Şimdi Ara

Lease mi yoksa kredi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle kendi durumumdan bahsetmek istiyorum. Arabalar ve finans konusularından neredeyse hiç anlamam, ancak yakın zamanda bir araba ihtiyacı doğdu ve eşimle konuştuktan sonra gelecek aylarda bir araba satın almaya karar verdik. Arabanın bize maliyeti 65000 Euro gibi bir ücret olacak, istediğimiz model ise Tesla Model 3 Long Range (performans olmayan) 58-59 Bin Euro gibi bir ücreti var ve artı olarak 7500 Euro da full otonom sürüş için istiyorlar, bunu daha sonradan da satın alabiliyorsunuz sanırım ama almışken alalım diyorum bir daha 7500 Euro bir arada bulması zor olabilir.

Kafamı karıştıran kısım ise lease ve kredi koşulları oldu. Leasing için Tesla'nın Hollanda sitesine girip bakabilirsiniz, hatırladığım kadarı ile 60 ay 600 Euro aylık ödeme alıyorlar, daha sonra 20 bin Euro kalan parayı istiyorlar, açıkcası bana mantıklı geldi, bu 60 ay süre zarfında biriktirmeye başlarız ve 60 ay sonunda elbet 20 bin biriktirmemiz mümkün olabilir, olmasa dahi kredi ile hallederiz diye düşünüyorum. Aynı zamanda araba kredi çekersek 60 ay için ortalama 1300 gibi bir ödeme çıkıyor. Sizce hangi seçenek daha mantıklı? Ayrıca bazı yerlerde lease bittikten sonraki ödemeyi de taksitle aldıklarını duydum ancak emin değilim ve danışmak istedim. Ayrıca alternatif fikirleriniz veya tavsiyeleriniz var ise buna da aşığız, gerek araba/model olarak gerek ise finansal açıdan.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1300-600=700*60=42000-20000=22000 sana kaliyor lease secersen, rakamlarin dogru olduguna emin miyiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DoğanGörünümlüToros kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam lease için eksik söylemişim. 5000 Euro nakit ilk ödeme istiyorlar, daha sonra 60 ay 592 euro aylık ödeme ve sonrasında 22000 Euro ödeme, toplam 63000 yapıyor ancak aracın fiyatı zaten 68000, nasıl oluyor ben de çözemedim ama sitede öyle yazıyor.

Lease mi yoksa kredi mi?

• Soğansız Dürüm kullanıcısına yanıt
    Ulke kosullarini bilmeden yorum yapmak zor ama bazen lease e satin almaktan daha cok indirim yapabiliyorlar.
    Devletin tesvik icin verdigi vergi indirimi vs. olabiliyor elektrikli araclarda. Satin alirsaniz bu vergi indirimini sonradan aliyorsunuz ama lease yaparsaniz bu vergi indirimi bankaya kaldigi icin yazan fiyat bu vergi indirimi dahil fiyat oluyor.

Bir bayiye gidip outurun hocam. Detaylari anlayin. Ya da bayi yoksa telefon edin bir konusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 31 Ağustos 2020; 17:15:6 >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Aaa, çok mantıklı hocam. Yaklaşık 5-6 bin Euro vergi indirimi olması gerekiyor, demek o yüzden lease de fiyat az çıkıyor. Ayrıca yol vergisi (mtv benzeri) de ödenmiyor elektrik araç olduğu için ve yakıt masrafı da çok düşük, bu yüzden avantajlı olduğunu düşündük. Ancak beni endişelendiren bir diğer kısım kasko/sigorta işi oldu, 23 yaşındayım ve ehliyetimi henüz almadım daha 1 2 aya çıkacaktır, ancak internetren sorguladığımda yaşınız küçük ve aracım gücü yüksek bu yüzden sigorta veremiyoruz gibi şeyler yazıyordu, umarım halledilebilir bir şeydir.

Amsterdam'da bayi var ancak daha bilgi almak için uğramadık, önden bir araştırma yapıp sorgulayıp gitmek istedik ama temelde bilgim olmayınca pek birşey bulamadım ondan danışmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

Aaa, çok mantıklı hocam. Yaklaşık 5-6 bin Euro vergi indirimi olması gerekiyor, demek o yüzden lease de fiyat az çıkıyor. Ayrıca yol vergisi (mtv benzeri) de ödenmiyor elektrik araç olduğu için ve yakıt masrafı da çok düşük, bu yüzden avantajlı olduğunu düşündük. Ancak beni endişelendiren bir diğer kısım kasko/sigorta işi oldu, 23 yaşındayım ve ehliyetimi henüz almadım daha 1 2 aya çıkacaktır, ancak internetren sorguladığımda yaşınız küçük ve aracım gücü yüksek bu yüzden sigorta veremiyoruz gibi şeyler yazıyordu, umarım halledilebilir bir şeydir.

