Şimdi Ara

Lenovo z710 Nasildir??? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
4
Favori
33.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üstte yazdığım gibi diz üstü almayı planlıyorum ve üstte bir bağlantı paylaştım. 2 bin tl ye kadar diz üstü tavsiyesi diye. Z710 metal dış yüzeyi var galiba? Çözünürlük için 1600*1900 demişsiniz fakat sitelerden baktığım kadarı ile hepsi 1366*768 görünüyor. Ben de Z710 alacak gibiyim fakat kafam iyice karıştı. Gördüğünüz kadarı ile nasıl, almaya değer mi?
  • Ben yaklasik 4-5 gündür çok yoğun olarak laptop arastiriyorum acil ihtiyac hasıl olduğu için. Fiyat/performans olarak en öne çikan model lenovo z510 i5 ve i7 ki modellerdi. Diğer markaların fiyatları biraz uçuk geldi bana. Asus un yaklasik fiyatlarda iyi görünen modelleri var ama sanirim tasarruf için U sinifi işlemcilere yönelmiş performans biraz düşmüş. Sony vaio larcda var ama modeller çok kisitli. Sonuç olarak lenovo z510 ve benim gibi buyukluge ve agirliga çok takmicaksan z710 ideal çözümlerdir. Z710 un 510 dan asagi kalir tarafi yok aksine önceki mesajda yazdigim gibi klavye aydinlatmasi ve cikarilabilir batarya gibi extralari var. Çözünürlük konusunda eminim 1600x900 sitelerde yanlis yazilmis. Tekrar söylüyorum tek kotu tarafi webcam kalitesi olabilir. Ben birkaç gün içinde alabilirim alinca daha ayrintili bi inceleme yaparim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunus3147 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa alacağım ben de, o da acele ettiriyor biraz. Önceki bilgisayarını da beraber almıştık fakathttp://forum.donanimhaber.com/m_93779719/f_//tm.htm#93779719 linkte belirttiğim gibi bir sorun yaşadı. Ben de hem bir daha sorun yaşamasın hem de iyi bir şey olsun diye bir kaç gündür araştırmadayım. Ben hiç mağazalara gitmedim. Genelde yorumları okuyorum.

Bu düzenlemeden sonra yazdığım yazıdır. Z710 dan vazgeçtik. Güvenli alış veriş yapılacak sitelerde 1600*900 ve üstü bulamadığımızdan ve arkadaşa nir an önce lazım olduğundan G710 modeli alımdı. Hızlıal sitesinden 1799 tl ve 4,99 kargo ücreti ve taksitle alındı. Cihaz şu an itibariyle daha ulaşmadı fakat, bilgi isteyenlere yazabilirim daha sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 3 Temmuz 2014; 10:38:02 >

• Şuan hizlial.com da z710 yok. Bimeksde 59413153 model numarali versiyonu inceledim arkadaşlar tekrar ediyorum ekran çözünürlüğü 1600x900 bizzat baktim. Teshir ürününe video dosyaları kopyalanmisti sanirim ekran kalitesi ve çözünürlüğü daha iyi incelensin diye. Ben videolara da bakma firsati buldum. Ekranda ortalama bir kullanici için Sikinti cikaracak durum yok. Çok rahat dizi,film izlenir oyun oynanir. Spesifik amaçlar için laptop arayanlarin gidip kendileri incelemesi tabi ki daha iyi olur. Magaza fiyati 2175 liraydi yanlis hatirlamiyorsam. Web fiyati 2068 liraydi. Pcdepo.com sitesinde müşteri temsilcisi full hd olan modellerin eylül ayinda geleceğini yazmis. Onlar muhtemelen 1900x1072 olacak.

aynen hocam en uygun fiyat hızlıal daydı kartın borcunu yatırı almayı düşünüyordum ama bugun baktım temin edilemiyor yazıyordu mesajla sordum tekrar satışa çıkacakmı diye artık çıkmaaycakmış ortada kaldık yine bimekste inceledim ekran panali bence normal o kadar kötü değildi..ekran çözünürlüğüde dediğin gibi 1600*900 şu an en uygun hepsiburada ordada 2100 lira 100 lira fark vardı hızlıaldan :(
  • Arkadaşlar sahibinden comda lenova z510 4. Nesil i7 işlemcili 2gb 740m ekran kartı 8gb ram 1tb+8gb ssd li 2 yıl lenova türkiye garantili cihaz 1650TL 4.nesil i5 işlemcileri bile daha pahalı uygun fiyata almak isteyenlere duyurulur...

