Şimdi Ara

LCD Monitörün floresanlarının yerine normal led şerit nasıl olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
27.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar elimde 17 inç. bir lcd ekran vardı birden kapandı sonra açıldığında 1 sn görüntü geliyo yok oluyo.
    Sonra aklıma geldi bi el fenerini iyice ekrana değdirdim bir de baktım görüntü var.

    İçini söktüm devreyi kontrol ettim 2 floresanda sağlam görünüyor fakat 1 sn yelik yanmayı sadece bir tanesi yapıyor diğerinin transistörü vb. gitmiş sanırım.
    Nette LED LCD lambası diye satılıyor ama kazık bir fiyat.

    Bunun yerine ben led şerit kessem de yapsam olmaz mı?
    Deneyen oldu mu? Parlaklık nasıl olur ?



  • http://www.aliexpress.com/item/345mm-Adjustable-brightness-led-backlight-strip-kit-Update-your-17inch-ccfl-lcd-screen-panel-monitor-to/757672268.html

    Böyle bir kit alarak dönüştürebilirsiniz.





  • Merter Elektronik'ten yanlış hatırlamıyorsam Elektromer markalı var idi. Fiyatı da fazla değildi. Bir bak istersen. LED'ler noktasal ışık verdiklerinden homojen ışık için düşük güçlü ama sık bir dizilim gerekiyor. Piyasada bulabileceğin LEDler genelde metrede 60 adet ve esnek olduklarından soğutma konusunda sıkıntı yaratabilecek ürünler. LCD'lere takılanlar ise genelde alüminyum PCB ye metrede 90 ila 120 (fotoğraftan çıkartabildiğim kadarıyla) dizilimli modüller. Yanlış hatırlamıyorsam kontrol kartı 15 TL civarı, 2 adet LED modülüde 35 TL civarında birşeydi.
  • inverter bordun uygun yerinden 12 volt alıp floresanların yerine led şerit dizmen lazım ama ledlerrin arası yarım santim olmalı yoksa görüntü düzgün olmuyor.ayrıca parlaklık ayarı da yapamıyorsun.çevirici kablo kullanırsan daha kolay olur ama pahalı ve bulunması zor ayrıca çeviriciler genelde laptop ekranları için ama monitör ekranlarında panel bağlantı soketleri dizüstülerden farklı
  • yaptığım birçok tamirde gördüğüm en sık arıza inverter bobini yanması sonucu oluşan arıza.bobini değiştirirseniz floresan değişmeden sonuç alabilirsiniz.floresanınınzı test etmek için inverter çıkışındaki floresan girişlerini ter çevirip sağlam olana taktığınızda ilk açılışta 1 saniye ışık aabiliyorsanız floresanınız sağlamdır.bobini Selanik pasajında ,Kadıköy yazıcıoğlu pasajında 5-10 TL alabilirsiniz.eğer şişmiş kondansatör varsa onları da değiştirin.
  • http://www.uguralisveris.com/default.asp?Goster=Default buradan temin edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoISoN -- 3 Nisan 2013; 21:28:59 >
  • Arkadaşlar cevaplar için sağolun ilk önce.

    Ama benim kastetiğim ışık değeri yüksek olan bildiğimiz slikon şerit ledler iş görmez mi ?
    Sonuçta lcd nin içinde ışığı yaymak için parlak alan bulunmakta.

    Ekran zaten eski. 17 inç kare olanlardan. Açıkçası gidip de 50 tl vermek istemiyorum.
  • şerit ledlerin arası çok açık ben denedim aradaki boşluklar karanlık kalıyor ve ekranın altından çok belli oluyor ama üst taraf gayet güzel aydınlatılıyor en altta ledlerin arasında kalan bölüm karanlık kalıyor ledlerin arası 8mm gibi olursa bu sorun olmayacak ama öyle bir şerit bulamadım belki artık satılıyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mardina

    şerit ledlerin arası çok açık ben denedim aradaki boşluklar karanlık kalıyor ve ekranın altından çok belli oluyor ama üst taraf gayet güzel aydınlatılıyor en altta ledlerin arasında kalan bölüm karanlık kalıyor ledlerin arası 8mm gibi olursa bu sorun olmayacak ama öyle bir şerit bulamadım belki artık satılıyordur.

