Şimdi Ara

Arka ışık sızması(backlight bleeding) var değiştireyim mi? (fotolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
23.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğrusu fotoda benim çıplak gözle gördüğümden farklı çıkıyor, normalde TV aşğ. fotolardan "sanırım daha iyidir" ama az ya da çok olsun bir ışık sızması var. Rahatsız edecek boyutta mı emin değilim. Ama şuanda yeni tv olduğu için de azıcık ışık sızması bile ister istemez beni rahatsız ediyor :/ Tabi az mı ondan da emin değilim. Sizce değiştireyim mi? Değiştirmek, testleri tekrardan yapıp incelemek de sıkıcı geliyor. Yeni gelecek olan tvde daha fazla mı olacak onu da bilmiyorum.. Ne diyorsunuz?

Fotoğraflar,

Başka bir konuda da sormuştum ama şimdi ayarları ışık sızmasının en çok olduğu şekilde yapıp fotoğrafladım. Yerel led karartma yüksek, arka ışığı 10, parlaklık 50 civarı değerlere getirince minumuma iniyor yani çok çok az oluyor, nerdeyse yok çoğu yerde kayboluyor gibi ama ufak bi yerde var yok arası yine belli oluyor. Bu şekilde tabi ki rahatsız etmez, bunları söylememin sebebi size tv'nin durumunu anlatmak.. Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k112 -- 21 Eylül 2012; 18:40:42 >

• Gündüz de çok dikkatli bakınca azıcık var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k112 -- 21 Eylül 2012; 18:32:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Samy/LGE özellikle baclit ışık şiddetini çok yüksek tutuyor(özellike de Samy) bunu tek sebebi "ticari" ve de işin göz aldatma hilesi
    dolayısıyla tasarım ve sistemin konuşlandırırılması v.s sebebler de eklenince biz bu falsolara artık normal diyoruz(aslında normal değil tabiki!)

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Hemen değiştir. Çok yüksek Işık kaçırıyor. Ayrıca arka Işık seviyesi çok fazla. 5e getir bence.

Öyle mi diyorsun. Bundan önce geleni de değiştirdim ölü piksel sorunu vardı çünkü. Yenisinde başka sorunlar olmasından çekiniyorum. Yine problem çıkarsa 3. değişimi kabul etmezler sanırım.

Orijinalden alıntı: albani

"Ayarları oynayınca" derken sanırım normal resm izlerken o resmin bozulmadan izlenmesi durumunda(renk/ton/derinlik v.s gibi) fazla bir falso
    yoksa OK dir
    Zaten bunu değiştirsen,gelecek olanda en az bunun kadar olacaktır veya işin şansa kalır ve daha iyi seviyede gelir/gelebilir!

Samy/LGE özellikle baclit ışık şiddetini çok yüksek tutuyor(özellike de Samy) bunu tek sebebi "ticari" ve de işin göz aldatma hilesi
    dolayısıyla tasarım ve sistemin konuşlandırırılması v.s sebebler de eklenince biz bu falsolara artık normal diyoruz(aslında normal değil tabiki!)

++

Teşekkürler hocam cevap için. İdeal ayarlar ne olmalı sizce. Bir de o şekilde test edeyim. Ve 100 saat falan kullandıktan sonra biraz azalma ihtimali var mı arka ışık sızmasının?

• Panel Seri/Model/ebat tam nedir??

azalma olmaz!!! ancak bazı durumlarda teknik olarak bunun olması da mümkündür;örneğin panelin ince olması sebebiyle
    yerinden oynaması(kasa için hareketleri ve fiziki asılmada)durumunda bunlar mümkün olur/olabilir!

ancak bazı yerlerde gördüm ve şu kadar saatte azaldı filan bunlar külliyen yanlış veya yalan şeylerdir!
    led ışık gücü 100 saatte veya 1000 saatte azalmaz

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Işık sızması normal mi
    5 yıl önce açıldı
    Bu ışık sızması normal mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üreticiler engel olamadıkları için bunu hata kabul etmiyor olabilirler. Ama şunu unutmayın hatasız binlerce televizyon var ve bunları da kullananlar var. Bence tek bir tembel piksel Işık kaçırmadan ve bulutlanmadan çok çok daha iyi bir durum.
    Televizyonunuzun arka Işık seviyesini kısmanız sorunu azaltacaktır. Ama hele gece film izlerken alt ve üst siyah bantlardaki bu duruma gözleriniz takılacak ve tv den soğuyacaksınız. Zaten bunu önemsemeyen biri olsanız burada ne işiniz var.