• Arkadaşlar lenovo z710 un full hd 1900x1080 çözünürlüklü modeli yurtdisi kaynakli birkac sitede ve sahibinden.com da bir kişide var. Bu model i diğerlerinden ayiran en büyük özelliği çözünürlüğü ve ekran kartinin gt745m olmasi. Gt745m in ayrintili incelemesine bakmadim fakat göze çarpan ilk artisi 128 bit olması. Biliyorsunuz gt740m ler 64 bit. Bu modelinde kendi içinde SSD olan ve olmayan seklinde iki türü var. Arastirmalarim devam ediyor. Denk getirebilirsem full hd ve SSD li bir model i alacam inş..

• G710 modelinde karar kıldı arkadaş ve aldık. İlk görünüş olarak izlenimlerim: Açılış gayet hızlı (Tabi şu an daha sisteme yüklenilmedi), klavye kısmının tasarımı kötü, büyük bir kasada klavye ufak ve biçimsiz kalmış, capslock ışığı çok alakasız bir yerde ön tarafa güç ve pil ışığının yanında, numlock ışığı yok, fare dokunmatiği yine büyük, alt kısımda havalandırma delikleri ram ve hdd altında gibi (tahmini söylüyorum), işlemci fanının altında havalandırma bulunmuyor, alt taraf tek kapaktan ibaret, 2 vida sökülünce donanımlara ulaşılıyor diye tahmin ediyorum, plastik ve işlemesiz (düz) kasa, ekranın arkasındaki plastik çok ufak delikli bir tasarıma sahip. Anlayacağınız dış tasarıma fazla önem verilmemiş. 2 ad. usb 2.0, 1 ad. usb 3.0, 1 ad. hdmi port, 1 ad. vga port, 1 ad. Ethernet porta sahip. Ekranda beyaz yazıların okunması biraz zor. Yanlardan baktıkça görülme daha da zorlaşıyor. Ekranı arkaya kadar yatırdıktan sonra görülüyor. Kamerası çok kötü, çamur gibi görüntüsü var. 1280*720 fotoğraf çekmiş deneme yaptım, fakat dediğim gibi resmen çamur. Fan gayet sessiz şimdilik. Zorlanacak işlem yapılmadı tabi. Isınma da şimdilik yok. Win 8.1 ile geldi. Kurulum aşamasında Türkçe olarak işaretlememe rağmen bir kısım İngilizce, bir kısım Türkçe yazıların. Güç düğmesine basmamla birlikte masa üstüne düşmesi şu an için yaklaşık 15 san. Bu da SSHD, ram ve cpu gücünü göstermeye yetiyor. ölü piksel taraması yaptım. Her hangi bir sorun yok. Soru sormak isteyenlere cevap verebilirim. Fakat elinizi çabuk tutun arkadaşa teslim edeceğim.

Daha yeni inceleme fırsatı bulmuştum. İncelerken büyük bir sorun ile karşılaştım. RAM 8 GB olması gerekirken 4 GB. Sistem özelliklerinde ve cpu-z kurup baktım, aynı çıktı, yani 4 gb. Slotlara bakınca cpu-z üzerinden tek slota takılı ve 4 GB olarak görülüyor. Yapacak bir şey yok Pazartesi geri teslim olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 5 Temmuz 2014; 23:07:27 >

• Geçmiş olsun usta ya :/ benim de arkadasim lenovo tavsiye etmem dedi. İkimiz de ayni özellikte laptop ariyorduk ben bir de asus un X750JB-DB71 modeline bakiyorum Türkiye de yok ama ozelliklerini ve yorumlarini inceledim lenovo z710 la ayni fiyatta olmasına rağmen işlemcisi çok daha iyi ve 2x 1 TB harddisk var. İlerde bir harddisk i cikarip SSD takarsin tadindan yenmez. Bu ürünü incelemeni tavsiye ederim...

• Toshiba aldık sorunlu çıktı. Daha önceden de kötü deneyimlerim vardı. Hep kötü gidecek değil dedik, fakat yanılttı. Lenovo baştan kokusu çıktı. Her şeyin hayırlısı, ne diyelim.

@sabitkale

Hayırlı olsun, Biz de ilkin onu düşündük, fakat 1366*768 çözünürlükten vazgeçtik.
  • sabitkale kullanıcısına yanıt
    Bu arada ilk izlenimlerinizi aktarırsanız, 1600*900 modeli denk gelirse ona yöneliriz. Bu gün 3 defa aradım firmayı durumu izah ettim. Her defasında geri dönüş yapacaklarını söylediler gün içinde. Beklemedeyim bakalım. Aslında bugün iade edecektim de yarına bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus3147

Geçmiş olsun usta ya :/ benim de arkadasim lenovo tavsiye etmem dedi. İkimiz de ayni özellikte laptop ariyorduk ben bir de asus un X750JB-DB71 modeline bakiyorum Türkiye de yok ama ozelliklerini ve yorumlarini inceledim lenovo z710 la ayni fiyatta olmasına rağmen işlemcisi çok daha iyi ve 2x 1 TB harddisk var. İlerde bir harddisk i cikarip SSD takarsin tadindan yenmez. Bu ürünü incelemeni tavsiye ederim...

