Şimdi Ara

LEDB7000 backlight bleed(clouding) resimli (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş şimdi biraz daha anladım ve aklıma bir çok soru geliyor ama çılak gözle bunları görmeden tahmin yapmak zor ve ben senin
    anlatımından yola çıkarak,yorumda bulunabiliyorum ancak

1-RED üretim sorunu(ilk aklıma gelen budur ve onun için sana DEFAULT yap ve STANDARD MODE tan resim al demiştim!)

2-S/W olarak bir sorun olabilir ve ServiceMenu RGB katından ayarlarda şaşma veya bir şekilde sorun olabilir!!!

3-MB ninde bir şekilde etkisi olabilir,ama bunu çözmek kolaydır ve bir başka MB ile denenerek olay rahatlıkla anlaşılır(Servis safhasıdır burası)
    zaten MB değişirse olayda çözülür

Daha bir kaç teknik şey yazabilirim ama sadece senin kafan karışır!

++
    Gelelim işin diğer önemli kısmına,bütün bunlara Servis Abisi ne diyecek

Sen adama desenki ....yaw abi bu panelde RED sorunu var.... adam sana gülecek; ......olurmu kardeşim nereden çıkardın bunu....deyip bir de gülecek sana

....yaw abi şunun MB sini sen iyisi komple değiştir.... desen sana yine gülebilir

Kısaca Servis için hiç sevmedikleri teknik bir durumu onlara göstereceksin,adamın insafına kalmışsın senin anlayacağın,çünkü elindeki panel Samy
    yani Allah kolaylık versin sana kardeşim!

++
    Evet bu kısmı geçersek sen yine Servisliksin ve bana kalırsa senin panelin değişmesinde MB değişsin sadece,yoksa panel değiştikçe sana daha kötüsü geliyor

Bence ya bu şekilde kullanacaksın ama Baclit-LED panel alda böyle rezil bir durum olsun bunuda insan kabul edemez açıkçası!
    Dolayısıyla Servis ile yeniden görüşeceksin,bakalım ne diyecekler!

++

Ancak sana,son bir tavsiyem;ATI GCard lı bir PC/Notebook ilede mutlaka dene!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 11 Mayıs 2010; 20:51:59 >

• Şimdi sana bir setting vereceğim TEST için !

UYARI;Panelin her ne kadar DEFAULT seçeneği varsada sen aşağıda vereceğim tüm ayarlamalar için değiştirdiğin tüm değerleri tek-tek bir kağıda
    not alacaksın,olur ya bir sakata gelinir v.s buradan girersin

++
    Picture MENU>>>Advanced Settings;

-Gamma;Dokunma Default kalıyor!!
    -Colour Space;Auto/Native her iki konumuda ayrı ayrı deniyorsun,bak bakalım RED ne oluyor??

Düzelmiyorsa o zaman;

-Colour Space>>Custom seçiyorsun>>>RGBYCM>>>sen sadece "RED" in değeri ile oynuyorsun!

Yeniden durumu izliyorsun!!!

-White Balance;RGB OFFSET/GAIN;aslında burası çıplak gözle ayarlanmaz !!!!!
    RED ile oyna ve yeniden izle durumu!!

-Flesh Tone;örneğin insan suratları senin panelde nasıl;Reddish/Pinky dediğimiz bir hakimiyet/baskınlık varmıdır?????
    kısaca Saturelik nasıl(renk yoğunluğu ve RED fazla ise kusar!! ve yayılır!!)

Bu bölümdeki ayar ile Reddish-Greenish sapması düzeltilir;aslında bu USA/Japan Colour sistemki NTSC de daha çok kullanılır ama
    Sony/Samy renkler konusunda fazla Vivid/Sature olduğu için PAL sistemde buna bir ayar çekmek gerekir!!
    Veya bazı içerikler(özellikle Hollywood yapımları)fazla Greenish olur/olabilir v.s

Birde böyle bir denemeler yap bakalım ne olacak sendeki RED sorunu

++

• Arkadaşın bahsettiği parlaklık ve göz yorma olayı ilk tv de bende yoğundu.3.5 m den hd bir çizgi flim izledim baş ağrısı ve mide bulantısı yapmıştı.Değişimden gelen tv sanki plazma gibi göz yorma olayı yok ve ışık ve renkler ilk tv'ye göre oldukça zayıf ki benide kullanılmış olduğunu
    düşündüren sebeblerden biride bu oldu.Bahsettiğiniz gibi beyazlığın yoğun olduğu yerlerde özellikle siyah renk emiliyo.İlk gelen tv de sadece kanal geçişlerinde fark edebiliyordum bunu.

