Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 BIOS UPDATE {Nvidia boost tech. / FN key} (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
5
Favori
17.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sabah beni teleefondan aradılar uykuluydum tam hatırlamıyorum ama adam ekran kartının uygun stabil hızda çalıştığını fazlasının sisteme yük bindireceğin,i şuan lenovonun böyle bir şey yapmayacağını söyledi bi de sen kendin internettten bakarak bunu artırabilirsin dedi ancak anladığım kadarıyla maili lenovoya ileteceklermiş, belki daha yetkili ellere ulaşır mailimiz
    ulaşmak isteyenler 212 336 0366

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkan -- 29 Mayıs 2013; 11:57:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkan

sabah beni teleefondan aradılar uykuluydum tam hatırlamıyorum ama adam ekran kartının uygun stabil hızda çalıştığını fazlasının sisteme yük bindireceğin,i şuan lenovonun böyle bir şey yapmayacağını söyledi bi de sen kendin internettten bakarak bunu artırabilirsin dedi ancak anladığım kadarıyla maili lenovoya ileteceklermiş, belki daha yetkili ellere ulaşır mailimiz

Beni de arasalar keşkede bir güzel cevap versem.Söylediği şeyin alakası yok.Bu nvidianın bir özelliği.780 mhz de sürekli çalışmayacak zaten.Oyunlarda saat hızı 709 dan 780' e çıkması lazım gt645M' in bir özelliği bu lenovonun bize vereceği bir lütuf değil.Hakkımız olanı istiyoruz hepsi bu.
  • Arkadaşlar güzel gelişmeler oluyor şuanda açıklayamam ama lütfen maillere devam edelim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarkan

sabah beni teleefondan aradılar uykuluydum tam hatırlamıyorum ama adam ekran kartının uygun stabil hızda çalıştığını fazlasının sisteme yük bindireceğin,i şuan lenovonun böyle bir şey yapmayacağını söyledi bi de sen kendin internettten bakarak bunu artırabilirsin dedi ancak anladığım kadarıyla maili lenovoya ileteceklermiş, belki daha yetkili ellere ulaşır mailimiz

Yeniden merhaba

Evet aynı şekilde bu sabah beni de 2 kez aradılar. Sanırım ekran kartıyla ilgili aynı şeyleri duyduk arkadaş ile. Farklı olan tek durum FN tuş kombinasyonu. Bu konuda çok fazla mail aldıklarını (Sanırım başarıyoruz arkadaşlar...) Bu yüzden Lenovo'nun bunu dikkate alarak yakın zamanda bir güncelleme duyuracağını TAHMİN ETTİĞİNİ söyledi telefonda ki arkadaş. Aynı zamanda tekrar SSD takmak istediğimi belirterek garanti koşullarını sorguladım. Maalesef ki bu modelde tüm parçalar tek bir kapak ile açıldığından ötürü cihazın garanti dışı KALABİLECEĞİNİ belirttiler. Riske almayacağımı ifade ettim... Hazır aramışlarken de bir adet recovery cd si sipariş ettim. Yurtdışından göndereceklerini söylediler. Beni de pek memnun ettiler.

• bende 3 tane mail attım bakalım sanırım bu işi halledeceğiz ama türkiyedeki lenovonun bunu yurtdışındaki lenovoya bildirmesi gerekiyor bizimkilerde o zeka o yürek varmıdır sanmıyorum :(
  • merhaba,
    burda yeniyim, bende yeni Z500 aldım, ve bu hotkey olayı canımı çok sıkmaya başladı. Buna bi çözüm bulunabildi mi acaba? bilginiz var mı ?
  • biraz durgun tarafına geldim sanırım forumun :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: whysougly

merhaba,
    burda yeniyim, bende yeni Z500 aldım, ve bu hotkey olayı canımı çok sıkmaya başladı. Buna bi çözüm bulunabildi mi acaba? bilginiz var mı ?

