Şimdi Ara

Ledin kisa araliklarla sonmesi (sorun cozuldu !!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bugune kadar hep proteus'ta simulasyon yaptim. Gecen hafta ilk kez gercek hayatta nasil calistigini denemek istedim. PIC ile yapilan ilk devre (Elektronigin "Hello World" u ) bir cikistan led yakmayi denedim ancak boyle bir durumla karsilastim nedeni guc kaynagim mi acaba ? Eski 300 wattlik bilgisayar guc kaynagi kullandim. Devrenin nasil calistigini gorebilirsiniz

Youtube

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 28 Haziran 2008; 10:56:18 >

• Pic bir sebepten dolayı reset atıyor olabilir ama emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

Pic bir sebepten dolayı reset atıyor olabilir ama emin değilim
    ledin 2 ayağıda pice bağlı görünüyor öncelikle bir ayağını pinten çıkart ve 100ohm ile anot veya katot hangisiyse ona bağla, sonrada pice yüklediğin programı sigorta değerleriyle buraya yaz program kendisini sürekli yeniden bağlatıyorsa sebebi buda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsz

ledin 2 ayağıda pice bağlı görünüyor öncelikle bir ayağını pinten çıkart ve 100ohm ile anot veya katot hangisiyse ona bağla, sonrada pice yüklediğin programı sigorta değerleriyle buraya yaz program kendisini sürekli yeniden bağlatıyorsa sebebi buda olabilir.

Alıntıları Göster
    #include "C:\Documents and Settings\Bulent\Desktop\led denemesi\led denemesi.h" 
    #include <16F84A.h>

#FUSES NOWDT //No Watch Dog Timer
    #FUSES XT //Crystal osc <= 4mhz
    #FUSES PUT //No Power Up Timer
    #FUSES NOPROTECT //Code not protected from reading

#use delay(clock=4000000)

#define led pin_b4

void main()
    {

setup_timer_0(RTCC_INTERNAL|RTCC_DIV_1);

while(1)
    {
    output_high(led);
    }
    }

• quote:

Orijinalden alıntı: roswellx

#include "C:\Documents and Settings\Bulent\Desktop\led denemesi\led denemesi.h" 
    #include <16F84A.h>

#FUSES NOWDT //No Watch Dog Timer
    #FUSES XT //Crystal osc <= 4mhz
    #FUSES PUT //No Power Up Timer
    #FUSES NOPROTECT //Code not protected from reading

#use delay(clock=4000000)

#define led pin_b4

void main()
    {

while(1)
    {
    output_high(led);
    }
    }

Alıntıları Göster
    anlamadim gitti hersey normal calisiyor gibi yani buton uygulamalari da yapiyorum bu arada pic16f84a ile calisiyorum 4 Mhz kristalle, bu yanip sonmeler disinda hersey normal gozukuyor...

• quote:

anlamadim gitti hersey normal calisiyor gibi yani buton uygulamalari da yapiyorum bu arada pic16f84a ile calisiyorum 4 Mhz kristalle, bu yanip sonmeler disinda hersey normal gozukuyor...

Alıntıları Göster
    lcd bagladim ondan da arka isik gidip geliyor ayni sekilde.Dogrudan guc kaynagina bagladigimda ise kesinlikle bu tur atlamalar olmuyor
  • quote:

lcd bagladim ondan da arka isik gidip geliyor ayni sekilde.Dogrudan guc kaynagina bagladigimda ise kesinlikle bu tur atlamalar olmuyor

Alıntıları Göster
    bu arada kullandigim kondansatorler 33pFlik acaba onun mu etkisi var. Datasheetinde 22pf yaziyordu sanirim ben bunlari 877a icin almistim ama onuda programlayamiyorum elimdeki programlayici ile

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Guneslik sarkmasi cozumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bu arada kullandigim kondansatorler 33pFlik acaba onun mu etkisi var. Datasheetinde 22pf yaziyordu sanirim ben bunlari 877a icin almistim ama onuda programlayamiyorum elimdeki programlayici ile

Alıntıları Göster
    Watchdog timer özelliği çalışıyor olmalı. "#fuses nowdt" şeklinde yazman bunun çalışmayacağını garantilemez. Programlayıcı yazılımı kaynak kodlarda belirtilip hex dosyasına geçirilen configürasyon bilgisini illa da yazacak diye birşey yok. Programlayıcı yazılımında konfigurasyon durumunu görmen ve gerekirse manuel olarak ayarlaman gerekir.

