Bildirim
İ5 3210M mi? AMD A10-4600M mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
hocam selam i5 olanı 2 çekirdek 4 izlek ve turbo core ile 3.1 ghzye kadar çıkabilen işlemci, açıkcası güzel bir sogutucu ile ısınmayan bir işlemci şunuda sölüyüm a10 apuda ise işlemcinin içindeki kart da var oyunları makul seviyede oda oynatabiliyor ve gerçek 4 çekirdek var normal frekansı 2.3 turbo ile 3.2 çıkıyor , açıkcası apu ile bilğim yok ama i5 hakkında arkadaşım kullanıyor ve nroton yüklü orjinal o çalışıyor ve 3-4 tane chrome ve bf3 açık %50 civarı kullanım var ekran kartları ve kasa kalitesi daha iyi olan hangisi ise onu alın
-
Dostum bildiğim kadarıyla biri çift diğeri 4 çekirdek ancak çekirdek performansı çok etkilemiyor diyorlar o yüzden i5 tercihim olur. Ne kadar aşmışda olsa yinede notebook alırken amd den korkmak lazım öğrenci evinde hala yumurta pişirmekte kullananlar var eski amd pc leri :) -
notebook inceleme sitesinde iki ürününde testlerine baktım üşenmeden... ne kadar benc ti encoding di ıvır zıvır varsa hepsinde intel öndeydi sebebide belli az çok kodların intele uyumlu olması yada oldurulması... günlük kullandığımız uygulamalarda da winrar da intel öndeydi yine fakat explorer da açılan sekme sayısında amd öndeydi... kullanım amacına göre değişecek yani.. sürekli encoding yada winrar kullanmıosan amd daha iyi işlemci olarak + grafiğide daha iyi -
quote:
Orijinalden alıntı: hpBloke
Laptop alacağım onun için hangi işlemci daha iyidir.
Model tvsiyeside verebilirsiniz.
amd a10 4600m uzerınde 7660g varkı bu grafık bırımı bazı yerlerde gt540m(gt630m] le kafa kafaya gelebılıyor a10 iyi bi işlemci sayılır saf işlem gücü olarak bırz gerı kalsada aradakı fark gunluk kullanım için anlaşılamayacaktır.A10 4600m 7660g+7670m olyor gnelde kombınasyon bu sekılde o yuzdeen a10 alın derım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer i5 in gpu su onboard yani hd4000 falan sa amd eğer harici bir gpu var ise nvdia 630m gibi intel olanı tercih etmelisiniz... -
7670m 630m dan daha iyi testlere bakın önce... -
quote:
Orijinalden alıntı: aldimverdimbenseniyendim
Dostum bildiğim kadarıyla biri çift diğeri 4 çekirdek ancak çekirdek performansı çok etkilemiyor diyorlar o yüzden i5 tercihim olur. Ne kadar aşmışda olsa yinede notebook alırken amd den korkmak lazım öğrenci evinde hala yumurta pişirmekte kullananlar var eski amd pc leri :)
Yapma canım yaa. Bu safsata hala yaşıyor mu ?
Soba olan en son AMD işlemciler Thunderbird-Thoroughbred serisi Athlon ve Athlon XP işlemcilerdi.
Buna göre Pentium 4 Prescott işlemcilerle yumurta pişirmeyi geçip kazan bile kaynatırız o zaman. Ki daha sonraki nesildir.
Şu anda hiçbir işlemcide kayda değer bir ısınma sorunu yoktur. Es çok ısınanlar da üst seviye intel I7 işlemcilerdir.
Ayrıca çok düşük perf düzeyinde olan modelleri saymazsak hali hazırda ısınmayan laptop ta yoktur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 20 Şubat 2013; 16:11:27 >
-
AMD A10 derdim 1ay önce sorsaydın.. fakat fm2 fm3 ler gelmeye başlıcaktır kanımca i5 3210m öneriyorum -
bencede i5 işlemci -
kuru kuruya i5 demekle olmuyor.. sebebinide açıklayın arkadaşları yanlış yönlendirmeyin bak ben açıkladım yukarda!!! -
hocam tercihin intelden yana olsun amd li laptopta ısınma sorunu olmayan göremedim daha ... -
Yıl olmuş 2013 hala amd ye ısınıyo diyenler var -
quote:
Orijinalden alıntı: carloska
kuru kuruya i5 demekle olmuyor.. sebebinide açıklayın arkadaşları yanlış yönlendirmeyin bak ben açıkladım yukarda!!!
http://forum.donanimhaber.com/m_69639105/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69639105
Hem konu sahibine hem sana önerim girip okumanız. Bizzat kendim A10 4600M + 7670M kullandım ve hala kullanıyorum eğer oyun oynacaksan sakın alma derim !
i5 i falan bilemem ama bu 2 li yetersiz oyunları low dan yukarı açamazsın onda bile 30 fps yi görmek için takla atarsın. Bizzat kullanmış birisi olarak söylüyorum bunları kuru kuruya demiyorum. OC falan yapmadım ne kadar artar performansı bilemem ama zaten içinde gelen APU dan hiç bir şey bekleme. 7670M sana sadece oyunları açar. Oda düşük çözünürlük ve ayarlarda. 7670M belki iyidir ama bu kezde cpu çok kötü olmalı ki bu kadar düşük performans veriyor dersin. 4600M alma 7670M i de bana sorarsan alma ama OC ile ne olur bilinmez.