Bir arkadaş FN tuşları için küçük bir çözüm bulmuş belki işinize yarar.

http://forum.donanimhaber.com/m_75029898/tm.htm
  • teşekkürler, sanırım bu yardımcı olucak
  • Arkadaşlar iyi haberler yavaş yavaş geliyor.Fn tuşuna çözüm için uğraşılıyormuş.Lenovo'dan yanıt geldi.

The hotkey feauture will be switchable on the next BIOS update. However, we cannot give a exact date for the update file to be ready to download.

Best Regards

Kısayol özellik, bir sonraki BIOS güncelleme ile değiştirilebilir olacaktır. Ancak, indirmek için hazır olacak güncelleştirme dosyası için kesin bir tarih veremem.

Saygılarımızla

Fakat BIOS konusunda pekde umutlu değilim.

The reason you can not use Nvdia Boost with your graphics card is that Nvidia GT645M doesn't have this feature. Since laptops are not efficient and safe for overclocking, this feature is disabled. For more information about the features of your Graphics Controller you can visit "

Eğer grafik kartı ile NVDIA Boost kullanamamıyorsanız bunun nedeni Nvidia GT645M'in bu özelliğe sahip olmamasıdır. Dizüstü bilgisayarlar verimli ve overclock için güvenli değildir, bu özellik devre dışı bırakılır. Lütfen Graphics Controller özellikleri hakkında daha fazla bilgi için "ziyaret edebilirsiniz

E-mail üzerinden yanıt alan arkadaşlar cevap olarak şu yanıtı verin biraz da kendiniz birşeyler katabilirsiniz.

Z500 kullananlar olarak BIOS konusunda da kesin bir çözüm bekliyoruz.İletilerimizin Lenovo'ya (Yurtdışına) bizzat iletilmesi taraftarıyız.Verdiğiniz yanıt memnun edici değildir.Overclock değil hiç alakası yok Kartın hakkı olan 780 Mhz'ı BIOS ile çözmenizi istiyoruz.Sistemi yorması veya güvenliğiyle ilgili bir durum söz konusu değildir.Oyunlarda saat hızı 780 Mhz olmasının zararı olmıyacak ki bu hız sürekli çalışmıyacaktır.Sistem bir tarafa dursun Kullanıcı en azından bunu bilir.

Fn tuşu konusunda sıkıntının farkına varılması şu an için beni memnun ettiğiniz tek nokta.Fakat BIOS konusunda yetersiz kaldınız.
    Bu kartın hakkı bu değil.Biz 645'in tüm imkanlarından faydalanamıyoruz.MSI kullanıcılarını düşünüp bu soruna bir çare buluyorken aynı Atılımı Lenovo'dan da bekliyoruz.Şayet kullanıcıyı bir kenara bıraktığı vakit Lenovo Z500 kullanıcıları için bitmiştir.Y500'e geçişler başlayacak Z500 hakkında kötü bir iz bırakılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yıldırım Kemal -- 30 Mayıs 2013; 19:22:02 >

• Herkes tek tek teşekkürler, mail atan herkes benim için değil kendisi için mail atmış oluyor.. Geçtiğimiz gün Lenovo Turkiye Donanımhaber'e üye olup bana PM gönderdi bana ulaşmak için.. Fn tuşu için yol katedebildik fakat boost olayına garip bakıyorlar. Nvidia bu kartı bu şekilde çalışabilir şekilde üretmiş hatta gt645m kullanan başka markaların laptoplarında bu boost özelliği var. bkz:http://www.notebookcheck.net/Review-Clevo-W251EG-Barebones-Notebook.84092.0.html

Ayrıca:
    http://www.notebookcheck.net/fileadmin/_migrated/pics/turbo5_03.jpg

Bizim boost olayının Lenovo'nun elerinde olduğunu anlatan bir yazı var burada
    The implementation of this boost mode is done in the BIOS, but it is ultimately dependent upon the manufacturer of the laptop.
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-645M.81417.0.html

Lenovo'nun boost olayına hız aşırtma olarak bakıp tü kaka demesi biaz garip çünkü aynı lenovo başka modellerinde "GPU Boost'u kullanmakta.

Geçtiğimiz günlerde lenovoyu tekrar aradığımda bana "demo bios" göndereceklerini söylemişti telefondaki kişi ama ne gelen var giden..

