Şimdi Ara

LEDB7000 backlight bleed(clouding) resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Samsung LEDB7000 model televizyonu yaklaşık 3 hafta önce aldım, Natural ayarlarda hafif kafanlık bir odada izliyorum. Arka ışığı da gözümü almasın diye biraz kıstım ama, ben karanlık sahnelerde ekranın ortasında yuvarlak biçiminde bir parlaklık görüyorum.

Resimleride şu şekilde

Sizce panelde bir sorun mu var
    yoksa bütün paneller böylemi ?
    Gerçekten hiç memnun değilim bu durumdan. Paramın geri iadesini taleb edeceğim eğer değişimden gelen üründe aynı şekilde çıkar ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lmarion -- 5 Mayıs 2010; 0:59:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joven

Sizdeki sorun backlight bleeding sorunu LCD panellerde gorulmesi muhtemel sorunlardan birtanesi
    Kimi panellerde cok azda olsa gorulur ama sizin lg panelde seyir zevkini etkiler duzeyde var
    Uretici markalar butip durumlarda olabilecek LCD panellere ozgu bir durum der kimi servislerde
    Cok azda olsa hatali panel olarak degerlendirir ve degisim yapar

LG panel? Samsung TV'de?

Zaten Samsung panellerde çok görülür bu bleeding, diğer markalarda daha azdır.
  • Bu olaya gıcık oluyorum..Kenarlarda hemen hemen çoğu panelde karşılaşıyorsun,ama ortada olması gerçekten felaket..Tv alacağım,ama karar veremiyorum bu olay yüzünden.Samsung 32B6000VW modelini alacaktım,bu konuyu okuduktan sonra kesinlikle Samsung alacağımı sanmıyorum..

1500-2500 tl arası bir tv alacağım,önceliğim Led modellerde.PlayStation3,Xbox360 da kullanacağım ve bluray film izleyeceğim çoğunlukla.Hangi Tv yi alma konusunda bir türlü karar veremiyorum..

Şu olay çok önemli arkadaşlar:

quote:

Karanlık bir ortamda, siyah bir ekran açıkken ekranın sağında solunda altında veya üstünde hafif bir renk açıklığı oluyor mu?

Tam siyaha en yakın görüntüyü hangi modelde alabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 7 Mayıs 2010; 10:39:18 >
  • LG LH 3000 42'' tv aldığımda (kardeşime) kanal değiştirirken ekranın ortasında elips şeklinde, yarım metreye yakın boyutta bir beyazımsı leke oluşuyordu.Hemen servisi aradım hatalı bu ürün diye. Değilmiş, ve şöyle yapmamı istedi; ambalajdan çıkan temizleme bezini (kuru halde) lekeli bölge üstünde çok hafif bastırarak gezdirmemi söyledi. Bu işlemi yaparken fazla basınç uygulanmayacakmış. Gerçekten gitti o leke ve bir daha ortaya çıkmadı.

3 ay sonra ben de aynı Tv'nin 47'' olanını aldım, yukarda anlattığım olay olmadı. Servisin ifadesine göre birçok tv de olabiliyormuş, bahsettiğim silme işlemi sonucunda geçiyormuş. Aynı şeymi başına gelen bilmem ama denemende yarar var.(Silmeyi tv kapalıyken yapıyorsun)
  • wNchstR,

İhtiyacınızın cevabı 46" ve üzerinde var ne yazık ki... Dediğiniz gibi çoğu panelde bu mevcut, çerçeye yakın yerlerde olması rahatsız etmiyor fakat Sony EX500 gibi serilerde orta kısımlarda çıktığını çok okuyoruz bu da seyir zevkini bozuyor...

Yalnız PS3 için LED LCD tercihinizin nedenini sormak istiyorum, LCD yerine LED LCD seçip input lag artışını göz ardı etmeyi mi planlıyorsunuz?
  • Anladığım kadarıyla Led tavsiye etmiyorsun konsol için..Şu an 32SL8000 kullanıyorum(yansımadan şikayetçi değilim) sence değiştirmeli miyim? Eğer değiştirmeli isem hangi modeli önerirsin dostum? İlgin için teşekkür ederim
  • İyi geceler

1-Yukarıda Sn.Lmarion un Samy panelinde;olması gerekenden çok daha fazla Bleeding ve ışık şiddetinin fazla olması sebebiylede
    Cloud-effect te oluşmuş+böyle bir panel Screen-uniformity de bozuktur(buda olması gerekenden çok fazla bozuk olur bu panelde!!)

