Şimdi Ara

Led Tabela (Pic Programlama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
22.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar Ben Led Tabela Yapmak istiyorum fakat bilgim yok yani elektronilten alarım ama led tabela yapacak kadar anlamam acaba bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz pic diye bir program varmış aradım baya karışık programlar çıktı acaba programı indirebileceğim bir adres varmı vede programı nasıl kullanabilirim arkadaşlar lütfen yardımcı olurmusunuz bir kurmak istiyorum lütfen bana yardımcı olun

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by.memduh -- 17 Kasım 2010; 20:48:18 >

• google armut piş ağzıma düş olmuyor
  • Yüz Başım O Ne Demek Oluyor Ben Sadece Led Tabela Yapmak İstiyorum google ile alakası yok
  • abicim ben led tabela nasıl yapılır öğrenmek istiyorum verdiğiniz linkteki zaten hazır bi sistem sadece ledleri takıp çalıştırıyorlar ben nasıl yapılır malzeme olarak ne gider malzemeyi nerden temin edebilirim birde programlaması varmış onu nasıl öğrenebilirim onu diyorum mesela ekteki resimdeki led tabelayı yanıp sönen bir tabela olarak düşünün bunu nasıl yapabilirim

• - vuuu uuuuu görüyorum görüyorum kocaman bir dağ ve dağın ardında para dolu kova vuu uuuuuuu görüyoruuuumm....

- sen kain misinn??

- evet noolcak..? nerde lan benim haydar...

bu kısa replik te de anlatıldığı üzere işin zor hocam.. elektroniği öğreneceksin, programlama dili öğrenecesin, dükkan açacaksın, program yazıp led tabela yapacaksın bunları satıp para kazanacaksın haa??
    zor iş... çok zor valla... yinede moralini bozmak istemem ama bildiğim kadarıyla anlayatım..

piyasa da gördüğüm kadarıyla bir kaç çeşit led tabela var, sayacak olursak tekrenk hazır yazı, tek renk dotmatrix ve çok renk dotmatrix(nokta matris)..

hepsinin sürme yöntemi farklı ancak ortak noktaları aynı.. hepsi stabil bir güç kaynağına ihtiyaç duyar gerek ledin ömrü gerekse verimi açısından güç çok önemlidir. aslında bu çok sonraki bir konu..neyse konuya dönelim.. hazır yazılı tabelalar önceden belirlenmiş yazı veya logoya göre dizilmiş led zincirleridir. bunlar da yine kendi içinde türlere ayrılıyo.. genelde yanıp sönen veya sırayla animasyonu yanan harflerden oluşuyorlar. hemen hemen hepsinin altında micro denetleyici yatıyor(pic,atmel gibi) bu gibi basit işlemleri picle yapmak kolay, örnek olarak bir program yazayım,

include_16f84_4
    include_teymen_skati
    include_komutan_logar

program1

portlar sıfırlansın

a1 pinini aç
    kapa kapa beğenmedim
    a2 pinini aç
    yine beğenmedim kapa
    (harf sayısı kadar pin aktif edilir. vs)
    komutan_logar= güç kalkanları devredemi?
    arif= devrede_devrede_ sen_işine_bak... (bu da interput)
    komutan_logar= bütün_kalkanları indirin..
    teymen_skati= derhal_efendim..

şimdi bütün pinleri aç
    beğenmedim kapat
    5 defa daha aç kapa ceza

şimdi hepsii yavaş yavaş aç
    afferim
    yavaş yavaş kapa

üüüffff sıkıldım başa dön

bitir.

tabi burdaki komutların hepsinin comuter ca daki karşılıklarını öğrenmek gerekiyor
    mesela ben 5 sene önce bununla ilgili bir kitap aldım 25. sayfayı okumak daha nasip olmadı
    okumayı da yeni sökmedim ama nedenini bende bilmiyorum. 5 senede öğrendiğim dil ile ancak yukardakini yazabildim üff saat de geç oldu.. neyse efendim nerde kalmıştık.. hah.. dotmatrixler.. evet bunları sürmesi diğerlerine göre oldukça zor ancak uygulama açısından diğer ledlerden çok daha kolay sistemler. hazır dotmatrix paneli alıp yerine yerleştiriyorsunuz iş yazılımda bitiyor her led için ayrı delik delmeye gerek kalmıyor. ancak bunların srülmesi oldukça zor. genelde tarama yöntemiyle sürülüyorlar(saç taramak gibi değil) örnek olarak şurda bir uygulama var detaylı ca anlatılmış.. örnek program yazmamı bekleme

