Şimdi Ara

Ledli anahtar nasıl bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
43.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Aracımın çakmak çıkışına giden elektriği istediğim zaman açıp kapatabilmek için ledli anahtar aldım fakat nasıl bağlayacağımı bilemedim. Şöyle ki, çakmağa giden 2 adet kablo var. Ben bu kablolardan birisini kesip araya bu anahtarı bağlamam gerektiğini düşünüyordum. Fakat anahtarda 3 adet bağlantı noktası var, ortadaki ayak ne için yapılmış? Bir de, evde küçük bir şema hazırlayıp denediğimde çalışmadı.
    Acaba farklı bir çalışma prensipleri mi var bu anahtarların?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim, işte anahtar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

LED'li Anahtar Bağlantısı

LED'li anahtarlar, aydınlatma devrelerine kolayca entegre edilebilen çok yönlü cihazlardır. İşte adım adım LED'li anahtar bağlantısı kılavuzu:

Malzemeler:

• LED'li anahtar
    • Elektrik kabloları (genellikle kırmızı, siyah ve beyaz)
    • Yalıtım bandı
    • Tornavida

Bağlantı Şeması:

• 3 Bacaklı Işıklı Anahtar Bağlantısı:

• Kırmızı kabloyu anahtardaki "L" terminaline bağla.
      • Siyah kabloyu anahtardaki "L1" terminaline bağla.
      • Beyaz kabloyu anahtardaki "N" terminaline bağla.
    • Elektrikli Soba Anahtar Bağlantısı:

• Kırmızı kabloyu sobadaki "L" terminaline bağla.
      • Siyah kabloyu sobadaki "N" terminaline bağla.

Bağlantı Adımları:

1. Gücü devreden çıkar.
    2. LED'li anahtarın bağlantı terminallerini belirle.
    3. Elektrik kablolarını sıyır ve ilgili terminallere bağla (bağlantı şemasına uy).
    4. Bağlantıları yalıtım bandı ile sabitle.
    5. Gücü aç ve anahtarın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Notlar:

• Her zaman yerel elektrik yönetmeliklerine uy.
    • Emin değilsen veya elektrik bilgin yoksa, kalifiye bir elektrikçiye danış.
    • Bağlantı yapmadan önce tüm kabloların doğru şekilde yalıtıldığından emin ol.
    • LED'li anahtarları aşırı yükleme.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anahtarın üzerinde çalışma voltaj aralıgı yazıyormu?
    Bu anahtar led ve 12v'luga pek benzemiyorda
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

Anahtarın üzerinde çalışma voltaj aralıgı yazıyormu?
    Bu anahtar led ve 12v'luga pek benzemiyorda

20A 125VAC
    15A 250VAC

Bunlar yazıyor hocam, uyumsuz mu şimdi 12Volta ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizBaransel!

20A 125VAC
    15A 250VAC

Bu anahtar genelde elektrikli ısıtıcı (soba) tarzı cihazlarda kullanılır, ac gerilimle çalışır .12v içinde kullanılabilir( aç/kapa yapar ) fakat ışıksız bir anahtardan farkı kalmayacaktır

12v ile ışık yanmaz,dolayısıyla bir bakıma uyumsuz denilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 3 Aralık 2012; 15:41:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

20A 125VAC
    15A 250VAC

Bu anahtar genelde elektrikli ısıtıcı (soba) tarzı cihazlarda kullanılır, ac gerilimle çalışır .12v içinde kullanılabilir( aç/kapa yapar ) fakat ışıksız bir anahtardan farkı kalmayacaktır

12v ile ışık yanmaz,dolayısıyla bir bakıma uyumsuz denilebilir

Hadi yaaa Peki uyumlusunu nasıl bulurum hocam, üstünde ne yazar ? Birde ortadaki ayağa ne bağlamam lazım?

• Yapı olarak aynısı olmasada benzerlerini 12v dc olarak ararsanız bulabileceginizi düşünüyorum.
    Işıklı anahtarlarda ışıgın yanması için ac gerilimde nötr,dc gerilimde eksi baglantıya ihtiyaç duyulur
  • Tamamdır, teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Tamamdır, teşekkür ediyorum.