Bu olay aslında tipik/klasik Sony panellerdeki oluşumdur!

Ancak Samy Baclit-LED lerde bazı paneller böyle oldukça çirkin bir durumda oluyor/olabiliyor!!

2-Bu olayın teknik kısmına geçersem;Üreticinin ilk bakacağı husus şudur ve bundan dolayı genelde bu kabil durumlar olunca NORMAL derler!!
    Normal resim izlerken bu oluşumun fazla olması renk/ton larda veya özellikle background fonlarda bir bozulmaya sebeb oluyorsa(ton farklılığı)
    o zaman "NORMAL DEĞİLDİR"!!

Şimdi yukarıda arkadaşın anlattığından benim anladığımı böyle bir ton ve fon bozukluğu oluyor!!!!!(yanlışmı anladım yoksa???)

Şayet bu bahsettiğim oluşum size resim izlerken fon/ton farkı yaratmıyorsa>>>NORMAL dir!!!

Genelde paneller hk.ve çalışma sistemi hk.bilgisi olmayanlar;her böyle panel gördüklerinde sorun diyorlar ama bunlar sorun değildir;
    sorun olması için bunun seviyesi-etkisi v.s olması durumuna bakılır!!!

Ancak çıplak gözle izlemesemde bu paneli;sanırım burada aşırılık var,yani Normal değil gibi geliyor bana bu resimlerden!

Kaldıki bu panel White-EDGE LED olduğu için bunu CCFL gibi yapar/yapabiliyor!!(ancak CCFL ye göre çok fazla)

Bu arada gerek Servisler gereksede Distribütör firmalar bu konuda çifte standart yapabiliyor!!!
    Bazı durumlarda ise Satıcılar olayı halledip paneli değiştiriyor bazı durumlarda Servis Raporu isteniyor veya Normal v.s deniyor!

Bu panel içinde Servisin mutlaka gelip durumu görüp Rapor yazıp büyük ihtimalle panelin değişmesi gerekiyor,çünkü yukarıda oluşum
    bir Baclit-LED panel için çok çirkin CCFL den farkı kalmamış panelin Baclit sisteminin

3-Bir diğer teknik durum ise şudur;örneğin Samy/Sony/Tosh Samsung S_PVA Modül kullanıyor yani her üçüde aynı Modülü
    takıyor panellerine(Tosh un High-End panellerinde S_PVA vardır) ama Baclit sistemi her üreticide farklıdır,Sony oldukça yüksek
    seviyede Baclit kullanırken;Samy biraz daha az kullanıyor Tosh ise en azını kullanıyor gibi devam ediyor!!

Ancak bunun Marka ve Modül ilede doğrudan alakası yoktur;örneğin kullanılan Flöresan tüplerin kalitesinden ışık şiddetine kadar bir sürü farklılıklar vardır
    veya panel Baclit-LED ise yine LED lambaların kalitesinden,sistemin S/W olarak buradan ışık şiddetinin ayarlanamasına kadar bir sürü faktörler vardır;
    çok fazla teknik detaya girmeden olayı bağlarsam,üreticilerin burada kendi tercihlerine göre bir Baclit çalıştırması vardır ve siz şayet hiç böyle sorunlar
    olmasın isterseniz o zamanda panelin Baclit şiddeti oldukça düşük olacağı için bu seferde panel amma karanlık diyeceksiniz,çünkü ışık şiddeti yeterli
    gelmeyecektir!!!

Samy/Sony Vivid-Sature renkleri elde edebilmek için(genelde bütün üreticilerde bu durumdadır)belli güçte ve hatta yüksek güçte ışık şiddetine
    ihtiyaç duymaktadırlar ki bu teknik olarakda zaten böyledir!! ışık varsa renkler vardır!!!
    Samy/Sony bu konuda gördüğünüz gibi çok canlı ve yüksek parlaklık altında bu renklerini üretebiliyor!!!

+++

Bu arada yukarıda Sn.vural;bir silme ve bunun sonucunda kaybolma olayı anlatmış;Servisin yönlendirmesi sonucunda!
    Bu aslında külliyen yanlış ve hatta komik bir durumdur;onların bahsettiği durum sadece bir panelin çok soğuk ortamda
    uzun müddet bulunması sonucunda pixellerin Kimyasallarının donması/uyuşması-harekete geç tepki vermesi v.s gibi durumlarda
    paneli siz ilk çalıştırdığınızda böyle ekranda donuk/mat/soluk v.s bir oluşum olur/olabilir ve ancak bu durumda paneli tekrar
    kapatıp bir müddet beklenip bu arada ekranı çok hafif silmek v.s işleri o oluşmu kaybeder!!