Ayrıca meseleyle alakası yok ama bu

"#FUSES PUT //No Power Up Timer"

iyi bir fikir değil. Power-Up timer entegrenin stabil bir şekilde çalışmaya başlamasına yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Watchdog timer özelliği çalışıyor olmalı. "#fuses nowdt" şeklinde yazman bunun çalışmayacağını garantilemez. Programlayıcı yazılımı kaynak kodlarda belirtilip hex dosyasına geçirilen configürasyon bilgisini illa da yazacak diye birşey yok. Programlayıcı yazılımında konfigurasyon durumunu görmen ve gerekirse manuel olarak ayarlaman gerekir.

Ayrıca meseleyle alakası yok ama bu

"#FUSES PUT //No Power Up Timer"

iyi bir fikir değil. Power-Up timer entegrenin stabil bir şekilde çalışmaya başlamasına yardımcı olur.

Alıntıları Göster
    ikisinide kaldirdim soyle bir screenshot vereyim en iyisi

ICPROG
    CCS C

**resimler silinmis yeniden ss cekene kadar malesef askiya alicam bu olayi **

bu arada test etmis olduk bu site ise yaramaz daha bugun ekledim resimleri hemen silmisler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 27 Haziran 2008; 22:44:55 >

• quote:

ikisinide kaldirdim soyle bir screenshot vereyim en iyisi

ICPROG
    CCS C

**resimler silinmis yeniden ss cekene kadar malesef askiya alicam bu olayi **

bu arada test etmis olduk bu site ise yaramaz daha bugun ekledim resimleri hemen silmisler

Alıntıları Göster
    PIC ustalari hadi gosterin ustaliginizi

• quote:

Alıntıları Göster
    Entegreyi okutunca konf. bitleri ekranda yine olması gerektiği gibi görünüyor mu hiç denedin mi? Görünmüyorsa konfigürasyonu ayarladıktan sonra komut->konfigurasyonu_programla komutunu çalıştır.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Verdiğin linklerdeki resimleri göremiyoruz resimler kaynağında yok

bu dili bilmiyorum ama yukarıdaki kod timer0 ı programlıyor gibi görünüyor ve bence çok gereksiz.
    kondansatörleri değiştirmeni öneririm yada çıkart hiç takma 16f84 ü 33pf ile çalıştırmayı hiç denemedim açıkcası nasıl çalışır bilmiyorum sigoralara gelince Watchdog Timer (programlayıcıda WDT diye geçer) ve Power Up Timer(PWRT) aktif gerisi pasif olmalı, kristal seçiminide XT olarak ayarla programlayıcıda bunlara rağmen çalışmassa kristalleri değiştirip vereceğim hex koduyla birdaha dene

http://rapid-share.com/files/125459676/Led_Calisma.hex.html

Aradaki - yi çıkart

• quote:

Verdiğin linklerdeki resimleri göremiyoruz resimler kaynağında yok

bu dili bilmiyorum ama yukarıdaki kod timer0 ı programlıyor gibi görünüyor ve bence çok gereksiz.
    kondansatörleri değiştirmeni öneririm yada çıkart hiç takma 16f84 ü 33pf ile çalıştırmayı hiç denemedim açıkcası nasıl çalışır bilmiyorum sigoralara gelince Watchdog Timer (programlayıcıda WDT diye geçer) ve Power Up Timer(PWRT) aktif gerisi pasif olmalı, kristal seçiminide XT olarak ayarla programlayıcıda bunlara rağmen çalışmassa kristalleri değiştirip vereceğim hex koduyla birdaha dene

Aradaki - yi çıkart

Alıntıları Göster
    Proteus'da bunun simulasyonunda watchdog timer surekli resetlendi diye uyari veriyor... Bu proteus simulasyon icin guvenilir degil sanirim...

bu arada kullandigin derleyici nedir ? benim CCS C ile yazdigim program bellegi sizinkinden daha cok sisirmisde HItech mi kullaniyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 27 Haziran 2008; 22:55:54 >

• quote:

Proteus'da bunun simulasyonunda watchdog timer surekli resetlendi diye uyari veriyor... Bu proteus simulasyon icin guvenilir degil sanirim...

bu arada kullandigin derleyici nedir ? benim CCS C ile yazdigim program bellegi sizinkinden daha cok sisirmisde HItech mi kullaniyorsun?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: roswellx

fikir vermesi açısından iyi ama gerçekçi sonuçları sıklıkla verememe gibi bir sorunu var

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

LED e seri direnç koyuyormusun? bir şema verebilirmisin? ayrıca sorunu pic de arama lcd nin arka planı d aynı şekilde davranıyorsa beslemede bir sorun var demektir. şema verebilirsen bir bakalım???