http://www.instructables.com/id/LED-Dot-Matrix-Display/

linkte de görüldüğü üzere ledlerin anodları ve katod ları birleştirilmiş. her birleşim kolu tek tek taranıyor. taranan pinler üzerinde anod ve katod un aktif olup kesiştiği yerdeki led yanıyor böylece istenilen yerdeki noktalar birleştirilerek istenilen karakter elde ediliyor. bunların hepsi yazılan program tarafından yapılıyor. hani şu 5 sene de yazmasını öğrenemediğim program
    neyse..
    rgb dotmatrix lerde iş biraz daha karışıyor. her renk kolunu ayrı ayrı sürmek gerekkiyor. işin içine pwm giriyor ki bence hiç bulaşma sıyırırsın... tüm bunların yanında istenlen karakterleri istenilen sırada animasyonda vs yakmak var. ömür törpüsü yanii.. dotmatrix işi henüz erken gibi görünüyor..
    faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaç link:

http://320volt.com/pic-basic-dersleri/

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/17/17.pdf

http://320volt.com/pic16f84a-ile-24-ledli-isik-show-12-ayri-program/

sözün özü derdi minnet bil cana
    yare can ver ki can yar olsun sana
    serdar isen serini koy maydana
    kurbanlara bıçak tutmaz kurbanım

tüm Müslüman aleminin kurban bayramı kutlu olsun!
    görüşmek üzere iyi geceler...

• Memduh Korkmaz bu mu yoksa?

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1207952396

Neyse, elektronikten anlarımdan kastın, kopan kulaklık kablosunu 25 dakika zaman harcayarak lehimlemekse hiç bulaşma. Ayrıca Led tabela işinde para yok. Bu konuda iş yapan çok dükkan var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino ile LOGO yapma
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Memduh Korkmaz bu mu yoksa?

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=1207952396

Neyse, elektronikten anlarımdan kastın, kopan kulaklık kablosunu 25 dakika zaman harcayarak lehimlemekse hiç bulaşma. Ayrıca Led tabela işinde para yok. Bu konuda iş yapan çok dükkan var.

yokabim ben o memduh değilim :) ayrıca sadece öğrenmek istiyorum illaki led tabela işine gireem diye bir kaide yok cnc routrim baskı makinalarım falan var ama sadece led tabelayı bilmiyorum onuda öğrenirsem tam olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: uzman_as

- vuuu uuuuu görüyorum görüyorum kocaman bir dağ ve dağın ardında para dolu kova vuu uuuuuuu görüyoruuuumm....

- sen kain misinn??

- evet noolcak..? nerde lan benim haydar...

bu kısa replik te de anlatıldığı üzere işin zor hocam.. elektroniği öğreneceksin, programlama dili öğrenecesin, dükkan açacaksın, program yazıp led tabela yapacaksın bunları satıp para kazanacaksın haa??
    zor iş... çok zor valla... yinede moralini bozmak istemem ama bildiğim kadarıyla anlayatım..

piyasa da gördüğüm kadarıyla bir kaç çeşit led tabela var, sayacak olursak tekrenk hazır yazı, tek renk dotmatrix ve çok renk dotmatrix(nokta matris)..

hepsinin sürme yöntemi farklı ancak ortak noktaları aynı.. hepsi stabil bir güç kaynağına ihtiyaç duyar gerek ledin ömrü gerekse verimi açısından güç çok önemlidir. aslında bu çok sonraki bir konu..neyse konuya dönelim.. hazır yazılı tabelalar önceden belirlenmiş yazı veya logoya göre dizilmiş led zincirleridir. bunlar da yine kendi içinde türlere ayrılıyo.. genelde yanıp sönen veya sırayla animasyonu yanan harflerden oluşuyorlar. hemen hemen hepsinin altında micro denetleyici yatıyor(pic,atmel gibi) bu gibi basit işlemleri picle yapmak kolay, örnek olarak bir program yazayım,

include_16f84_4
    include_teymen_skati
    include_komutan_logar

program1

portlar sıfırlansın

a1 pinini aç
    kapa kapa beğenmedim
    a2 pinini aç
    yine beğenmedim kapa
    (harf sayısı kadar pin aktif edilir. vs)
    komutan_logar= güç kalkanları devredemi?
    arif= devrede_devrede_ sen_işine_bak... (bu da interput)
    komutan_logar= bütün_kalkanları indirin..
    teymen_skati= derhal_efendim..

