Şimdi Ara

ledli sonsuz ayna yapımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
11.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    resimdekini yapacağım ama tam olarak anlayamadım nasıl yapıldığı videoda var ama tam olarak aşamaları ve malzemeleri anlayamadım ve ingilizcemde biraz kıttır açıkcası. bilen veya yardım etmek isteyen varmı ?
    http://www.vidivodo.com/video/sonsuz-ayna-nasil-yapilir/677417
    http://www.timsah.com/Aynada-sonsuza-giden-isik-illuzyonu/qrdMPAwNXU1

• Bunu dikdörtgen ev masasına yapılmış videosu vardı,, iki adet çift yönlü ayna gibi birşey ile yapılıyor.
    Birinci ayna tabana konuyor, ara kenara led konuyor. Üstüne tekrar ayna ama işte püf nokta burda. ledin ışığını aşağı yansıtacak, üstten bakınca görülecek. bende bir ara araştırdım. Casus ayna gibi bir ayna ve dikkat edilmesi gereken, sizin karşı taraftan izlenirken. sizin ayna olarak gördüğünüz bir cam teknolojisi..
    Kısaca özetleyim, camın birisi (yalnışım varsa düzeltin) bir taraftan bakınca ayna, diğer taraftan bakınca şeffaf.
    Bu büyük ihtimal üstteki cam.

Alttaki ise normal ayna olabilir, üstteki ışığı tekrarlayan sonzuzlayan. Acet Stayla.. dersiniz olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Bunu dikdörtgen ev masasına yapılmış videosu vardı,, iki adet çift yönlü ayna gibi birşey ile yapılıyor.
    Birinci ayna tabana konuyor, ara kenara led konuyor. Üstüne tekrar ayna ama işte püf nokta burda. ledin ışığını aşağı yansıtacak, üstten bakınca görülecek. bende bir ara araştırdım. Casus ayna gibi bir ayna ve dikkat edilmesi gereken, sizin karşı taraftan izlenirken. sizin ayna olarak gördüğünüz bir cam teknolojisi..
    Kısaca özetleyim, camın birisi (yalnışım varsa düzeltin) bir taraftan bakınca ayna, diğer taraftan bakınca şeffaf.
    Bu büyük ihtimal üstteki cam.

Alttaki ise normal ayna olabilir, üstteki ışığı tekrarlayan sonzuzlayan. Acet Stayla.. dersiniz olursa

yani alta ayna üstede aynalı cam gibi birşeymi koyuluyor ?

• Öyle bir şey, Durumları açıklayacak olursak;

1. Durum; üstten bakılınca, led yok. çalışınca aradaki (ledler kenara döşeli) led ışıklar alt aynada tekrarlanmış olarak görünüyor.

2. Durum; Ledler yanınca aşağıda ışık kaynağı oluştuğundan, üstteki cam yukarıdan görülebilir konuma geçiyor.
    Üst camın alt yüzü ayna görevinde olduğundan, aradaki yanan led ışığını alttaki cama yansıtıyor. İşte burada dediğim gibi bütün roller üs camın sırrında. Ayrıca, Acet staylamı- Acet Mirrors olarak değiştiriyorum. led yanınca farklı, sönünce farklı konumlara geçtiği için tam anlatamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Öyle bir şey, Durumları açıklayacak olursak;

1. Durum; üstten bakılınca, led yok. çalışınca aradaki (ledler kenara döşeli) led ışıklar alt aynada tekrarlanmış olarak görünüyor.

2. Durum; Ledler yanınca aşağıda ışık kaynağı oluştuğundan, üstteki cam yukarıdan görülebilir konuma geçiyor.
    Üst camın alt yüzü ayna görevinde olduğundan, aradaki yanan led ışığını alttaki cama yansıtıyor. İşte burada dediğim gibi bütün roller üs camın sırrında. Ayrıca, Acet staylamı- Acet Mirrors olarak değiştiriyorum. led yanınca farklı, sönünce farklı konumlara geçtiği için tam anlatamıyorum

yok anlatıyorsun ama bu iş biraz karışık olduğundan tam anlaşılmıyor ama anladım gibi en yakın zamanda deneyeceğim

• Arkadaşlar aslında çok basit önce normal aynayı alt kısma koyuyoruz ortaya led döşüyoruz aynı ebatlarda kesilmiş bildiğimiz saydam cam a ön yüzü aynaya gelecek şekilde arabarlda kullanılan ayna film siyah filmin aynalı olanını saydam cama kaplıyoruz onu birleştirdikten sonra led yanınca aynı şekilde 3 boyut oluşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efecag

Arkadaşlar aslında çok basit önce normal aynayı alt kısma koyuyoruz ortaya led döşüyoruz aynı ebatlarda kesilmiş bildiğimiz saydam cam a ön yüzü aynaya gelecek şekilde arabarlda kullanılan ayna film siyah filmin aynalı olanını saydam cama kaplıyoruz onu birleştirdikten sonra led yanınca aynı şekilde 3 boyut oluşuyor.

bilgi için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar,
    çeşitli ölçülerde ve farklı alanlara sonsuz ayna uygulamaları yapmaktayız. Sitemizi ziyaret edip inceleyebilirsiniz.

www.sonsuzaynaizmir.weebly.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonsuzaynaizmir -- 16 Nisan 2013; 21:38:14 >
  • araba camlarını kapladıkları filmle deneyen var mı bunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzaynaizmir

Arkadaşlar,
    çeşitli ölçülerde ve farklı alanlara sonsuz ayna uygulamaları yapmaktayız. Sitemizi ziyaret edip inceleyebilirsiniz.

www.sonsuzaynaizmir.weebly.com

Vay arkadaş, hemen ticarete dökmüşler işi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.