Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.022
Cevap
12
Favori
81.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Su anda fikrim biraz daha 50mm summilux'e kaydi. Noctilux dusunmuyorum, kullanim zorlugu acisindan bana uymuyor, cok buyuk, benim icin pratik degil.

    Karar vermis olmak lensi almak anlamina gelmiyor, cunku piyasada lens yok. Ne zamandan beri lens bekliyorum, henuz yeni parti gelmedi. Bu sebeple yeni partide 50mm 'lux ile 75mm 'cron'u ayni anda bulursam test edip karar vermek istiyorum.

    50mm 'lux review'u icin...http://www.stevehuffphoto.com/2010/07/02/the-leica-50-summilux-asph-on-the-leica-m9/


    75mm'cron review'u icin...http://www.stevehuffphoto.com/2010/02/10/the-leica-75-summicron-asph-lens-review/




  • türkiye'de olsaydınız birkaç adres çok faydalı olabilrdi. yurtdışında herkes sıradayken, istanbulda rahatlıkla bulunabiliyor tüm ürünler. malum talep buralarda az.
  • @ asukrumercan

    50 mm. Summilux benim de dikkatimi çeken bir lens, incelemelerini ve fotoğraflarını gördüğüm kadarıyla Leica M9 sahibi olsam, mutlaka alırdım.
    50 mm. Noctilux için 10 000 USD olarak bir fiyat geçmiş, bence fazla. Güzel bir lens ama o meblağı hak eder mi, burası muamma.
  • Makina ve lensinizi güle güle kullanın. Ben uzun zamandır digital bir rangefinder almak istiyorum. Fiyatını karşılamam o kadar kolay değil o yüzden çok beğensem de M9 alamayacağım sanırım. Ancak kullanılmış M8.2 bakıyorum. M9'a göre dezavantajı olan 1.33 crop factor benim için önemli değil. Zira .ok geniş açı istemiyorum. Muhtemelen sadece tek bir lens ile kullanacağım. Bu da 50 mm olsun istediğimden 35 summilux'e bakacağım (zira x1.33 ile 47 mm ye denk gelir). M9'un diğer önemli avantajı ise 18 megapizel çözünürlük. Bu da benim için tamamen önemsiz zira M8.2'nin 10.3 megapixeli tam istediğim kadar. Büyük dosyalardan nefret ettiğim gibi dev baskılar da yapmayacağım. Geriye bit derinliği ve mikrokontrastta M9 üstünlüğü kalıyor ki M8.2 ile farkı çok minimal. M8.2 nin bir üstün yanı bile var. LCD ekranı safir kristal yani çizilmiyor. (M8'in üstün yanı da diğerlerinde olmayan 1/8000 obtüratör hızı ki 1.4 ve diğer hızlı lenslerle gün ışığında "wide open" resim çekebiliyorsunuz).

    Gelgelelim para durumu sebebiyle Epson RD1 almayı düşündüm. Sensörü 5 megapixel bir sony, Nikon D100 deki deniyor galiba. Buna rağmen jpg resim kalitesi inanılmaz derecede güzel. 1000 dolara bulunuyor ve makina tasarımı çok güzel. Dahası Leica!da olmayan 1:1 vizöre sahip. Yani vizörde küöültme büyütme yok. 2 göz açık çerçeveyi gezdirerek kompozisyon yapmak çok rahat. Bu makinayı alarak Leica lensler ile kullanmak mantıklı zira lensler iyi yatırım ve ilerde M9.2 M10 filan çıkınca para olursa alınabilir vs. Ancak üretim kalitesi çok düşük bir makina. Ürün standardı yok. Rangefinder base bazılarında yamuk ve dğzeltmek için sökmek gerekiyor (ancak internette nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi mevcut). Makinanın teknolojisi de artık nuhnebiden kalma. Gel gör ki çektiği resimler hala çok çok iyi. (Tabii her makinada olduğu gibi bunda da öeken kişide marifetin %80'i. Ancak dediğim ABD'den getirteceğimden kötü bir tanesine denk gelirsem diye alamadım bunu da.