Değişim olacak büyük ihtimal ama değişimden gelen tv ler daha önce iade alınanları stickerlar yapıştırıp kutuyuda bantlayıp biz tüketicilere itelemeye çalıştıkları tv ler

Şunu öğrendimki evinize gelen tv de bakılacak ilk şey kutu olmalı , sonra şöyle tv yi elle bi arkasında toz tesbiti.Daha sonra monte etmelerine izin vermeden arkasını sağını solunu ışıkta kontrol etmek ve son olarak sıfır ve sorunsuz bi tv olması için dua etmek ...

• @ albani

daha önceki şikayetimi dikkate almışlardı ve backlight bleeding olayı diğer aynı model tv dede aynı olduğndan vazgeçmiştim.
    şimdi bu sorun ile karşı karşıyayım, servis elemanı değişim talebimi yerine getirecek eminim ki çünkü hep aynı kişi ile görüşüyorum oda bazı şeylerin farkında.

Eğer ben bu kırmızıları alabilmek için bu kadar sıkıntıya giriyor isem panelde bir sorun var demek ki. Çünkü bazı web sitelerinde gezerkende kırmızılar saçmalıyor. En basititnden World of warcraft oyununu oynarken bile kırmızı yazılar bazı zeminler üzerinde netliğini yitirip bulanıkmış gibi oluyorlar.

Yarın kılıcımı kuşanıp değişim isteyeceğim.
  • valla ben sana daha bir dolu şey anlatırım ama iyice kafan karışır bu sefer

Madem Serviste durumu biliyorsa yazar bir değişim daha sonrası Allah kerim

Yenisine bakarız gari
    Takma kafanı fazla ve nasılsa bir şekilde herifler sana doğru çalışanı göndereceklerdir!

Bu panel tip TV lerin maalesef teknikleri böyle,ama üreticiye göre bunlar muazzam birer "teknoloji"

Hele hele Samy tam palavracı,yaw herifler bu panele LED-LCD yerine sadece çakallık yapıp yeni bir bokmuş gibi LED-TV diye gazladılar!!
    Geçen sene UK de DAVA edildiler ve kaybettiler ama heriflerin umurunda bile değil yine aynen LED-TV diye gazlıyorlar bunları

Mega Contrast,Ultra bilmem ne,Milyon cart-curt yaw işin tam suyu çıktı be!!

Ama paneller hala yerlerde sürünüyor,bir dolu sorunu kimse göremiyor

• içeride samsung lcd var 5 serisi 117 ekran
    aynı kablolar ile ona bağlıyorum
    kırmızı bu kadar şaşmıyor
    ürünün böyle davranmasına son derece sinirlendim şimdi
  • Kardeş aynen değişime gir sen
  • yarın sabah gelecekler erkenden
    daha önceki değişim talebimi keşke servis elemanının ağzına bakıp(abi bunların hepsinde bi yerinde clouding oluyor zaten !) geri çekmeseydim

kırmızılar yeni gelen cihazdada böyle olmaz umarım
    bu kadar pahalı panellerde bu sorunların çıkması düşündürücü
    üretim hattındaki defoluları mı sokuyorlar piyasamıza anlamış değilim.
  • Hayır sendeki durum geneldir!!

-RED konusu ise teknik bir durum!

-Clouding için Servisin söylediği ise bir yere kadar doğrudur ama tamamen doğru değildir!

-Samy B6/7/8 Clouding açısından riskli/sorunlu bir Seri olarak devam etmiştir ve oran olarak tüm dünyada bu sorun fazladır!

++
    Elinde Service_Manual olan iyi bir Servis aslında bu işi Test cihazı ile çözer! yada net olarak anlar v.s!!