Sonuç olarak mail'e devam arkadaşlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

Adres : lenovo_tr@teleperformance.com.tr

Hi, I have Lenovo Z500 since January 2012. My problems from GPU.So we have gt645M graphic card.But i can't play any latest game.Because we can't use nvidia boost technology to up 780 mhz.That's completely unacceptable.I hope you solve this problem soon with BIOS update.

Ad Soyad

S/N :

--------------------------------------------------------------------------------

İlk göndereceğiniz mailin altınada cihazın altında ki S/N kısmında yazan yerleri yani Seri No' sunu aynı şekilde yazarak gönderin(S/N: CB203... gibi).Daha sonra başka mail adresiniz varsada herhangi bir maili isimsiz kahraman olarakta yollayabilirsiniz

bu adrese neden türkçe yazmıyoruz karşıdaki kişiler türk

• quote:

Orijinalden alıntı: ozel_uretim

quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

Adres : lenovo_tr@teleperformance.com.tr

Hi, I have Lenovo Z500 since January 2012. My problems from GPU.So we have gt645M graphic card.But i can't play any latest game.Because we can't use nvidia boost technology to up 780 mhz.That's completely unacceptable.I hope you solve this problem soon with BIOS update.

Ad Soyad

S/N :

--------------------------------------------------------------------------------

İlk göndereceğiniz mailin altınada cihazın altında ki S/N kısmında yazan yerleri yani Seri No' sunu aynı şekilde yazarak gönderin(S/N: CB203... gibi).Daha sonra başka mail adresiniz varsada herhangi bir maili isimsiz kahraman olarakta yollayabilirsiniz

bu adrese neden türkçe yazmıyoruz karşıdaki kişiler türk

Beyler garip garip sorular sorup durmayın.Daha önce Lenovo Türkiye ile iletişime geçip durumu bildirdiğimizde bize geri dönüş yapılacağı söylenip geri dönüş yapılmadı 2 ay önce.Bu nedenle attığımız ingilizce maillerin Lenovo'nun BIOS departmanına iletileceği söylendiği için böyle yapıyoruz.

Ayrıca isteyen Türkçede yazabilir kimseyi zorlamıyoruz İngilizce yazıp gönderin diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 31 Mayıs 2013; 13:12:59 >

• Az önce Lenovo'dan aradılar.Nvıdia konusunda oldukca kararsız bir durum var ortada.Fakat Fn tuşu konusunda 3-4 ay gibi bir zaman diliminde BIOS güncellemesi yapılacağını bildirdi.Lenovo'nun uygun gördüğü Mhz bu rakam olduğu konusunda ısrarcılar.MSI gibi bir atılım yapacağınıda sanmıyorum.Galiba yavaş yavaş Y500'e doğru bir geçiş yapacağım.Tam verim alamadıkdan sonra Z500'ün anlamı ne.Çok iyi ilgilendiler fakat umduğumuzu bulamadık.Günün karı Bir adet Recovery cd'si
  • daha dün akşam aldım z500..
    hemen mailleri attım. elbette bir sonuç alınır. pes etmeyelim.
    z500 sahibi olsun olmasın bu başlığı okuyan arkadaşlar; mail ile bizi desteklerseniz sonuç alabiliriz.
  • FN tuşuyla ilgili bir çözümde halen sunulmadı arkadaşlar maillere devam edelim.
  • Arkadaşlar Bios update ile ilgili çabamız sonucunda dün bir güncelleme yayınlanmış.

Buradan indirebilirsiniz.
  • denedin mi o update'i. ne işe yarıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmeric

denedin mi o update'i. ne işe yarıyor?

Maalesef biosa deep sleep modu eklenmis ki ne oldugunu anlamadim. Onun harici hd4000 donma sorunlarini gidermek icin yapilmis. Fn tusu ile alakasi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir işe yaramıyor açıklamada 3d uygulamaların donma problemlerinin çözüldüğü yazıyor birde f12 tuşu fixi yazıyor ne olduğunu çözemedim hala.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.