Şimdi Ara

Led Ampül mü, Tasarruf Ampulü mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
2
Favori
32.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün evdeki tasarruflu ampullerin hepsini söküp onların yerine cata marka (gün ışığı) led ampul taktım.
    7w,10w 10 lira. 5w 7,5 liradan aldım. 10w bir odaya fazla bile geliyor 7w normal değer bence, ufak odaya da 5w taktım tam istediğim gibi oldu. Hem uzun ömürlü, hem az yakıyor, hemde ısınmıyor daha ne olsun. Şimdi sıra apartman merdivenlerinde. Her kata 5w ampul takarsam elektirik tasarrufu 8'de 1'e düşecek tahminim. Şu anda her katta 40w eski ampul yanıyor, bu ampullerin her ay faturaya yansıması 27-28 liraları buluyor.
  •  Led Ampül mü, Tasarruf Ampulü mü

    Bende HB satılan 4watt Philips Led ampül ile tüm aparmanın ışığını değiştirdim. 4Tl ücretsiz kargo. Normalde 25watt akkor takılıydı. Çıkarmadan önce çektiğim resmi karşılaştırma için paylaşıyorum. (Sol 25W Akkor - Sağ 4W Led)
    Aydınlatmalarında ciddi bir fark yok. sadece sarı ışıktan beyaza geçince gözler biraz yadırgıyor.
    Hol, antre wc gibi küçük mekanlarda da rahtlıkla kullanılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi folkeyno -- 8 Mart 2017; 14:5:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orijinalden alıntı: papibjk

    a101e gelecek vestel markası 9w led ampul 5,95, markası önemli demişsiniz iyidir heralde vestel de :)

    Bu haberi aldığım iyi oldu :)

    Eve denemek için hepsiburada'dan 2 tane sarı renkli 10 w LED ampul aldım.(hediye çekimle 5,5 TL'ye geldi) Harika çıktı. Bütün evi LED'e çevireceğim.

    Umarım Vestel'inkiler de sarı renktir.

    http://www.hepsiburada.com/osakalight-10w-led-ampul-gunisigi-p-HRNSLED001

    Hocam naptiniz, döndü mu ev led'e?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evin bütün ampullerini led'e çevirdikten sonra fatura 20 tl. düştü. şimdiye kadar değiştirmemekle büyük hata etmişim.

    vestelin led ampulleri çok kaliteliymiş aklınızda bulunsun, 6 tane sipariş verdim ücretsiz kargo eve gönderdiler.
  • Evin tüm ampullerini lede çevirdim. 21W tasarrufluyla 11w led eşit lümen veriyor. Ancak ben bulunabilirliği kolay olduğu ve fiyatı uygun olduğu için 9w vesteli tercih ettim. Arada bozuk olan çıktı ama sonradan bozulan olmadı. Philipslerde önce çalışıp sonradan bozulanlar oldu. Açıkçası vestelin ledleri fiyat/performans olarak başarılı.

    Evin toplam watt değeri 3te 1ine indi. Ancak kayıp/kaçak bedeli alan modern eşkiyalar yüzünden faturada çok da bir değişim olmadı.
  • Bende daha bugün evin tüm ampullerini LED ampullerle değiştirdim. Öncesinde tasarruflu ampul dediğimiz CFL ampuller, elektrik verildiğinde direkt olarak %100 performans sergilemedikleri için Edison amcanın ampullerinin gelişmişi olan halojen ampulleri kullanıyordum. Hepsi de 42 watt'tı.

    E27 duylu olan avizelere Philips'in 6 watt'lık (bazı yerlere 8 watt) ampullerini, E14 duylu olan avizelere de CATA'nın 5 watt'lık ampullerini taktım. Böylece aydınlatma için kullandığım elektrik 672 wattdan, 94 watta düştü. Muhtemelen faturada büyük etki yaratmayacaktır.

    Ayrıca hızımı kesemeyip, buzdolabının ve davlumbazın ampullerini de değiştirdim. Davlumbazda oluşacak yağa, buzdolabında meydana gelecek neme ve sık açıp/kapamaya dayanabilecek mi bakalım LED ampuller?




