Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
25
Favori
83.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Şimdi yeni olduğu için bunu göze almak zor olur ama daha sonra belki bu durumu deneyecem. Çünkü bu şekilde laptop kullanılmaz gibi duruyor arka planda olan güncellemeler de çok sıkıntı çıkarıyor. Veya bir kaç uygulama açılışında falan yavaşlık çok kötü bir durum.
  • Arkadaşlar ideapad 520 aldım. 2 3 gün oldu. 2400 e geldi. Tekra marketin kendi sitesinden aldım. Sağlam bi şekilde geldi.

    Valla ilk izlenimlerim çok iyi. Kasası çok sağlam hissiyat veriyor. Premium bi his veriyor. Kasası gerçekten ince. Mesela ekranı tek elle bi seferde açabiliyorsun. Menteşeyi iyi ayarlamışlar.

    Isınma ben pek hissetmedim şu ana kadar. Çok sağlam oyun oynamadım zaten. Bi araba yarışı oynadım ondada ısı hissetmedim zaten(60lara kadar çıktı). Fan çalışıyor ama sessiz yani hissetmiyosun.

    Ekranda herhangi bir ışık sızması görmedim siyah ekranda 510lardaki gibi bişi yok yani. Ekran güzel.mat.

    Parmak izi güzel.hızlı.

    Ayrıca ses çok iyi. Gerçekten sağlam ses var yeterlidir.

    Eksi yanlarıda şarj az gidiyor 3 saat falan .
    Birde mouse pad biraz daha iyi olabilirdi yani dokununca tık tık basmadan ses geliyor. Ama kalitesi iyi algılaması iyi.

    Velhasıl kelam şimdilik bilgisayr hoşuma gitti kötü bir durumunu görmedim. Almanızı tavsiye edebilirim. Tabi uzunun kullanımda ne olcak görücez. Onuda yazarım zaten :) şimdilik bu kadar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakindst -- 28 Eylül 2017; 13:43:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrıca bu HDD sesi ne iğrenç bi sestir bee :) hem yavaş hem cızır cızır :) en kısa zamanda ssd bulmak lazım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakindst S kullanıcısına yanıt
    Mekanik disk berbat aynen ssd aman dikkat et derim ben hemen alıp takmak istiyordum ama servis karşılamıyor bu durumu bu modellerde arka kapağı komple açmak gerektiği için garanti dışı kalıyormuş. Yoksa ben Ssd alıp takacaktım o derece. Aama ben hdd aynı şekilde takmak istiyorum ya dvd rom yerine yada m2 sata olarak alıp takıcam iki türlü.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba siz ssd alıp servise gönderip onlar taksa yine olmuyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Servisin dediğine göre donanım yükseltilmesi işlemini yapmıyoruz diyor. Kısaca teknik servis eskiden yapıyor olsa dahi şimdi yapmıyorlar sanırım. Bana denilen cevap bu tamamen. Sadece kullandığım cihazda komple açılması gerektiği için garanti dışı kalıyor. Sanırım Ideapad 10 larda hdd ulaşmak kolay ama bunda değil.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    ben ssd kullanıyorum. sorun belki batarya ile kullanırken de olabilir. .şarj da iken gayet iyi çalışıyor fakat bataryada iken performansı gözle görünür bir azalma oluyor.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    servise götürmenize gerek yok. 510 larda tek bir vida ile ssd takılıyor. garantisi bözulmuyor. Lenovo ideapad 510 İncelemesi
  • karadağlı123 K kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaşta 510 değil 520 serisi var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sakindst S kullanıcısına yanıt
    Benim bilgisayar ideapad 510- 15IKB 80SV00F5TX MODELİ. çok model çeşiti var. benim bilgisayarda ekran kartı 4 GB gt940 MX .Kapanyadan 2170 tl ye almıştım. ssd yide aliexpresten 60 gb i 90 tl ye aldım. 1 tb dıda dvdrom a taktım.
    özellikleri
    ŞLEMCİ Intel Core i5-7200U 2.50 GHz (Intel Turbo Boost Teknolojisiyle Max 3.10 GHz) 3 MB Önbellek
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i5
    RAM 8GB DDR4 RAM (tek ram)
    SABİT DİSK 60 gb ssd önbellek + 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
    İŞLETİM SİSTEMİ windows 10 single home
    EKRAN KARTI Nvidia GeForce GT 940MX 4 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
    ANTİVİRUZ : Webroot
    pes 2018 i 1080/1920 60 fps de takılmadan türkçe spikerli oynaya biliyorum.
    ışık sızması yaşamadım.
    Modelden modele farklı sorunlar oluyor anladığım.
    Isınma ve kasma hdd iken yaşadım. ssd den sonra bu sorunlarla karşılaşmadım. fan sesi esasta normal. mac air de windows 10 kullanırken inanılmaz fan sesi ve ısınma oluyordu ve batarya normalde ios da 7-8 saat giderken windows 10 da 2 saat bile gitmiyordu. lenovo da batarya normal kullanımda 4-5 saat- oyunda 2 saat gidiyor. İşletim sistemi windows oldukça takılma ve ısınma her bilgisayarda yaşanılacak. tabii kide mac de pes kurup oynayamıyorsunuz. her güzelin bir kusuru olacak . kusursuz ararsan da evlenmeyeceksin :-)
    not : tek ( yekpare ) klavye olmasından dolayı tuş kırılması yaşamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadağlı123 -- 2 Ekim 2017; 16:40:46 >