Ancak panel TV işlerinde böyle tamir v.s olaylarına özellike panel "Garanti kapsamında" ise gidilmiyor ve direk panel değişiyor yani TV!!

+
  • bugün faturamı almak için bayi ye gittim
    8 seridi 3d getirmişler
    gün ışığında köşelerden cayır cayır backlight bağırıyordu ince çizgiler halinde
    umarım yeni gelen ürün bundan kötü olmaz
  • Bak güzel kardeşim her panelde Baclight-bleeding olur/olabilir az/orta hatta çok!!!

Ayrıca panelin Baclit-LED olması farketmiyor!!!

Sadece BB biraz daha oluyor/olabiliyor yani yine ucu açık

Samy Bx LED ler ise bu konuda "sabıkalıdır"!!

Örneğin BB+Clouding konusunda gelirsem; özellikle Samy/Sony ile aynı Modülü(Samsung S_PVA) kullanan Tosh ların
    High-End panellerinde en az oranda olmaktadır ama yinede vardır!!!

Örneğin benim panelde de vardır(sadece üst iki köşeden oldukça hafif) kaldıki benim panel Samy/Sony ve diğer bir çaok panel
    gibi EDGE-LED değil;Full-LED+Local-dimming özelliği vardır öyle olmasına rağmen çok azda olsa BB vardır ama Clouding yani sizdeki
    oldukça kötü(Sony lerde dahil) durumda değildir ve hiç Clouding yoktur Screen-uniformity tek kelime mükemmel,alt-üst
    bar boşluklarda ise içeriğe göre biraz fazla biraz az olsada örneğin sahne tamamen karanlık oluncada sıfır baclit olabiliyor

Samy de ise Baclit dışında başka bir sorun var ve renklerin çok canlı olabilmesi için ki bu konuda en yüksek renk seviyesi/sature/baclight
    v.s Samy panellerdedir ve bu bir Ticari durumdur yani malı satabilmek için bir atrasiyondur!!

Daha başka bir sürü işler daha vardır,fazla yazdırma bana sonra "Marka Fanatikleri" ile papaz oluyorum,çünkü onlar bu işi benden çok daha iyi bilirler

++

• bugün eve servis geldi
    değişim yapılacağına dair kağıt imzaladım

içerki odada bulunan samsung 5 serisine aynı kablolar ile bağlayıp aradaki farkı gösterdim
    buraya kadar sorun yok
    eve gelen elemanlar biraz bilgisiz gibi geldi bana. gelen ürün umarım yine bu sorunu çıkarmaz diyince, bir umut belki vazgeçerim diye bana "e gelen ürün de aynı olacak muhtemel bunlar böyle dediler" . kararımdan vazgeçmedim.
  • Kardeş sen onları boşver!

Kaldıki sendeki panel zaten hatalı!

Böyle "derin yorumlar" yapması ilginç ama onlarda az-çok malını biliyorlar

B6/7/8 de bunlar "fazla" var!! sende ise birde renk sorunu var!!

Neyse hayırlısıyla yenisi gelsin onada bakarız

++
  • bu kadar pahalı cihazlara masraf yaptıktan sonra üzerinde birde zaman harcamak zorunda kalmasaydık keşke
    teknoloji böyle birşey sanırsam =/
  • Bu sizin elinizdeki Baclit-LED ler ilk nesil panellerdir,haliyle CCFL benzeri hatalarıda olacaktır!!

Samy acele edip bu işe soyundu ama hikaye tabiki ve neticede Edge ile Full arasında bir kere teknik/fizik olarak fark vardır!!

Sizdeki paneller CCFL gibi çalışırlar!!!

Bugün için alınası doğru Baclit-LED paneller ise hem Full-array dediğimiz Zone lu sistem(ki bu Zone lar artık artmaya başladı)ama en önemlisi
    Local-dimming yapabilmesidir

2010 da böyle High-End paneller gelecektir!!

Benim kullandığım Tosh LED ile Sony X45x ler ise bu işin en iyileri içindedir
    Ancak 2010 dan itibaren benzer bir sürü panel geliyor ve bizimkilerden daha iyi çalışanlardan geliyor tabiki!

Bu işler böyle ve bu işlerde panel modası en fazla 2 sene gidiyor!!!

++

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.