Şimdi Ara

Led Ampül mü, Tasarruf Ampulü mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
32.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konunun bir çok kişinin kafasını kurcaladığını düşünüyorum konuya hakim üstatların bizi aydınlatmasını rica ederim. Malum led ampullerin fiyatları ilk çıktıkları gibi pahalı değil ama yinede tasarruf ampüllerinden pahalı. Acaba aradaki fiyat farkını vermeye değer mi kafamı kurcalıyor.

    Philips 15w tasarruf ampülü lümen değeri = 900
    12W Led ampülü lümen değeri = 905

    Yani ikisininde lümen değeri aşağı yukarı aynı tasarruf derseniz sadece 3W'lık bir fark var. Sizce bu şekilde karşılaştırmak doğru mu, ve fiyat farkını vermeye değer mi?



  • Kardeşim bence değer.. Neden dersen. 10 watlik led 20wattlik tasarruflu dan fazla ışık veriyor.. ayrıca radyasyon ledlerde yok denecek kadar azdır. + aç kapa yapınca omru azalmaz. Açıldığı gibi 100 de yüz ışığı verir. Diğerleri gibi ısındıkça daha çok ışık vermez. İçinde civa gibi sağlığa çok zararlı maddeler yoktur. Kırılma derdi yoktur. Tasarruflu ampule göre 3 kati fazla omru vardır led ampullerin. En az 3 kati. Daha ne olsun kardeşim. Ayrıca tasarruflu ampuller kadar göz yormaz. Kesinlikle led zamanı geldi. 1 yılda kendini amorti eder. Diğer yıllarda kar etmiş olursun. Koridorlara philips 4 watt cool day light beyaz ışık aldim. Nerdeyse elektrik yakmıyor. Marka çok önemli. Fiyat ise 15 tl. Zaten tasarruflular 8 10 tl su an. 15 tl gayet uygn. Salonda 4 tane 4 watt. 3 tane tasarruflu gibi ışık veriyor. 4 tane led 1 tane tasarruflu kadar da elektrik yakmıyor. Bunları düşün ona göre al :) sorun olursa sorabilirsin. 10 watt sipariş verdim şimdi de tek ampul takacaksan büyük odaya 4watt yetersiz geliyor. 10 watt ta 20 tl ye satiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makpiyal

    Kardeşim bence değer.. Neden dersen. 10 watlik led 20wattlik tasarruflu dan fazla ışık veriyor.. ayrıca radyasyon ledlerde yok denecek kadar azdır. + aç kapa yapınca omru azalmaz. Açıldığı gibi 100 de yüz ışığı verir. Diğerleri gibi ısındıkça daha çok ışık vermez. İçinde civa gibi sağlığa çok zararlı maddeler yoktur. Kırılma derdi yoktur. Tasarruflu ampule göre 3 kati fazla omru vardır led ampullerin. En az 3 kati. Daha ne olsun kardeşim. Ayrıca tasarruflu ampuller kadar göz yormaz. Kesinlikle led zamanı geldi. 1 yılda kendini amorti eder. Diğer yıllarda kar etmiş olursun. Koridorlara philips 4 watt cool day light beyaz ışık aldim. Nerdeyse elektrik yakmıyor. Marka çok önemli. Fiyat ise 15 tl. Zaten tasarruflular 8 10 tl su an. 15 tl gayet uygn. Salonda 4 tane 4 watt. 3 tane tasarruflu gibi ışık veriyor. 4 tane led 1 tane tasarruflu kadar da elektrik yakmıyor. Bunları düşün ona göre al :) sorun olursa sorabilirsin. 10 watt sipariş verdim şimdi de tek ampul takacaksan büyük odaya 4watt yetersiz geliyor. 10 watt ta 20 tl ye satiliyor

    Hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bana link verebilir misin. 10W olan 20 TL ye gayet iyiymiş. Onu almayı düşünürüm.




