Şimdi Ara

LENOVO G5070 İNTEL İ7 Sizce Alayımmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ÜRÜN BURDA

Arkadaşlar bu ürünü almayı düşünüyorum . Ben oyun bağımlısı biriyim . Kasa alamam çünkü ünüversitedeyim . Makine Mühendisliği okuyorum . Solid works falanda kullanıcam . Sizce işimi görürmü 3 - 4 yıl .

• Oyun bağımlısıysan r5 m230 ekran kartlı bilgisayardan uzak dur. 1000TL'lik i3 820m laptoplar bile oyunlarda daha iyi performans verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ritimsizzz R kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Oyun bağımlısıysan r5 m230 ekran kartlı bilgisayardan uzak dur. 1000TL'lik i3 820m laptoplar bile oyunlarda daha iyi performans verir.

arkadaş çok haklı, o ekran kartı oyun için alınacak bi kart değil, öylesine koymuşlar gibi duruyor. oyun için olacaksa i5 m serisi veya i5 h serisi bi işlemci (belki 5. nesil u serisi de olur) ve ekran kartı olarak nvidia tarafında en az gtx850m ddr5, amd olarak en az r9 m280x veya 6990m vs olmalı (ki bu amd olanları türkiye piyasasında bulmak çok zor).bu yüzden size önerim nvidia ekran kartı tercih etmeniz ve gtx850m ddr5 versiyon veya üstü almanız. hangisinin daha üst model olduğunu nerden anlayacağım derseniz, şöyle izah edeyim;

baştaki yazılı kodların anlamı
    sadece geforce olanlar en düşük modellerdir. numaralarına bakmadan eleyin
    gt'ler orta sınıf kartlardır, numaralarına bi bakın
    gtx'ler ort-üst veya üst sınıf kartlardır, sizin burdan seçim yapmanız lazım (ayrıca bu kısma dikkat etmek lazım, forumda çok alakasız modellerin, hatta sadece geforce olanların başına gtx yazan gördüm) siz sayılarına daha çok önem verin, gt ya da geforce yerine gtx yazsalar bile sayıdan anlarsınız kartın ne olduğunu, ne olmadığını).

sayıların anlamına gelirsek; gtx850m'i ele alalım
    ilk sayısı yani 8 serisini belirtir,bi nevi üretim yılı ama 8 sayısı 2008 demek değil, 2014 demek. 7 olsa 2013 demek olurdu, 9 olsa 2015 gibi.
    ikinci sayı, üretildiği zamanda o sene üretilen kartlar arasındaki performansına verilen puandır, nvidia laptop ekran kartlarında 8 üzerinden verir. yani 8 puan-7-6-5puan diye sıralı olduğunu düşünürseniz gtx850m, 5 puan ile bi nevi 2014'ün 4. sıradaki ekran kartıdır.
    (burda olay şöyle, 9 serisi 6 puanlık yani gtx960m, 8 serisi 6 puanlık yani gtx860m'den %10-15 civarı performanslıdır. genelde seri artınca %10 artış olur performansta. ama ikisi de 8 serisi olur da ortadaki sayı değişirse mesela gtx860m ile gtx870m arasında %15 civarı hatta belki daha fazla fark vardır. yani şöyle diyebiliriz; gtx870m>gtx960m>gtx860m gibi.
    3. sayı ise genelde 0 olmakla birlikte arada 5 olduğu da olur. tam olarak manasını bilmemekle birlikte, bi çeşit ara model diyebilirim. yani mesela gtx765m var, gtx760m'den iyi, gtx770m'den kötü.

sizin önceliğiniz ilk sayı ile ikinci sayının bi dengesini yakalamak. ama size net model verecek olursam 8 serisinden gtx850m ddr5 versiyon (ddr3 versiyonu da var, size yetmeyeceğini tahmin ediyorum) ve üstü; 9 serisinde gtx950m (ddr3 ve 5 versiyonları var yine, benim önerim ddr5 ama ddr3 versiyonu nasıldır bilemediğim için yorum yapmıyorum.) ve üstü

bütçenizi de göz önüne alırsak, victor markası bu konuda en iyi oyun performansı sunan marka olacaktır sizin için.

ayrıca asus'un gtx850m ddr3'lü bi modeli var, x550jk XO012D. aslında ekran kartı ddr3, size yetmez diye düşünüyorum ama karar sizin neticede, o yüzden modeli önerdim. normalde fiyat/performans ürünü olarak geçiyordu ama söveni de, öveni kadar çoktu. ayrıca üretimi bitti diye duydum, fiyatlara yansır yakında; hatta belki yansımıştır.

acer'ın bazı modelleri (tam model adını bilmiyorum vn7 falan var içinde, değişken biraz model adları çünkü) değişik ekran kartlı ve işlemcili kombinasyonlara sahip, bazen uygun fiyatlı güzel makineler bulunabiliyor.

ancak benim size asıl önerim, bütçe artırmanız ve monster'a yönelmeniz, performans konusunda sıkıntı yaşatmayacak makineleri vardır.

bütçe artıramam diyorsanız da, ilk söylediğim victor markası aynı mantıkta üretim yapar monster'la; sadece bazı özelliklerin daha düşük versiyonlarını da sunarak, daha uyguna güzel oyun laptop'ları alma şansı verir. mesela monster'da i5 işlemci bulamazsınız, hepsi i7 işlemcidir. ama victor isteyene i5, isteyene i7 seçeneği sunar gibi farklar. daha yükseği yine var, istemediğinizi kısmakta biraz daha özgürsünüz gibi gibi
    (ki bence piyasaya çıkarken ve performanslı laptop konusunda belli bi fiyat bandının üstünde başta monster ve msi, arada da başka markaların bi kaç ürünü, nerdeyse piyasayı domine etmişken yaptıkları en mantıklı şey buydu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 1 Haziran 2015; 13:12:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İ5 3210M mi? AMD A10-4600M mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.