    Leicaların bir iyi tarafı da verilen para çipe gitmiyor. Yakın değere ve bazen de daha yüksek fiyata bile satılabiliyorlar. Tabii makinayı kaybetmek çaldırmak kırmak durumları var. Her ne kadar Leica garantisi süper de olsa bazen Türkiyeden bu iş kolay değil.

    Nikon D90'ımı sattım. Nikon flaşlarımı ve kalan 2-3 lensimi de satacağım. Bir sürü lens taşımak, çok fazla ayar, makinanın büyüklüğü vs. gına getirdi. Bunca yıldan sonra anladım ki DSLR bana göre değil. Basitlik ve kısıtlanmışlık öok daha üretken sonuçlar getiriyor. Tek bir lens almak istememin sebebi de o. Her çeşit konu öekmek istemiyorum. Hem portre, hem makro, hem wildlife, hem spor filan öekmek fotografçılığı ileri taşımıyor zaten. Hayattan kareler, röportaj stili seyler benim istediğim. Aksi halde hemen D700 alırdım. O da 12 megapixel istediğim gibi ve FF üstelik. Ama yeter artık. Basit ama mükemmel resim kalitesi olan, sığ alan derinliği sağlayabilen ve hızlı lenslere sahip ve sınırlı, yani bir amaca yönelik makina istiyorum. O da Leica.

    Olympus EP2 ve Panny GF1 de iyi, ufak ve kullanışlılar ama crop factor 2 ve resim kalitesi tam istediğim gibi değil. Leica resimleri iyi ellerde çok başka.

    Bu arada Zeiss manuel M lansler de süperler. Bazılarının özellikle Leica kadar hastaları var. Fiyatları da çok daha hesaplı.
    Bunun yanında eski legacy lensler de son derece kaliteli. Angenieuxler Voigtlanderlar vs.

    Sanırım M8.2 almalıyım ama önce şu implantlarım ve zircon protezlerim bir bitsin hele. Umarım D700 veya M4/3 almak zorunda kalmam ancak şu da bir gerçek, fotoğraf çekmesini bilmek makinadan biraz daha önemli her zaman.

    Uzun yazı için kusura bakmayın biraz içimi döktüm.




  • Sayın Fennezs, implant ve zircon işleri gerçekten bir Leica M9 fiyatına gelmiştir, geçmiş olsun.... Uluslararası piyasada iyi bir ikinci el M8.2 bulabilirsiniz diye düşünüyorum, zaten artık üretimden kalktı. Yazdığınız gibi Leica makinalar çok değer kaybetmiyor, özellikle lens piyasası çok özelliği olan bir piyasa, 30 yıllık lensler bile çok pahalı fiyatlara satılıyor.

    Ben de bu aralar, lens sipariş etmeyi düşünüyorum, Almanya'dan... 50mm f1.4 2800 euro, 75mm f2 2600 euro... Sadece iki lens kombinasyonu düşündüğüm için bendeki 28mm f2 ile hangi lens daha mantıklı olur??? önceki mesajlarda biraz konuştuk ama tam kararımı henüz veremedim.. bakalım artık..

    Bu arada adettendir diye bir çöl tırmanış foto'su ekleyeyim.. leica m9+28mm f2 summicron... iso 160, f2, 1/45s

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..


    Bu da kroplanmış hali..

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..




  • Şükrü bey selamlar,
    Dişler M9+50 mm Noctilux (f/0.95) %fiyatına geliyor açıkçası!

    Sizin M9 full frame, 28 güzel bir geniş açı. Buna kesinlikle 50 mm Summilux Asph. (f/1.4) almalısınız.
    Zira 35 alırsanız çok yakın olacaklar, 24 mm niz olsaydı 35 almak mantıklı olabilirdi. 35'in de yeni versiyonunu alın derdim o zaman ama daha satılmaya başlamadı. Eskisinde focus shift sorunu çıkabiliyor.