Ancak Modülde BB+Clouding yerleşmiş oluşum olarak varsa ömür boyu silseniz hikaye yaw

Şimdi genelde paneller soğuk ortamlardan geldiği için Servislerde şöyle-şöyle yapın derler ki buda bana göre teknik olarak
    yine yanlıştır!!!!

Basit çözümü şudur;şayet panel böyle bir ortamda çok uzun süre kalıpta,satıldıktan sonra eve gelirse ve iklim olarak mevsimde
    çok soğuksa,panel konuşlandırılacağı ortama getirilir,önce kutusunda o ortamda 2/3 saat,daha sonrada panel kutusundan çıkarılılarak
    mümkünse 5/6 saat veya 12/24 saat gibi ortamda bekletilmelidir!!!! bu durum aynı zamanda PDP ler içinde asgari 24 saattir!!!
    LCD ler içinde 1 gün dursa bence doğru bir süredir!!!

++
    Bir diğer teknik durum ise şudur

A-Baclit CCFL paneller;yaklaşık 500 saatten sonra Backlight-bleeding azalmaya başlar!!!!1000/1200 saatlerde ise ciddi farkedilir
    seviyede azalmaya başlar/başlayabilir ve 1500/2000saatten itibaren ise çok ciddi kaybolma farkedilir hale gelir(bu çok genel olarak
    böyledir!!!)

Örneğin benim bir önceki panelim ZF355 de BB sadece köşelerden kaçırma olarak 4 köşede vardı ama panel 1000 saate gelince
    oldukça azalmıştı 1800 saatlerde ise ciddi biçimde azalmıştı

B-Baclit-LED paneller;doğrusu bunlar için şuanda ciddi bir çalışma/veri v.s ben göremedim!!!bir ara dışarda bazı Sitelerde bu konuyu günmede getirdik
    ama bir neticeye varılamadı!

Benim tahminim ise LED lambalarında bir süre ışık gücünü kaybedecekleri ama bu süre ne zaman 1000saatmi yoksa 5000saatmi

Örneğin benim şuandaki panelim Baclit-LED ancak Local-dimming+Full arkadan aydınlanma yaptığı için örneğin EDGE-LED ler gibi
    bir çirkin Bleeding olmaz+Clouding hiç olmaz ve Screen-uniformity(homojenite)yine hiç olmaz gibi

Ancak benimde panelde çok azda olsa köşelerden Torch-light dediğimiz bleeding vardır! panel şuanda 130 saat gibi oldu ve sankim ilk günlerdeki
    kaçırmadan biraz daha az gibi geliyor bana ama ben 500/800saatleri bekliyorum bakalım ne yapacak o zaman!

++
    Yine yukarıda bir arkadaş sormuş Sn.wNchstR;kardeşim böyle bir en başarılı Siyah veren panel sadece Pio lardır!!onlarda bitti
    LCD olarak ise 2 Marka var,birisi Sony X45x ler ki bunlarda bitti(sayılır!! bulursan 46" sı 4,5 kağıttır)diğeride bendeki Tosh SV dir
    ama buda pahalı dır;bu iki panelde Full-Baclit-LED+Local-dimming ve süper Siyahları vardır!!

Ancak sen Gamer isen işin zor bu panellerle bile,zaten o bütçeyle bu paneller olmaz,ama sana tavsiyem "TN" panelli bir Monitör ile
    bu illerini hallet,en azından başın hiç ağrımaz

TV yi ise daha çok genel TV izlemek amaçlı için al!!

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ Lmarion @
    neredeyse her panelde olan problemler.ama senin panelde oldukça fazla.yayınlarda bir rahatsızlık veriyorsa bence servis çağırmalısın.
    ama sakın alttan alma normal diyip geçerler.

quote:

Orijinalden alıntı: wNchstR

Bu olaya gıcık oluyorum..Kenarlarda hemen hemen çoğu panelde karşılaşıyorsun,ama ortada olması gerçekten felaket..Tv alacağım,ama karar veremiyorum bu olay yüzünden.Samsung 32B6000VW modelini alacaktım,bu konuyu okuduktan sonra kesinlikle Samsung alacağımı sanmıyorum..