Amsterdam'da bayi var ancak daha bilgi almak için uğramadık, önden bir araştırma yapıp sorgulayıp gitmek istedik ama temelde bilgim olmayınca pek birşey bulamadım ondan danışmak istedim.
    Hocam dedigim ulke kosullarini bilmek lazim. Ikinci eli nasildir, yillik vergiler, sigorta vs. bunlari orada yasayan birinden biraz ogrenmen gerekecek.

Araba olarak bakarsak:

Model 3u kullanmadim ama Model S i kullandim. Arac basarili tabiiki. Hizlanma ve sessizlik cok buyuk avantaj.
    AMa nerede sarj edeceksin? Apartmanda misin? Evde misin?

Aracin tabiiki garantisi var bozulursa seni sinirlendirir mi? Arada bir servise goturmek zorunda kalirsan gicik olur musun? Daha 1 sene once cikmis bir arac riski tabiiki daha fazla.
    68 bin Euro iyi para. Cok daha ucuza bmw 3 veya audi a4 falan alinabilir mesela. Ya da mesela e-tron Amerikada tutmadi yuzde 20-25 liste fiyatinin altina satildi araclar. Avrupa durumunu tam bilmiyorum ama Model 3 fiyatina E-tron bulabiliyorsan o da mantikli olabilir.

• Konuyu okuyunca
    +Nasılsınız?
    - Fasfakirim...
    Konu sahibinden özür diliyorum:))))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Evlilik mi Ev mi araba mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam hiybrid bir Corolla yada camry falan alsanız daha mantıklı olmaz mı ilk alım maliyeti açısından yarısı olacak çünkü

Teşekkür ederim hocam görüşleriniz için, aparman tarzı bir yapıda oturuyoruz, daha doğrusu klasik amerikan filmlerindeki motellere benziyor binanın şekli, önünde de kendine özel park alanı var ve buraya şarj cihazı koymuşlar şansımıza. Ayrıca 2 3 dakika mesafede supercharger'da varmış. İkinci el olarak baktığımızda koca ülkede 3 5 tane model 3 var ve sıfırına çok yakın fiyatı. Model S'ler var ancak onlar da 2013 2014 olanlar yine sıfır model 3 fiyatına yakın, bu yüzden sıfır almayı düşündük.

Açıkçası bana biraz hayal gibi geliyordu ancak biraz araştırma yapıp yakıttan ve vergiden dolayı hemen hemen diğer sıfır arabalara yakın olduğunu gördük ve açıkçası teknoloji manyakları olarak çok heyecanlandık ve neden olmasın diye heves ettik. Öncesinde ben de a4/a5 falan düşünüyordum ama dediğim gibi burda araçlar Almanya'dan daha da pahalı ve hemen hemen aynı fiyata geliyor Tesla ile. Bu yüzden açıkçası Tesla için 5 10 bin fazladan vermeye razı olduk diyebilirim. E-Tron'a siz dedikten sonra baktım hocam, en boş en ucuz hali 71 bin euro ve 400 km menzilli, normal model 3 48 bin euro 450 km menzilli.

• Imgod I kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hocam, şimdi baktım öneriniz üzerine, hybrid corolla 30 bin, bu mantıklı olabilir ama camry 44 bin için fazla geldi bana. Ayrıca bunlar en boş halleri maalesef :( camry yerine Tesla ya 48 bin verip 4 bin euro vergi iadesi almak daha mantıklı, aynı fiyata geliyor ve Tesla'nın mtv'si yok, camry için aylık yaklaşık 70-80 euro vergi çıkabilir.

Şimdi fark ettim de hocam Hollanda'da araç fiyatları biraz daha pahalı Almanya'ya göre bunun sebebi nedir? Mesela almanyadan 2.el bir araç alsanız süresiz kullanabiliyor musunuz Hollanda'da? Az önce baktım full paket Corolla hybrid 28.500 euro Almanya'da

• quote:

Orijinalden alıntı: Imgod

Şimdi fark ettim de hocam Hollanda'da araç fiyatları biraz daha pahalı Almanya'ya göre bunun sebebi nedir? Mesela almanyadan 2.el bir araç alsanız süresiz kullanabiliyor musunuz Hollanda'da? Az önce baktım full paket Corolla hybrid 28.500 euro Almanya'da
    Genel sebebi vergiler daha fazla hocam, devlet arabalardan uzaklaşmak istiyor biraz da. Normal ve elektrikli bisiklet teşvik ediliyor daha çok. Ayrıca park etme konusu da aşırı sıkıntılı ve pahalı. Evlerin önüne koymak ücretsiz ancak şehie merkezinde park ücretleri inanılmaz uçuk, kendi park yerinizi aylık kiralayabilirsiniz veya satın alabilirsiniz, Amsterdam'da bir araba park yerinin satış fiyatı en az 150 bin Euro. Daha küçük şehirlerde 20 30 bin civarı (kapalı parklar).