    Bahsettiğim 50 mm'nin avantajı Leica'nın en iyi lenslerinden biri olması. Kaldı ki 50 mm normal insan görüşünü en iyi temsil eden resmi verir. (İnsan oldukça geniş açı görür ama farkındalığın yöneldiği alan olarak diyelim 50 mm en doğalı, gerçi bazılarına göre bu 35 mm dir) Ek olarak portre çekimleri çok daha güzel olur zira insan yüzü en doğal yani distorsiyon en az sekilde 70-135 arası çıkar. Bence 85 mm . Tamma 50 cok daha az ama 35'e gore daha iyi en azından.

    Bu arada M mount'un en büyük özellişi sadece Leica değil diğer legacy lenslerden de yararlanabilmesi. Bunlar arasında 100 doların altında bazı eski lensler de dahil. Ancak ozellikle Zeiss ve Voigtlander bazı lensler Leica'nın %98'i kadar iyidir. Zeiss ZM 50 mm f/2 Planar mesela bazıları için eşsizdir. Leica ya tercih ederler. Hem de 750 dolar filan. Bunun yanında Voigtlander (CV) 50 mm Nokton 1.5, sıfırı USD 400 fiyatıyla bulunmaz nimet. Leicadan kesinlikle daha iyi değil ama bazı fotograflar var ki inanamazsınız. Ya da CV 50 mm f 1.1 sadece 1000 dolar hatta Hong Kong da 750-800. Yani kısacası 2 adet güzel leica lensten sonra zevk için bu tip lensler alabilirsiniz.

    Bu arada elinizde dünyanın en iyi fotoğraf makinası ve lensleri varken mutlaka fotografcılık üzerine çalışın, mümkünse bir kursa gidin. Online olanlar bile faydalı.
    Yukarıdaki fotonuzdan yola cıkarak yazdım bunları samimiyetinize sığınarak, zira sadece deneme amaçlı değilse bu foto ne yazık ki artistik ya da dokümanter bir değer taşımıyor. Bu işi iyi öğrenince bırakın M9'u uyduruk bir kompakt fotograf makinası ile bile harika resimler alabilirsiniz. Eminim ilerleyen günlerde çok gelişecektir fotoğraflarınız.

    X1, M8 ve cesitli Leica ve CV lenslerle filan cok begendiğim fotoğraflar ceken amatör biri var şu linkte onu da paylaşayım sizlerle:
    http://www.dangrabbit.com/photography/




  • Sayin Fennezs,

    anladigim kadari ile genel konsensus 50mm summilux lehine, benim de tercihim boyle olsun. Fotografcilik hakkinda ise yerden goge kadar haklisiniz, makinayi alirken yaptigim arastirmayi ne yazikki fotograf cekmek yonunde yapamiyorum, zaten iki aya yakin bir zaman gecmesine ragmen ancak 150'e yakin foto cektim, bunlar da daha makinayi ogrenme asamasi bile degil.

    Arabistan'da foto cekmek te cok kolay degil, neredeyse tum publik alanlarda foto cekmek yasak, hava sartlari disarisi icinde genelde uygun olmuyor, sicak ve tozlu. (stars wars filmindeki col gezegeninden hic farki yok, zaten giyim tarzida benziyor )

    Online fotografcilik hakkinda onerebileceginiz bir kurs olursa benim icin cok faydali olur, gecenlerde ufak bir web arastirmasi yaptim ama bir sonuca ulasamadim.