Asusun bu modeli yenisbosna airport avm deki istanbul bilişimde satılıyor, teşhirinide inceleyebilirsiniz oldukça sık bir kasa ama fiyatı 2.700TL di sanırım..

• merhaba beyler. su an lenovo z710 kullanıyorum. yeni aldım. aslında her şey gayet güzel fakat benim tecrube eksikliğim bilgi eksikliğim bazı noktalarda sorun oluşturuyor sanırım :d öncelikle pc gayet şık kasa olarakta sağlam . herhangi kascak bir işlemde bulunmadım. ama yinede bildireyim fan sesi kulagı dayadıgımızda sadece ruzgarımsı bi şeklde duyulabiliyor gayet güzel. ses sitemi bi hayli güzel ve cok kaliteli ve yükses veriyor sesi. yaklaşık kastırmamış olsamda 2 saatir açık ve herhangi bir ısınma vs söz konusu değil. her bişe kurulu geldi. sadece bi kaç ileri butonu tıklarak w8 kuruldu ve öyle ekran kartı driverı vs vs. kurmadım . incelememe ve kendimle berabere sizlere faydalı bilgiler sunmama yardımcı olabilirseniz ( yol yöntem prog. vs ile ) herkes açısından faydalı olur. bu arada benim açımdan sorun teşkil etmesesede klavyenin tabanı tuşlara bastıkca hafifce esneme yapıyor. bu stanartmı yoksa bu pc ait bi kusurmu bilmiorum. iyi günler..

• Ustam z710 mükemmel bir tercih olmuş. 1600x900 ekran çözünürlüğü olması lazim. Siz de bakip dogrularsaniz iyi olur herkes o konudan emin olmak istiyor. Bir de webcam in görüntüsü biraz zayifti driver guncelleyip görüntüyü kontrol edebilir misiniz kalitede iyileştirme olup olmadigina bakalim. Batarya cikarilabiliyor değil mi? USB 3.0 portu kaç tane bir de onu öğrenelim size zahmet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus3147 -- 9 Temmuz 2014; 23:35:23 >
    HOCAM 1600X900 EVET. KAMERA COK DA İYİ DEĞİL AMA GÜNCELLEME VS NERDEN NASI NEYLE OLUCAK BİLMİORUM. USB 3 PORTUNUN SAYISNIDA B,LMİORUM. SADECE KALVEYENİN BASTIKCA ESNEMESİ VE ÜST TUŞLARDAN 2 YE BASINCA Kİ COK KULLANDGM Bİ TUŞ ARADA CIYIK CIYIK EDİYOR. ONUN DISINDA HARİKA Bİ LETOP. ISINMA MISINMA YOK ÖLE Bİ OLAY. 9 SN DEN KISA SÜREDE ACILIOR. HER HARKİLADE. İADE EDİP TEKRAR ALICAM KALVEYEDEN DOLAYI . BELKİ İADE ETMEM BİLE.
  • Bu gün itibariyle hizlial.com'dan sipariş ettim. saat 5'te aldım. 6'da kargoya verildi. Gerçekten hızlılar. Elime geçince kendi çapımda inceleyip buraya yazarim

• güzel notebook
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Bu arada ilk izlenimlerinizi aktarırsanız, 1600*900 modeli denk gelirse ona yöneliriz. Bu gün 3 defa aradım firmayı durumu izah ettim. Her defasında geri dönüş yapacaklarını söylediler gün içinde. Beklemedeyim bakalım. Aslında bugün iade edecektim de yarına bıraktım.

Ürün iade işlemi gerçekleşti. 8 yerine 4 gb çıkan ram yüzünden iade işlemine gidilmişti. G710 alacaklara tavsiyem, tasarım pek hoşuma gitmedi. Kasa çok kaba. Resmen kara plastik. Kamera çamur gibi gösteriyor. Işık altında bile kötü gösteriyor. LCD ışıklandırmasını beğenmedim. Aynı bakılan yerden her noktayı aynı netlikte göremiyorsunuz. Ekranı sona kadar yatırıp, kafanızı görmek istediğiniz noktaya doğru hareket ettirmek zorunda kalıyorsunuz. Performans olarak fazla inceleyemedim fakat fan gayet sessizdi. 15 sn. içinde masa üstüne geçiş var.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.