Şimdi Ara

lenovo ideacentre q180

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  lenovo ideacentre q180

    Evimde tv ye bağlayıp film izlemek ve download yapmak için bu ürünü düşünüyorum.Sizce nasıldır acaba
    lenovo q180



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicandemir -- 15 Ekim 2012; 13:36:58 >



  • Nedendir bilmiyorum, atom işlemciyi gördümmü hevesim geçiyor.
  • Vatan'dan %30 indirimle aldım. Media Playerlara para dökmekten sıkıldım. Her birinde ayrı dert üst üste toplasan media playerler çok daha pahalıya geliyor. 46" TV'ye taktım. 1 TB ve 3 TB harici hdd'leri de ilave ettim. Wi-Fi ile de evdeki ağa bağladım. XBMC'yi de kurdum. Lenovo'nun bu alet için çıkardığı klavyeyi de aldım. 24 saat download dışında, sunucu olarakta kullanıyorum. Media player olarak ta kullanıyorum. İşlemciden ben de tereddüt etmiştim ama 350 liraya aldığım WD TV Live Streaming Media Player'dan da kötü olamaz ya diyerek bu mini pc'yi aldım. KIsacası 650 liraya ummadığım bir konfor satın aldım. Dünya varmış. Haa bu arada isteyen varsa 200 liraya, boşa çıkan WD TV Live Streaming Media Player Satılıktır.
  • kumanda kullaışlımı.birde türkçe karakter sorunu varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: technomania34

    Vatan'dan %30 indirimle aldım. Media Playerlara para dökmekten sıkıldım. Her birinde ayrı dert üst üste toplasan media playerler çok daha pahalıya geliyor. 46" TV'ye taktım. 1 TB ve 3 TB harici hdd'leri de ilave ettim. Wi-Fi ile de evdeki ağa bağladım. XBMC'yi de kurdum. Lenovo'nun bu alet için çıkardığı klavyeyi de aldım. 24 saat download dışında, sunucu olarakta kullanıyorum. Media player olarak ta kullanıyorum. İşlemciden ben de tereddüt etmiştim ama 350 liraya aldığım WD TV Live Streaming Media Player'dan da kötü olamaz ya diyerek bu mini pc'yi aldım. KIsacası 650 liraya ummadığım bir konfor satın aldım. Dünya varmış. Haa bu arada isteyen varsa 200 liraya, boşa çıkan WD TV Live Streaming Media Player Satılıktır.

    Hocam mkv , blueray iso filmleri izlediyseniz izlenimlerini yazarmısınız? Hız durumu görüntü kalitesi falan...




  • Hangisini soruyorsunuz Lenovo'yu soruyorsanız eğer o zaten PC onda .mkv, blueray, .iso formatlarında sorun olması imkansız. Ama WD media palyer'ı soruyorsanız onda da sorun yok. O sadece 3TB'lık hddyi okurken takılıyor. Onun için WD media playeri emekli ettim.

    Bira arkadaş klavyeyi sormuş. O konuda klavye pek akıcı değil. Logitech'in Logitech Wireless Touch Keyboard K400 almadığıma pişman olarak an itibarı ile onun siparişini vermiş durumdayım. İsteyene Lenovo'nun klavyesi de satılıktır :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technomania34 -- 24 Ekim 2012; 18:30:32 >
  • Bu ürünü uygun fiyata nerden satınalabilirim ?
  • Ben bu PC den aylar önce aldım.Alalı beri BIOS güncellemesi çıkmasını bekliyorum.Ama nafile,çıkacağı da yok gibi.Cihazda SATA disk olduğu halde harddiski BIOS tan ya Disable ediyorsunuz ya da IDE mod çalıştırabiliyorsunuz.SATA nın gerçek verimini alabileceğiniz AHCI seçeneği yok.Lenovo türkiyeyi aradım,SATA 3 ten itibaren AHCI çıktı vs diye zırvaladılar.Bizim cihaz sata 2 barındırıyormuş da onda olmazmış da..Netice olarak cihazın açılması,dosya açması felan yavaş kalıyor gibi.USB3 uyumlu 2 TB hardiskim var.Bu aletin de USB 3. girişi var.Bağladım izliyorum ama sanki performansta bir eksiklik var gibi.Bu konuda önerisi olan kullanan bu cihazı optimize edebilen kimse var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: philaphi

    Bu ürünü uygun fiyata nerden satınalabilirim ?

    vatandan, belli kredi kartlarına taksitle epey indirim yapıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: technomania34

    Vatan'dan %30 indirimle aldım. Media Playerlara para dökmekten sıkıldım. Her birinde ayrı dert üst üste toplasan media playerler çok daha pahalıya geliyor. 46" TV'ye taktım. 1 TB ve 3 TB harici hdd'leri de ilave ettim. Wi-Fi ile de evdeki ağa bağladım. XBMC'yi de kurdum. Lenovo'nun bu alet için çıkardığı klavyeyi de aldım. 24 saat download dışında, sunucu olarakta kullanıyorum. Media player olarak ta kullanıyorum. İşlemciden ben de tereddüt etmiştim ama 350 liraya aldığım WD TV Live Streaming Media Player'dan da kötü olamaz ya diyerek bu mini pc'yi aldım. KIsacası 650 liraya ummadığım bir konfor satın aldım. Dünya varmış. Haa bu arada isteyen varsa 200 liraya, boşa çıkan WD TV Live Streaming Media Player Satılıktır.