    Gorusmek uzere.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m3l1h

    hocam öncelikle hayırlı olsun çok detaylı okuyamadım maalesef yorgun olduğum için. leica konusunda hertürlü lens ve makine sorularını özelden ya da buradan iletirseniz elimden geldiğince yardımcı olurum. X1, M9, M8, Digilux 3 ve D-lux 3 kullanıyoruz (babam ve kardeşim ile birlikte) ve 50 mm f/0.95 ten istediğin ölçülere kadar lens yelpazesine sahibim. aynı şekilde aksesuarların da tamamı mevcut (hadgrip ten tut hard case lere kadar) yani kısacası, bir ürün almadan önce performansını falan merak ettiğiniz birşey olduğunda nacizane fikrimi beyan edebilirim. sizin gibi leica kullanıcılarının artması dileği ile. (seti merak edenler ya da bazı mesajlardan anladığım kadarı ile inanmayanlar için şu an yurtdışında olduğumdan resimleri yollayamıyacağım ama 7 gün içinde foto basma makinem ile küçük stüdyomun resimlerini yollarım )


    Setinizi gormeye gerek olacagini sanmiyorum.

    Fakat kendinizin cektigi f/.95'den fotograflar gormek isterim, ne kadar profesyonelsiniz bilemiyorum ama online olarak bulabilecegim f/.95 yerine sizinkileri gormek daha anlamli olacaktir benim icin.

    Tesekkurler




  • Şükrü bey online çeşitli kaynaklar var ama hep kopuk kopuk.
    Ücretli ama iyi olanlar da var ancak çeşitli ödevleriniz filan olacak yani zaman ayırmanız gerekir.
    Özellikle Leica veya dijital değil genel ama kaliteli bir tane şu mesela (USD 298)

    http://www.overgaard.dk/the-thorsten-overgaard-photography-extension-course.html

    Olur da DSLR'ye yönelmek ya da bazı lenslerden vazgeçip başkalarını almak isterseniz sizin eskilere uygun bir fiyatla ben talibim.

    İyi çekimler.




  • tabi efendim o.95 ile çektiğim resimleri yurtiçine gelir gelmez koyacağım. çok üst düzey çekim yaptığım söylenemez, daha bu işte yeni sayılırım, babamın zoruyla başlamıştım son yıllardır vazgeçemediğim bir tutku oldu fotoğraf. resimleri geldiğim zaman paylaşırım hemde sizin için bir sonuç olur neticede ustaların çektiği resimlerin bazıları insana lensin ne denli kaliteli olduğu konusunda yanıltıcı olabiliyor. saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m3l1h

    tabi efendim o.95 ile çektiğim resimleri yurtiçine gelir gelmez koyacağım. çok üst düzey çekim yaptığım söylenemez, daha bu işte yeni sayılırım, babamın zoruyla başlamıştım son yıllardır vazgeçemediğim bir tutku oldu fotoğraf. resimleri geldiğim zaman paylaşırım hemde sizin için bir sonuç olur neticede ustaların çektiği resimlerin bazıları insana lensin ne denli kaliteli olduğu konusunda yanıltıcı olabiliyor. saygılarımla.



    Tesekkurler, bekliyorum dort gozle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fennezs

    Şükrü bey online çeşitli kaynaklar var ama hep kopuk kopuk.
    Ücretli ama iyi olanlar da var ancak çeşitli ödevleriniz filan olacak yani zaman ayırmanız gerekir.
    Özellikle Leica veya dijital değil genel ama kaliteli bir tane şu mesela (USD 298)

    http://www.overgaard.dk/the-thorsten-overgaard-photography-extension-course.html

    Olur da DSLR'ye yönelmek ya da bazı lenslerden vazgeçip başkalarını almak isterseniz sizin eskilere uygun bir fiyatla ben talibim.

    İyi çekimler.



    Sayın Fennezs, verdiğiniz link için teşekkürler, kapsamlı bir site incelemek biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Bu arada canım sıkıldı, Almanya Leica bayileri ile irtibata geçtim, bana prepaid order ile 12-14 hafta sonrasında 50mm f1.4 summilux temin edebileceklerini söylüyorlar, talep fazlaymış...