  • Evde led lambalar bozulmaya başladı yardım sebebi ne olabilir

    Lambayı ellediğimde çok sıcak di ışık gitti böylece 8. Lambada gitti

    Öneriler e açığım markalar cata ve ark

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surfcasting

    Beyaz ışığı sevmiyorum gözlerimi yoruyor, gün ışığı denilen parlaklık soft tarzı bir şey mi acaba.

    Gün ışığı ( daylight ) aslında kırık beyazdır (4000k). Ama tabiri caizse halk dilinde sarı ışığa ( warm white - sıcak beyaz ) gün ışığı denmektedir. ( 3000k-2700k ). Soft tarzı istiyorsanız sarı ışık tercih edebilirsiniz.
  • burningdawn B kullanıcısına yanıt
    Gün ışığını beyaz parlak renk zan ediyordum meğer değilmiş. Daha evvelden beyaz ışık almıştım hiç kullanamadım, sonra sarı soft aldım o da çok soluk kaldı en sonunda gün ışığı aldım tam istediğim gibi oldu ne çok parlak ne de soluk gözlerim çok rahat etti.
  • led.
    ama ucuzuna kaçıp sonra ledler çok dayanıksız demeyin,

    markalı alın ağır olması tercih sebebidir soğutması iyi demektir.
  • bütün led ürünlerınde
    2 yıl garanti
    www.ledithalat.com
  • led lambaların şöyle bir avantajı daha var arıza yaptığında tamir edilebiliyor :D led ömrü biterse bitsin smps ledleri söküp yerine yenisini takarsın devreye birşey olursa açarsın içini tamir edersin :) tasaruflu ampüllerde lambası patladığınd ayerine koyamazsın devresini tamir etsende :)
  • Ben ışık kaynağının seçiminde renge de çok önem verenlerdenim. Evde çok fazla beyaz veya çok fazla sarı ışıktan hoşlanmıyorum.

    Bu konuda ikea'nın renk seçimine dikkat çekmek isterim. Osram, Philips, GE gibi dev ampul üreticilerinin her ışık renginde üretim yapması anlaşılır bir durum. Bu firmalar dünyanın her yerine ve her ihtiyaca göre farklı üretimler yapıyorlar.

    Ancak ikea özelliklere evlere yönelik ürün geliştirip dünya çapındaki (sanırım) 500 mağazasında satış yapıyor. Ikea'nın ürün maliyetlerini aşağı çekme politikası sonucu tek bir renk üzerine odaklaması da anlaşılabilir. Önemli olan ikea'nın evlere yönelik en uygun ışık rengi çalışmasının sonucunun 2700 kelvin çıkmasıdır.

    Bende zaman içerisinde evimde değişmesi gereken tüm ampulleri ikea'nın 2700 kelvin ışık rengine sahip led lambaları ile değiştirdim. Tavsiye ederim. Oldukça güzel bir renk. Beyaz ve sarı renlerin uçtaki tonlarından uzak, dengeli ve hoşa giden bir değere sahip.

    İkea'nın bulunmadığı şehirlerde oturuyorsanız veya ikea dışındaki markalardan almak istiyorsanız; yukarıda saydığım büyük ampul üreticisi markaların 2700 kelvin civarındaki ışık rengine sahip ampullerini alabilirsiniz.

    bu arada mümkün olduğunca tüm evde aynı ışık rengini kullanmanızı öneririm. Farklı renkler hem estetik açıdan hoş durmaz hem de renk geçişleri bazı kimseleri rahatsız edebilir.

    https://www.ikea.com.tr/arama/?k=led#1

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferhatas -- 3 Nisan 2018; 14:46:59 >




  • Bizim ev ampullerin yarısı tasarruf yarısı led öyle karışık..

    Bakalım artık ikea ya da philips led alıp tamamını led yapacağım evdeki ampullerin.
  • Arkadaşlar aldığınız philips ampuller 220 Volt PCB üzerine dizili SMD Led'ler araçılığı ile aydınlatır. Arkadaşın birisi OSRAM led ampul koymuş osram bu işte idealdir. PHİLİPS Ampuller karaköyde tarafımca 5 TL den satılmaktaydı. Yazdığım gibi PHİLİPS Led ampul ürünlerinin içinde trafo olmadığı için daha fazla ısınıp sıkıntı yaşatacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.