Kusura bakmayın hocam asıl sorunuzu cevaplamamışım. Almanya veya diğer avrupa ülkelerinden satın alabilirsiniz ancak burda kayıt ettirmek gerekiyor, işlem biraz yorucu ve tuzlu. Bir tablo var aracın karbondioksit salınımına göre ödeme yapıyorsunuz kayıt için, 300 euro ile 10 bin euro arası değişebilir bu kayıt ücreti. Ama bu 2. El araçlar için, sıfırlarda birde vergiyi ödemek gerek %21 olması gerek burası için. Ama Almanya'da alırken vergisiz alabiliyor olmak lazım ama o işler biraz daha karışık çünkü eğer Almanyadan alırken vergiyi ödememeniz ve burda ödemeniz gerek, eğer buraya gelince ödemezseniz Almanya'da aldığınız galerici bunu ödemekler yükümlü olacağından pek satmak isteyeceklerini sanmıyorum. İkinci el sayılması için 6 bin km sürülmüş olması gerekiyordu yanlışım yoksa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

Teşekkür ederim hocam görüşleriniz için, aparman tarzı bir yapıda oturuyoruz, daha doğrusu klasik amerikan filmlerindeki motellere benziyor binanın şekli, önünde de kendine özel park alanı var ve buraya şarj cihazı koymuşlar şansımıza. Ayrıca 2 3 dakika mesafede supercharger'da varmış. İkinci el olarak baktığımızda koca ülkede 3 5 tane model 3 var ve sıfırına çok yakın fiyatı. Model S'ler var ancak onlar da 2013 2014 olanlar yine sıfır model 3 fiyatına yakın, bu yüzden sıfır almayı düşündük.

Açıkçası bana biraz hayal gibi geliyordu ancak biraz araştırma yapıp yakıttan ve vergiden dolayı hemen hemen diğer sıfır arabalara yakın olduğunu gördük ve açıkçası teknoloji manyakları olarak çok heyecanlandık ve neden olmasın diye heves ettik. Öncesinde ben de a4/a5 falan düşünüyordum ama dediğim gibi burda araçlar Almanya'dan daha da pahalı ve hemen hemen aynı fiyata geliyor Tesla ile. Bu yüzden açıkçası Tesla için 5 10 bin fazladan vermeye razı olduk diyebilirim. E-Tron'a siz dedikten sonra baktım hocam, en boş en ucuz hali 71 bin euro ve 400 km menzilli, normal model 3 48 bin euro 450 km menzilli.
    Ikinci eli sormamin nedeni ikinci el almak degil.
    Satarken ne kadar zarar edeceksiniz. Eger Tesla az deger kaybediyorsa mantikli. Ki su an oyle gorunuyor. Sizin de begendiginiz bir marka ise bence guzel secim.
    Ama dedigim gibi Tesla 10 yildir araba uretiyor diger markalar 50-100 yil arasi. Elektrikli araclar son 10 yilin teknolojisi digeri 100 yillik teknoloji. Her yeni teknolojide gelisim sureci vardir ve gelisim surecine herkes katlanmak istemez. Teknoloji manyagi olarak demissiniz. demekki siz early adptor denen gruptasiniz yani seviyorsunuz yeni teknolojileri test etmeyi. Sizin durumda bence mantikli.

Dedigim gibi E-tron tutmadiysa pazarli yaparsiniz diye soyledim. Amerika fiyati 75k ama 50-55k bandina alanlar oldu. Liste fiyati yerine bir de sahibinden.com gibi sitelere bakin orada bayilerin de sifir araclarinin fiyatlari oluyor. Cunku nerdeyse hic bir ulkede araclar liste fiyatindan satilmaz. Mutlaka indirim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 31 Ağustos 2020; 23:15:58 >

Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için her ülkenin ufak farklılıkları var gördüğüm kadarıyla bu arada son zamanlarda Instagram kesfetimden su sayfayı keşfettim Hollanda'da bir galeriye ait arabaların kondisyonunu gördükçe orada yaşayıp yaşlanasim geliyor araba tutkunu iseniz bir göz atın derim iyi günler :)

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/premiumclassics/%3Figshid%3D169jpfoaa6pwu

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam, daha önce hiç araba almadığım için bir fikrim yoktu pazarlık konusunda falan. Dediğiniz gibi sitelere girip baktım ancak hep ikinci elleri var ve fiyatları yine 60k bandında. Açıkçası hemen hemen aynı fiyata sıfır Tesla var iken, 100k kilometrede Audi almak mantıklı gelmedi. Ama dediğiniz gibi bayilere uğrayıp pazarlık konusunu bir görüşücem hocam.

Baktık hocam şimdi araçlar çok güzel duruyor ancak öyle çok fazla ilgim ve bilgim yok araçlar konusunda :) En sevdiğim araçlar 1967 - 75 Camaro ve Porsche 911, onun dışında pek hoşlandığım eski araba yok, ha birde DeLorean ama baya kötü bir araba olduğunu duymuştum 😂

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.