    Bakalım ya Bahreyn Leica bayisinin getirmesin bekleyeceğim yada Almanya'ya sipariş geçeceğim, karar veremedim....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fennezs

    Şükrü bey online çeşitli kaynaklar var ama hep kopuk kopuk.
    Ücretli ama iyi olanlar da var ancak çeşitli ödevleriniz filan olacak yani zaman ayırmanız gerekir.
    Özellikle Leica veya dijital değil genel ama kaliteli bir tane şu mesela (USD 298)

    http://www.overgaard.dk/the-thorsten-overgaard-photography-extension-course.html

    Olur da DSLR'ye yönelmek ya da bazı lenslerden vazgeçip başkalarını almak isterseniz sizin eskilere uygun bir fiyatla ben talibim.

    İyi çekimler.



    Sayın Fennezs, verdiğiniz link için teşekkürler, kapsamlı bir site incelemek biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Bu arada canım sıkıldı, Almanya Leica bayileri ile irtibata geçtim, bana prepaid order ile 12-14 hafta sonrasında 50mm f1.4 summilux temin edebileceklerini söylüyorlar, talep fazlaymış...

    Bakalım ya Bahreyn Leica bayisinin getirmesin bekleyeceğim yada Almanya'ya sipariş geçeceğim, karar veremedim....




  • Sayın Ardıçlı2000,

    Bugün ikinci bir mail attım firmaya, bizim ortadoğu usülü, bir başka yöntemi yokmudur bu lensi almanın diye..

    For the lens, I know there is a high demand, but 12-14 weeks period is not a
    short time period, is this the only way to buy the lens? Is there any chance
    to check for the other dealers?


    Best Regards

    Dr. A Sukru Mercan


    Şöyle de bir cevap geldi...

    Dear Dr. Mercan,

    thank you for your kind mail ! Actually you can tri to find a faster way,
    but
    I received every day orders from all over the world and so I do know that
    it wont be easy to find it faster !

    Bes regards

    Nicolas Uhl

    Rahn GmbH

    Foto & Fine Art
    Leica Galerie Frankfurt
    Am Salzhaus 2
    60311 Frankfurt Main


    kısaca istediğin kadar ara bulamazsın ve beklersin diyor...

    Türkiye'de şimdiye kadar ülkemizi yöneten sevgili politikacılarımız sayesinde ülkemiz ortadoğu'nu süpergücü olmasına rağmen bireysel alımgücü açısından Mısır, Ürdün seviyelerinde dolaştığından bu fiyatlar biraz pahalı gelebilir ama dünya piyasası ne yazıkki böyle... neyse politika yapmayayım..

    Sonuçta lens piyasada yok.....




  • Bahreyn'de bulamaz misiniz acaba?
  • f0.95 ile çekim yapmanın avantajlarını verdiğiniz linkteki seal konserinde gördüm. o ortamda inanılmaz net bir kare elde edilmiş.

    öte yandan konu ile alakalı değil belki ama Türkiye'de şimdiye kadar ülkemizi yöneten sevgili politikacılarımız sayesinde ülkemiz ortadoğu'nu süpergücü bu söyleminizde herhalde parantez içine kocaman bir ünlem koymak istediniz. şuan itibari ile gayet aciz bir ülkedir ne yazikki Türkiye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cromartie

    f0.95 ile çekim yapmanın avantajlarını verdiğiniz linkteki seal konserinde gördüm. o ortamda inanılmaz net bir kare elde edilmiş.

    öte yandan konu ile alakalı değil belki ama Türkiye'de şimdiye kadar ülkemizi yöneten sevgili politikacılarımız sayesinde ülkemiz ortadoğu'nu süpergücü bu söyleminizde herhalde parantez içine kocaman bir ünlem koymak istediniz. şuan itibari ile gayet aciz bir ülkedir ne yazikki Türkiye.