şimdi bütün pinleri aç
    beğenmedim kapat
    5 defa daha aç kapa ceza

şimdi hepsii yavaş yavaş aç
    afferim
    yavaş yavaş kapa

üüüffff sıkıldım başa dön

bitir.

tabi burdaki komutların hepsinin comuter ca daki karşılıklarını öğrenmek gerekiyor
    mesela ben 5 sene önce bununla ilgili bir kitap aldım 25. sayfayı okumak daha nasip olmadı
    okumayı da yeni sökmedim ama nedenini bende bilmiyorum. 5 senede öğrendiğim dil ile ancak yukardakini yazabildim üff saat de geç oldu.. neyse efendim nerde kalmıştık.. hah.. dotmatrixler.. evet bunları sürmesi diğerlerine göre oldukça zor ancak uygulama açısından diğer ledlerden çok daha kolay sistemler. hazır dotmatrix paneli alıp yerine yerleştiriyorsunuz iş yazılımda bitiyor her led için ayrı delik delmeye gerek kalmıyor. ancak bunların srülmesi oldukça zor. genelde tarama yöntemiyle sürülüyorlar(saç taramak gibi değil) örnek olarak şurda bir uygulama var detaylı ca anlatılmış.. örnek program yazmamı bekleme

http://www.instructables.com/id/LED-Dot-Matrix-Display/

linkte de görüldüğü üzere ledlerin anodları ve katod ları birleştirilmiş. her birleşim kolu tek tek taranıyor. taranan pinler üzerinde anod ve katod un aktif olup kesiştiği yerdeki led yanıyor böylece istenilen yerdeki noktalar birleştirilerek istenilen karakter elde ediliyor. bunların hepsi yazılan program tarafından yapılıyor. hani şu 5 sene de yazmasını öğrenemediğim program
    neyse..
    rgb dotmatrix lerde iş biraz daha karışıyor. her renk kolunu ayrı ayrı sürmek gerekkiyor. işin içine pwm giriyor ki bence hiç bulaşma sıyırırsın... tüm bunların yanında istenlen karakterleri istenilen sırada animasyonda vs yakmak var. ömür törpüsü yanii.. dotmatrix işi henüz erken gibi görünüyor..
    faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaç link:

sözün özü derdi minnet bil cana
    yare can ver ki can yar olsun sana
    serdar isen serini koy maydana
    kurbanlara bıçak tutmaz kurbanım

tüm Müslüman aleminin kurban bayramı kutlu olsun!
    görüşmek üzere iyi geceler...

programlama hakında bilgim var kendime yetecek kadar delphi biliyorum ayrıca web siteside yapıyorum (Php+Asp+Html+Flaşh)

ama merak işte reklamcıyım zaten makineler falan var aksine kafama takıldı öğrenmek istiyorum sadece. hani nasıl desen hobi işte elektroniğe olan merakım :)

• Merhaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: goplu34

Merhaba

kızma çavuşum değiştirdim
  • yardımcı olabilecek arkadaş yokmu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.memduh

yardımcı olabilecek arkadaş yokmu acaba ?

Tam olarak hangi konuda?
    Yukarıdaki 3link gayet yardımcı olacak gibi.. Özellikle tübitakın...
    quote:

Yukarıda yeterli açıklamalar var? Aslına bakarsan olay baya geniş...
    Buradan konunun anlatılması biraz uzun olur sanırım, yeterli kaynak var zaten...
    Ama yapım aşamasında bir yerlerde takılırsan buralardayız işte.. :)

Kestirip atıyorsun ben nereden başlayacağımı bilmiyorum dersen; biraz araştırma yapıp tam olarak ne istediğine karar vermen lazım..

• ben programını arıyorum :) hangi programile yapılıyor
  • ASM, C, PICBASİC, JAL, Delphi(PIC için ne farklılıkları var bilmiyorum) v.s v.s uzaaaaar gider...
    (ASM konusunda takıldığın yerde yardımcı olabilirim)

Bu iş için kolay olduğu gerekçesiyle çoğu kişi PİCBASİC'i tercih ediyor...
    (Özelliklede LED animasyon işine girenler)
    LED yakıp söndürerek programcı oluyorlar....