1500-2500 tl arası bir tv alacağım,önceliğim Led modellerde.PlayStation3,Xbox360 da kullanacağım ve bluray film izleyeceğim çoğunlukla.Hangi Tv yi alma konusunda bir türlü karar veremiyorum..

Şu olay çok önemli arkadaşlar:

quote:

Karanlık bir ortamda, siyah bir ekran açıkken ekranın sağında solunda altında veya üstünde hafif bir renk açıklığı oluyor mu?

Tam siyaha en yakın görüntüyü hangi modelde alabiliriz?

bende tv alım sürecindeyim ve kullanım amaçlarımız aynı.özellikle konsollar için Samsung önermem.yeni Sony modellerini bekliyordum onlarda
    lag yüzünden yalan oldu. geriye Phil-Pany-Tosh-Lg kaldı.şimdi kara kara bunları bekliyorum.

siyah konusuna gelince full led + local dimming özellikli tv'ler daha başarılı.geleğini pek ümit etmesemde Sharp le820 yine başarıı bir panel.
    biraz ld problemi olsada lg le8500 oludukça iyi görünüyor yada B&O Beovision 7-55.ancak bu paneller çok pahalı özellikle sonuncusu.

elinde sanırım 32sl8000 var.bence beklemelisin.çünkü kullanım amacımıza ve beklentimize uygun alınacak tv an itibariyle yok.

• sayın albani,

beni belki hatırlarsınız .Samsung 46b6000 led vardı ve gece çalışan 4 günlük tv'nin sabah açıldığında ekranı karanlıktı sadece ses geliyordu.En son sizinde teşhis ettiğiniz gibi MB arızası olduğunu servise tesbit ettirmiştim.

Hikayemizin devamında , değişim ürün samsung merkezden geldi ve masa üstü bağlantı noktalarında daha önce sağa sola oynatıp sürtünmeden kaynaklanan çizikleri farkettim.Kutusuda biraz paralanmıştı.Esas sorun yukarıda ki ekrana benzer görüntü bende de mevcut.Karanlık sahnelerde yer yer silik yerler var.Değişim tv leri allayıp pullayıp yine tüketiciye yolluyolar.Bide bi kapalı kutu muhabbeti sürüp gidiyo.yok bide ürünü kucaklayıp getirseydiniz.Kutuyu bantlayıp sticker ları yapıştırdınmı al sana sıfır tv.

Servis ile yaşadıklarımı başka bir sayfada anlattım .Umurları değil muhatap yok net bi yanıt yok merkezin hic bir şeyden haberiyok.
    Bide gelip bakıyolar sanki gönderdikleri ürünü bilmiyormuş gibi.

Artık en son çare tüketici heyetine taşıcaz sorunu bu haftada çözülmezse.

• Evet senin olayınıda hatırladım şimdi ama sonra ne oldu doğrusu takip etmemiştim,gördüğüm kadarıyla sana yeni panel verdiler+

Teşhir veya bir şekilde dönen ürünler tabiki satılıyor yeniden!!!
    Ayrıca bu işler bütün dünyada da böyle olmaktadır,ancak bizdekinden farklı olarak bazı özel durumları vardır yani her dönen
    malı aynen sıfır diye gazlamazlar orada!!! yoksa bunu yapan adamı ayağından asarlar oralarda

Kısaca TR de aynen yedirirler birilerine,bir şekilde mal birisinin elinde kalır! yok kalmayacak durumda ise o zamanda teşhir diye satarlar v.s!!

Senin panelde büyük ihtimalle bir şekilde dönen paneldir,ancak bahsettiğin durumlar sıfır panelde de bir şekilde olur/olabiliyor v.s!
    Benim panelde sıfır KM geldi ama özellikle kutuya koyarken,arka-yan tarafları parlak plastik kapak olduğu için belli sürtünmüş ve çıkmayan
    lekeler gibi,ancak arkada olduğu için önemli değil aynı şekilde paneller ağır ve kutularda bana göre çok dandik ve fiziki olarak straforlarda
    iyi olmadığı için kısaca panellerin çoğu iyi kutulanmıyor ve çizik v.s oluyor!