    Sayin Cromartie, ne yazikki ulkenin dustugu durumun farkinda olmayip, birkac doldurus hareket ile superguc olunabilecegini dusunen insanlar var, hemde mecliste... isin vahim durumu da bu. Arabistan'da oldugum icin ortadogu penceresinden olaya bakma sansim oluyor, nihayet Araplar kendileri birsey yapmadan kendileri icin birseyler yapabilecek baska bir ulke bulduklari icin cok seviniyorlar. Hatta akillarinca doldurusa getirip, savas cikmasi lazim, Turkiye buyuk ulke gibi doldurus dusunceleri de var. ters bir durumda da bizmi soyledik diyecekler... neyse biraz daha acilirsam olay buyuyebilir, bizde kraldan cok kralcilar vardir, burada kapatayim konuyu...

    quote:

    Bahreyn'de bulamaz misiniz acaba?


    Sayin Komazec, Bahreyn leica bayisi iki aydan beri lensleri bekliyor, hala getiremediler. Suudi arabistan'da Dubai'de ve Abu Dabi'de, Turkiye'de de yok. (Bu ulkelerdeki su anda satista olan toplam leica lens sayisi da 10-15 civarinda, sikinti tum lenslerde var)

    Bu herhalde uretim kapasitesi ile ilgili, ozellikle leica M9 sonrasi fazla talep oldu, uretim yetisemiyor.

    Bahreyn bayisi onumuzdeki hafta parti gelebilir diyor, bekliyoruz, gerci son 2 aydan beri onumuzdeki hafta (next week insallah) diyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Sayın Ardıçlı2000,

    Bugün ikinci bir mail attım firmaya, bizim ortadoğu usülü, bir başka yöntemi yokmudur bu lensi almanın diye..

    For the lens, I know there is a high demand, but 12-14 weeks period is not a
    short time period, is this the only way to buy the lens? Is there any chance
    to check for the other dealers?


    Best Regards

    Dr. A Sukru Mercan


    Şöyle de bir cevap geldi...

    Dear Dr. Mercan,

    thank you for your kind mail ! Actually you can tri to find a faster way,
    but
    I received every day orders from all over the world and so I do know that
    it wont be easy to find it faster !

    Bes regards

    Nicolas Uhl

    Rahn GmbH

    Foto & Fine Art
    Leica Galerie Frankfurt
    Am Salzhaus 2
    60311 Frankfurt Main


    kısaca istediğin kadar ara bulamazsın ve beklersin diyor...

    Türkiye'de şimdiye kadar ülkemizi yöneten sevgili politikacılarımız sayesinde ülkemiz ortadoğu'nu süpergücü olmasına rağmen bireysel alımgücü açısından Mısır, Ürdün seviyelerinde dolaştığından bu fiyatlar biraz pahalı gelebilir ama dünya piyasası ne yazıkki böyle... neyse politika yapmayayım..

    Sonuçta lens piyasada yok.....


    Bence adam mailinde "bulursunuz ama hani pekj de mümkün değil" demiş.
    Bnce siz %20 sine kadar ya da istediğiniz bir miktarda fazla ödemeye razıyım yeterki hızlı olsun diye bir mail atın, sonuç farklı olabilir.

    sonuçta imkansız demiyor, kolay olmayacaktır diyor, günde binlerce istek alıyorum diyor.
    zor yol ne onu bir sorun isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 21 Temmuz 2010; 16:05:01 >




  • ya hiç bu işlere gerek yok arkadaşlar, istediğiniz lensi temin edecek yerler istanbulda mevcut. benimde bizzat alışveriş yaptığım yerler aynı zmanada. piiyasada bulamadığınız tüm makina ve lensleri tedarik edebiliyor. artık fabrikada üretimde falan adamı mı var buraların bilmiyorum arzu edene pm atarım ismimi de veririm gittiğinizde yardımcı olurlarç düşünen arkadaşlar pm atsın bana. ha ama yurtdışı kargo falan nolur bilemem, halledilmeyecek şeyler değildir tabi ki. x1, m9 ve çoğu lensi millet göremeden elimde oldu, ve yurtdışında millet sırada bu ürünler için malum. ha s2 falan isteyen arkadaşlarda gidip temin edebilirler
  • Sayin m3l1h,

    Bahsettiginiz lenslerin leica garanti belgeleri var mi?, web'te register edince bir sorun cikmasin..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.