Şimdi Ara

LCD TV lerde 'Backlight Bleeding' Sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Backlight Bleeding sıkıntısı ile alakalı yazılan bir yazı ;

Sorun lcd tv'ler yaşanan "backlight bleeding" (siyah bi ekranda beyaz bulutlanma gibi) sorunu özellikle siyah fon üzerinde kendini gösterir üreticiler bu sorunu ışığın kendini
    lcd tv'de bazı bölgelerde abzorve edemediği bölgelerde oluşan bir durum olduğunu söylüyorlar avrupada bunu bir üretim hatası olduğu
    söyleniyor ama türkiyede bunun bir hata olmadığı lcd tv'lerde olabilecek bir durum olduğunu söylüyorlar.
    Ya az, ya çok hepsinde biraz var karanlık bir ortamda ekran rengi simsiyahken dikkatlice bakmak gerkiyor (açılı bakmak yada direk karşıdan bakmak gerekiyor).
    Maalesef bu çoğu lcd de olan bi problem, yani götürsende sonuç değişmez, değişim yapmazlar, ve tamiride yok.

örnekler

http://media.photobucket.com/image/backlight%20bleeding/williambahn/KDL-W5500%20Backlight%20Bleeding/100_1144.jpg?o=2

http://media.photobucket.com/image/backlight+bleeding/WLDock/Computer%20Gear/2005fpw_bleed.jpg?o=3

http://myego.cz/img/dell-3008wfp/dell-3008wfp-light-bleeding.jpg

http://www.voicewalk.net/clients/VOICEWALK/Voicewalk_dep/DblClickTest_prj/scripts/flashlights.jpg

Sizce bu sorun Lcd tvlerde ciddi bir sorunmu ? Aynı durumu az veya çokca kendi lcd tvsinde karşılaşan yada bunu servis çağırıp ürününü bu olay için garantiden değiştiren veya tamir ettiren varmı ?

Konuyla alaklı tecrübelerinizi bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 29 Aralık 2009; 10:57:59 >

• Öncelikle yazında anlattığın teşhis için bakma metodu yanlış. Yani zifiri karanlık bir odada hem de açılı olarak bakmak yanlış sonuçlar verir. Olmayanı var gösterir. Biraz olanı aşırı gösterir.

Doğrusu: Orta aydınlık bir odada tam karşıdan bakmak şeklinde olur. Ve arka ışık, parlaklık gibi ayarlar maksimuma dayandırılmaması gerekir. Bu ayarlar da orta derecede olmalı.

İşte bu şekilde bakıldığı zaman sorun göz tırmalıyorsa gerçekten sorun var denebilir. Bunun ise servisler nezdinde belli bir kriteri yok. Kimi değiştirebilirken, kimi de mahkemelik olabiliyor ki forumda örnekleri var.

Ayrıca arka floresan tüplerin zamanla oturması sonucu, bu gözüken sorunun da kısmen azaldığı veya kaybolduğu da görünebiliyor. Tabii çok aşırı değilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Öncelikle yazında anlattığın teşhis için bakma metodu yanlış. Yani zifiri karanlık bir odada hem de açılı olarak bakmak yanlış sonuçlar verir. Olmayanı var gösterir. Biraz olanı aşırı gösterir.

Doğrusu: Orta aydınlık bir odada tam karşıdan bakmak şeklinde olur. Ve arka ışık, parlaklık gibi ayarlar maksimuma dayandırılmaması gerekir. Bu ayarlar da orta derecede olmalı.

İşte bu şekilde bakıldığı zaman sorun göz tırmalıyorsa gerçekten sorun var denebilir. Bunun ise servisler nezdinde belli bir kriteri yok. Kimi değiştirebilirken, kimi de mahkemelik olabiliyor ki forumda örnekleri var.

Ayrıca arka floresan tüplerin zamanla oturması sonucu, bu gözüken sorunun da kısmen azaldığı veya kaybolduğu da görünebiliyor. Tabii çok aşırı değilse.

highwaymouse evet söylediğin doğrudur bakma açısına göre bu bulutlanmanın şiddeti değişiyor odanın içindeki ışıkta buna etken ama karanlık ortamda bakıldığı zaman konu daha iyi daha net anlaşılıyor yani max. bu seviyede oluyomuş diyosun kendine bulutlanma benim kendi lcdimde karanlık ortamda açılı baklıldığı zaman daha belirginleşiyor açıkcası aynı ortamda düz karşıdan bakınca çok daha az belirgin.