Samy Baclit-LED B6/7/8 lerde maalesef genelde Backlight/Clouding durumu böyledir;ancak benim gerek TR de gereksede dışarda ilk zamanlarda (2009 başlarında)
    bu kabil yüksek BB/Cl efekti olan panelleri herifler değiştiroylardı ama zaman geçtikçe ve çok fazla oranda böyle olunca,kıvırmaya başladılar!!!
    dışarda da böyle şikayet eden bir sürü insan vardır

Ancak her panelde BB/Cl.v.s olur/olabilir ve bunu anlayacağınız teknik manada sanırım yukarıda izah ettim;yani her panelde en ufak BB var diye panel komple
    değişmez kardeşim,değişim şartları bu işin teknik yapısı çerçevesinde değerlendirilerek yapılır!

Ancak siz bu olayı anlatırken daha net bilgi verin örneğin;.....karanlık sahnelerde yer yer silik yerler var...... derken normal resimdeki görüntünün renk/ton
    farkındanmı bahsediyorsun yoksa,panelde görüntü yokken,örneğin siyah ekran olunca gördüğün lekelerdenmi bahsediyorsun;bu ikisi tamamen farklı şeylerdir!

???

not;bu arada Samy/LGE hiç bakmazlar böyle işlere umurlarında değildir,kimsede baş edemiyor bunlarla değil TR de ne USA da nede Avrupada !!!
    Artık insanflarına kalıyorsunuz,Dava etseniz bile bu herifler Davalara bile gelmezler en fazla karara bakarlar ve gereğini yerini getirirler!!
    Aman benden uzak dursun LGE ve Samy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 9 Mayıs 2010; 0:42:42 >

• Görüntünün olmadığında oluşan beyazlığın yoğun olduğu yerleri dikkate alırsak , film formatı eğer ekranı tam doldurmuyorsa siyah kalan bölümlerde beyazlık , resim üzerindeki rengi bastırıp beyazlatıyo .Bunuda ancak hdmı siyahlık ayarını düşük yapınca biraz toparlıyo.

Umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black-eagle70

Görüntünün olmadığında oluşan beyazlığın yoğun olduğu yerleri dikkate alırsak , film formatı eğer ekranı tam doldurmuyorsa siyah kalan bölümlerde beyazlık , resim üzerindeki rengi bastırıp beyazlatıyo .Bunuda ancak hdmı siyahlık ayarını düşük yapınca biraz toparlıyo.

Umarım anlatabilmişimdir.

Arkadaşım,sanırım bir konuda anlaşamıyoruz yada ya ben anlamıyorum sizin ifadelerinizi yada siz anlatamıyorsunuz,şöyleki;

Örnek;senin bu son anlattığına bakınca;alt-üst bar da bir FILM izlerken(Cinematic Video formatı)oluşan barlardaki Clouding efekti
    veya daha çoklukla olan Baclight-bleeding in Torch-light efektinin o bahsettiğin bölgelerde olması/görünmesi v.s "NORMAL" dir!!!

Benim panel Baclit-LED ve üstelik Local-dimming!!! öyle olmasına rağmen çok hafifte olsa üst iki köşede Torch-light vardır

Senin durumunda ise anladığım kadarıyla o efekt(barlarda oluşan) biraz daha baskın çıkıp resimdeki tonu etkiliyor;doğrumu anladım şimdi????
    şayet böyle ise o zamanda "NORMAL değildir"!!!

HDMI Level ile bu aslında ayarlanmaz veya Baclight seviyesiyle oynayarak!

NORMAL denmesi için bazı değerlerin düşük ve efektin de etkili olmaması gerekiyor,sen de ise durum böyle değil anladığım kadarıyla!!

Şimdi sorun böyle ise o zaman yeniden Servis ve değişim v.s olacaktır ama asıl sorun Markanın Samy olması

Birde şöyle bir test yap(genelde böyle yapılması gerekiyor tam net anlaşılması için Clouding efektinin etkisi için!!)

PC den panele çeşitli renkler gönder full olarak her renk ekranı kaplasın ve renklerin tonlarını tek tek incele!!!

+

• verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler

öncelikle servisi çağırdım ve durumu gösterdim
    bu arada televizyonu kullandığım oda kap karanlık panjurlu bir oda. Yani esasında benim arka ışığı 10 yaparak izlemem gözlerimede zarar veriyor bir bakıma ışıklı sahnelerde resmen arka ışık projektör gibi vuruyor gözünüze ve çok güçlü.