Ve 7670M GT 630 dan iyidir belki testler böyle diyor ama ben 7670M aldığım için pişmanım , bana da forumda i5 seviyesindedir diyenler vardı sağolsunlar öyle herkesin dediğine güvenilmez lafını bana kanıtladırlar. Sonuç olarak oyun oynayacaksan uzak dur o sistemden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 21 Şubat 2013; 16:08:28 >
-
1500 e i7 3xxx serisi notebooklar varken 4600m notebook lar en fazla 1200 eder.. sorun oyun performansında değil verdiğiniz fiyatta... kaldıki oyun açarken ekran kartı ayarlarında yüksek performansı seçmek gerekiyor diye biliyorum oto olarak geçmiyor harici ekran kartına geçse bile bazı oyunlar çift ekran kartı desteklemediği için daha yüksek olan harici ekran kartını kullanır işlemcideki ekran kartı boşta kalır buda performansı etkiliyor doğal olarak -
yani
i5 artı hd4000 düşük kalite oyunlarda iş görürmü? -
quote:
Orijinalden alıntı: Ripskill
quote:
kuru kuruya i5 demekle olmuyor.. sebebinide açıklayın arkadaşları yanlış yönlendirmeyin bak ben açıkladım yukarda!!!
Hem konu sahibine hem sana önerim girip okumanız. Bizzat kendim A10 4600M + 7670M kullandım ve hala kullanıyorum eğer oyun oynacaksan sakın alma derim !
i5 i falan bilemem ama bu 2 li yetersiz oyunları low dan yukarı açamazsın onda bile 30 fps yi görmek için takla atarsın. Bizzat kullanmış birisi olarak söylüyorum bunları kuru kuruya demiyorum. OC falan yapmadım ne kadar artar performansı bilemem ama zaten içinde gelen APU dan hiç bir şey bekleme. 7670M sana sadece oyunları açar. Oda düşük çözünürlük ve ayarlarda. 7670M belki iyidir ama bu kezde cpu çok kötü olmalı ki bu kadar düşük performans veriyor dersin. 4600M alma 7670M i de bana sorarsan alma ama OC ile ne olur bilinmez.
Ve 7670M GT 630 dan iyidir belki testler böyle diyor ama ben 7670M aldığım için pişmanım , bana da forumda i5 seviyesindedir diyenler vardı sağolsunlar öyle herkesin dediğine güvenilmez lafını bana kanıtladırlar. Sonuç olarak oyun oynayacaksan uzak dur o sistemden.
Ripskill arkadaşım bir şey soracam sana, A10'lu sistemde oyun ayarlarını maksimum düzeye getirip mi oynuyorsun, yoksa orta ya da düşük ayarlarda mı oynuyorsun? Şöyle ki, forumda da konusu vardı, A4'lü asus k53 serisi laptoplarda da benzer donanım mevcut. Oyun ayarlarını orta veya düşük kaliteye getirince sadece işlemci üzerindeki grafik birimi devreye giriyor, oyun ayarları yüksek seviyeye getirince harici kart da kullanılıyor ve performans ciddi oranda artıyordu. Acaba diyorum, sizde de böyle bir durum söz konusu olabilir mi, yani sadece işlemci üzerindeki grafik birimi kulanılıyor olabilir mi?
Ekleme: Bahsettiğim konuyu buldum, bir inceleyin isterseniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_54929456/mpage_1/f_/key_//tm.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 23 Şubat 2013; 17:03:30 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: kırmızımercimek
quote:
Orijinalden alıntı: Ripskill
quote:
Ripskill arkadaşım bir şey soracam sana, A10'lu sistemde oyun ayarlarını maksimum düzeye getirip mi oynuyorsun, yoksa orta ya da düşük ayarlarda mı oynuyorsun? Şöyle ki, forumda da konusu vardı, A4'lü asus k53 serisi laptoplarda da benzer donanım mevcut. Oyun ayarlarını orta veya düşük kaliteye getirince sadece işlemci üzerindeki grafik birimi devreye giriyor, oyun ayarları yüksek seviyeye getirince harici kart da kullanılıyor ve performans ciddi oranda artıyordu. Acaba diyorum, sizde de böyle bir durum söz konusu olabilir mi, yani sadece işlemci üzerindeki grafik birimi kulanılıyor olabilir mi?
Ekleme: Bahsettiğim konuyu buldum, bir inceleyin isterseniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_54929456/mpage_1/f_/key_//tm.htm
Teşekkür ederim tavsiye için. Denedim diye hatırlıyorum aynıydı ama tekrar bir deneyip sonuçları konunun aslına yazarım. Gerçi çözünürlük düşürmüyorum sadece ayarları düşürüyordum cpu ya yük binmesi için çözünürlüğü de düşürmek gerek diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drakeshark -- 23 Şubat 2013; 17:35:49 >
-
AMD işlemcilerin grafik birimleri güçlü olduğu için, düşük ayarlarda sadece dahili grafik birimini kullanmaya çalışıyor, bu yüzden böyle bir sonuç çıkıyor. Çözünürlüğün yanı sıra grafik kalitesini de artırınca yük harici karta biniyor, böylelikle CF şeklinde kullanıyorsun ekran kartlarını ve performansı artıyor. A4 3300 ve 6650m'li sistemde bu şekilde ciddi performans artışı olduysa, senin sistemde de benzer artış olmalıdır. -
oyun için a10-4600m onboard lı(hd4000) i5 ten daha iyi performans verir. Tekrar ediyorum eğer i5 olanda harici ekran kartı yoksa amd tercih edilmelidir...
Benzer içerikler
- i5 mi i7 mi
- itopya indirim kodu
- amd fx 8350
- precision boost overdrive
- noctua nt-h2
- snapdragon 8 gen 2
- dimensity 9500
- snapdragon 8 elite
- mediatek dimensity 8400
- amd ryzen 5 9600
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X