    ara uzaklıkları düşük olan şerit led ile işlem tamamdır yani.
    Nasıl olsa 12 volt lcd nin güç kaynağında mevcut. Ordan da bağlantı kurduk mu iş tamam.
  • evet ama 12 voltu aldığın yer önemli devamlı açık olan yerden alırsan ekran standby modunda ışıklar yanmaya devam eder.ayrıca ledlerin çekeceği akım oldukça yüksek olacağından ledlere elektrik alacağın yer önemli.sonuçta ekran çöpe gidecekse son çare deneyerek bulursun uygun bir yer inverter bordunda.
  • Slmlar arkadaşlar 17 inc laptop lcd de florasan arıZası mevcut bunun yerine led nasıl kullanabilirim florasan çok ince takarken kırılma imkanı mevcut ki piyasada bulmak da bi hayli zor benimde aklıma led döşemek geldi
    Led alıp inverter kartına bağladığım takdirde nasıl bi sonuç alırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yücelnet kardeş bende elimdeki. Floresanları ölü 17 inç LCD vardı tuttum elektromer marka monitör lambası alıp taktım ilk bi kaç ay güzel çalıştı sonra üst şerit ledlerin bazıları söndü açıp baktım lambaların içi siyahlamış anlicanız bi boka yaramaz boşa para vermeyin orjinal floresan kullanın çooook daha iyi bence :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tda 1562q

    Yücelnet kardeş bende elimdeki. Floresanları ölü 17 inç LCD vardı tuttum elektromer marka monitör lambası alıp taktım ilk bi kaç ay güzel çalıştı sonra üst şerit ledlerin bazıları söndü açıp baktım lambaların içi siyahlamış anlicanız bi boka yaramaz boşa para vermeyin orjinal floresan kullanın çooook daha iyi bence :)

    led'leri dış etkilere karşı dayanıklı silikon kaplamalımı aldınız yoksa silikon kaplamasız çıplak olanlardan mı aldınız !?
  • Ben 15" lcd monitor için 50 üst-50 alt led ışıklandırma yaptım. Ledler ısıya karşı hassas oluyor. Belli süre kullanımdan sonra havalandırması iyi değilse ledlerin bazıları bozuluyor.

    15" için 100 led biraz yetersiz geldi. toplam 150-200 led ile tam ışıklandırma yapılabilir tahmin ediyorum. tabii ledin cinsi de önemli.
    Ama soğutmaya önem vermek lazım. yoksa ledler bozulmaya başlıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 28 Eylül 2014; 17:22:33 >
  • Homojen olmaması çok kötü görünüm sağlıyor.
  • Hort fakat yardima ihtiyacim var ayni sorun suan bende var lcd acik calisiyor fakat 1. Seritte 1 2. Seritte 2 tane led yanmadigindan devre tamamlanmiyor ve isik yok ama ses var tv calisiyor 1 2 defa devre tamamlandi tv acildi 10 dk sonra sondurdu tekrar ben o ledleri sokup 12 volt led taksam sorun cozulurmu disardan isik tutunca goruntuyu gorebiliyorum yardim pls

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical.assistance

    Hort fakat yardima ihtiyacim var ayni sorun suan bende var lcd acik calisiyor fakat 1. Seritte 1 2. Seritte 2 tane led yanmadigindan devre tamamlanmiyor ve isik yok ama ses var tv calisiyor 1 2 defa devre tamamlandi tv acildi 10 dk sonra sondurdu tekrar ben o ledleri sokup 12 volt led taksam sorun cozulurmu disardan isik tutunca goruntuyu gorebiliyorum yardim pls

    elektronikçiye gidip lcd için satılanlardan alman lazım
  • Merhaba arkadaşlar

    Lg flatron w2261vp modeli

    Monitöre güç verince lg logosu gelip sora siyah ekrana geçiyor aç kapa vs hiçbir şeye tepki vermiyor arka ışık arızası olduğunu öğrendim led ile değiştirdim sununla

    http://s.aliexpress.com/QRf6VzUN

    Gel gelelim power supply floresanlardan biri arızalı olduğında kendini kapatırmış güvenlik nedeniyle

    Sorum şu

    Flöresanlarda bir sorun yokmuş gibi nasıl gösterebilirim ki kart açsın

    Power supply de 12v bulma sorununuda çözebilmiş değilim ama öbür sorun daha önemli

     LCD Monitörün floresanlarının yerine normal led şerit nasıl olur ?

     LCD Monitörün floresanlarının yerine normal led şerit nasıl olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • impressiven İ kullanıcısına yanıt
    Bir tanesinin konnektörüne 15 ohm direnç bağla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kondansatörleri degistinmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.