• oto parça satan yerlerden arayın olmadı neoen lambayı söküp led takın..
  • Aynısını PC psu suna taktım kırmızı led takıp. İki adet ince düz tornavida ile içini dikkatlice açıp kırmızı mantar led takabilirsin. 1k ohm direnç bağlamayı da unutma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VRMS

Yapı olarak aynısı olmasada benzerlerini 12v dc olarak ararsanız bulabileceginizi düşünüyorum.
    Işıklı anahtarlarda ışıgın yanması için ac gerilimde nötr,dc gerilimde eksi baglantıya ihtiyaç duyulur

lambanın uc gırısınden bırıne + baglıyoruz dıgerıne - baglıyoruz. 12v anahtarda ısıgın yanması ıcın dıger bolume gene - baglıyoruz derken zaten getırmıs oldugumuz eksıyı mı ıkı yere de aynı anda baglıyoruz? yoksa baska yerden eksı cekılıyorsa nereden cekılıyor bı detaylı anlatanı bulamadım yav.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu anahtar 220V AC anahtardır, DC'yi de açıp kapatır ancak içerisinde ışığı yanmaz.
    içerisinde küçük bir neon ampül vardır, kontrol kalemlerinde olandan. ve uygun şekilde bağlanmıştır sizin özel bir
    bağlantı yapmanıza gerek yok. normal bir anahtar gibi bağladığınızda anahtar devreyi açtığında lambası da
    zaten yanacaktır. ancak içerisinde neon lamba olduğu için, lambanın yanması için en az 60V ve AC voltaj gerekmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 354burak

quote:

Yapı olarak aynısı olmasada benzerlerini 12v dc olarak ararsanız bulabileceginizi düşünüyorum.

lambanın uc gırısınden bırıne + baglıyoruz dıgerıne - baglıyoruz. 12v anahtarda ısıgın yanması ıcın dıger bolume gene - baglıyoruz derken zaten getırmıs oldugumuz eksıyı mı ıkı yere de aynı anda baglıyoruz? yoksa baska yerden eksı cekılıyorsa nereden cekılıyor bı detaylı anlatanı bulamadım yav.

Basit baglantı şekli şöyledir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 22 Ocak 2016; 15:49:08 >

• quote:

quote:

quote:

resım gorulmuyor kardesım

• quote:

quote:

quote:

tesekkurler kardesım sımdı anladım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Aynısını PC psu suna taktım kırmızı led takıp. İki adet ince düz tornavida ile içini dikkatlice açıp kırmızı mantar led takabilirsin. 1k ohm direnç bağlamayı da unutma.

Devreye neden 1kohm r bağladığımızı açıklar mısınız acaba? Akan akımı azaltmak için olsa bu sefer ledden az akım geçecek yanmama ihtimali de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurborden

quote:

Aynısını PC psu suna taktım kırmızı led takıp. İki adet ince düz tornavida ile içini dikkatlice açıp kırmızı mantar led takabilirsin. 1k ohm direnç bağlamayı da unutma.

Devreye neden 1kohm r bağladığımızı açıklar mısınız acaba? Akan akımı azaltmak için olsa bu sefer ledden az akım geçecek yanmama ihtimali de var.

Tek kırmızı led 12V ile çalışacaksa 1k 1k2 direnç yeterlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam anladım da direnç niye bağlıyoruz, direk dümdüz bağlayalım 12 V ile çalışsın niye bölüyorsun voltajı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam anladım da direnç niye bağlıyoruz, direk dümdüz bağlayalım 12 V ile çalışsın niye bölüyorsun voltajı ?

Bağla 12 volta direk.

Ne olduğunu gör.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• konu çok eski ancak bendede 3 pinli 1 0 2 anahtar mevcut orta konumunda kapalı olması için eksi voltajı hangi bacaktan vermeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüsami -- 19 Nisan 2023; 6:28:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.