    techno kardeş,cihazla aran nasıl, önerebileceğin şeyler var mı*




  • Arkadaşlar bu cihazla alakalı BIOS problemi olanlara şunu demek istiyorum. Bu ürünün yeni BIOS yazılımı elimde mevcut fakat denemesini yapmadım. Yakında bir okulun alım işi var, eğer olursa o ürünlerin BIOS yazılımı güncelleyip test ederim, birde makinelerin optimize edilmesi lazım, bu işlemleri yaparsam buradan BIOS dahil linkleri vermeye çalışırım, eğer unutmassam. Lenovo bu ürünün BIOS sürümünü resmen saklamış gibi, ThinkUpdate ile yapılıyor
  • http://www.viddler.com/v/ddd36fb8


    bunların yerine laptop almak mantıklı değilmi.700-800tl ye harici ekran kartlı laptop alınabilir.
  • 3 hafta kadar önce cihazı aldım. Arkadaşım tavsiye etti ve çok memnun olduğunu söyledi fakat aynı keyfi ben yaşayamadım. Cihazda bariz bir yavaşlık vardı, hiçbir bluray filmi akıcı izleyemiyordum, net üzerinden hiçbir canlı yayını akıcı izleyemiyordum. Ekran kartının driver ını güncelledim, gerekli güncellemeleri yaptım fakat hiçbirşey değişmedi. Alalı 10 gün olmasına rağmen servise bıraktım, hdd arızası olduğunu söylediler, değişim istedim ama sanal ticaretle aldığım için lenovo nun değişim prosedürü çok kötü olduğundan ne de olsa yeni hdd takıldı diyerek cihazı aldım. Hafta sonu evde denedim ve bir miktar hızlanma dışında hiçbirşeyin değişmediğini gördüm. Mesela net üzerinden maç yayınlarını izlerken aşırı bir yavaşlık var. Görüntü akıcı değil, neler neler denedim. Tabletimden full hd maçı izlerken bu cihazda görüntünün yavaş akması aşırı can sıkıcı. Zaten yarım saat kullandıktan sonra cihazda kasılmalar başlıyor. Geç tepki vermeler vesaire... Sonuç olarak cihazın ana distribütörüne ulaştım. Satıcıyla irtibata geçmenin zor olduğunu, satıcıya göndereceğimi, onların da size göndereceğini ve bu sürecin çok uzayacağını anlattım. Anlayış gösterdiler ve cihazı onlara lenovo dan aldığım değişim formuyla teslim ettim. Cihazdan çok soğudum aslında ve başka bir ürün almak istediğimi ilettim fakat satıcı firma yoluyla gelmediği için ancak birebir değişim olabileceğini söylediler. Bugün gidip yenisini alacağım ama umarım aynı sorunları yaşamam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spinmaster

    3 hafta kadar önce cihazı aldım. Arkadaşım tavsiye etti ve çok memnun olduğunu söyledi fakat aynı keyfi ben yaşayamadım. Cihazda bariz bir yavaşlık vardı, hiçbir bluray filmi akıcı izleyemiyordum, net üzerinden hiçbir canlı yayını akıcı izleyemiyordum. Ekran kartının driver ını güncelledim, gerekli güncellemeleri yaptım fakat hiçbirşey değişmedi. Alalı 10 gün olmasına rağmen servise bıraktım, hdd arızası olduğunu söylediler, değişim istedim ama sanal ticaretle aldığım için lenovo nun değişim prosedürü çok kötü olduğundan ne de olsa yeni hdd takıldı diyerek cihazı aldım. Hafta sonu evde denedim ve bir miktar hızlanma dışında hiçbirşeyin değişmediğini gördüm. Mesela net üzerinden maç yayınlarını izlerken aşırı bir yavaşlık var. Görüntü akıcı değil, neler neler denedim. Tabletimden full hd maçı izlerken bu cihazda görüntünün yavaş akması aşırı can sıkıcı. Zaten yarım saat kullandıktan sonra cihazda kasılmalar başlıyor. Geç tepki vermeler vesaire... Sonuç olarak cihazın ana distribütörüne ulaştım. Satıcıyla irtibata geçmenin zor olduğunu, satıcıya göndereceğimi, onların da size göndereceğini ve bu sürecin çok uzayacağını anlattım. Anlayış gösterdiler ve cihazı onlara lenovo dan aldığım değişim formuyla teslim ettim. Cihazdan çok soğudum aslında ve başka bir ürün almak istediğimi ilettim fakat satıcı firma yoluyla gelmediği için ancak birebir değişim olabileceğini söylediler. Bugün gidip yenisini alacağım ama umarım aynı sorunları yaşamam.

    eğer illa windows olsun demiyorsan xbmc nin openelec versiyonunu deneyebilirsiniz, yüklemenize bile gerek yok direk usb stick üzerinden çalışıyor netten araştırırsanız donanımı düşük olan sistemlerde gerçekten çok iyi performans sağlıyor




  • Bu cihazın görüntü aktarımında problem var. Youtube da veya başka tüm video sitelerindeki görüntülerde ciddi olarak takılma var. Seste sorun yok ama görüntü neredeyse tüm videolarda aynı...
    Hdmi kablo kalitesinden mi, modem ile bu cihaz yanyana duruyor, etkileniyor mu, hiç bilemiyorum ama ne yaparsam yapayım bu sorunu aşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.