Orijinalden alıntı: prosecutor

Üreticiler engel olamadıkları için bunu hata kabul etmiyor olabilirler. Ama şunu unutmayın hatasız binlerce televizyon var ve bunları da kullananlar var. Bence tek bir tembel piksel Işık kaçırmadan ve bulutlanmadan çok çok daha iyi bir durum.
    Televizyonunuzun arka Işık seviyesini kısmanız sorunu azaltacaktır. Ama hele gece film izlerken alt ve üst siyah bantlardaki bu duruma gözleriniz takılacak ve tv den soğuyacaksınız. Zaten bunu önemsemeyen biri olsanız burada ne işiniz var.

Ben başta kusursuz olsun diyordum ama forumda led tv lerin hepsinde az ya da çok ışık sızması olabilcegi söylendi. Ayarlardan enerji tasarrufu falan yapip arka isigi kisinca çok az belli oluyor hocam. Hatta nerdeyse görünmez. Fotodaki gibi olmuyor yani. Ama hatasizlari varsa yeniden piyangoya gireyim mi acaba..

• Git yerinde aç gör al.

Benim Blog ta Samy için settings+baclit azaltımı için de bir ayar vardı,istersen oraya bir bak

• quote:

Arkadaş senin panelin tam nedir?bilgi?

Benim Blog ta Samy için settings+baclit azaltımı için de bir ayar vardı,istersen oraya bir bak

Hocam tipi lg lm660

Benim LGE ile hiç iş olmaz!! Samy ile de olmaz ama arada teknik olarak yinede bazı şeylerine bakıyorum tabiki

İçine sinmiyorsa,değişim için ısrar et(şayet bunu hata olarak kabul ediyorlarsa!!)

• quote:

Ben Samy sanmıştım, o zaman Bloğa bakma+

Benim LGE ile hiç iş olmaz!! Samy ile de olmaz ama arada teknik olarak yinede bazı şeylerine bakıyorum tabiki

İçine sinmiyorsa,değişim için ısrar et(şayet bunu hata olarak kabul ediyorlarsa!!)

Hmm tamam biraz daha düşüneceğim. Peki LG için de daha kötüsünün gelme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor musunuz?

Benim sana ilk tavsiyem;bu falsoları azaltabileceğin kadar ama resim kalitesinide bozmayacak şekilde ayarla ve tekrar izle!!

Kısaca bazı hileler v.s ile bunlar bir yere kadar aşılır!!

"Cinematic-video" formatındaki Film lerde ise alt-üst barlar;tam köşeyi gösterdiği için,buradan falso yinede bir şekilde yapacaktır!!

CATS/ECO Mode ilede baclit biraz daha düşürülür+Backlight 1/3 oranında açılır!! v.s
    Bence bunları bir dene ve acele etme değişim v.s için

Hatta sendeki yine de çok iyi çıkmış özellikle LGE/Samy lerde öyle berbat paneller varki seninki bunların yanında "sıfır hata" yaw

++

• quote:

valla bu iş tamamen "şans"!! bunca senedir tecrübeler hep bunu göstermiştir

Benim sana ilk tavsiyem;bu falsoları azaltabileceğin kadar ama resim kalitesinide bozmayacak şekilde ayarla ve tekrar izle!!

Kısaca bazı hileler v.s ile bunlar bir yere kadar aşılır!!

"Cinematic-video" formatındaki Film lerde ise alt-üst barlar;tam köşeyi gösterdiği için,buradan falso yinede bir şekilde yapacaktır!!

CATS/ECO Mode ilede baclit biraz daha düşürülür+Backlight 1/3 oranında açılır!! v.s
    Bence bunları bir dene ve acele etme değişim v.s için

Hatta sendeki yine de çok iyi çıkmış özellikle LGE/Samy lerde öyle berbat paneller varki seninki bunların yanında "sıfır hata" yaw

++

Saolasın albani, teşekkürler bilgiler için :)

• arkadşlar bende bi hafta oldu 47lm660s modeli bende karanlık ışıkta farkettim sizce değişimmi yaptırmalıyım
    Bu kutlu işin dışında değil içindeyiz;
    Ne yaparsak yapalım hakikate bendeyiz,
    Bu idealledir ki Çin deyiz Maçin deyiz
  • Bende de lg 660 S var.isik sizmasi problemi var malesef.ben sinema modunda gamayi yuksek siyah seviye yuksek .arka isik 80 . Ayarladigimda sorunun biraz azaldigini gordum.deneyebilirsiniz

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.