Renklere baktığım zaman renklerde herhangi bir sorun göremiyorum. Bilgisayara bağladığıım zaman kırmızı yazılı renkler biraz hafifçe bulanıyor gibi ama film izlerken herhangi bir soruna rastlamıyorum kırmızı renk ve tonlarından. Yani televizyonun genel olarak renklerinden çok memnunum.

Karanlık sahneler için ise arka ışığı odamın ortamına göre ayarladığım zaman ortadaki parlaklığı ve kenarlardaki parlaklığı görmemeye başladım.

Dediğim gibi sanırım ben kapkaranlık odamda gereksiz arka ışık kullanıyormuşum gibi geldi.

Ürünün hala ilk ayı dolmadı. Değiştirmeyi düşünüyordum fakat eve gelen teknik servis elemanı bana, ben bundan daha kötü panellerde gördüm, eve gelecek paneldede bu sorun olacak, orta kısımda hafif bir beyazlık elbet göreceksiniz. Ne kadar değişim talep ederseniz edin şunu bilinki %99 oranda çıkacak bu beyazlık diyor. Teknik servis elemanın cebinden çıkmayacak tabi değişimi yapılacak ürünün masrafı. Adam raporunu tuttu ve değişim istediğimi belirtti. Bense komşumda olan aynı modele bakıp öyle karar vereceğimi söyledim.

Komşumda olan modelde benim ekranımdan daha da fazla clouding vardı. Benimkisi ortada hafifçe görünürken, onun ekranında resmen ekranın ortasında bir X gibi aşağılara doğru üstlere doğru beyazlıklar vardı.
    O ekranı görünce kendi panelimin daha düzgün olduğunu anladım.

Değişim talep edersem belki gelecek panel bundan daha kötü olabilir diye korkuyorum. Servis elemanı bana mutlaka çıkacak sizinkisi ortasında , bazılarının heryerinde farklı şekillerde çıkıyor dedi.

Sonuçta şuda var
    arka ışığı odama göre ayarladığım zaman görmüyorum.

Şu anda ekrana baktığım zaman yeni ayarlarımla bu sorunun kısmen önüne geçtim(çok nadir de olsa görebliiyorum). Sizce değişim denemelimiyim ?

ve kırmızı yazılar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Eski LCD imdede kırmızı yazılara bakarken sanırım biraz bulanıyor gibi oluyordu. Yada gözlerim bozuk =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lmarion -- 11 Mayıs 2010; 12:11:14 >

• Güzel kardeşim sen bir kere "yanlış ortamda"* paneli izliyorsun

Senin ilk sorunun buradan başlıyor!

*yanlış ortam;Nedir????
    Ortam aydınlanması "ışık şiddetinin" ya hiç olmaması yada çok az olması v.s durumudur!!

Bir kere TFT-LCD ler zifiri karanlıkta "izlenemezler" yapıları buna müsait değildir,dolayısıyla FILM izleme manyağı olan Amerikalılar
    bundan dolayı PDP kullanırlar ve doğrusuda budur

Bunun basit çözümü ise ortamda panele direk vurmayacak bir aydınlanma sağlayacaksın(in-direct ambient lightning)

Yada LCD yerine PDP kullanacaksın(yine uygun ayarları yaparak tabiki!)

Ayrıca paneli karanlık yada oldukça loş v.s bir ortamda izleyeceksen settings değerlerini MOVIE MODE değerlerine düşüreceksin!!!
    Veya ona yakın değerlere ama bu durumda örneğin SD/HDTV izlerken sahnenin aydınlık-karanlık v.s durumu yine senin tam doğru
    setting değerini bulmayı zorlaştırabilir!!!

Bence sen ortamını biraz aydınlatırsan bazı şikayetlerin geçer!

TFT-LCD lerde Üreticiler bazı değerleri alabilmeleri için panelin CCFL tüplerini ""yüksek ışık şiddetine getirmek zorundalar"" öyle olmasa
    sana renkler örneğin böyle güzel görünemez;ayrıca fizik kuralı gereği ışık varsa renkler vardır

Genelde panel tip TV kullananlar çok yanlış ortamlarda ve settings lerde görüntüleri izliyorlar!!

Bahsettiğin gibi bu işin birde gözlere olan zararı veya yorgunuğu vardır,çünkü karanlık ortamda senin göz bebeklerin büyümektedir
    bundan dolayı karşıdan direk gözlerine gelen ışık gözlerini yoracaktır hatta bir müddet sonrada zarar vermeye başlayacaktır!!!!!!!!!!!!