• quote:

Orijinalden alıntı: r2d2droids

quote:

LED e seri direnç koyuyormusun? bir şema verebilirmisin? ayrıca sorunu pic de arama lcd nin arka planı d aynı şekilde davranıyorsa beslemede bir sorun var demektir. şema verebilirsen bir bakalım???

Alıntıları Göster
    devre bu Vss de bagli. Guc kaynagi da eski p4 bilgisayarimdan cikma. Gri ile yesili kisa devrede tutarak calistiriyorum. Sonra da +5V icin kirmizi 0 icinde siyah renkli kabloyu kullaniyorum

not: semada gosterilen 16f84 ben 16f84a ile gerceklestirmeye calisiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 28 Haziran 2008; 0:40:32 >

• quote:

devre bu Vss de bagli. Guc kaynagi da eski p4 bilgisayarimdan cikma. Gri ile yesili kisa devrede tutarak calistiriyorum. Sonra da +5V icin kirmizi 0 icinde siyah renkli kabloyu kullaniyorum

not: semada gosterilen 16f84 ben 16f84a ile gerceklestirmeye calisiyorum.

Alıntıları Göster
    ve kırmızı-siyah uçlarına voltmetre bağlayınca 5V görüyorsun dimi?

• quote:

ve kırmızı-siyah uçlarına voltmetre bağlayınca 5V görüyorsun dimi?

Alıntıları Göster
    bu arada yeşili gri ye değil siyaha bağlamalısın...
  • quote:

bu arada yeşili gri ye değil siyaha bağlamalısın...

Alıntıları Göster
    1.) MCLR ayağına bağladığın R1 direncinin değeri 4,7k veya 10k olmalı
    2.) Kondansatörleri 22pF ile değiştir veya toptan çıkart
    3.) Voltmetreyle ölçüm yaparak pice 5v girdiğine emin ol (pic 2,5V-5,5V aralığında çalışır fazlası zarar )
    4.) Ölçü aletini direnç kademesini kullanarak bütün parçaların board üzerine iyi yerleştiğine emin ol temassız ayaklarda buna sebep olabiliyor.
    5.) Bunları yapmana rağmen yine olmassa bu hex kodunu yükleyip dene

Aradaki - yi çıkart

Kolay gelsin sorun çözülmesse yine yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsz -- 28 Haziran 2008; 10:26:01 >

• quote:

1.) MCLR ayağına bağladığın R1 direncinin değeri 4,7k veya 10k olmalı
    2.) Kondansatörleri 22pF ile değiştir veya toptan çıkart
    3.) Voltmetreyle ölçüm yaparak pice 5v girdiğine emin ol (pic 2,5V-5,5V aralığında çalışır fazlası zarar )
    4.) Ölçü aletini direnç kademesini kullanarak bütün parçaların board üzerine iyi yerleştiğine emin ol temassız ayaklarda buna sebep olabiliyor.
    5.) Bunları yapmana rağmen yine olmassa bu hex kodunu yükleyip dene

Aradaki - yi çıkart

Kolay gelsin sorun çözülmesse yine yaz

Alıntıları Göster
    r2d2droids ve samed2005 ikinizede ayri ayri cok tesekkur ediyorum sorun guc kaynagindanmis daha dogrusu r2d2droids da dedigi gibi griyi yesile degil siyaha baglamak gerekiyormus simdi ayni konfigrusyonla denedim hicbirseyi degistirmeden sadece yesilden siyaha aldim calisti. Halbu ki; onceden de cikislara 5 volt geliyordu bende o yuzden suphelenmedim guc kaynagindan ama simdi hersey yolunda

not: turkcem iyice bozulmaya baslamis, ben birazda turkce kitap okuyayim gurbet ellerde iyice anlasilmaz hale gelecek guzelim anadilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roswellx -- 28 Haziran 2008; 10:54:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.