Şimdi Ara

LENS HAKKINDA BİLGİLENDİRİLMEK... KULLANMAK ZARARLI MI?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bundan 10 sene önce lazerle gözlerime operasyon yaptırmıştım. O zamanlar 19 yaşında astigmat hastalığım vardı ve belli bir süre iyi görüyordum. Ancak şu an 29'a gireceğim ve yavaş yavaş gözlerimin bozulmaya başladığını hissediyorum. Doktora gitsem kesin numaralı gözlük verecek ve yine o istemediğim lanet gözlüğü takcağımı da biliyorum. Bu yüzden lens almanın zararları nelerdir? Bakımı çok mu zordur? Kullanırken düşme ihtimali veya göze takarken çıkartırken rahat edemeyebilir miyim? Birde tekrar lazerle göz operasyonu geçirebilir miyim?Ne gibi sorunlar yaşarım bilgilendirirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK TOWER -- 13 Ağustos 2015; 23:40:28 >

• ben kullanıyorum bi sorun hissetmedim ilk başta biraz batma oldu sadece. uzun süreli kullanımda kornea yı incelttiği söyleniyor ama 3-4 ay bırakınca geri eski haline geliyormuş.

yalnız lensi mümkün olan en kısa süre takın evde gözlük dışarda lens kullanın bence. bazıları 1 ay takıp çıkarmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulgeteb -- 13 Ağustos 2015; 23:49:15 >
  • Kullanımı nasıl acaba göze takarken çok pratik olmayan birşey falan diye duyumlar aldım doğru mu? Birde belli zamanda bir değiştirmek gerekiyor diyorlar. Bunların piyasası nedir fiyatları nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK TOWER -- 14 Ağustos 2015; 1:37:14 >
  • Hocam numaranı doktordan öğren. Lens için de numara iste ısrarla. 2 gözünün numarası da aynıysa her pakette 6 tane lens var. 3 ay götürür bu seni. Her lens aylıktır. Yukardaki arkadaşın dediği gibi sürekli çıkarman daha sağlıklı olur ama malesef üşengeçlik engelliyor bende bu durumu. Ayda 1 çıkartıyorum genelde. Lensmarket.com'dan lens alabilirsin. Optikçiler çok pahalıya satabiliyor. Paketi genelde 60 Lirayken sitede optikçi 80-140 Lira arasına satmaya çalışır. Marka olarak kendin deneyip görebilirsin. Kiminin hava geçirgenliği fazladır kiminin su. Ben 3 senedir Acuvue Oasys kullanıyorum çok memnunum. Batma falan çok nadir yapıyo gözüm kuruduğu zamanlar. Takması bazen zor olabiliyor gittikçe alışıyorsun. Takarken gözünü oynatırsan oturmuyor ve geri çıkıyor gözünden. Çıkarması nispeten daha rahattır. Aklına takılan başka şey varsa burdan veya özelden sorabilirsin.

• yusufsk kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaşım haftada bir çıkarıyorum banyoya duşa giriyorum yine de birşey olmuyor diyor. Yaklaşık 4 senedir lens kullanıyormuş. Sağlıklı değil belki ama çok zararı olur mu göze?
  • Hocam gozleri cizdirdikten sonra yine bozuluyor mu gozler ilk once doktora gidip muayene olun belki size oyle geliyordur.Cizdirdikten sonra bozuluyorsa lens kullanmaya devam bende cizdirmeyi dusunuyordum ileride.

Lens zararli degil hocam hatta denizde yararini bile gorursunuz gozunuzu suyun altinda hic zorlanmadan acarsiniz goz alisiyor artik yabanci maddelere.

Ben her gun cikariyorum 1 kere lens ile uyudum sonra tovbe ettim lens kendine gelene kadar asiri acidi gozlerim.Ben cok usengec oldugum halde takip cikariyorsam sizde yaparsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    İlk yaptırdığım zamana nazaran yavaş yavaş bozuluyor. Çünkü ben 19 yaşında yaptırdım. ve şu an yaşım 29 olacak. Çünkü belli bir yaşa kadar büyüme oluyormuş. Hastalığım miyop astigmattı. Bir gözüm 2.50 diğeri 2.25 ti. Şu an eski gözlük kullandığım zaman ki kadar bozulmasa da biraz netlik kaybı olduğunu hissedebiliyorum rahat.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka önerisi veya bilgisi olan var mı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.