Bendeki sıkıntı çok çok aşırı değil ama yinede sadece göz takılıyor can sıkıyor 47" te. Çözümü sormamın sebebide bu zaten.

Evet söylediğin gibi zamanla oturabilir deniyor ama bu biraz sanki çok iyi bir bilgi değil, çünkü okuduğum makalelerde Lcd teknoılojisinde nasıl ölü pixel sorunu varsa Backlight Bleeding sorunuda genetik bi sıkıntıdır diyorlar.

Ayrıca japonyada bu sorun "muro lcd" olarak geçiyormuş ve üzerinde çalışmalar yapılıyormuş okuduğum habere göre

Müşteri her zaman haklıdır ama bizde biraz böyle değil derdini anlatırken daha lcdler böyledir diyerek sözün kesiliyor, işte ondan sonra seninde örneklediğin gibi müşteri ve satıcı mahkemelik oluyor.

O zaman bunu söylesin satıcı "bakın bu olucaktır Backlight Bleeding sorunu geneldir, sıkıntı değildir ama" diye. Yada kullanım kılavuzunda bi köşede açıklasınlarda bizde bilelim ve sorun haline getiemeyelim bari

ama nerdee........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 29 Aralık 2009; 12:01:29 >

• Sen de haklısın ama işte o şekilde bakınca da normal şartlarda sorun olmayan ideal bir lcd'de bile birşeyler mutlaka görürsün. Bu da ancak senin moralini bozar. Ve kriter aşağı çekildiği için gerçekten sorunlu ve sorunsuz tv'leri ayırt etmek zorlaşır.
  • Evet tabiki karanlık bir ortamda daha net gözüktüğü bi gerçek bu durumun bana bu şekilde yapmamı söyleyen ve eve gelip test yapan yetkili servis olduğu için bende böyle yazdım durumu. Onlar durumun boyutunu böyle yaparak değerlendirdiler ve bu en zor durumda max. bulutlaşma budur bu karartılmış ortamda bu kadar belirginlik varsa ışıklı ortamda ve tv açıkken hiçbir sıkıntı olmaz diyerek garantiye almadılar bende bundan dolayı böyle denenmesi gerektiğini ve bu şekilde max. görülebilecek bulutlaşmanın görülebileceğini söyledim. (örnek fotoğraflardada daha iyi anlaşılması için bu şekilde çekilmiş)

Söylediğinin aksini söylemiyorum tabiki ama normal şartlarda zaten rahatsız etmiyorsa sorun yok kafaya takıcak bi durum yok ama böyle bi durum varsada en iyi bu anlattığım şekilde belirginleşiyor backlight bleeding. durumu. Örnek fotoğraflardaki durumlara yakın olan yada daha az, daha çok şiddetli bir durum varsa panelde backlight bleeding söz konusu.

Önemli olan soru ne yapılabilir ? servisin söylediği gibi genetikmi yoksa özel bi durummu her servis garantiye almamazlık yapıyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 29 Aralık 2009; 14:05:21 >

• Deniz kardeş sen öncelikle Servis leri hatta Dist.firmaları bile geç bir kalem,bunların ne kadar bilgili oldukları belli

-Önce sende bir şikayet varsa,tam hangi Marka/Seri/Model/Ebat v.s bilgileri verirsen daha rahat anlarım????

-Avrupa da bunun "üretim hatası" olduğunu senin benim gibi insanlar söylüyor veya USA da da durum böyle yani sadece bizler
    söylüyoruz ama Üreticiler böyle söylemiyor ve ortada ters/yanlış durum varsa herkes konuyu ilgili mercilerede tabiki taşıyabilir!

-Baclit-CCFL de bu sorunlar mutlaka olur az/çok;olmaması zaten söz konusu olamaz,kullanılan teknik itibarıyla!!!
    Ancak Baclit-HCFL de bu sorun sıfıra yakındır yada belli olmayacak kadar hafiftir,ama CCFL ile ciddi farklıdır!

-Bu arada sen sanırım BB ile Clouding i karıştırmışsın!!!

BB her panelde olur,ama Cloud.her panelde olmaz!!

Japonların bahsedilen "MURO-effect" BB ile alakalı değildir!

Onlar Screen-uniformity olayını bile CCFL de beğenmezler ve MURO derler

-Bu arada Baclit-LED lerde bile BB vardır!!! az veya çok

Bir kere kullandığımız panel tekniği eskidir!!!herifler her ne kadar Yeni v.s deselerde ortada yeni bir şey yok! LED dahil!!