  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    forumda ideapad 520 diye bir sayfa açınız. burası ideapad 510 serisi için. kasa yapıları farklı anladığım. burada 510 serisi kullananlar grubu.
  • karadağlı123 K kullanıcısına yanıt
    Bataryada iken dengeli gibi platformda çalışıyor olabilir ben genelde hep yüksek performansda çalıştırıyorum diğer türlü zaten fazla uygulama veya fazla işlem yapıldığı zaman yetmiyor.
  • karadağlı123 K kullanıcısına yanıt
    Hdd hakikaten çok kötü cızır cızır ses olayı adamın sinirlerini hoplatmaya birebir resmen.
  • Bu bilgisayarlarda ips ekran mı var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetgox

    Bu bilgisayarlarda ips ekran mı var?

    evet ips full hd.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    garantiye gönderiniz. hdd niz arızalı olabilir. Dell bilgisayarda aynı dert vardı garantide değişim yaptılar. lenovo da yaşamadım.
  • karadağlı123 K kullanıcısına yanıt
    Bu sorunu sordum genelde ilk açılışta bu sorun oluyor daha sonrasında ise sesin azaldığını söylüyorlar eğer istiyorsanız gönderin bakalım dediler ama laptop daha yeni olduğu için şimdilik göndermeyi düşünmüyorum en az 1 ay o serviste kalır gibi duruyor benim o kadar bekleyecek zamanım ve başka bir bilgisayarım yok. Genelde işleri laptop üzerinden yaptığım için.

    Dediği gibi cızırtı sesi başlangıçta ve arada bir yapıyor ama şimdilik böyle kullanırım. Zaten bir kaç ay sonra ssd takmayı düşünüyorum bakalım.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Bu kadar saçma bir şey olabilir mi ya. Servis yapmayacakta Kars’taki çoban selami mi yapacak donanım yükseltme işlemini. Sadece tamir işleri için mi varmış servisleri...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Bence siz riski göze alıp kasanın arka kısmını açıp ssd takmayı ciddi anlamda düşünün. Bende daha önce hp marka laptop vardı ve aynı sizin laptobun kasası gibiydi. Ben bu sakar halimle 2 kere açmıştım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Ben bundan önceki iki laptopu garanti bittikten sonra hep kendim açtım yalnız her açtığımda bir vida olsun bir menteşesi olsun elimde kalmıştı plastik olunca sıkıntı oluyor onlarıda kendim daha sonrasında yapıştırıcı falan yaptım fakat şimdi 3400 gibi bir fiyat laptopa verdik daha 1 ay geçmeden içini açıp ssd takarsam daha sonrasında herhangi bir ölü piksel arıza sorununda elimde patlar adamlar kabul etmiyorlar.

    Hee şu var eğer aradan bir kaç ay geçtikten sonra bir fan temizliği işlemi için gönderirim o arada kendileri açacakları için bu işlemde 1 kaç ay idare edeceği için eğer o zamana kadar bir sorunda olmaz ise belki artık riski alırım. Ama şimdi bir sıkıntı hani öyle ssd elzem gibi bir durum yok ama mutlaka daha sonra düşünücem diğer laptop bozulmasa kesiin alacaktım kaldıki diğerinde 7200 rpm hdd vardı neredeyse ssd hızlarında işlem yapıyordum.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.