi satın almalıyım?
    3. Solüsyon ne amaçla kullanılıyor lens kutusunda bekletmek için mi?
  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    1. Aylık lens dediğimiz lens çeşitlerinin paketlerinin içinde 6 tane lens bulunmaktadır. Her bir tane lensin 1 aylık kullanım süresi bulunmaktadır. Acuvue Oasys' de de durum aynıdır yani.

    2. Tanıdığınız optikçi vs. varsa internete yakın fiyatlar alıyorsanız optikçilerden de alabilirsiniz sadece internette herhangi bir siteye güvenmeyin insanların daha çok tercih ettiği ve yorumlarına bakarak lens siparişini verebilirsiniz.

    3. Aylık lensleri gün içinde takıp kullandıktan sonra, yatarken veya artık lens ile işiniz bittiğinde (genellikle eve geldiğiniz de gibi durumlarda) gözlerinizden çıkartıp bir sonraki gün tekrar takmak için sakladığımız lens kutularının içine özel solüsyonlardan koymak gerekir. Normal musluk suyu veya başka bir şey kesinlikle koymayınız. Yine bu solüsyonları da optikçilerden, eczanelerden, internet sitelerinden temin edebilirsiniz.
  • Çok teşekkür ederim
  • A. oasys 100tl. 6adet astigmatlı aylık lens.
    iyi midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindredX -- 2 Mayıs 2017; 15:57:13 >
  • Bu durumlar normal mi?

    Bugün uzun uğraşlar sonucu lensi taktım ilk 30 saniye çok acıdı ve gözümün beyaz kısma resmen kırmızı oldu çıkarmayı bile düşündüm ama 30 saniye sonra azalmaya başladı yanma, diğer göze ise hemen takabildim kızarma ve yaşarma olmadı... 45dk oldu ilk taktığım gözde hala biraz kızarıklık var, çok az bir acı var ve arada yaşarıyor, gözlerimi daha sık kırpma ihtiyacı duyuyorum, burnum falan da çok aktı, hava da güneşli camdan bakarken de zorlanıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fell on Black Days

    Bu durumlar normal mi?

    Bugün uzun uğraşlar sonucu lensi taktım ilk 30 saniye çok acıdı ve gözümün beyaz kısma resmen kırmızı oldu çıkarmayı bile düşündüm ama 30 saniye sonra azalmaya başladı yanma, diğer göze ise hemen takabildim kızarma ve yaşarma olmadı... 45dk oldu ilk taktığım gözde hala biraz kızarıklık var, çok az bir acı var ve arada yaşarıyor, gözlerimi daha sık kırpma ihtiyacı duyuyorum, burnum falan da çok aktı, hava da güneşli camdan bakarken de zorlanıyorum

    Normal ilk takarken ben 1 kutu lensi bitirmişttim neredeyse çıkarırkende kardeşime çıkarttırıyordum.Çok uğraşarak takınca kızarma,devamlı kırpma refleks haline gelir alıştıkdan sonra yokmuş gibi gelecek ve ilk yanma sebebi solüsyonundan lensi takmadan önce üstündeki çok fazla solüsyonu lensi avucuna bir kaç kez değdirerek giderebilirsin. birde aylık lensi tavsiye ediyorum daha masraflı ama aynı şekilde gözüde korumaya daha yatkın solüsyon vs derdi yok çıkar at.




  • Fell on Black Days F kullanıcısına yanıt
    Ben de bugün ilk defa taktım lensi bende de 1dakika falan çok acıdı takar takmaz dergilerle falan yelpaze yapınca geçti düzeldi. Sonra bulanık görmeye başladım oynadım biraz gözümle lens mi kaydı acaba diye daha kötü oldu. Sonra gözlerimi kapatım biraz ağlayınca düzeldi tekrar

    Ama sanki hala gözlük kadar net değil gibi geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KindredX -- 3 Mayıs 2017; 20:29:39 >
  • 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.