Bacligt bu teknikte(LED uygulamaları dahil)zaten olmazsa olmaz bir durumdur!

Zira Modül arakasında yanan ışık kaynağı,mutlaka bir şekilde bozulmuş homojenite olarak ön tarafa geçecektir!!!

Ancak bu bazı panellerde çok olu bazılarında az olur v.s ama "genel" olarak en fazla Clouding Sony de olur,rekor bunun elindedir!!!
    Kar yağmış efekti gibi gibidir aynen!! yani Clouding değilde Snow-effect demek daha doğru olcaktır!

Yine en fazla BB de Sony panellerde olmaktadır,buda Sony nin üretici olarak Baclit sisteminde daha yüksek ışık şiddeti üreten CCFL
    kullanmasından kaynaklanmaktadır,ayrıca S/W olarakta sistem buna göre programlanıyor ayrıca ServiceMenu den de yine ışık şiddeti
    yüksek tutuluyor v.s

++

• albani merhaba ;

konuya duyarlılığın ve bilgin takdir edilecek nitelikte. biraz teknik terimlerle konuyu anlatmış olsanda anlatmak istediğini anlamış durumdayım.

bendeki cihaz LG 47" 47LH7000 aslında bendeki bulutlanma olayı abartılacak kadar belirgin değil mesela ekrana sol köşeden çapraz bakınca bi durum yok sağ köşeden bakınca hafiften bi oval şeklinde bulutumsu açık ton var ortadan kenara doğru tam önden bakınca ise sadece bu oval kısmın kenarları çok az belirgin oluyor(bunların hepsi karanlık bi ortamda ve ekran simsiyahken bakılınca görülüyor normalde hiçbişey yok). Aslında tam olarak çözebilmiş değilim durumun backlight bleeding sorunu olduğunun ama örnek resimlere bakınca evet budur aynısı diyorum kafamı karıştıran teknik servislerin tutarsızlığı kimi tv test edilirken orda bi menü vardır o orda iz yapmıştır zamanla geçer dedi kimi likit kristal zamanla yayılır orda toplanmış dedi kimide nem olmuş olabilir tv yi 24 saat sürekli çalıştır dedi bir kişi sadece bu normaldir panelle arkadaki aydınlatma ile alaklı ordaki ışık buraya yansıyor dedi bütün değerlerle oynamama rahmen bu aslında çok az olan bulutlanmayı çözemedim ve en sonunda kendim bu sorun backlight bleeding dir dedim bütün duyduklarım gördüklerim ve okuduklarımdan yola çıkarak. Belkide bu kadar iyi, özellikli, tasarımı 10/10 puan ve güzel bir cihaza bu durumu yakıştıramamamdan dolayı biraz sinir olmuş durumdayım

Çözümün olmadığı belli bu soruna servislerde bütün lcdlerde bu sorun vardır az yada çok ama bütün hepsinde görülen bir durumdur dedi iade yada tamir olamıyor sadece kafaya takıyosun ve bi şekilde çözüm düşünüyosun

sinek küçüktür ama mide bulandırır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 29 Aralık 2009; 16:25:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu problem tn modüllü monitörümde çıkmıştı fakat şans eseri tv'de çıkmadı. Dar açıdan bakınca görülenler hariç tabi ki, karşıdan bakınca problem yok.
    Arka ışık sonuna kadar açıldığında (seviye 10 örneğin), alt köşelerden ışık sızdırması gözle görülür hale geliyor. Ama seviye 5-6'ya kadar problemsiz kullanıyorum.
    Ama görülür seviyede bile olsa canımı sıkmazdım herhalde, ben kafayı ölü piksele takarım daha çok
    Sonuç olarak lcd'lerin genel problemidir bu, tam anlamıyla yokedilmiş bir panel var mı, yok mu bilemiyorum. Belki sharp sx1 olabilir.
  • Peki paneller arasında backlight bleeding en az görülen lcd tv üreticisi kim ?
  • Bende bunlar dikey olarak var nasıl diyeyim ekranın en üstünden başlıyor en alta kadar.2-3 tane her birinin çapı 3-5 cm falan.Sanki ekran buruş buruş olmuş . Dikey olduğu için maçlarda Tele çekimdeyken çok canımı sıkıyor. biri ortalarda diğerleri ise kenarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 1 Eylül 2010; 15:26:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.