Panelin setting değerlerini ise bir yere kadar düşürebilirsin;daha fazla düşürürsen bu seferde renklerin doğruluğu/keskinlik v.s azalacaktır!

++++++++

Birde böyle bir şey yazmışsın yukarıda;

...Renklere baktığım zaman renklerde herhangi bir sorun göremiyorum. Bilgisayara bağladığıım zaman kırmızı yazılı renkler biraz hafifçe bulanıyor gibi ama film izlerken herhangi bir soruna rastlamıyorum kırmızı renk ve tonlarından. Yani televizyonun genel olarak renklerinden çok memnunum.....

ya teknik olarak yanlış yazdın,yada sorunu tam anlıyamamışsın şöyleki;

1-PC den panele bağlantı yapıpta tek renk fon verdiğinde,ekran tam "homojen"(screen-uniformity)olacaktır!!!resimde hiç renk/ton farkı olmaması gerekiyor!
    Sende sanırım böyle değil gibi anladım ve burada bir ton kayması v.s varsa o zaman panelin "NORMAL" değildir!!

2-FILM veya normal görüntü izlerken zaten bunu göremezsin/algılıyamazsın v.s!!! şayet aşırı bir Clouding yoksa,eğer varsa o zaman bu görüntüleri
    izlerkende bunu görürsün

++
    Panelin ürettiği renkleri beğenmen,doğru olduğunu göstermez! ancak bu bir kişisel tercih olduğu için sorun vardır v.s diyemeyiz bu duruma+

+

Servisin söylediği bazı durumlar gerçektir(pratikte) ama bu "mutlak doğrudur" demek te değildir!!! Üreticiler bir çok konuda "uyanıklık"
    yaparlar ve bunun siz yansımasıda böyle Servislerin söyledikleri laflar gibidir

Kaldıki teknik olarak zaten söyledikleri doğru olamaz ve ne demek her panelde böyle olacaktır!! buda külliyen saçma bir bilgidir!
    Heriflerin Baclit sistemleri iyi değil veya yanlış v.s sonrada ....abi bunlar böyledir ve normaldir.....demek ucuz laf oluyor

++
    Yeniden değişim,yeniden "macera" demek oluyor gibi bunun kararı sana kalıyor ama ben senin panelini çıplak gözle test etsem
    şak diye durumu anlarım bakalım ne Normal nede Normal değil anlarım;Üreticiler uyanıklık yapıp her bir şeye çünkü Normal derler;
    en büyük "Normalci" ise SONY dir ardından ise Samy gelir

Sony ye göre her bir şey Normaldir

++
    Kırmızı yazı işini yine anlamadım ve bahsettiğin farklı ton efekti sadece Kırmızıdamı oluyor??

Not;renklerin şiddeti farklı olduğu için elbette bazı renklerde bu bahsettiğin sorun fazla bazılarında az olacaktır,bu fizik kuralıdır!

Sen şu program ile bütün renkleri tek tek dene öncelikle OK+

DPBbyCAN.zip

http://r apidshare.com/files/279192741/DPBbyCAN.zip

Yukarıda bahsettiğim gibi bazı renklerde ton farkı daha az/çok olur/olabilir ve bu normaldir ama panelde sorun varsa böyle olur!!
    Normalde Screen-uniformity+Clouding sorunu yoksa(yada bunların efekti az ise)>>>bu göreceğin renklerde de tam homojen renk tonu
    görmen gerekiyor(yada çok hafif sapma olabilir ki bu durumda zaten normal resim izlerken sorun olmaz ve bu durum o zaman NORMAL dir OK)

++
    Not;bu arada Baclit-CCFL sistemlerde Bleeding/Clouding şiddeti 500/1000 saatlere gelince azalmaya başlar 2/3bin saat sonra dahada düşer
    5bin saate gelince ciddi manada düşer/azalır v.s!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 14:00:01 >

• evet dediğiniz gibi yanlış ortamda izlediğimi farkettim ve ekranın arkasına loş ışıklar yerleştirdim göz sağlığım açısından

bahsettiğim problem şu şekilde

bir kalibrasyon ayarı ile bunu tam kırmızı çıkarabilirmiyim ?
    yoksa gri ton üzerine kırmızı olduğundan mı böyle oluyor ?
  • bakın büyütünce bu şaşma olayı azalıyor gibi

ama gri renk üzerinde olduğundan olmasın bu sorun ?