  • http://www.koctas.com.tr/led-ampul/philips-corepro-led-bulb-60w-e27-865/15419-21723/ ancak kalmamış. ben 10 tane aldım şimdi. daha bugün geldi. ankarada isen sana 2 tane verebilirim. ben on tane sipariş verdikten sonra 4 tane kalmıştı. onuda başkası almış. 40-50 tl ye alanlar var bu ampulden araştırdım :D bende kaça satsam diye düşünüyorum :D sana aldığım fiyattan veririm ama.
  • bu
     Led Ampül mü, Tasarruf Ampulü mü Led Ampül mü, Tasarruf Ampulü mü




  • bizede lazım bu lambalardan. Elektrik kesilince Merdiven boşluklarını hafif bile olsa aydınlatsa yeterli olacaktır.
  • Bencede en iyisi led ampul hatta ışık rengi olarak gün ışığı kullanmak daha sağlıklıdır. fiyatları da oldukça uygun artık önceden pahalıydı

    http://www.aydinlatmareyonu.com/e27-10w-led-ampul
  • bende bu konuyu arıyordum ama değerler olarak hangi tasarruflu oldugunu kanıtlayan arkadas yok . Duracell mıgrosta ındırım vardı bı ampul alıyım dedım yuzde 50 ıdı . oldukca ıyı cıktı . gayet guzel bu kadar guzel oldugunu sanmıyodum . Yeniden ındırım beklıyorum salonu degıstırecegım .
  • Sevenhillli S kullanıcısına yanıt
    Tasarruflu diye güvenip kullanıyoruz, ölçüm yapmak lazım. Ben de Migros indiriminden 3 adet 10.5w 1055lm Philips aldım. Aydınlatması iyi, yine indirim olsa almayı planlıyorum.
  • Hocam bende duracell ampul indirimini yeniden bekliorum , sordum bu aralar olmayck daha yeni oldu dediler :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sevenhillli

    Hocam bende duracell ampul indirimini yeniden bekliorum , sordum bu aralar olmayck daha yeni oldu dediler :(

    Selam hocam a101'den tanesini 6.95'e aldım 11 adet aldım o kadar vardı bence bayağı iyi a101 lere bir bak istersen hepsinde olmayabilir

     Led Ampül mü, Tasarruf Ampulü mü




  • Hocam hemde osram fiyat çok iyimiş . Bu led ampüllerde lm nin ( lümen ) az mı olsa iyi çok mu olsa iyi ? Aksam bir bakayım a101 e . umarım ince duylarda vardır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sevenhillli

    Hocam hemde osram fiyat çok iyimiş . Bu led ampüllerde lm nin ( lümen ) az mı olsa iyi çok mu olsa iyi ? Aksam bir bakayım a101 e . umarım ince duylarda vardır .

    Yüksek lumenli olması daha iyi ışık gücünü gösterir , Biraz önce banyoya taktım acayip aydınlattı bu fiyata çok iyi valla , 5 wattlık cata marka olanlardan 2 kat daha parlak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Kasım 2016; 19:58:25 >
  • a101e gelecek vestel markası 9w led ampul 5,95, markası önemli demişsiniz iyidir heralde vestel de :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: papibjk

    a101e gelecek vestel markası 9w led ampul 5,95, markası önemli demişsiniz iyidir heralde vestel de :)

    Bu haberi aldığım iyi oldu :)

    Eve denemek için hepsiburada'dan 2 tane sarı renkli 10 w LED ampul aldım.(hediye çekimle 5,5 TL'ye geldi) Harika çıktı. Bütün evi LED'e çevireceğim.

    Umarım Vestel'inkiler de sarı renktir.

    http://www.hepsiburada.com/osakalight-10w-led-ampul-gunisigi-p-HRNSLED001




  • Arkadaşlar 10w 806 lm osram led ampul aldım. 23w Philips tasarruflu ampul ile aynı ışığı veriyor. Ben led ampuller az ışık veriyor diye biliyordum. Yanlış biliyormuşum. İlk defa led ampul taktim eve. Ledden şaşmayın.
  • doğruluk payı ne kadardır bilmiyorum ama, tasarruflu ampuller kanser yapıyormuş, bana da saçma geldi ama, hatta forumda bile birileri yazmıştı sanırım.
  • Migrostan indirim ile duracell led ampül almıştım bir kaç ay olmuştur . Çocuk odasında takılıydı ama bilmiyorum çok açılıp kapamadanmı ne üzerindeki ledlerden 2 si hafif yanmaya başladı bazen yanıp sönüyor anlamadım gitti . Bana dayanıklı gibi gelmedi . bende sevinmiştim yarı fiyatına led ampül alıyoruz hemde duracell diye .
  • Evde tasarruflu ampuller patladıkca değiştiriyorum bence led ampuller çok iyi. Tasarruflu ampuller çok çabuk arıza veriyor. Renk seçimi olarak 4000k ve 3000k aldım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Beyaz ışığı sevmiyorum gözlerimi yoruyor, gün ışığı denilen parlaklık soft tarzı bir şey mi acaba.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.