Öncelikle forumlarda v.s sayısız açılan "hangi programlama dili" konularını okuyabilirsin...
    Onların özeti şu şekilde > Acil programlama öğrenmek için PİCBASİC
    PİC'in iç yapısını ve mantığını kavramak için ASM(katılıyorum)
    C'de işini ASM'ye göre daha kısa kodlarla halledebileceğin , diğer alternatif programlar v.s v.s diye gidiyor.
    İçlerinde en popüler olanları bunlar gibi..

Önce bir dile karar vereceksin, sonra sağlam bir kitapla adım adım işe başlayıp devam edeceksin...
    Ha!? Led tabela PİC'siz yapılmıyormu? evet PİC'siz Led "tabela" yapabilirsin... :)

Tavsiyem daldan dala atlamayıp birisinde kararlı bir şekilde ilerlemen...
    Tabi yazılım kısmını aştıktan sonra bir takım donanımlar gerekli ama bunlarda zamanla olacak, zaten yazdığın programları bilgisayar ortamında kolayca simüle etme şansın var...

• quote:

Orijinalden alıntı: eMr...

ASM, C, PICBASİC, JAL, Delphi(PIC için ne farklılıkları var bilmiyorum) v.s v.s uzaaaaar gider...
    (ASM konusunda takıldığın yerde yardımcı olabilirim)

Bu iş için kolay olduğu gerekçesiyle çoğu kişi PİCBASİC'i tercih ediyor...
    (Özelliklede LED animasyon işine girenler)
    LED yakıp söndürerek programcı oluyorlar....

Öncelikle forumlarda v.s sayısız açılan "hangi programlama dili" konularını okuyabilirsin...
    Onların özeti şu şekilde > Acil programlama öğrenmek için PİCBASİC
    PİC'in iç yapısını ve mantığını kavramak için ASM(katılıyorum)
    C'de işini ASM'ye göre daha kısa kodlarla halledebileceğin , diğer alternatif programlar v.s v.s diye gidiyor.
    İçlerinde en popüler olanları bunlar gibi..

Önce bir dile karar vereceksin, sonra sağlam bir kitapla adım adım işe başlayıp devam edeceksin...
    Ha!? Led tabela PİC'siz yapılmıyormu? evet PİC'siz Led "tabela" yapabilirsin... :)

Tabi yazılım kısmını aştıktan sonra bir takım donanımlar gerekli ama bunlarda zamanla olacak, zaten yazdığın programları bilgisayar ortamında kolayca simüle etme şansın var...

peki siz ne önerirsiniz nerden ve hangi program ile başlamalıyım ?

• bu kadar bilgi üzerine hala bu cevabı yazan insanlar var ya şaşıyorum! aslında suç bizde... mr.fusion arkadaş ne güzel söylemiş ''armut piş ağızıma düş'' hak verdim şimdi!
  • quote:

bu kadar bilgi üzerine hala bu cevabı yazan insanlar var ya şaşıyorum! aslında suç bizde... mr.fusion arkadaş ne güzel söylemiş ''armut piş ağızıma düş'' hak verdim şimdi!

sanırım siz yazıyı anlamadan direk cevapladınız ?

arkadaşa sorum oki hangi dili tavsiye edersiniz yazının soununda pic sizde led tabela yapılabilir demiş !

şimdi anladınmı ?

• Söylediğim gibi işte...

Fazla detaya girmeyeceğim kafam karışmasın sadece led yakıp söndüreceğim diyorsanız PİCBASİC var.
    Fazlasıyla kaynak mevcut.. (PBP ile program yazmıyorum...)

C başlangıç için biraz kafa kurcalayabilir.(C kullanıyormusun dersen; Hayır, henüz başlamadım)

ASM'de öyle aslında ama ASM ile düzgün bir kaynaktan başlarsanız PİC'in mantığınıda çözebilirsiniz..

ASM'de kodları parça parça birkaç satırda bir bütünü oluşturuken C ile bu iş biraz daha kısalıyor...

Benim tavisyem eğer kararlıysanız, sakin kafayla ve istiktarlı bir şekilde ASM öğrenmeniz..
    Belli şeyler oturursa gerisi gelir zaten...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.