0 döküman açıp siyah ekran üstüne kırmızı yazıyorum word de böyle olmuyor
    bu gri ekranda bi sapıtıyor

doğalmı ?

Umarım normaldir
    tekrar değiştirmek için uğraşmak gerekecek.
  • -Normalde RED kusar!!!
    Ancak ben burada o RED in doğru olmadığını görüyorum+her ne kadar pixel ölçüsü küçüldükçe bozulma olsada;burada
    hem kayma hemde renk dağılması çok fazla ayrıca RED doğru değil!

Ancak sende başka sorun var gibi geliyor bana bu konuda!
    Örneğin kaynak+bağlantı ve RED in özel durumu sebebiyle bozulmada olabilir

Ayrıca bu görüntüler nereden panele geldi PC mi veya Notebook v.s???

OK o zaman şöyle yap;bu yukarıdaki kaynak+kablo v.s hiç elleme!!

Ve Paneli RESET le!!! Default olsun settings ler !

Yeniden izle aynı görüntüyü???

yaw ne biçim Baclit-LED panel bu anlamadım gitti,kardeş senin panel tam neydi,bende karıştırmaya başladım şimdi
    Samy LED-B7x değilmi???

Eğer öyle ise bu yukarıda resim alma için yada izlemek için ilk olarak Picture Menu>>>MODE;STANDARD seçiyorsun OK+

Birde Default resim gönder bakalım nasıl çıkıyor!

Not;şuanda kullandığın settings değerlerini şayet beğeniyorsan bunlarıda bir kağıda yaz sonra yeniden girersin OK++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 15:54:55 >

• televizyon samy B7x led ve ücretsiz değişimin bitmesine 8 gün kaldı =)

bu fotoları standart ayarlarda çektim
    Televizyon Nvidia ekran kartlı bilgisayarıma DVI aracılığı ile bağllı, yani televizyona HDMI dan giriyorum , bilgisayar ucu ise DVI.
    Ayı ayarlar üzerinden laptopumun HDMI çıkışından televizyonun HDMI çıkışına bağlaradakta denedim sonuç yine aynı.

Televizyonun ayarları ile pek oynamadım. Natural settings de deniyorum yine aynı çıkıyor. Dynamic kontrast da deniyorum yine aynı çıkıyor.

Şöyle bir foto daha çektim
    Acaba site ile mi ilgili bu durum ? Fakat bilgisayar ekranında gayet normal çıkıyor bu kırmızı neden televizyonumda öyle ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lmarion -- 11 Mayıs 2010; 17:13:26 >

• Sen Default yaptınmı panelini????

Bu resimler Default>>>STANDARD MODE tanmıdır??

Sorun zaten senin panelde çıkıyor; LCD Monitöründe değil! veya Notebook ta!(ben öyle anladım)

-Sorum şu;bu durum normal Receiver ile resim elde ettiğinde de böylemidir?yoksa sadece PC/Notebook bağladığın zamanmı böyledir!

Veya senin panele örneğin bir ATI GCardı olan bağlantı yapsan nasıl olacak!!

Acaba diyorum Video sinyal çıkışı bir şekilde GCard tan sorun çıkarabilirmi!

Kısaca bu şekilde bir şey söyliyemiyorum kardeşim,sadece belli varsayımlar üzerine bir şeyler aklıma geliyor!

+
  • fotoları çekmeden önce ayar menüsüne girip standart seçtim ve default ayarları seçtim
    ayarlar ilk geldiği güne döndü

sonra çektim bu fotoları

şimdi ben bilgisayar dvi dan bağlıyım
    laptopada HDMI dan bağlıyım
    2 sindede aynı şekilde oluyor bu kırmızılar
    kablo bağlantılarından olabilir diyorsunuz ?
    normal receiver ile bağlayınca dan kastınızı anlamadım ? digiturk den mi bahsediyorsunuz acaba ? Başka bir görüntü cihazıyla bu kırmızıyı test etme şansım pek yok.

Görüntülerdeki kırmızının şaşmasının nedeni bağlantı kablosu veya ekran kartı çıkışı olabilir mi ?
    dediğiniz renk programını kullandığım ve denediğim zaman her renk homojen olarak dağılmış durumda ekrana

Değiştirme talep etmelimiyim ? yoksa kırmızı renkler için uygulayabileceğim başka testler mevcutmudur ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.